View Full Version : Koji delay preporučujete za synth?
redroom
04-07-2009, 03:53 PM
Želio bih rack verziju, stereo in/out, posebno podešavanje parametara lijevog i desnog kanala. VST integracija u DAW je poželjna, ali nije uvjet. I da, naravno, i da nije pretjerano skup, recimo da bih išao do nekih 700 eura. Nešto od Lexicon MX serije? TC Electronic M350 ili Fireworx? Nešto treće?
Hvala! :)
Synclavier
04-07-2009, 07:34 PM
?elio bih rack verziju, stereo in/out, posebno pode?avanje parametara lijevog i desnog kanala. VST integracija u DAW je po?eljna, ali nije uvjet. I da, naravno, i da nije pretjerano skup, recimo da bih i?ao do nekih 700 eura. Ne?to od Lexicon MX serije? TC Electronic M350 ili Fireworx? Ne?to treće?
Hvala! :)
TC Electronic D-Two! Jaaako udobna i programibilna sprava, 24bit AD/DA, SPDIF, MIDI, pedal switch input, itd. Vrlo lako se nosi i sa duplo skupljim spravama, a pri tom, od tih, predvidjenih, 700e moze ti ostati i celih 100e:). Jedina mana (ne znam koliko ti je bitno) je sto nije predvidjen da se integrise u DAW aplikaciju kao VST plug-in.
roginator
04-07-2009, 10:09 PM
do 700 eura.....
Roland SDE 330... odlican jeftini delay .. oko 300 eura i manje
Sony D7 da se nac za 250... vjerovatno najbolji digitalni delay i
najprogramibilniji!! best buy
VRH!!
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPII.dll?ViewItem&item=330340201505
TC D-two jako dobar za pare koliko kosta ali sluga sony-u D7
milos
05-07-2009, 08:10 AM
Plug-in ali dobar - Soundtoys Echoboy:)
redroom
06-07-2009, 09:29 AM
Uffhh ovaj Echoboy je majka zakon!! Upravo skinuo demo i odvaljujem. Pitam se koji je hardware najblizi ovome. I koliko bi kostao :wink:
Recimo da je softverski dio price rjesen, a za hardware onda ganjat jedan od ova dva vintage delaya sta ih Roginator preporucuje.
Za*eb je samo sta ne nalazim po netu nikakvih Roland SDE 330 i Sony DPS-D7 audio/video clipova. Roginator imas li koji audio clip za postat da cujem o cemu se radi ili da ti slijepo vjerujem :D
Ekipa puno hvala na savjetima, ako neko ima jos neki prijedlog nek slobodno pise (VST/DAW integracija vise nije uvjet).
silicon science
06-07-2009, 10:32 AM
Eventide Time factor...
http://www.youtube.com/watch?v=5gXKqOJC6sg
roginator
06-07-2009, 11:01 AM
Uffhh ovaj Echoboy je majka zakon!! Upravo skinuo demo i odvaljujem. Pitam se koji je hardware najblizi ovome. I koliko bi kostao :wink:
Recimo da je softverski dio price rjesen, a za hardware onda ganjat jedan od ova dva vintage delaya sta ih Roginator preporucuje.
Za*eb je samo sta ne nalazim po netu nikakvih Roland SDE 330 i Sony DPS-D7 audio/video clipova. Roginator imas li koji audio clip za postat da cujem o cemu se radi ili da ti slijepo vjerujem :D
Ekipa puno hvala na savjetima, ako neko ima jos neki prijedlog nek slobodno pise (VST/DAW integracija vise nije uvjet).
Rolanda sam imao i prodao jer sam nabavio D7
mislim da bas za delaye neces puno naci demoa na netu...
BEST BUY JE D7 i nije bas tako vintage...1991
a ako oces dobar vintage delay onda ces mora izdvojit kojih par 100 eura vise od 700 za neki..PCM 42, DHM899 B2 , DMX16...
D
redroom
06-07-2009, 11:27 AM
Rolanda sam imao i prodao jer sam nabavio D7
mislim da bas za delaye neces puno naci demoa na netu...
BEST BUY JE D7 i nije bas tako vintage...1991
a ako oces dobar vintage delay onda ces mora izdvojit kojih par 100 eura vise od 700 za neki..PCM 42, DHM899 B2 , DMX16...
D
thnx Roginator :D
milos
06-07-2009, 11:53 AM
Emulira sve i svasta, od Revoxa do Binson Echoreca...
BTW ako si na Mac OS X ima jedna fora da se taj demo prolongira, u nedogled :D
redroom
06-07-2009, 12:20 PM
Emulira sve i svasta, od Revoxa do Binson Echoreca...
BTW ako si na Mac OS X ima jedna fora da se taj demo prolongira, u nedogled :D
Na PC-u sam, nazalost. Ali nije frka, ionako ga mislim kupit, zbilja je dobar!
redroom
07-07-2009, 02:20 PM
Eventide Time factor...
http://www.youtube.com/watch?v=5gXKqOJC6sg
ovo mo?da kao opcija. thnx!
silicon science
07-07-2009, 02:38 PM
ovo možda kao opcija. thnx!
Meni je to sigurno izbor kad budem uzimao jednog lepog dana... Super kontrola pod prstima, dva odvojena mono dileja je super varijanta... Jeste maaaalo skuplji ali ipak je to Eventide :wink::)
clusterchord
12-07-2009, 02:37 PM
od ovih novijih jedino mi se TimeFactor cinio okay. prečist je za klasični topli delay, ali odličan za ove modulacione i tap tempo varijante.
al ako me pitas koji najbolje ili "najorganičnije" zvuci, i najbolje se blenda sa dry signalom, onda su to prije svega BBD (analogni) delayi kao Boss DM300, Ibanez AD202/230 i EHX MemoryMan Deluxe. i poneki "vintage digital" kao MXR, Deltalab ili Ibanez Digital Delay (zelena pedala) - to sam godinama koristio.
ima i novijih BBD-a al su pun k preskupi. npr moog ili diamond pedals..zvuce super, al nedam 500 eura kad ima starih bossova i ibaneza.
silicon science
12-07-2009, 02:44 PM
I TC Nova dilej je okej, testirali ga Lesha i ja, fin zvuk ima, preseti, oko 200 eura je...
Odlichna izrada (metal)...
http://www.youtube.com/watch?v=2f8HD8r3vsY
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.