PDA

View Full Version : Pomoć..Adat sinkronizacija..

jolle
24-06-2009, 08:42 PM
Ekipa, problem je slijedeći: spojio sam Hard disk recorder (Akai dr16) na zvućnu Sound Blaster xf i xtreme preko optičkog adat kabla. Otvorih sve na zvučnoj ali ne dobivam nikakav signal. ?elja mi je prebaciti 8 kanala simultano na komp odnosno na Cubase. Na HD recorderu nemam nikakvu opciju mute ili sl... za adat tako da mi nije jasno u čemu je problem.

Mi?ljenja...?:banghead::banghead::banghead::banghe ad::banghead::banghead::banghead:

Braca
24-06-2009, 10:21 PM
Uh ja sam to davno radio sa Fostex harddisk recorderom, ali se secam da nisam mogao odjedanput svih 8 kanala, nego dva po dva, nisam ja siguran da je to adat sinhronizacija, osim ako tako ne pise u manualu, probaj spdif znaci dva kanala levi i desni, mozda tako oce

jolle
24-06-2009, 10:26 PM
Spdif radi, ali optical ne radi.

Braca
24-06-2009, 10:45 PM
pa ak radi onda je to to, prebacuj po dva kanala i to ce biti to, ne pratim odavno te stvari ali mislim da ne moze vise od dva kanala

dvuckovic
24-06-2009, 11:42 PM
Jesu i jedan i drugi konektor za opticki kabl, ali pretpostavljam da ti je taj koji je na Blasteru opticki SPDI/F, a na Akai je ADAT. Razlika je u tome sto kroz SPDI/F mozes da proguras 2 kanala, a ADAT optika ima poseban cip, i moze da gura 8 kanala. Znaci, imas svije sprave koje nisu kompatibilne za taj transfer.