View Full Version : Koju RME Pci karticu i u kojoj kombinaciji?
Danny Lou
09-06-2009, 04:48 PM
Voah ljudi!
Potrebna je karta koja radi flawless u 48Khz 24-bit modu sa 2 in i 2 out jaka kao crna zemlja. do 500-600e. Da li je to RME i u kojoj kombinaciji, jer su ga oni njemci pravo zakomplikovali?
Ja bi ti pomogo ali bi trebo konkretizirati sta ti tocno treba.
Ako ti treba PCI karta sa 2 ulaza i dva izlaza onda ti je dosta RME HDSP 9632.
pozz
Denis
Arthur
10-06-2009, 12:56 AM
9632 svakako
kejkz
10-06-2009, 11:54 AM
uzmi novu verziju ako imas pcie slot... to bi trebalo biti jos koristnije em bolje
Danny Lou
10-06-2009, 12:07 PM
a koja je nova verzija?
treba nesto sto ce iz mic preampa da prebaci u digitalno kako treba i da radi u sekvenceru bez ikakvih problema na datoj rezoluciji. pored uad-a i powercore-a.
kako ste vi zadovoljni sa njom? da li se mora dokupiti onaj breakout kabl ili dolazi u osnovnom paketu?
Arthur
10-06-2009, 12:44 PM
zadovoljni maximalno, nova verzija je PCI-E, a breakout kablova nema bez dokupljivanja sa XLR-om, već samo sa RCA. Mada proveri.
kejkz
10-06-2009, 01:16 PM
to radi savrseno, rme i lynx imaju ponajbolje ASIO drajvere za win, neces imati sigurno nikakvih problema, a uzmi i brejk kablove, nece skoditi. za 500 e mislim da ces imati ono sto ti treba! Samo mi sada nije jasno treba li tebi mic preamp ili ne, posto je rme linijska sprava, nema ih...
Danny Lou
10-06-2009, 01:19 PM
to radi savrseno, rme i lynx imaju ponajbolje ASIO drajvere za win, neces imati sigurno nikakvih problema, a uzmi i brejk kablove, nece skoditi. za 500 e mislim da ces imati ono sto ti treba! Samo mi sada nije jasno treba li tebi mic preamp ili ne, posto je rme linijska sprava, nema ih...
Ekstra, thnx ljudi!
ne treba mi preamp imam 610 koji daje tako fin i topao zvuk... :D
Kad se bude narucivalo treba li naglasiti da bude pci-x ili je to vec default?
kejkz
10-06-2009, 01:25 PM
ako hoces, PCI-e, onda uzmes ovu:
http://www.rme-audio.de/en_products_hdspe_aio.php
a ako hoces PCI, onda ovu:
http://www.rme-audio.de/en_products_hdsp_9632.php
Ako imas novca i pci-e slot, svakako preporucujem prvu... razlika u ceni je opravdana.
Mitjovan
21-09-2009, 09:03 PM
Interesuje me da li 9632 ima dva out-a za monitore i jedan stereo za slusalice?
Citao sam o njoj, ali iskreno ovo nisam skontao...
I ako sam dobro shvatio BO kabl moram da dokupim da bih imao xlr ulaze i "bananu" za instrumente?
Izvinjavam se sto upadam u temu, ne bih da otvaram novu... :)
Arthur
21-09-2009, 09:09 PM
osnovna verzija PCI, imala je 2 out na rca breakout kablu i jedan phono plug za sluške koji mirroruje taj isti signal (znači ukupno 2 izlazna kanala). Mislim da su na PCI-E verziji uveli da su ovo 2 različita stereo outputa tako da imaš ukupno 4 izlaza. I nigde nema instrumentalnog inputa nego samo linijskih. Uz doplatu (ja imam jedan komad na prodaju!) možeš da kupiš XLR breakout.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.