PDA

View Full Version : treći

Arthur
06-06-2009, 07:18 PM
..spot sa muzikom koju sam snimao i producirao

http://www.youtube.com/watch?v=a5ZUq3PgWeg&feature=player_embedded

bend se zove Consecration, i ovo je prvi singl sa njihovog drugog albuma "Avi", koji se ovih dana privodi kraju na mom kompu ;)

DaBear
06-06-2009, 07:30 PM
..spot sa muzikom koju sam snimao i producirao

http://www.youtube.com/watch?v=a5ZUq3PgWeg&feature=player_embedded

bend se zove Consecration, i ovo je prvi singl sa njihovog drugog albuma "Avi", koji se ovih dana privodi kraju na mom kompu ;)

dobro zvuci...dobre farbe, dobra atmosfera...pesma...hhmmm..nije moj fazon, malo je preduga, aranzman....onako (moze bolje), meni "flow" ne radi...a na momente je odlicno...

Arthur
06-06-2009, 07:48 PM
hahaha.. pesma ima još 3 minuta al su je skratili :D

DaBear
06-06-2009, 09:22 PM
hahaha.. pesma ima jo? 3 minuta al su je skratili :D

sta ?? Simfo / prog / trip / rock se vratio u modu ???:confused:

darkstar
06-06-2009, 09:54 PM
bogami arture,svaka cast,odlicno ovo zvuci .

Meni je jedina zamerka na bubanj,malko mi tanano zvuci,ali znam da je to verovatno bila njihova zelja,borba sa bracom metalcima oko zvuka dobosa je prevelika uvek :)

Svaka cast.
Koliko pratim,ovo je drugi odlican bend da ti radis (pod prvim podrazumevam stringse).

Bice od tebe nesto :)

bravo !

Arthur
07-06-2009, 05:28 AM
hvala druže darkstare! Da, zvuk bubnja je veoma posledica prilično precizne želje upravo bubnjara, i ovo je maltene jedina pesma na ploči kojoj on najmanje prija.Ostale su kud i kamo tvrđeg manira i odsečnije svirke, pa ovakav doboš fantastično leži. Između ostalog, noga je tako nekog štima da joj je fundament jako nisko, na 50 ili 60hz, i ne izlazi svuda kako valja, ali tamo gde ima uslova, stvarno gospodari mixem. Inače pristup celoj ploči je ciljano organski pa iz tog razloga nema trigerovanja ni ulepšavanja, sve što se čuje su mikrofoni i živi ljudi bez editinga. I da, ploča je snimana odjednom, na 1,2,3 metodi, pa su dodatne gitare i vokali overdubbovani.

nenad
07-06-2009, 02:24 PM
odlicno ovo zvuci !!! Bravo

MUzzY
07-06-2009, 02:43 PM
Koji je ovo stim? :D B? looooow!

Samo mogu da kazem - svaka cast! Zvuk gitara mi se mnogo dopada kao i cimbali u ritam sekciji, sve nekako miluje, nema uzasnih iritirajucih peakova! Stvarno svaka cast.
Saaamo mi se ne dopada to sto je glas u tolikom ambinet tripu da apsolutno ne razumem sta govori.
Plus sto mi lici da ovo uzivo ... pa recimo da ce biti jako tesko izvesti :D

Kroz sta su isle gitare? Jel ona Messa?

Arthur
07-06-2009, 02:52 PM
glas je ciljano tako pakovan da zvuči ko instrument u matrici a ne kao textualni ometač :) Inače tekstovi su na srpskom, pa koga zanima nek iskopa :D
Momci uživo zvuče veoma agresivno, imaju dvojicu gitaristu plus sample majstora, i odličnu ritam sekciju. Pojačala jesu Mesa Boogie Dual Rectifier (za bočne riffove), a na tom uživo snimanju je korišćen Laney onaj MH100 il tako nešto. On je kičma svega i nalazi se u centru mixa dok su bugiji dosnimavani naknadno da bi raširili tu priču ;)

Arthur
07-06-2009, 02:56 PM
e da, štim je drop A :D :D :D

MUzzY
07-06-2009, 03:02 PM
Jesi i tog Leny-a pustio kroz onaj marshall cab koji sam video na slici?

Drop A! :) sta sviraju? Baritone ili sviraju na klavirskim zicama? :D

Arthur
07-06-2009, 03:04 PM
da, kompletne gitare su išle kroz taj marshall cab.
i da, ima momak i whammy pa je na nekim mestima još obarao linije :D

MUzzY
07-06-2009, 03:43 PM
Greenback su cudo :)

awacs
07-06-2009, 07:06 PM
Greenback su cudo :)

Dlakavo čudo :D I meni malo ?ao tog vokala, ali sve drugo je toliiiko dobro i dlakavo da zaista verujem da sviraju ljudi, a ne instrumenti. M-E-G-A.

Arthur
07-06-2009, 08:49 PM
fala fala :) kažem, bend je generalno u instrumentalno-atmosferičnom tripu, ne u vokalno-textualnom, a meni nekako ovako lepo kad je spakovan kao instrument, a i dalje je ljudski

MUzzY
08-06-2009, 12:27 AM
Ma prakticno se nema sta zameriti, sve ovo sto sam naveo kao "mane" je u domenu ukusa.
Zvuk je totalno svetski. Jos jednom - bravo!

sasaristic
13-06-2009, 08:48 AM
Ovo je bre extra ..... gitare ujedaju

Arthur
13-06-2009, 12:13 PM
fala saša ;)

Reinhardt
14-06-2009, 09:15 PM
svaka cast,svidja mi se!

mastering si radio sam ili si nekome slao?

Arthur
15-06-2009, 01:09 AM
ovo je zapravo mix, i tek sam danas nešto pokušao i skontao da mogu da ovo uredim za još jedno 20%. Moguće da će to da se desi pa će volšebno da se promeni podloga za spot na YT :)

Reinhardt
15-06-2009, 08:55 PM
pa bravo, i ovako zvuci odlicno!

ali oprez: if aint broken, dont fix it:)

Arthur
15-06-2009, 10:42 PM
hvala svakako. Čini mi se da sama za sebe, mix lako stoji na svojim nogama, samo čim mi se nađe na nekoj plajlisti, odmah mi zafali tih par intervencija - nešto sa nivoom i još blagim približavanjem snimka prednjem planu, u smislu malko otvaranja visokih i srednjih frekvencija, i nešto transient designe-a. Al čuće se ako se na to odlučimo ;)

redwater
16-06-2009, 01:00 AM
bwavo dwuzhe !!!! ne mogu da verujem da je mita gostovao:wink:....

Reinhardt
17-06-2009, 02:09 AM
ne?to sa nivoom i jo? blagim pribli?avanjem snimka prednjem planu, u smislu malko otvaranja visokih i srednjih frekvencija;)

pogledaj moj signature
:)

Arthur
17-06-2009, 08:20 AM
ha! jakako ;)