PDA

View Full Version : Lady Gaga-Poker Face (KSL Jnr1 Mix)

Overdrive
05-07-2009, 02:57 AM
Evo neceg novog od mene :),laganija verzija od originalne pesme ideja je bila da podseca na live svirku.Uradio sam je u FL studiu,neke instrumente sam pravio sa 3xOsc generatorom.svaki savet je dobrodosao :grin:

http://www.speedyshare.com/734433943.html

StevanKaranac
05-07-2009, 04:04 AM
pa uspr je ovo... ja uvek nekako odustanem od ovog speacha, a mooozda bih malo pporadio na snearu... tomovi su super i mailsim da su vokali malo preglasno u odnosu na mjuzu. svidja mi se efekat koji se pojavljuje na ovom refrenu gde nema ritma,samo arpegiatori,koje si ok opdradio skroz... meni bas takav neki efekat treba vecito :D

Overdrive
05-07-2009, 01:41 PM
hvala na komentaru :) a sto se arpegiatora tice,gledao sam video tutoriale dok nisam shvatio kako se prave..samo mi bas taj zavrsni 'mastering' bas i ne ide,ne znam kako sta da izdvojim ne smem da stavljam compresor jer mi sve izjednaci ili prigusi,pa uglavnom se cimam sa eq-ulajzerima..tako da sad gledam da bar tu naucim neke osnovne stvari (opet video tutoriali :D )

StevanKaranac
09-07-2009, 04:57 AM
pa super kad mozes nesto da uradis sa tim tutorijalima,meni je to najslabija tacka :D te,pola ne razumem, te ne mogu da uvecam klip, a mislion i jedan snimak i textualni dokument imam sa tutorijalima i opet nekako mi najlakse na svoju ruku sam da procackam :D hahahah

Overdrive
24-07-2009, 08:05 PM
Da ne bi otvarao novu temu postavicu remiks ovde

Lady Gaga-Poker Face (Dance Version)

http://www.speedyshare.com/958683262.html

serbianzoro
30-07-2009, 03:49 PM
Sto se tice master plugina nadji psp vintage warmer fantasticno nabija signal bez pumpanja kao vecina kompressora dobijes ono sto si smixao samo sa vise loudnessa,rms-a,ili ti jace gruva imas finalize presete odcepis gain do poslednje granice i videces cudo!!!To ti je naj jednostavnije za pocetak,remix je ok,samo napred!!!
Obrati samo paznju da je plugin u stereo modu,neki preseti su mono.

loverboydex
30-07-2009, 04:20 PM
Evo neceg novog od mene :),laganija verzija od originalne pesme ideja je bila da podseca na live svirku.Uradio sam je u FL studiu,neke instrumente sam pravio sa 3xOsc generatorom.svaki savet je dobrodosao :grin:

http://www.speedyshare.com/734433943.html

Lijep,prozračan rmx,mo?da malo pročistiti vokal i poigrati se sa delay-om...:da:

DaBear
30-07-2009, 05:04 PM
[ma pustite te delaye, tape warmere, arpeggios itd...

kod remiksa je NAJVAZNIJE - sta taj remix radi!!

Da li pomaze pesmi da zvuci bolje? (does it do anything for the song?)
Da li pevanje radi bolje sa novim harmonijama?
Da li ce da privuce novu publiku koja slusa neki drugi stil?
Da li je TOLIKO razlicit od originala?
Da li je bolji od originala ?

kod ovog remiksa - odgovor je NE na sva ova pitanja...
:(:(

loverboydex
31-07-2009, 08:52 AM
[ma pustite te delaye, tape warmere, arpeggios itd...

kod remiksa je NAJVAZNIJE - sta taj remix radi!!

Da li pomaze pesmi da zvuci bolje? (does it do anything for the song?)
Da li pevanje radi bolje sa novim harmonijama?
Da li ce da privuce novu publiku koja slusa neki drugi stil?
Da li je TOLIKO razlicit od originala?
Da li je bolji od originala ?

kod ovog remiksa - odgovor je NE na sva ova pitanja...
:(:(

Znači majstore, ?to točno ne valja...?:)

Overdrive
31-07-2009, 06:22 PM
DaBear,za koji se to rmx odnosi postavio sam dve verzije na ovoj stranici?
Hvala na savetima..

DaBear
31-07-2009, 06:40 PM
DaBear,za koji se to rmx odnosi postavio sam dve verzije na ovoj stranici?
Hvala na savetima..

nisam skapirao da ima dve verzije :ups: ovo je bilo za ovu sporiju...a sad sam preskusao i onu drugu...jako dug pocetak..predug..i onda kad vokal udje , kao druga pesma...ne radi dobro

kod dance mikseva postoje (neka) pravila koja mora da se postuju...na pr, intro / pocetak - treba razmisljati o DJ-u, koji to treba da umiksa, da li ima nesto zasta moze da se uhvati? da li ima mnogo promena harmonije na pocetku (nije lako za miksanje, tonaliteti itd....); treba lagani build up, sve vreme da je interesantno i da se polako nadogradjuje u refren, pa onda malo drop, pa opet build, pa klimaks i polako izlaz...

StevanKaranac
04-08-2009, 05:46 AM
je l ovo isto fl? ne prepoznajem,jer ne koristimo iste instrumente....

ima interesantnih ideja u ovom rmxu,meni je ok,sta znam....opet, verovatno ti ovo nije neki projekat za neku presiroku javnost,tako sve je to na mestu,malo po malo,pa ces i ti moci ovako nadmene savete da cuvas u rukavu,iskustvo je u pitanju...ali ako posle odredjenog vremena skontas da ne napredujes, tu nesto ne stima :D sto ne verujem da ce bas da se dogodi ;) ajd...

DaBear
04-08-2009, 07:49 AM
je l ovo isto fl? ne prepoznajem,jer ne koristimo iste instrumente....

ima interesantnih ideja u ovom rmxu,meni je ok,sta znam....opet, verovatno ti ovo nije neki projekat za neku presiroku javnost,tako sve je to na mestu,malo po malo,pa ces i ti moci ovako nadmene savete da cuvas u rukavu,iskustvo je u pitanju...ali ako posle odredjenog vremena skontas da ne napredujes, tu nesto ne stima :D sto ne verujem da ce bas da se dogodi ;) ajd...

a sto "nadmene" savete ?

Overdrive
05-08-2009, 10:19 PM
Radjeno je u fl studiju,'home made' :ups:...kao i svaki pocetnik moram da krenem od neceg,a ovaj rmx je 5-6 po redu i nije nista vise nego vezba da bih mogao da cujem sta valja a sta ne pa da to ispravim za ubuduce..
Svestan sam da nije kvalitet,ali i toga da sam pocetnik u pravljenju ove vrste muzike tako da mi je drago sto uopste poslusate ovo sto odradim.

Stevane (:D) pa koristim instrumente koje i ti imas verovatno,samo sto ja to izmenim zavisi koji plugin koristim.Uglavnom pravim boje koje bi odgovarale miksu,evo sad za ovaj sam isekao refren pesme odsvirao drugacije harmonije u vocoderu + efekti,eq i jos neki plugini pa sve to linkujem i napravim automation clip i tako igram se..svaki put kad radim novu pesmu saznam nesto novo,kroz 'praksu'..a to za javnost pa sta znam ja bi voleo ali sve to posle faksa,valjda ce vec onda biti nekog napretka.