View Full Version : Izgubljen - instrumental
MUzzY
05-07-2009, 08:48 PM
Poz. radni narode :)
Ukratko - kisa, raspolozenje u padu i neka pitanja koja me muce - sve to u nekoliko taktova.
Nadam se da ce da vam se svidi.
http://www.sendspace.com/file/q0y48m
yanprawda
05-07-2009, 09:18 PM
jako fino! svidja mi se, boja svega prvenstveno. mozda bih za moj ukus malo vise se poigrao s efektima tj. dao vise 'elektronskog' stiha(ono 'glitcha' i retriganja s uvoda malo razradit i po cijeloj pjesmi i samoj gitari).
MUzzY
05-07-2009, 09:23 PM
Poigracu se definitivno. Ovo mi je prvi projekat gde sam uopste pomislio na elektroniku :)
Hvala puno!
SumAnuT
05-07-2009, 09:41 PM
Joj kad bih ja znao da sviram kako bih nadogradio ovo :)
Znaš kolko još nota čujem u glavu što su trebale biti tu :)
MUzzY
05-07-2009, 10:01 PM
Cujem i ja ali sam vremenom naucio da imam gaaaadnu naviku da prenatrpam muziku koju pisem. Sve do ove kompozicije sam imao potrebu da se razmasem sa kolicinom boja, melodija, dijaloga itd. i gotovo uvek sam zajebo stvar. Ovog puta idem kontra :) Valjda cu vremenom naci tu zlatnu sredinu :)
zlobisha
05-07-2009, 11:32 PM
QL... Kroz ?ta je i?la gitara?
loclso
05-07-2009, 11:35 PM
Big Muzzy
Motivi sa Satrianijevog The Extremist, a u pozadini Always With Me, Always With You..
... To bi meni rekao moj brat kada bih mu odsvirao ovo sto sam cuo.
.. Onda bih se smorio
.. A onda bi mi bilo drago sto imam referentne usi (-;
Sve u svemu lepa kontrola jecaja gitare, zao mi je sto me toliko podseca na gorepomenutog.
Mozes nam reci i kako si snimao (git / proc / komp? sta od ostatka..)
.. a onda je jednog dana usao, poslusao, i rekao 'imamo hit' (-;
samo napred!
MUzzY
06-07-2009, 12:16 AM
Hm, jedino sto ima veze sa Satchom je eventualno boja gitare (sto je diskutabilno) i whammy pedala.
Jel mislis na The Extremist album ili konkretno pesmu? U oba slucaja sam zbunjen posto je elektroniku koristio na Engines of creations albumu. I ... gde nadje Always With Me, Always With You... ? Clean gitare?
Sto se snimanja tice: Gitara (peavey exp, dimrazzio air classic) - Dunlop slide - digitech expression factory (whammy i cry baby) - motu 8 pre - Logic 8 - revalver mk3 (Vox glava i 2x12 Alnico impuls, za temu Vox na clean-u drajvovan treble boosterom za slide drajvovan tube screamerom) i na kraju IK multimedia vintage comp.
Sint je Absynt4, bubnjevi AD i Ik multumedia tracks 3 na kraju za pimping.
Meh, ... posle zilinitog slusanja shvatio sam da osim ooooooocajnog tajminga melodije sa slajdom moram da promenim i boju te gitare... a i fade out je dosadan.
Back to the drawing board.
shigumicu
06-07-2009, 12:31 AM
@Muzzy
Pokusaj da se otrgnes malo od tog uticaja Satrijanija. Slusao sam nekoliko tvojih radova ovde na forumu i svugde se cuje taj fazon. Pokusaj da ubacis sebe u tu pricu, skuvaj neku svoju corbu, napravi svoj stil sviranja. Ovo je fina tema, ali moze da se odsvira i na malo drugaciji nacin, stilski. Ja sam takodje nekada davno imao taj problem (pre 15-ak godina), ali je meni uzor bio Stivi Rej Von, samo sam njega skidao i trudio se da zvucim kao on (manje ili vise uspesno), ali mi je nakon par godina gotovo bilo nemoguce da se otrgnem njegovog uticaja. Sta god da sam improvizovao (sviram uglavnom blues), imalo je taj prizvuk i ljudi su mi to i rekli, tako da mi je to prilicno smetalo. Uspeo sam da se otrgnem tako sto sam poceo da skidam bukvalno lickove nekih drugih gitarista na njihov nacin svesno se trudeci da to ne zazvuci kao Stivi. Trebale su mi bukvalno godine da se ocistim od toga. Ovo nemoj molim te shvatiti kao neku pridiku i proseravanje, vec kao zaista prijateljski savet, jer znam kakva je to muka otrgnuti se necijeg uticaja :wink:.
Znaci, lek za to je slusanje i skidanje sto vise stilski razlicitih gitarista.
MUzzY
06-07-2009, 12:44 AM
Hvala!
Vec jako dugo vreme Satch mi nije glavni "uzor". Ustvari bio je samo 2-3 god kad sam ga "otkrio", ali ta filozofija zvuka i fraziranja je nesto sto je meni licno "najlogicnije". Celista sam i legato je imperativ :)
Slusam dosta u poslednje vreme Kotzen-a recimo kao i Lee Ritenoura-a recimo...
Sta znam za sad to "ciscenje" se svelo na prelazak sa hi-gain zvuka na blues teritoriju (manje preamp lampi, drive sa pedale itd...) E da, koristim i mnogo manje pentatonike :D :D :D
Ne znam, iskreno, kako bih drugacije i prezentovao ovu temu. Ona je morala da bude oblikovana kroz miran drive, vrlo pazljivo i prakticno nespretno odsvirana... ne znam sta je tu "kao Satriani" osim boje tona i masivnog korscenja delay-eva.
shigumicu
06-07-2009, 01:12 AM
Pazi, nisam ja mislio da sama tema (melodija) ima veze sa Satrijanijem (to je tvoj trenutak, tvoja tvorevina), vec sam nacin interpretacije, nekako prepoznatljiv nacin melodijskog zavrsetka takta, na par mesta ima to karakteristicno Satrijanijevsko mjaukanje poslednjeg tona u taktu. Ali i to sto kazes, sam zvuk gitare dosta podseca na Satrijanija, pa mozda dosta utice na subjektivni dozivljaj pesme i interpretacije.
psionic
06-07-2009, 01:18 AM
Ma gitara je skroz ok, ne bi ja tu nista dir'o... Lepo lezi u prici, ne znam kakvu bi drugaciju stavljao. Ok mozda malo gore-dole boja ali to je to u principu. Ono sto meni ovde ne stima je kad odes u onaj g#dur (ako je to to - posle onog prvog mol akorda) nesto kao da je promasena harmonija, tj cujem da neka nota nije na mestu... Ne znam sad tacno sta, mozda si namerno hteo da dobijes neku foru - nisam bas toliko upucen u teoriju, ali jednostavno cujem da nesto strci. Mozda gresim, ponavljam, mozda je subjektivni osecaj (ocekujem mozda nesto drugo)
Drugo, legato je sasvim ok, ali negde kao da se previse vuce za taktom. Opet, mozda gresim, sta znam.
Inace generalno, pesma je ok, lep opustajuci instrumental, i dobro je sto si resio da smanjis broj upotrebljenih zvukova, jer se nekad prenatrpana matrica sva smuti i nista ne izlazi konkretno koliko god da je mixas. Onda pomislis da ne znas da mixas i popizdis. :) Ova uopste ne zvuci prazno.
@svim gitaristima - pa gitara je gitara, moze da se pusti i kroz ves masinu, ali i to je vec neko uradio pa nece zvucati kao satriani nego kao neki zzz svejedno, sve price o gitari su vec ispricane - tesko da moze da se dobije neka nova boja a da zvuci ok i tako dalje a da nije necija kopija - isto i za stil svirke mislim.
loclso
06-07-2009, 10:08 AM
Muzzy,
To je bio prijateljski drugi par usiju. Daj na se.
Ja nemam problem da, kad odsviram nesto sto mi se svidi, prvo pitam okruzenje koga sam skinuo. To je sasvim normalno, nismo odrasli u gluvoj sobi. Zapanjujuce je sta sve odzvanja ljudima u usima. Skapirao sam da cak oponasam i savremenu elektronsku muziku.
Takodje, ako uopste prihvatis da 'mozda' zvucis kao Satriani, i mozda probas da se oslobodis tog 'mozda' uticaja, za pocetak bih predlozio da pobegnes od tog karakteristicnog tona. Sebe sam uhvatio da, kada nadjem neciji (neretko bas njegov) ton, pocinjem da sviram njegovim stilom. Cak bih zamenio i magnete na gitari, ako treba (-..
Psonic,
Apropo
'@svim gitaristima - pa gitara je gitara, moze da se pusti i kroz ves masinu, ali i to je vec neko uradio pa nece zvucati kao satriani nego kao neki zzz svejedno, sve price o gitari su vec ispricane - tesko da moze da se dobije neka nova boja a da zvuci ok i tako dalje a da nije necija kopija - isto i za stil svirke mislim.'
Ovo, toliko puta cuto, ulazi u jednu filozofiju besmisla (sve je vec odsvirano, sve je vec naslikano, sve je vec napisano, sve je vec ispricano, sve su seke...) koja ne bi trebalo da je bliska ljudima koji se bave umetnoscu, jer cemu onda sve?
Ipak bih taj stav ostavio kao opravdanje za komercijalu, pogledaj koliko novog se desilo poslednjih 20Y (-;
Pozdravi
MUzzY
06-07-2009, 10:46 AM
@shigumicu: Ok, bitno je da sam te onda dobro razumeo.
@ psionic: Totalno si upravu za sve zamerke! Zaboravio sam da promenim obrtaj akorda u jednom sint track-u i strci (ako mislimo na onaj takt pred reprizu teme?). Legato ima tendenciu da "pobegne" na par mesta, al' ono gde sam skroz omanuo je kraj slide melodije... sedi, 2. Bice ispravljeno.
Nikako da se resim te potrebe da sto pre snimim, odsviram, pokazem, diskutujem...
@ loclso: Apsolutno dajem na se :) Prihvatam svaku kritiku! To isto vazi i za shigumicu. Ne zelim da steknete utisak da sam vam odgovorio u nekom ljutitom tonu! Sve sto ste rekli stoji samo ja jednostavno za sada zvuk, ton, interpretaciju shvatam kroz doticnog gitaristu. Ne za sve sto sviram ali za ovu konkretno muziku da. Neke druge boje mi jednostavno smetaju, strce, nije to - to. Jedino sto cu definitivno promeniti je boja melodije sa slajdom. Videcu da pozamim ortakov telecaster, mozda mi pomogne :)
Jos jednom, hvala sto ste poslusali!
zoolander
06-07-2009, 10:59 AM
Tugaljivo, veliki utjecaj Satrijanija, al fali shrederski solo da čujemo jel zna? ili ne zna? i naravno da zadovolji? formu :grin:, ovak simpa zvuči...:)
MUzzY
06-07-2009, 11:08 AM
Sad ce taj shrederski solo, samo da navezbam ;)
Hepek
06-07-2009, 12:47 PM
Meni je isto malo na satrianija, ali ti ne zamjeram.
Stvar je ok skroz, i boja gitare isto.
ja bih mozda samo bubanj malo promjenio, da dobijem nesto malo drukcije, al i ovako je ok...:wink:
Hepek
06-07-2009, 01:17 PM
Kada smo vec kod gitara volio bih i ja čuti kritike na na svoje sviranje i zvuk gitare:grin:
ovdje ima neki solo na prvoj pjesmi
www.myspace.com/hepee
A ima toga jos na ovom profilu
www.myspace.com/rottoband
loclso
06-07-2009, 02:05 PM
Spank me, spank me (-?
Iako mislim da je produkcija ozbiljna i da mi se dopada kako bas nenametljivo iznosi na svojim plecima stvari i da je u prvoj pesmi, iako 'seprtljavo' igranje po tankim zicama nosi dopadnjivi licni pecat, solo ipak trebalo da bude sa nesto masnijim segmentima, da se uklopi sa ostatkom, kao sto je to prilcno dobro uradjeno u trecoj stvari, ipak mislim da je ovo thread Muzzijeve numere, a da nevezane numere treba okaciti u zaseban thread, kao sto i zasluzuju.
Hepek
06-07-2009, 02:12 PM
A onda je bolje da ne komentarisem nista..:grin:
MUzzY
06-07-2009, 08:09 PM
Otvori svoj topic pliz? :)
On topic: Imate li neke sugestije sto se produkcije tice? Hepek je pomenuo bubanj. Za nesto drugo cu morati da se konsultujem sa BFD-om :)
psionic
06-07-2009, 08:14 PM
@loclso
Nisam ni mislio da je sve vec uradjeno na polju umetnosti ili bilo cega, nego mi gitara malo zvuci "izlizano" Naravno to je moj neki trip, neko ne voli klavir npr, a ja ga recimo obozavam. Mrzim gitarske soloe u pentatonici od po pola sata u prvom planu bez ikakve price - Ovako kao ovde, gitara je sasvim ok.
@ MuzzY
Pa valjda je to taj, da , cini mi se da je sint taj koji ostane...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.