Log in

View Full Version : SOKOJ - te?ko je sa njim, te?ko je i bez njega

awacs
03-07-2009, 03:06 PM
Kao ?to naslov veli - mnogi foruma?i su nezadovoljni radom navedene organizacije, pa bismo ovde mogli da diskutujemo o njoj umesto da off-topicujemo u okviru drugih tema.

Napomena:

Telefonski broj Slu?be za za?titu autorskih prava u okviru SOKOJ-a je (011) 33 46 587. Od njih mo?ete da dobijete relevantnije informacije i obja?njenja od onih koje mo?ete da pronađete na Forumu.

Pozdrav,

Vasa

Znak
27-12-2011, 02:03 PM
Skinuo sam one PDF formulare sa sajta Sokoja, ali bio bih zahvalan za neka poja?njenja u vezi konkretnog redosleda stvari koje treba uraditi pri potpisivanju ugovora sa tom organizacijom i prijavi autorskih dela, po?to na njihovoj FAQ strani nema ba? mnogo korisnih informacija.

Dakle, moj bend sa četiri stalna člana ima veći broj snimljenih autorskih pesama. Ni?ta nije objavljeno niti postoji ugovor sa bilo kojim izdavačem. Ja za svoje pesme hoću da prijavim svu četvoricu članova benda kao autore. Dakle, pretpostavljam da je redosled poteza sledeći:

1. Svako od nas četvorice pojedinačno treba da potpi?e "autorski_ugovor.pdf", po?alje to od?tampano u Sokoj i sačeka da mu po?tom stigne odgovor. Time postaje "član" Sokoja.

2. Za svaku pesmu se popunjava "obrazac_prijave_dela.pdf". Uz ovaj obrazac treba prilo?iti i papire sa notnim zapisom i tekstom pesme, kao i CD sa demo snimkom, s obzirom da pesma nije objavljena. Po?to prijavljujemo četiri autora muzike, teksta i aran?mana, u svako od tih polja upisujemo četiri imena. Na crtu "Potpis autora" stavljamo četiri potpisa.

3. U slučaju zvaničnog izdanja potpisujemo slične ugovore sa organizacijom PI.

Ima li ne?to ?to sam prevideo?

soundman
27-12-2011, 03:15 PM
Ne treba papir sa notnim zapisom. Samo cd. I to ako prijavljujete npr 10 pesama, treba da narezete samo jedan cd.

nadzkbaba
23-01-2012, 02:06 PM
ne treba papir sa notnim zapisom. Samo cd. I to ako prijavljujete npr 10 pesama, treba da narezete samo jedan cd.

treba papir sa notnim zapisom zbog bodovanja dela na kolicinu upotrebljenih instrumenata.

soundman
23-01-2012, 03:51 PM
treba papir sa notnim zapisom zbog bodovanja dela na kolicinu upotrebljenih instrumenata.

Ne treba. Sigruno. Imam podosta zasticenih dela i nikad nisu trazili. Navedete broj instrumenata a na snimku se cuje da li ih otprilike ima toliko.

Mozda u pravilniku stoji da treba ali se to sigurno ne sprovodi u delo.

Znak
24-01-2012, 12:03 AM
Ako se pesma kao autorsko delo prijavljuje Sokoju pre nego ?to se pojavi kao zvanično izdanje i ako se na CD-u ?alje demo snimak, dakle sve se to radi pre izrade konačnog aran?mana, kako da napi?em unapred koliko će instrumenata biti upotrebljeno?

soundman
24-01-2012, 12:25 AM
Tada ne napisete nista, ili napisete broj instrumenata koji je trenutno u snimku. Kad bude gotovo, promenite tu informaciju u fajlu koji je zaveden u kompjuteru.

HeatMan
24-01-2012, 06:29 PM

da si ikad bio u sokoju (koji te je ostetio za velike pare) znao bi da ti to nije potrebno..