View Full Version : How to Sound Like - The Prodigy
Mika Technika
19-06-2009, 10:32 PM
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/DtHzGmGWE7E&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/DtHzGmGWE7E&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
DaBear
19-06-2009, 10:46 PM
</EMBED>nisu bas 100% potrefili farbe i ostalo....lici ali nije to..da su se jos MALO potrudili, bilo bi super!
inace - kopiranje (kao vid vezbe) je jako korisna stvar.
Da se mnogo stvari nauciti....prvo, mnogo pazljivije se slusa pesma
- onda se analizira sta tu ima od aranzmana i linija i kako rade zajedno,
- pa onda farbe, groove itd..
toplo preporucujemsvima da nadju neku omiljenu pesmu i probaju da urade
"sound-a-like".
Ja sam pre jedno 10-11 godina sa dva druga uradio 140 "sound-a-like" pesama za godinu dana!! (za Universal Asia)
Imali smo Cubase (tad je imao samo 8 audio traka) pa smo zato snimali na dva ADATa, Soundcraft Spirit desk, itd...
imali smo po 4 nedelje za album (20-22 pesme) sa sve pevanjem !!!
Posto nam je bila panika sa vremenom,
Jedan je skidao MIDI fajlove sa neta, pa ih popravljali (jer su uglavnom nedovrseni ili pogresni), i pravio farbe..
Drugi je usnimavao pevanje i gitare i svirao klavijature,
i Ja radio bubanj, miksao, terao sve da rade itd...
ali najteze je bilo naci (jeftine a dobre ) pevace koji "lice" na one prave...
Sad cu da pogledam ako imam nesto da okacim...
dobra skola to bese (a i lepo su bogami placali...)
jedan album sa "Latin hitovima" se prodao preko 300.000 i bili smo No1 na Top listi Ujedinjenih Emirata (iza nase "kompilacije", Celine Dion i Spice Girls..!!) kako zezanje
Mika Technika
19-06-2009, 11:01 PM
fino je uradjeno, pa ja rekoh da okacim ako nekoga zanima, pa neka pazari :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.