PDA

View Full Version : Mix monitoring sa "običnim zvučnicima"

metalman
20-06-2009, 11:15 PM
Pozdrav!

Evo imam jedne stare ali vrhunske zvučnike od sony-a APM-078

Bas je pravi bas, taman se cuje kako treba, topli, malo puni, ne previse uljepsano (ne ide pre nisko u freq), viskotonci su stakleno bistri.... Sto jos reci, i ponasa se kao monitor skoro, ono zvucnici od 15e komad za kucni hifi se skoro bolje cuju od ovih, na prvu, zato sto mogu sakriti greske, ne pokazuju toliko detalja, znam, nikada nece to bit ipravi monitoring ali barem da bude nalik monitoringu...

Slika (sounda) je odlicna pa sam se pitao da li se mogu iskoristiti umjesto monitora, kakva iskustva imate sa takvim provizornim rjesenjima i da li ima trikova kako takve obicne zvucnike maksimalno iskoristiti... hvala :)

HeatMan
20-06-2009, 11:58 PM
ako si navikao da radish na njima, i miksevi se prenose dobro na ostale sisteme, radi na njima. mada, ipak bih ti preporuchio da uzmesh neshto ozbiljnije, a ove zadrzish kao referencu.

Hepek
22-06-2009, 07:05 AM
Ako vec nemas love da kupis neke monitore, i to ti moze pomoci da nesto uradis, i ja sam tako radio nekad, a evo mozes i da poslusas neke stvari koje sam radio na obicne hifi zvucnike.:wink:

www.myspace.com/hepee
( treća po redu)

metalman
23-06-2009, 06:36 PM
Hvala momci, ma inace radio sam vec na NS10 i PMC ali ovo je provizorni studio u koji ulazem minimalno... zato je tako kako je, zanimala su me vasa iskustva... meni inace zvuci dobro... Pozdrav!

silicon science
23-06-2009, 06:43 PM
Koliko god da poznajes kutije, nema shanse da iole "ozbiljniji" mix uradish...