Log in

View Full Version : Aleksandra Radovic 2009

Geronimo
01-07-2009, 04:13 AM
"Nemoj" numera, da li neko zna sta je korisceno od opreme?
:)

awacs
01-07-2009, 01:37 PM
"Nemoj" numera, da li neko zna sta je korisceno od opreme?

Cenim da je neka inostrana oprema.

Arthur
01-07-2009, 02:39 PM
verovatno skupa ali standard za inostranstvo

Oggy
01-07-2009, 05:02 PM
Da.. i Makedonija mu sad dodje "inostranstvo"...

DaBear
01-07-2009, 06:10 PM
Ja mislim sigurno da je bilo nekih mikrofona, predpojacala, mozda (ne..sigurno) neki kompjuter i zvucnici...za ostalo..?? :confused:

Geronimo
01-07-2009, 07:00 PM
Meni zvuci da je neki soft klavir, martinka gitara, neki dobar mik, bubnjevi mozda stylus/miks semplova, bas je ziv ??

StevanKaranac
02-07-2009, 03:33 AM
klasicna Darko Dimitrov produkcija,kad je ta muzika u pitanju,po mom misljenju je on tu tata-mata :D nebih znao sta ima od opreme,ali s obzirom da vrh nase estrade saradjuje iskljucivo sa njim...............

Geronimo
03-07-2009, 07:10 AM
klasicna Darko Dimitrov produkcija,kad je ta muzika u pitanju,po mom misljenju je on tu tata-mata :D nebih znao sta ima od opreme,ali s obzirom da vrh nase estrade saradjuje iskljucivo sa njim...............

;)

Arthur
03-07-2009, 10:49 AM
eto lepo ti je čovek sve rekao

yanprawda
04-07-2009, 12:09 AM
aj ga zovite za gosta foruma pa da ga propitamo,a?:da:

Geronimo
04-07-2009, 01:57 AM
dobra ideja
aj ga zovite za gosta foruma pa da ga propitamo,a?:da:

quake
04-07-2009, 02:16 AM
+1

kVu
07-07-2009, 03:34 PM
a sta se ovde vama svidja?

Braca
07-07-2009, 04:15 PM
i Aleksandra a bogami i produkcija!

awacs
07-07-2009, 05:02 PM
i Aleksandra a bogami i produkcija!

Koja produkcija? Misli? na miks (tonsku sliku)? Miks je OK, produkcija je bo?e-me-sačuvaj-i-sakloni.

Boki_R
08-07-2009, 10:14 AM
Uhhh, mrzim ovakve teme, evo, sad moram da preslusam o cemu se radi, a unapred se plasim bolnog saznanja da je nasa muzika poslednjih godina u "DS":rolleyes:

awacs
08-07-2009, 12:08 PM
Ja mrzim kada se zaletim pa počnem da plasiram vlastiti doživljaj kao nekakvu opštu istinu :banghead:

Dakle - nije produkcija "bože-me-sačuvaj-i-sakloni", nego sam ja onako privatno zgranut odnosom ritmike matrice i ritmike pevanja u onom delu koji ima funkciju refrena. Ali to sam ipak samo ja, verovatno to nikom drugom ne smeta 8-)

kVu
08-07-2009, 04:23 PM
ja mrzim kada se zaletim pa počnem da plasiram vlastiti do?ivljaj kao nekakvu op?tu istinu :banghead:

Dakle - nije produkcija "bo?e-me-sačuvaj-i-sakloni", nego sam ja onako privatno zgranut odnosom ritmike matrice i ritmike pevanja u onom delu koji ima funkciju refrena. Ali to sam ipak samo ja, verovatno to nikom drugom ne smeta 8-)

+1

DaBear
08-07-2009, 04:47 PM
evo preslusao i ja....(sto kaze Vasa..kad moram da se cimam!)
Da odgovorim na prvo pitanje - sta je koristeno od instrumenata..pa cuje se lepo: bubanj loops, klavir bas i neka gitara..(znaci nista novo, nista spektakularno!)
Produkcija i aranzman ???? Opet NISTA specijalno / novo / ni malo razlicito...cak stavise, sve je linearno, vozi sve vreme, bez nekih iznenadjenja (dosadno?)...pevanje - meni zvuci na silu..malo taj nas zenski nacin pevanja, sve zvuce isto..izforsirano nekako..neznam..

znaci da podvucem - mnogo buke ni oko cega !!!:ups::ups:

awacs
08-07-2009, 05:07 PM
pevanje - meni zvuci na silu..malo taj nas zenski nacin pevanja, sve zvuce isto..izforsirano nekako..neznam..

Pa da, sve bi htele da zvuče "svetski, a na?e", jedino ?to je metrika slovenskih jezika potpuno suprotna od engleske metrike, a i slovenska "slova" (tj, glasovi) zvuče drugačije od engleskih :banghead::banghead::banghead: Pa onda cela ta stvar komplikuje posao aran?erima... Jbt, muzička produkcija je ?e?će komplikovan biznis :rotfl::rotfl::rotfl:

Al' nema veze, sve je to za ljude. I ?ene.

LACKY
09-07-2009, 01:59 AM
Jeste, a Da Bear kaze kako se cuje bubanj, bas, klavir i gitara. Kao da oni tamo na zapadu ne koriste ove instrumente.
A sta fali jednom prosecnom bubnju, basu, klaviru i gitari!
Kao da su oni krivi sto se tebi produkcija nesvidja.
Ja da sam taj bubanj, bas, klavir ili gitara, sada bih se naljutio na tebe!:da:

kVu
09-07-2009, 02:47 AM
Pa da, sve bi htele da zvuče "svetski, a na?e", jedino ?to je metrika slovenskih jezika potpuno suprotna od engleske metrike, a i slovenska "slova" (tj, glasovi) zvuče drugačije od engleskih :banghead::banghead::banghead: Pa onda cela ta stvar komplikuje posao aran?erima... Jbt, muzička produkcija je ?e?će komplikovan biznis :rotfl::rotfl::rotfl:

Al' nema veze, sve je to za ljude. I ?ene.
a zato znaci aleksandra kovac peva na engleskom i to je do jaja! :D

StevanKaranac
09-07-2009, 04:29 AM
pa ako neko bas zeli da ga pita licno,lako cete pronaci njegove profile na facebooku i na myspace-u, mislim da nema officijalni sajt...

Braca
09-07-2009, 02:17 PM
Hm lako je biti sudija, tesko je napraviti nesto a da valja, ovo je napravljeno da valja, a jos vise postujem ovaj rad jer sam cuo da sve radi ITB, ovo meni zvuci potpuno profi, i valjda niko normalan nece da popljuje ovaj rad, kad se zna kako radi covek!!!

Bo_13
16-10-2009, 05:57 PM
malo kasnim, ali...koliko se ja secam, taj album su radila 3 producenta. posto je meni to na mastering slao Niksa (Bratos) prdpostavljam da je on jedan od trojice.
znam samo da je materijal bio jako komplikovan za rad i iskren da budem nisam siguran ni danas da li je ok ili ne.
eto...

OFF
16-10-2009, 09:59 PM
Ako nije problem da das koji detalj, zasto komplikovan? Previse razlicite produkcije koje je trebalo smestiti na jedan album ili....?

Bo_13
17-10-2009, 08:25 PM
Ako nije problem da das koji detalj, zasto komplikovan? Previse razlicite produkcije koje je trebalo smestiti na jedan album ili....?

tako nesto. mixevi su bili jako razliciti i to u svakom pogledu. po koloritetu, glasnoci (od jako tihih do sasvim preglasnih) a najvise u poziciji vokala, tako da nije bilo ni malo jednostavno postaviti vokal tako da u svakoj pesmi ima istu poziciju.
citav materijal je imao karakteristiku "10 singlova" pa napraviti od toga album nije bilo jednostavno.
kao sto rekoh, jos uvek nisam siguran u rezultat :)
pozzz