PDA

View Full Version : Pitanje u vezi monitoringa

Jan
24-06-2009, 11:37 AM
Pozdrav,
Imam ovde focusrite voice master pro preamp i zvucnu kartu audiophile 192 i neki yamaha 12 kanala mikser.
Jel postoji mogucnost da pored toga sto sam izveo signal iz line out-a iz preampa u audiophile input, taj isti signal u isto vreme izvezem i na mikser kako bih u mikseru mogo da monitorujem vokal koji se snima i instrumental koji izlazi iz 192-ojke na slusalicama, kako bih izbego setovanje latencije na kartici svaki put na minimum itd, a i kad treba da dosnimim nesto gde vec ima pluginova dosta u projektu spustanje latencije zarad monitoringa ne pije vodu...
Ja imam line 2 x line out (jedan kao obican jack iz kog vodim signal u audiophile i jedan kao XLR) i jedan Line OP (PRE-DE-ESS kao XLR) i naravno insert, line input i MIC input na preampu, jel to nekako izvodljivo?

alavuk
24-06-2009, 11:59 AM
sibam ti na pm ...

alavuk
24-06-2009, 02:31 PM
http://rapidshare.com/files/248084786/yamahamixer.pdf

spidermusic
24-06-2009, 02:48 PM
Jack line output sa Focusrite VM Pro prosledi u M-audio Audiophile, kao i do sada, XLR line output sa Focusrite VM Pro prosledi na mono input kanal Yamaha miksera, a stereo output M-audio Audiophile na stereo kanal Yamaha miksera. Signal iz miksera, nakon toga, mozes poslati u slusalice ili monitorske zvucnike.

Jan
24-06-2009, 05:00 PM
Jack line output sa Focusrite VM Pro prosledi u M-audio Audiophile, kao i do sada, XLR line output sa Focusrite VM Pro prosledi na mono input kanal Yamaha miksera, a stereo output M-audio Audiophile na stereo kanal Yamaha miksera. Signal iz miksera, nakon toga, mozes poslati u slusalice ili monitorske zvucnike.

E to me je zanimalo! Velika hvala!

Rhino
24-06-2009, 06:20 PM
Tako i ja koristim pre... Nije focusrite, ali vise out-a za slicne stvari i sluzi:)

spidermusic
25-06-2009, 06:50 PM
Molim Jan, i srecan rad! :wink:

Jan
07-08-2009, 11:40 PM
Oj, sorry za ozivljavanje topic-a, ali opet moram da pitam nesto , glupo al sta cu:S

Od kako sam povezao ovo sve kad su mi monitori prikaceni na mikser imam utisak kao da je zvuk malo drugaciji no kad su direktno ukljuceni na kartu.
Sad ja zelim da pitam da li ja to tripujem ili je to moguce (znam da je moguce), juce sam radio sa prijateljem muzicarem, covek je veliki sluhista, zavrsava akademiju itd, studirao u inostranstvu, i kaze da nije siguran da cuje razliku kad mu pustim, ali da mu se pod mojim uticajem sto sam mu vec rekao da mi se cini i njemu cini isto sto i meni...
Mikser je Yamaha MG16/4, ili da nastavim da ga koristim samo kao kontroler za slusalice a da si uzmem SM Pro MPatch2 za monitore?

spidermusic
12-08-2009, 06:57 PM
Moguce je da je zvuk drugaciji, jer je jos jedna sprava vezana u niz od preampa do monitora.

Postavlja se pitanje: da li ti to, sto je zvuk drugaciji, smeta i kao se to odrazava na translatornost mikseva koje pravis? Nije uvek drugacije, nuzno i losije! :)

HeatMan
12-08-2009, 07:17 PM
ISKLJUCHUJ ODMAH IZ TE JAMAHE MONITORE!

jes lud ti? :)

ja sam nju prestao i za slushke da koristim.. ne znam shta cu sa njom

Tiki the Boyler
12-08-2009, 09:37 PM
Od Yamahe MG dobijam proljev! Taj mi je mikser nekoliko puta napravio golem problem u live situacijama, tako da... :(

Jan
13-08-2009, 03:42 AM
Moguce je da je zvuk drugaciji, jer je jos jedna sprava vezana u niz od preampa do monitora.

Postavlja se pitanje: da li ti to, sto je zvuk drugaciji, smeta i kao se to odrazava na translatornost mikseva koje pravis? Nije uvek drugacije, nuzno i losije! :)

Pa zbunjuje me, zato sto mi je cudno dok radim sam i istripovao to, vratio sam zvucnike da line oute na kartici...A ovo koristim samo za monitoring u sluskama