Log in

View Full Version : Kada ce Grandu doci kraj?!?!?!?!?!

Geronimo
09-06-2009, 09:33 AM
Folk pevačica Suzana Jovanović, supruga prvog čoveka ?Granda? Sa?e Popovića, nedavno se vratila iz Ljubljane gde je tra?ila stan za sina Danijela. Naime, njen 21-godi?nji sin će uskoro pohađati privatni fakultet za filmsku i muzičku produkciju koji se osim u Sloveniji, nalazi i u Austriji, Engleskoj, Italiji i Singapuru. ?Slovenija nam je ipak najbli?a, a ako budem za?elela da vidim sina sa kojim se prvi put u ?ivotu razdvajam na du?i period, spakovaću ćerku Aleksandru u automobil i pravac Ljubljana. Svi u porodici smo vezani za njega, naročito sestra, ali dobro je da malo vidi kako izgleda samostalan ?ivot?, ka?e mama Suzana. A kada zavr?i sa ?kolom, Danijelu je zagarantovan posao u ?Grandovom? studiju, gde je već sarađivao na produkciji albuma ?Amadeus benda?, Slavice Ćuktera?, Lepe Lukić, Marinka Rokvića...
:banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead:

Pitam li se koliko jos treba da prodje vremena da neko baci bombu na Pomenutu Muzicku kompaniju da zaustavimo vise ovaj sund??!!

sRce
09-06-2009, 09:41 AM
Folk pevačica Suzana Jovanović, supruga prvog čoveka „Granda“ Saše Popovića, nedavno se vratila iz Ljubljane gde je tražila stan za sina Danijela. Naime, njen 21-godišnji sin će uskoro pohađati privatni fakultet za filmsku i muzičku produkciju koji se osim u Sloveniji, nalazi i u Austriji, Engleskoj, Italiji i Singapuru. “Slovenija nam je ipak najbliža, a ako budem zaželela da vidim sina sa kojim se prvi put u životu razdvajam na duži period, spakovaću ćerku Aleksandru u automobil i pravac Ljubljana. Svi u porodici smo vezani za njega, naročito sestra, ali dobro je da malo vidi kako izgleda samostalan život”, kaže mama Suzana. A kada završi sa školom, Danijelu je zagarantovan posao u „Grandovom“ studiju, gde je već sarađivao na produkciji albuma „Amadeus benda“, Slavice Ćukteraš, Lepe Lukić, Marinka Rokvića...
:banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead:

Pitam li se koliko jos treba da prodje vremena da neko baci bombu na Pomenutu Muzicku kompaniju da zaustavimo vise ovaj sund??!!

A sto ti citas vesti iz Granda ako te to toliko ne zanima ?

Hollywood
09-06-2009, 11:35 AM
ja mislim da je to dobro

jer taj klinac nece biti samouk, a moze to da bude, otici ce negde napolje i mozda ce se malo oplemeniti, a samim tim ce mozda istriovati da nesto promeni.

oduvek sam bio utopista :rotfl:

meka
09-06-2009, 11:43 AM
Pitam li se koliko jos treba da prodje vremena da neko baci bombu na Pomenutu Muzicku kompaniju da zaustavimo vise ovaj sund??!! Ni?ta du?e od istog događaja sa skup?tinom, koja ipak i ne-muzičare boli.

Geronimo
09-06-2009, 11:48 AM
Citam novine generalno i naleteo sam na ovaj naslov to je to.
A sto ti citas vesti iz Granda ako te to toliko ne zanima ?

vasko
09-06-2009, 12:23 PM

a sto taj neko ne bi bio ti?

allegrosteva
09-06-2009, 01:09 PM
Zbog ovakvih stvari sam poceo da se deklarisem kao narodnjak. Kraj ce grandu doci kada nenarodnjaci prestanu da palamude i kada pocnu nesto da rade, kada prestanu da pljuju po svemu sto nisu oni(tu ukljucujem i pljuvanje po drugim nenarodnjackim muzicarima). Svi su bre nesto pametni a ja od smrti Milana Mladenovica nisam cuo 10 kvalitetnih rok pesama. Al ne"mi smo u fazonu do jaja a oni su seljaci". A seljaci pobedise. Najvise me pogadja sto u rok muzici (na kojoj sam odrastao) ima toliko losih, nabedjenih, pogresnih ljudi. Pricao sam sa drugarom sa foruma i decko nije mogao da veruje koliko se u toj folk muzici ljudi ispomazu sa nabacivanjem svirki, preporukama, informacijama jer je navikao da mu kolege iz njegove branse stalno podmecu nogu.
Jedino sto ja zameram grandu je to sto se mnogo pomerio od prave narodne muzike. Ali i to je razumljivo jer nama je u Srbiji ispran mozak time da je sve sto je nase-seljacki. Neka se ne nadju prozvanima kolege iz susednih drzava, nisam sovinista samo volim svoju zemlju-kod nas ljudi kad cuju neku sevdah pesmu, kad cuju klapu, kad cuju sirtaki, river dance to im je ultrakulturan etno( i to je lepo sto se postuju tudje kulture ) a "dvojka je seljacka". Nas su decenijama pokusavali da ubede da je neka muzika sa zapada ono sto treba da slusamo i sviramo.Pa ne moze nama nikad biti blizi genima MTV od Carevca. Samo mislim da je greska to sto nasu narodnu muziku nisu podigli na jedan visi kulturni nivo, kao sto su to uradili
-grci
http://www.youtube.com/watch?v=cIw5ePTO1j8
-turci
-bugari

P.S.Geronimo ne razumem sta je tebe u celoj prici povredilo to sto hoce da skoluju dete ili to sto imaju para za stan?

disco violence
09-06-2009, 01:53 PM
A sto bi uopste ratovali protiv njih.Kontam da ce se sami raspasti jer nemaju konkurenciju.Kod nas u srbiji nasuprot tom grand svetu koji guta sta mu se servira,postojimo i mi ljudi koji volimo nesto drugo i cackamo po internetu da iskopamo neku novu dobru muziku i kada je nadjemo sretni smo skoro kao nekada kada su se narucivale ploce i kasete.Meni samo nije jasno da ni jedna televizija,a pogotovo RTS nije uvidela koliko ljudi vole da slusaju muziku i da vec godinama nemaju ni jednu muzicku emisiju.Vidim da je HTV ponovo krenuo sa svakodnevnom muzickom emisijom gde ima domacu i stranu muziku kao i vesti iz sou biznisa.Na kraju ce isti taj Zeljko Mitrovic pokrenuti ovako nesto na jednoj od svojih mnogobrojnih televizija i bice spasilac rokenrola,jer su svi ostali bili isuvise gluMpavi da tako nesto urade.Pre neki dan sam cuo da hoce da otvori svetsku televiziju koja ce emitovati zurke 24 sata dnevno iz svih delova sveta,sto vec ide u ovom smeru o kome pricam.

redwater
17-06-2009, 11:54 PM
uf

dejankuki
18-06-2009, 12:02 AM
Hmmm, postavicu pitanje, kao i na jednom drugom forumu...

OK, kod nas imamo "krivce": Grand, Pink, Melos, DM.. bla bla bla.. ali sta to "tera" i "ko servira" nasim susedima u Hrvatskoj tu muziku (drzavne TV sigurno ne, a bogami ni preko kablovskih operatera ih nema...), a oni svakim danom vise i vise ne mogu da zamisle neki tulum bez "Cajki'..

Hocu reci... izgleda da je "pitkost" tog melosa nezaustavljiv..

e sad.. tu bi trebalo mnooooogo uceniji ljudi da daju odgovor... po meni. Mi smo malo neuki za to...

Ili mi se samo cini da se "cajke" tamo slusaju svakim danom sve vise... :ups:

Ne znam...

Everbeatz
18-06-2009, 12:03 AM

Dokle god ima onih koji bi da resavaju stvari bacanjem bombi na druge koji im iz nekih razloga ne odgovaraju nece biti pomaka..

Daj ti neku drugu, kvalitetniju ponudu narodu koji bi da slusa nesto drugo, pa "uteraj" grandovcima na taj nacin...

LACKY
18-06-2009, 01:39 AM
Dokle god ima onih koji bi da resavaju stvari bacanjem bombi na druge koji im iz nekih razloga ne odgovaraju nece biti pomaka..

Daj ti neku drugu, kvalitetniju ponudu narodu koji bi da slusa nesto drugo, pa "uteraj" grandovcima na taj nacin...
Da, slazem se sa tobom. Ali mislim da ce Grandu doci kraj kada i bilo kom main stream-u uopste. Tj. kada propadne MTV!

alavuk
18-06-2009, 01:53 AM
hmmm mozda ti se i obistini "crna slutnja" posto se nesto naculo da mtv kao sve vise i vise pocinje da ulaze u "Reality show" emisije tako da ce da izbace muziku tj da je smanje doduse na americkom mtv-u ne znam za evropski ...

balthazaar
18-06-2009, 03:27 AM
i posle Granda biće Grand! ;)

o grandu bi mogli da se prićaju vicevi kao o Čak Norisu

Postoje cia, mosad i grand.

Grand izaziva nemire u Iranu!

Čak Noris radi za grand!

Grand kupio većinski paket akcija u Microsoftu!

Sprema se novi OS - grandows!

Kupio sam vintage synth - Moog Grand!

idekius
18-06-2009, 03:42 AM
Hmmm... Grand je stvarno u?as! Don Kafa je puno bolja, mada su i nju iskvarili u poslednje vreme... :)

balthazaar
18-06-2009, 03:47 AM
Hmmm... Grand je stvarno u?as! Don Kafa je puno bolja, mada su i nju iskvarili u poslednje vreme... :)

ja ne tro?im te kahve ;) Kod mene se piju samo iz lokalnih pr?ionica...kupim po nekolike, pa onda miksam kao pravi profesor Baltazar....a kad mi u kesi pretekne posle miksanja - zatvaram ?tipavicom da ne izlapi :D

idekius
18-06-2009, 04:44 AM
Mixanje bez kafe nije mixanje :wink:
Inače, opasno bi bilo kada bi te ?epelj pozvao na kaVu. Taj me?a V i R :D

balthazaar
18-06-2009, 04:54 AM
e sad ću vala da skuvam još jednu :) Čudno je to kad legneš u sedam na veče, a probudiš se u četiri ujutru :D

e, al ja sam ti sad zborio o tehnikama miksanja kave :) Da dobiješ svoj ukus :) Kupiš nekolike,pa iz svake po malo u neku zdjelicu , a ono što ostane zatvaraš štipaljkom ;)
hehe..nekad bude bljuvotina, a nekad bude vrh..;) kao i svako miksanje :P

balthazaar
18-06-2009, 08:16 AM
reću ču vam samo jedno...

Grand Piano! ;)

idekius
18-06-2009, 03:33 PM
Da... i ja to ka?em... Gvand Piano :D

Braca
18-06-2009, 05:40 PM
Ajd da napravimo jedan mali test, pa da Grand oglasi potrebu za producentima, snimateljima, muzicarima i kompozitorima, evo ja se kladim 1/3 foruma garant bi prihvatila!!!!

quake
19-06-2009, 12:22 AM

Kom narodu da da bolju ponudu???Ovo je brdoviti balkan,zemlja seljaka,ovde vecina ne prihvata nista bolje od granda,tj. grand je njihov krajnji domet.Takodje se bolje ponude ne dele po ulici na rezanim diskovima vec se treba vrteti na tv-u da bi sve to imalo efekta a ljudi koji drze monopol na tv stanicama takodje nisu zainteresovani za nesto kvalitetnije od granda,tj. takodje su obicno balkanske seljacine.Sve u svemu,jos dugo ce glavne estradne face biti seljacine i seljanke i treba na to opusteno gledati i ne nervirati se tako da se pitam.....cemu ova tema?????

lesha
19-06-2009, 12:59 AM
najbolji vid "borbe" je njihovo potpuno ignorisanje i rad na svojoj muzici.

quake
19-06-2009, 01:23 AM
Upravo to.

alavuk
19-06-2009, 01:33 AM
Ajd da napravimo jedan mali test, pa da Grand oglasi potrebu za producentima, snimateljima, muzicarima i kompozitorima, evo ja se kladim 1/3 foruma garant bi prihvatila!!!!

nesto tako je bilo ovde pre par godina zahvaljujuci lakiju , i dosta nas se prijavilo pa i neke "bundzije" .

quake
19-06-2009, 09:48 AM
Pa neka ste se prijavljivali.Jedno je dziberima uzimati pare posteno radeci svoj posao a drugo ostati normalan u mozgu.Jel zato sto silikon nije dobar po zdravlje ne treba da kresemo sve ove sisate ribe????:D

balthazaar
19-06-2009, 10:17 AM
e da se meni dokopati granda....da komponujem i radim aranžmane..:)..Svu šalu na stranu - ne dolazi se do granda lako! Kad estetičko - kulturološka razmatranja ostavimo po strani, ipak dolazimo do rezlutata da tamo jeste jedina prava lova...svi ostali vajni autori "sa ukusom" dođu na to da pokupe mrvice što od ovih preostane ili kusur za koji Saša Popović kaže "Keep the change" :) Možemo mi da mudroserimo koliko hoćemo...sve se to svede u suštini na to kako čovjek doživljava sebe i koje su mi vrijednosti u životu...samo mi ostaju nejasni subjetki koji bi velike love od muzike, a ne idu tamo gdje je lova

Najiskrenije...ja u životu do sad nemam prejaku ambiciju za pravljenje neke velike love....jer dobro znam šta je cijena toga.....mada mislim da vrlo dobro znam šta bih i kako bih da je ta ambicija dovoljno jaka!

silicon science
19-06-2009, 10:22 AM
Ma Nedjo Kostic i Tv Duga RULEZZZZZ :):) Pravi Folk underground.

"Gazdarice, gazdarice, na kafu mi svrati,
podstanaru svome, kiriju naplati" 8-)8-)8-)

silicon science
19-06-2009, 10:26 AM
Jel zato sto silikon nije dobar po zdravlje ne treba da kresemo sve ove sisate ribe????:D

eeee, ne diraj mi u silicon 8-)8-)

kejkz
19-06-2009, 10:49 AM
grandu ce doci pocetak kraja kad ostali prestanu cheshati jaja... ajd dosta ste ovde pis(h)ali, sve ulipaste.

quake
19-06-2009, 01:30 PM
eeee, ne diraj mi u silicon 8-)8-)
:rotfl:

pecass
19-06-2009, 02:43 PM
Hmmm... Grand je stvarno užas! Don Kafa je puno bolja, mada su i nju iskvarili u poslednje vreme... :)

PARADOKS - Sad je i Grand(kafa)Slovenacka...:banghead:

alavuk
19-06-2009, 05:46 PM
kao i soko stark tj omiljeni mi smoki :(

milos
19-06-2009, 07:26 PM
Bogu hvala, izbacio sam tv iz sobe pre 4 godine a mozak sam istrenirao do te mere da kada i po kaficima i diskotekama cujem neko zavijanje - napregnem stomak i sve prduckam i to jos sidechain sa glavnim kikom :D:rotfl :rotfl::grin:

Francuz
19-06-2009, 07:26 PM
Ne znam ko rece na pocetku price , dragi moji Rockeri ,Bluezeri , Metalci , Hip hoperi i ostala braco pobedicemo isklucivo ako budemo radili toliko kvalitetnu
muziku koja ce sama od sebe probiti na trziste i napraviti haos od price nema vajde nego izvolite pa se dokazite .To je jedini istinski put do uspeha biti:banghead: tvrdoglav i ne odustajati .

alavuk
19-06-2009, 07:33 PM
http://www.rumski.com/forum/images/icons/icon13.gif

Mrgud
19-06-2009, 11:16 PM
Evo moj jedan drug Dj radi u jednom lokalu diskoteci u jednom gradicu na sjeveru Crne Gore,a tamo se slusa samo narodna i turbo folk!Od prije par godina poceo je polako da im ubaca neki teski haus,tehno i elektro remixe,sad u zadnje vrijeme mu traze "ajde malo ono tvoje"i svi skacu sa rukama u vis sretni i veseli,znaci ima "lijeka" za sve!!!

silicon science
20-06-2009, 12:43 AM
Evo moj jedan drug Dj radi u jednom lokalu diskoteci u jednom gradicu na sjeveru Crne Gore,a tamo se slusa samo narodna i turbo folk!Od prije par godina poceo je polako da im ubaca neki teski haus,tehno i elektro remixe,sad u zadnje vrijeme mu traze "ajde malo ono tvoje"i svi skacu sa rukama u vis sretni i veseli,znaci ima "lijeka" za sve!!!

Dakako... Pa i evolucija od "nogama ko i rukama" traje vec desetinama iljada godina pa i dalje ljudi grickaju nokte na nogama :wink::wink::wink:

Maiv
20-06-2009, 08:00 AM
Hmmm, postavicu pitanje, kao i na jednom drugom forumu...

OK, kod nas imamo "krivce": Grand, Pink, Melos, DM.. bla bla bla.. ali sta to "tera" i "ko servira" nasim susedima u Hrvatskoj tu muziku (drzavne TV sigurno ne, a bogami ni preko kablovskih operatera ih nema...), a oni svakim danom vise i vise ne mogu da zamisle neki tulum bez "Cajki'..

Hocu reci... izgleda da je "pitkost" tog melosa nezaustavljiv..

e sad.. tu bi trebalo mnooooogo uceniji ljudi da daju odgovor... po meni. Mi smo malo neuki za to...

Ili mi se samo cini da se "cajke" tamo slusaju svakim danom sve vise... :ups:

Ne znam...

Cinjenica je da su "cajke" na zalost pojele Zagreb, mediji su ipak podosta krivi za to, ne zato jer forsiraju takvu "kulturu" nego zato jer ne nude nista drugo. Ne znam kad je zadnji put na HTVu ili nekoj drugoj televiziji u HR bila neka dobra glazbena emisija (vjerovatno Hit Depo i Top DJ mag pred 10 godina :banghead:).

Sa druge strane lokalne brdjanske vlasti podupiru otvaranje narodnjackih klubova jer ih vlasnici za to dobro "nagradjuju" a zatiru svaku iole alternativniju kulturu jer im politicki smeta.
Dobar primjer je zatvaranje Mocvare bez ikakvog konkretnog razloga. Nakon toga se formirao skvot Medika u centru grada pa je onda gradonacelnik dao taj prostor za kulturne aktivnosti jer mu je bolje tak neg da bude skvot a to mu je dobro doslo i pred izbore. To ce sad biti tak dok taj prostor ne sruse i sagrade shoping centar ili sta vec... Uglavnom gradsko poglavarstvo nema nikakvu namjeru ulaganja u kulturu osim onog nuznog...

Everbeatz
20-06-2009, 01:46 PM
dobra glazbena emisija (vjerovatno Hit Depo i Top DJ mag pred 10 godina :banghead:).

Hamed?:D

disco violence
20-06-2009, 05:51 PM
Veceras veliko Grand finale,valjda mu je tu kraj.

dejankuki
20-06-2009, 07:49 PM
Pratis, pratis. krades fazone. :wink: znam te!!! Priznaj... :kesa::ole::asskick:

doslo mi da koristim malo smiley-e. pa ono... no hard feelings.. :beer:

disco violence
21-06-2009, 02:03 PM
Razocaran sam nije izgledalo spektakularno kao sto sam ocekivao,kralj drame i idol mladih od miloste Sale Popovic je jedini bio na visini zadatka iako mu se omakao lapsus :''Dragi gledaoci do sada je stiglo 52 hiljade 275 hiljada vasih glasova.''Sto je rekord.
P.S. Moramo pratiti trendove i pratiti sta omladina vole ne bili im se i mi podmuklo podvukli pod kozu(h).

Slavko
30-06-2009, 12:41 AM
Cudno, kad sam ja bio klinac (90-ih) slusao se uglavnom dance domaci; popularniji medju mojom generacijom josh kao dizel.Ko je slusao narodnjake bio je ljakse.Danas izgleda ko da nema tako neke zike koja bi bila u trendu s danasnjim vremenom, pa je zato izgleda i grand predobar..

zlobisha
30-06-2009, 12:49 AM
Cudno, kad sam ja bio klinac (90-ih) slusao se uglavnom dance domaci; popularniji medju mojom generacijom josh kao dizel.Ko je slusao narodnjake bio je ljakse.Danas izgleda ko da nema tako neke zike koja bi bila u trendu s danasnjim vremenom, pa je zato izgleda i grand predobar..

Pa nema neke velike razlike... Zeldi tada, ndgra sada. Treba nam veliki pomak... :banghead:

vasko
30-06-2009, 11:06 AM
ej al onaj decko sto je pobedio je zaista priglup,ne zna 3 reci da sastavi

nokash974
30-06-2009, 12:51 PM
:),kakva zemlja takav i sport i politika i kultura...tako da traje..i trajace..Mozda je tesko uklopiti se nekom normalnom u sve to a onda tu pocinje filozofija..Ima li ko ovde normalan?Moja preporuka svima je ukoliko mogu kao i svi pametni u oci ratova da se pociste odavde..veliki pozz svima!

Bockie
07-07-2009, 09:34 AM
"Kada ce Grandu doci kraj?!?!?!?!?!"

Grand nije kulturoloska vec ekonomska pojava. Vode ga ljudi koji dobro razumeju princip - platis dinar, prodas za dva, bez potrebe da likujemo na intelektualne sposobnosti. Bas zato se treba jos vise stideti sto svoje vaskolike nisu iskoriscene. Njih dvojica su veoma dobar tandem,Sale ima dugu karijeru na estradi,a Zika je ,za tu vrstu muzike, producent prvog izbora! Covek je producirao najbolje pesme Harisa Dzinovica i jos nekih "faca" iz tog sveta u studijima po Nemackama, Svajcarskama i sl...
Veoma su korektni i ne zezaju se kada je posao u pitanju, sto je retkost kakva je u Srbiji moguca samo u laboratorijskim uslovima.
Dakle to je industrija kao i svaka druga, sem sto je Grand JEDINA muzicka industrija u Srbiji, osim sto Gej92 nesto pokusava, ali se to odnosi samo na "urbano-politicko-nju-vejvovsko" smece! Mada, mozda je i tamo par izdanja moglo da zavredi paznju, i steta je sto je posrnula drzavna produkcija ispustila iz vida potrebu za izdavanjem kvalitetnijih muzickih ostvarenja...
U takvim okolnostima je vazno shvatiti cinjenicu da Grand ima trziste i pametno ga opsluzuje onim za cime postoji potreba, i to je knjiski primer.

Niti je ovo hvalospev o Grandu niti baca senku na suprotni tabor, vec poziv da umesto ovako nepromisljenih naslova, probamo po nesto da naucimo od njih i to primenimo u zeljenom smeru...
...ali da je to moguce - ove teme ne bi ni bilo...
...tako da... ...da! ...Jebo Grand!

InsaneEyes
17-08-2009, 05:48 PM
verovali il ne ima i gore od granda :D

Deni Kragulj :shock:

<object width="425" height="344">

<embed src="http://www.youtube.com/v/ksf_ncGveNw&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></object>

ugljesa
19-08-2009, 11:50 PM
Grandu ce doci kraj tek kada neko Srbiji servira muziku koja je extra kvalitetna i posle nekog vremena kada Grand dobije konkurenta onda moze da se prica nesto . .

Mislim cinjenica je da Grand je najaci kod nas,prosto mlate pare i promovisu tu vrstu muzike narodu (kafici,splavovi,klubovi,emisije,nastupi itd ).Tipa da krene kod nas da se obrce dobra House/dance muzika ili da krene nesto ozbiljnije hip hop ,posle nekog vremena bila bi povuci potegni. .

Mene nervira samo kod svih sto bez razloga pljuju po tom Grandu,te seljaci,klosari,fenseri itd .. a ja nikad nisam cuo da je neki "grandovac" pljuvo po ostalim muzicarima koji nisu u narodnjacima !!!!!

Boli ih Patka :D Sale je od harmonike napravio industriju..
Mada mislim da ima nade,jer polako se probija dance/house sa Top fm/TDI stanicama;pa sa njihovim poznatim zurkama gde dovode velika imena ..
Hip hop/Rnb sa nastupima uzivo Club White,Ambis nedeljom itd . .
POlako to ulazi u glave Srbiji tako da ..

IMA SANSE :rotfl::):)8-)

branoy
20-08-2009, 02:35 AM
Sta je to za vas extra kvalitetna muzika, sva se muzika snima extra kvalitetno??? Zabavna 3 akorda??? pa ozbiljno.. narodnjaci, grand .. to je muzika puna harmonije a to narod prepozna, ulazi u usi lako, ritmicki dobra naravno ne sva, naj lakse je napravit zabavnjaka.. bez puno pametovanja a i onako je sve izmisljeno odavno.. danas serviras ono sto omladina oce da slusa i to je to, ides s vremenom.. a u medju vremenu ubacujes ako mozes neke svoje stilove i vidis sta ce da prodje od te maste... GRAND je institucija u kojoj bi vrlo rado radio muziku jer takva mi je u glavi, e sad ja sam odrastao na pravom narodnjaku, znaci znam sve stilove i sve volim jer imam muziku u glavi *ALL*.. Danas naj vise pored granda prolazi latino-house stil po klubovima kad su party i to ce da gura skroz, hip hop ne vidim daleko, jednostavno smor muzika.. samo nabrajanje i uvek isti k. od ritma.. trazi se samo sexy fazoni, brzo da nosi .. i dobre balade kao sto ispliva ako je do mene i ti fazoni.. i uz sve to nikako se ne moze proci bez starih narodnjaka.. na kraju rok ima eto 50 pesama sto uvek mogu proci i to je stil.. mix ! Grand radi moderno slagao se ko ili ne i to je to! Sale je lik i dajem glas grandu.. e sad textovi pokvarise omladinu to je jedini problem u muzici.. muzika kao muzika dobra skroz.. ali znaci samo textovi kvare mase! i tako se svi ponasaju! Tv je sve vec pokvario sa tv novelama i tim stvarima.. Ovo je globalizacija i u njoj si ili nisi.. eto ukratko, verovatno mi je nest i izletelo ali mrsko mi se vracat brisat! Poz

LACKY
20-08-2009, 03:38 AM
I sta je zakljucak ove teme?
Ovo je brdoviti balkan, zemlja seljaka! Gde se necene prave vrednosti itd.
Izvinjavam se, ali jedno pitanje! Odakle se svi mi ovde nadjosmo, koji znamo sta su prave vrednosti?
Dali smo vanzemaljci, ili mozda oboreni anglosaksonski pilot (sto iz drugog svetskog rata sto iz poslednjeg bombardovanja)?
Decko gore preporuci da se svi pametni pociste odavde kao uoci proslih ratova!
I ja se slazem, po pizzeriama EU nedostaje bas peraca tanjira!
Pepersi su u kukuruzima pored Indjije prodali 90 000 karata (a Mile Kitic u Areni 300)!
Neznam dali bi ceo Grand mogao i trecinu tih karata da proda.
Znaci nije kriv Grand, nego Pepersi! Gde onda dalje da se bezi? Mozda da se vratimo na mars!

balthazaar
20-08-2009, 04:12 AM
Izvinjavam se, ali jedno pitanje! Odakle se svi mi ovde nadjosmo, koji znamo sta su prave vrednosti?
Dali smo vanzemaljci, ili mozda oboreni anglosaksonski pilot (sto iz drugog svetskog rata sto iz poslednjeg bombardovanja)?
Pepersi su u kukuruzima pored Indjije prodali 90 000 karata (a Mile Kitic u Areni 300)!
Znaci nije kriv Grand, nego Pepersi! Gde onda dalje da se bezi? Mozda da se vratimo na mars!

idemo na mars, idemo na mars!

MUzzY
20-08-2009, 09:37 AM

Kad bi organizovali Grand Show na tom istom polju, smem da se kladim da bi prodali 90 001 kartu ...

zlobisha
20-08-2009, 10:04 AM
Sta je to za vas extra kvalitetna muzika, sva se muzika snima extra kvalitetno??? Zabavna 3 akorda??? pa ozbiljno.. narodnjaci, grand .. to je muzika puna harmonije a to narod prepozna, ulazi u usi lako, ritmicki dobra naravno ne sva, naj lakse je napravit zabavnjaka.. bez puno pametovanja a i onako je sve izmisljeno odavno.. danas serviras ono sto omladina oce da slusa i to je to, ides s vremenom.. a u medju vremenu ubacujes ako mozes neke svoje stilove i vidis sta ce da prodje od te maste... GRAND je institucija u kojoj bi vrlo rado radio muziku jer takva mi je u glavi, e sad ja sam odrastao na pravom narodnjaku, znaci znam sve stilove i sve volim jer imam muziku u glavi *ALL*.. Danas naj vise pored granda prolazi latino-house stil po klubovima kad su party i to ce da gura skroz, hip hop ne vidim daleko, jednostavno smor muzika.. samo nabrajanje i uvek isti k. od ritma.. trazi se samo sexy fazoni, brzo da nosi .. i dobre balade kao sto ispliva ako je do mene i ti fazoni.. i uz sve to nikako se ne moze proci bez starih narodnjaka.. na kraju rok ima eto 50 pesama sto uvek mogu proci i to je stil.. mix ! Grand radi moderno slagao se ko ili ne i to je to! Sale je lik i dajem glas grandu.. e sad textovi pokvarise omladinu to je jedini problem u muzici.. muzika kao muzika dobra skroz.. ali znaci samo textovi kvare mase! i tako se svi ponasaju! Tv je sve vec pokvario sa tv novelama i tim stvarima.. Ovo je globalizacija i u njoj si ili nisi.. eto ukratko, verovatno mi je nest i izletelo ali mrsko mi se vracat brisat! Poz

Odgovorio bih ti na ovo, ali bojim se da bi me banovali sa foruma...
:growl::growl::growl::jako-lju::growl::growl::growl:

ugljesa
20-08-2009, 12:03 PM
Kad bi organizovali Grand Show na tom istom polju, smem da se kladim da bi prodali 90 001 kartu ...

Slazem se takodje..Jbt pa oni Arenu napunise do poslednjeg mesta kad je bilo finale Zvezde Granda..
Kod nas je Grand kao sto je u Americi Mtv (govorim po popularnosti) tj institucija koja ima dobru muziku i pevace ..

roginator
20-08-2009, 12:29 PM
GRAND je institucija u kojoj bi vrlo rado radio muziku jer takva mi je u glavi, e sad ja sam odrastao na pravom narodnjaku, znaci znam sve stilove i sve volim jer imam muziku u glavi

Bube su u glavi to su godine.....
Bube su u glavi stotine
:D:D:D:D:D:D:D

@ zlobisa .. i ja...

quake
20-08-2009, 12:43 PM
Kod nas je Grand kao sto je u Americi Mtv (govorim po popularnosti) tj institucija koja ima dobru muziku i pevace ..

...vidim da ti bas volis te narodnjake,jel to zato sto ni uz jednu drugu muziku ne mozes da se veselis ili....

ugljesa
20-08-2009, 01:47 PM
...vidim da ti bas volis te narodnjake,jel to zato sto ni uz jednu drugu muziku ne mozes da se veselis ili....

hahaha ..Ja ih licno ne slusam niti se veselim uz njih :)
Veselim se najvise uz hip hop/rnb i dance/house:rotfl::harmonikas:
Ja samo kazem kako stoje stvari,Grand Produkcija:Brena,Svilar,onaj isfeminizirani Milan valjda,Tanja Savic itd. . . klinci a i stariji ih vole . . Sve je to ekipa koja dize Grand u nebesa i cela ta euforija za grandom -OPSTE LUDILO !!!:rotfl::rotfl:

Jbt pa kad se setim kako me srugarice smaraju za Dzenana :grin:

Ima nade i za repere,RnB muziku i za dance house..
Npr Ana Stanic je super dokaz kako moze da se uspe sa drugom vrstom muzike kod nas !!:jupi::dance:

Kad budem jednog dana imao dovoljno kesa za bolju opremu i dobrim izvodjacima,nadam se da cu uspeti parirati Grandu ..

Pa da se kladimo da se sakupimo i da napravimo SINGL dance/house ili hip hop/rnb sa dobrom opremom i kvalitetnim ljudima da bi napravili pometnju u Grandu !!!!:bounce2::noob:

Everbeatz
20-08-2009, 02:02 PM
Mozda da se vratimo na mars!

Djogani je to odavno opevao

quake
20-08-2009, 04:25 PM
hahaha ..Ja ih licno ne slusam niti se veselim uz njih :)
...:thumbsup:....ne vredi o njima ni pricati,gubljenje vremena.:beer:

branoy
20-08-2009, 04:46 PM
hahaha, evo rata~~~!!! :)
eee.. verujete li da ja ni jednu muziku bre vise ne slusam, pun mi komp mp3, sve od rok do grand i nista me vise ne privlaci kao pre kad sam bio klinac, ma ne izlazim iz sobe pojacam radio do kraja,,. sad samo to slusam kad trebam skinuti za nastup i to je sve.. znaci sto se tice slusanja.. naravno vreme samo provodim da pravim muziku i ubijam mozak sa mixanjem,nema tezeg posla .. e to je sve! tako sve to prodje s vremenom, napuni se glava i postnu ti svi stilovi dosadni i jednaki.. nista novo ne primetis u muzici, sve elektronika koje mi nekad puna glava.... jedino mogu slusat jazz onaj stari sa crnobelih holliwood filmova jbt..

Lag
20-08-2009, 07:11 PM
ja bih samo istakao da su grandovci jedina ekipa muzichara u srbiji koja naporno, profi i slozhno radi svoj posao.
svi drugi vechno kukaju, a ili niko nishta ne radi, ili oni koji rade gledaju kako kolege da sjebu shto brzhe i gadnije.
sad to shto je njihova muzika odvratna, to je druga stvar ;)

ugljesa
20-08-2009, 07:21 PM
ja bih samo istakao da su grandovci jedina ekipa muzichara u srbiji koja naporno, profi i slozhno radi svoj posao.
svi drugi vechno kukaju, a ili niko nishta ne radi, ili oni koji rade gledaju kako kolege da sjebu shto brzhe i gadnije.

E o tome pricam.To si dobro rekao . .." da su grandovci jedina ekipa muzichara u srbiji koja naporno, profi i slozhno radi svoj posao."Kakva god muzika njihova bila ,oni profi rade i trude se samo tako dok drugi kukaju . .

quake
20-08-2009, 09:42 PM
....serem vam se u ton grand:rotfl:

LACKY
20-08-2009, 10:08 PM
Srati moze ko god zeli i po cemu god zeli!

branoy
20-08-2009, 10:15 PM
quake, jer bitan ton???? pa to nema veze sa vezom.. ako mislis na zvuk??
pesma moze razvalit drzavu ako je dobra da je snimita u home studio i na pc mixana, a isto tako moze bit snimita u london studio i da je nema nigde.. setite se zdravka colic album.. eto mixano u londonu, sve ono extra, a iskreno kad sam cuo nista posebno, tj previse smixano.. i nakon mesec dana posle tog albuma morao je snimiti moj dragane lalala pesmu ovde koja je rasturila da mu izvuce album.. eto ako vi samo furate ton i ako mislite da je do tona sve... Ko da mi svi ne bi voleli da imamo london studio pa da mix zvuci ali koliko radis toliko imas.. mada ako zelite pare radite komercialu ako zelite nesto drugo sutite i udrite po svom i bude umetnici na svoj nacin! ja se trudim radit grand fazon.. i cackam mixeve par godina po celu dan i noc i to je vrlo tezak posao ne bitno kakva je muzika znate sta znaci mixanje i frekvencije.... i na kraju tog tona.. izadji u grad i stavi 2 pesme jednu smixanu u naj studiu i jednu u home onako isto koliko mozes naj.. i videce te da ce presuditi pesma od prolaznika i ispitanika a ne ton.. ljudi u ton nemaju veze.. to je zalosno ali istinito. .sta seljak zna sta je ton.. nist..!

zlobisha
20-08-2009, 11:00 PM

E o tome pricam.To si dobro rekao . .." da su grandovci jedina ekipa muzichara u srbiji koja naporno, profi i slozhno radi svoj posao."Kakva god muzika njihova bila ,oni profi rade i trude se samo tako dok drugi kukaju . .

Ljudi, za?to poku?avate da me isterate sa foruma? :)

balthazaar
20-08-2009, 11:04 PM
Ova priča stvarno počinje da smara...svi oni koji tako strasno mrze narodnjake imaju jednu vrlo jasnu soluciju - napraviti materijal koji će "kvalitetom" da obriše sve narodnjake...smaraju i ona opravdanja tipa "u medijima se to forisira", "nemaju ljudi prilike da čuju"...sve je to kaka...mediji puštaju ono što ljudi oće...ljudi slušaju ono što oće...i zdravo...ja pored najbolje volje nikako da da vidim te armije talenata što stvaraju kvalitetnu i vrijednu muziku , a nepravedno su potisnuti od strane narodnjaka...ko ? gdje? kad?

Da nemamo neku vaajnu džez tradiciju? Ili možda bluz? Možda su se sve pisale opere, operete i baleti dok se nisu pojavili ti mrski grandovci!?

ugljesa
20-08-2009, 11:12 PM
Ova priča stvarno počinje da smara...svi oni koji tako strasno mrze narodnjake imaju jednu vrlo jasnu soluciju - napraviti materijal koji će "kvalitetom" da obri?e sve narodnjake...smaraju i ona opravdanja tipa "u medijima se to forisira", "nemaju ljudi prilike da čuju"...sve je to kaka...mediji pu?taju ono ?to ljudi oće...ljudi slu?aju ono ?to oće...i zdravo...ja pored najbolje volje nikako da da vidim te armije talenata ?to stvaraju kvalitetnu i vrijednu muziku , a nepravedno su potisnuti od strane narodnjaka...ko ? gdje? kad?

Da nemamo neku vaajnu d?ez tradiciju? Ili mo?da bluz? Mo?da su se sve pisale opere, operete i baleti dok se nisu pojavili ti mrski grandovci!?

Pa da,i to sto kazes . .Jojj dace Bog da za koji godinu dobijem bolju i profi opremu pa da uzmem nekog klinca sa ulice i da ga napravim zvezdom :):wink:
pa cemo onda da pariramo..

Bice u fazonu Puff Daddy/Biggie Smalls:):wink:

balthazaar
20-08-2009, 11:18 PM
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Nip5htcBPJc&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Nip5htcBPJc&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

eto kada će doći kraj!!!

kad bolje skočite!!!

prvo skoči, pa reci hip hop! :D

zlobisha
20-08-2009, 11:22 PM
Pa da,i to sto kazes . .Jojj dace Bog da za koji godinu dobijem bolju i profi opremu pa da uzmem nekog klinca sa ulice i da ga napravim zvezdom :):wink:
pa cemo onda da pariramo..

Bice u fazonu Puff Daddy/Biggie Smalls:):wink:

Koliko bre ti ima? godina? :shock:

@Balti:
To ?to priča? nema veze sa vezom i ti to zna?.
Postoji medijski monopol, i manjak izdavačkih kuća koje rade svoj posao.

Zamoliću Leshu ili Oggy-a da budu ne?ni... :)

balthazaar
20-08-2009, 11:32 PM
Koliko bre ti imaš godina? :shock:

@Balti:
To što pričaš nema veze sa vezom i ti to znaš.
Postoji medijski monopol, i manjak izdavačkih kuća koje rade svoj posao.

Zamoliću Leshu ili Oggy-a da budu nežni... :)

Brate, znam ja sve to...ALI! Prosto se čovjek mora pomiriti sa tim kako je, a tako je kako jeste! Činjenica je da dovoljno velika većina ljudi voli i želi da sluša tu muziku...na osnovu toga se profilišu i mediji i izdavačke kuće...Niko nikom ništa ne nameče! Pogotovo ne danas kad imaš toooliko tv i radio stanica...a, da ne pominjem internet...Znači, nikako ne može biti istina da izbor ne postoji...

ugljesa
20-08-2009, 11:41 PM
Koliko bre ti ima? godina? :shock:

U USA kada uzmes pod okriljem nekoga i on postigne uspes to se sve automatski racuna i za tebe da si postigao uspeh..
na to sam mislio :wink:

branoy
21-08-2009, 12:21 AM
pa eto primer jedan u hrvatsko je na tv stalno bila samo njihova zabavna muzika, narodnjaka ni za leka kao ni dan danas.. i sta se desi? danas cela hrvatska slusa narodnjake, kako? gde bila reklama?? ....

silicon science
21-08-2009, 12:42 AM

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::wink::wink:

silicon science
21-08-2009, 01:05 AM
Brate, znam ja sve to...ALI! Prosto se čovjek mora pomiriti sa tim kako je, a tako je kako jeste! Činjenica je da dovoljno velika većina ljudi voli i želi da sluša tu muziku...na osnovu toga se profilišu i mediji i izdavačke kuće...Niko nikom ništa ne nameče! Pogotovo ne danas kad imaš toooliko tv i radio stanica...a, da ne pominjem internet...Znači, nikako ne može biti istina da izbor ne postoji...

Balti, skapiraj da ljude "razmisljanju" uchi televizor, ljudima ukus (kakav god, ne samo muzichki) kroji televizor, chime ce dupe obrisati gledaju na televizoru... Narod je jedno veliko krdo ovaca (izvinjavam se ovcama jer ipak ste korisnije od 99 % ljudi ovoj planeti :wink:) s kojim se da vrlo lako manipulisati, i tako je bilo od davnina, mnogo pre televizora... Nema pojma narod sta zeli i hoce i sta voli, njemu je najlepse da neko drugi za njega razmislja, lakse je tako, pun mu je k#r*c i posla koji mora da radi da bi kupio kobasicu i lukac, pa sad jos mora i da se razume u nesto chega nema na televiziji... Suvise je to komplikovano za tu celu armiju teletabis androida koji chine tu nesretnu vecinu na ovoj planeti (da, da, chitaoche, nije to samo ovde kod nas :wink:)... I onda dolazimo do te famozne, vishe puta prochitane "teoreme" ili "iluzije" na ovom forumu, da to sto vecina voli, da je to dobro (ma nije valjda)...
Malo OT razmisljanja-demokratija je propast civilizacije, koja je i Rim uspela da sjebe nepovratno... Mogu za kraj samo da citiram jednog od najvecih mislilaca nashega doba, Gospodina Antonija Pushica a.k.a. Ramba Amadeusa: "Glasachki listic koji omogucava svakoj budali da ga ispravno popuni je turbo folk"... Amen

balthazaar
21-08-2009, 01:26 AM
Balti, skapiraj da ljude "razmisljanju" uchi televizor, ljudima ukus (kakav god, ne samo muzichki) kroji televizor, chime ce dupe obrisati gledaju na televizoru... Narod je jedno veliko krdo ovaca (izvinjavam se ovcama jer ipak ste korisnije od 99 % ljudi ovoj planeti :wink:) s kojim se da vrlo lako manipulisati, i tako je bilo od davnina, mnogo pre televizora... Nema pojma narod sta zeli i hoce i sta voli, njemu je najlepse da neko drugi za njega razmislja, lakse je tako, pun mu je k#r*c i posla koji mora da radi da bi kupio kobasicu i lukac, pa sad jos mora i da se razume u nesto chega nema na televiziji... Suvise je to komplikovano za tu celu armiju teletabis androida koji chine tu nesretnu vecinu na ovoj planeti (da, da, chitaoche, nije to samo ovde kod nas :wink:)... I onda dolazimo do te famozne, vishe puta prochitane "teoreme" ili "iluzije" na ovom forumu, da to sto vecina voli, da je to dobro (ma nije valjda)...

Pa,ja ne ka?em da je dobro...ja sam samo konstavo kako je!...A, vi?e nego sasvim ću se slo?iti da tako nipo?to nije samo ovdje! :) Svuda postoji laka hopa-cupa --- zabavna muzika !? Tako da pitanje "kad će gradnu doći kraj?" zvuči kao - "kad ćemo promijeniti svijet?" Zar ne?....a ovo ?to priča?...pa nije ba? tako prosto...eto, većina ljudi će prebaciti kanal kad se emituje snimak nekog d?ez koncerta, bez ikakve prislile da to uradi...

silicon science
21-08-2009, 01:33 AM
Pa,ja ne kažem da je dobro...ja sam samo konstavo kako je!...A, više nego sasvim ću se složiti da tako nipošto nije samo ovdje! :) Svuda postoji laka hopa-cupa --- zabavna muzika !? Tako da pitanje "kad će gradnu doći kraj?" zvuči kao - "kad ćemo promijeniti svijet?" Zar ne?....a ovo što pričaš...pa nije baš tako prosto...eto, većina ljudi će prebaciti kanal kad se emituje snimak nekog džez koncerta, bez ikakve prislile da to uradi...

Mislim da nam nema pomoci... Zamisljam Grand za 10 godina instituciju kao u filmu "Brazil"... Information retrieval :):):wink: Ko kaze nesto protiv Granda ima da ide na "ispiranje"..

quake
21-08-2009, 01:40 AM
quake, jer bitan ton???? pa to nema veze sa vezom.. ako mislis na zvuk??
pesma moze razvalit drzavu ako je dobra da je snimita u home studio i na pc mixana, a isto tako moze bit snimita u london studio i da je nema nigde.. setite se zdravka colic album.. eto mixano u londonu, sve ono extra, a iskreno kad sam cuo nista posebno, tj previse smixano.. i nakon mesec dana posle tog albuma morao je snimiti moj dragane lalala pesmu ovde koja je rasturila da mu izvuce album.. eto ako vi samo furate ton i ako mislite da je do tona sve... Ko da mi svi ne bi voleli da imamo london studio pa da mix zvuci ali koliko radis toliko imas.. mada ako zelite pare radite komercialu ako zelite nesto drugo sutite i udrite po svom i bude umetnici na svoj nacin! ja se trudim radit grand fazon.. i cackam mixeve par godina po celu dan i noc i to je vrlo tezak posao ne bitno kakva je muzika znate sta znaci mixanje i frekvencije.... i na kraju tog tona.. izadji u grad i stavi 2 pesme jednu smixanu u naj studiu i jednu u home onako isto koliko mozes naj.. i videce te da ce presuditi pesma od prolaznika i ispitanika a ne ton.. ljudi u ton nemaju veze.. to je zalosno ali istinito. .sta seljak zna sta je ton.. nist..!
...ma ja sam asocirao "Kristinu"....znas valjda ono "serem vam se u ton film"...a ti se raspisao:):):)....stvarno jebes Grand,ajd da pricamo nesto konstruktivno, od ove price nema vajde.....

balthazaar
21-08-2009, 02:00 AM
Mislim da nam nema pomoci... Zamisljam Grand za 10 godina instituciju kao u filmu "Brazil"... Information retrieval :):):wink: Ko kaze nesto protiv Granda ima da ide na "ispiranje"..

ma neće ni "ispiranje" biti za d? :P :P :P

branoy
21-08-2009, 04:54 AM
e quake bem li ga slabo gledam filmove i kontam te gluposti iz njih :) jbg

nokash974
24-08-2009, 06:35 PM
Pa ja cu morati reci da nazalost svi znamo da su se cobani dokopali svega pa i love tako da kupuju najbolje pesme,rade sa najboljima i sve to trose uzalud jer je sve to ipak instant...mogao sam i bez ove prve recenice..svi koji slusaju tu muziku su ozbiljni mentoli bez obrazovanja,vaspitanja,znanja i verovatno prvu ljubav doziveli u senu...pa svuda oko nas na ulici cujemo samo brate,brate...:banghead:...tako pocinje svaka recenica u emisijama u kojima romi pricaju o pecanju,gde su jeli sarme i kakve sise imaju neke krave koje kresu...a bas bih voleo da vidim te sto oni kresu..na sta lice??Novinari skoro da su gori od njih..oni koji su nekada bili na lokalnim r.s. sada su in i umesto Borce i malog Kalemegdana sada furaju Srbiju jbg...Jedino vazno bez ikakve cenzure je lova..uzeti marvi lovu..uskoro nece imati sta da im uzmu..E da,ako vidite predsednika i ako ga neko zna voleo bih da mu kazete da hitno otvori mnogo vecernjih skola jer ljudi oko nas neznaju ni najosnovnije stvari i pojmove...pozz svima...