Log in

View Full Version : Pre

Arthur
01-06-2009, 01:54 PM
uzeo sam skoro K2 Rode, i divno mi radi, i kad ga bodem u FF800 preampe. Sad sam po?eleo dati ne?to novca na preamp, i zanima me va?a preporuka za lep, čist i detaljan pre u cenovnom rangu do 1000e. Imati na umu da pored Rode uglavnom nameravam da koristim/kupujem dinamičke mikrofone za vokal (441,SM7b, Re20), jer se mahom gitarskim i tvrđim zvukom bavim.

Miha Blaze
01-06-2009, 04:05 PM
http://www.solid-state-logic.com/music/Xlogic%20Mynx/mic_amp.asp taj preamp i uzmes malo mynx kuciste i to je to... cak i manje od hiljadarke...

Arthur
01-06-2009, 06:09 PM
jebo' te vlada :da:

Braca
01-06-2009, 06:48 PM
Ko je vlada, ja sam navikao na ono dole Vlada!!!!:rotfl:

Danny Lou
01-06-2009, 07:15 PM
ako ti treba vintage, crispy i topliji zvuk koji mozes kasnije guziti kako god hoces onda definitivno uzmi solo 610. to imam u kombinaciji sa k2 radi kao mlijeko :grin:
ako hoces mogu ti poslati neke solo usnimke... :rolleyes:

Miha Blaze
01-06-2009, 08:50 PM

haha! meni to radi bas lepo... te lampe mi previse muljaju ne znam... vise mi se svidja i od VHD sslovog preampa

Inovative_kg
01-06-2009, 09:57 PM
Iako ovo ime ( SSL ) ekstra zvuci, ja bih preporucio UAD SOLO 610, al' vidim da su me pretekli :D.. Mnogo dobar pre, radio sam s njim, sa ovim SSLom nisam, pa ne mogu da kazem, mada bih ga izbegavao obzirom da malo slabije stvari prave u poslednje vreme ( oslanjam se na post iz jedne druge teme gde je dvuckovic pricao o njihovoj konzoli iz Skoplja ). UADov zvuk je bash topao, sa puno shmeka ( napominjem: kao mic je koriscen sE 5600 ( ne znam kako bi bilo sa RODE-om :) ), s njim smo radili i neke clean gitare bodene DI, ma ekstra je :).. Probacu da izvucem ovih dana fileove sa usnimcima, pa da ti okacim :)

dawid
01-06-2009, 10:57 PM
:rotfl:

A sto se tice UA610 i Rode (doduse NTK) ja imam losa iskustva mada sam samo na jednom pevacu testirao. Mnogo to bre lampi na jednom mestu :D
Bolje mi je radio sa poprilicno jeftinijim mikrofonima koji nisu lampaski.

Arthur
02-06-2009, 10:28 AM
ljudi, ne znam dal ste kolektivno oslepeli il me samo zajebavate, rekoh "lep, čist i detaljan" a ne topao i ovo-ono. Dakle ništa sa lampama, naročito ne UA610, hvala ali ne.

RetroMan
02-06-2009, 11:54 AM
"lep, čist i detaljan"
John Hardy M-1, nije najnovuji hit, ali vec dugi niz godina vazi za jedan od najcistijih, ali ne i sterilnih preampa. Uklapa se u tvoj cenovni okvir, a kasnije mozes dodati jos koji modul u isto kuciste. Postoji i u verziji sa Jensen trafoom. Za koju god verziju da se opredelis, ne mozes pogresiti.

RM

Arthur
02-06-2009, 12:10 PM
kućište? Api format?

OFF
02-06-2009, 12:13 PM
Uzmes ovo za pocetak... ta onda biras

http://www.adesignsaudio.com/500hr.html

Arthur
02-06-2009, 12:19 PM
slatko, al kolko košta?

OFF
02-06-2009, 12:21 PM
sa bilo kojim modulom ja oko 1000e, moza i malo ispod. On sam je oko 300$

HeatMan
02-06-2009, 02:03 PM
ja ti rekoh, ne vredi pucati tolike pare na neki transparentan preamp, kad mozesh da reshish prichu sa fnr rnp-om.. zvuchim kao prodavac, ali prochitaj negde opise njega pa vidi da li ti odgovara...

poz

Miha Blaze
03-06-2009, 01:53 AM
ljudi, ne znam dal ste kolektivno oslepeli il me samo zajebavate, rekoh "lep, čist i detaljan" a ne topao i ovo-ono. Dakle ni?ta sa lampama, naročito ne UA610, hvala ali ne.

definitivno ssl onda!

Inovative_kg
03-06-2009, 01:21 PM
Izvinjavam se, nisam obracao paznju da l' je s lampom ili ne :)

Danny Lou
03-06-2009, 09:12 PM
oces jos i neku muzicku zelju mozda??? :D

Reinhardt
07-06-2009, 09:53 PM
Arth, i sam znas da je to kriticni cijenovni rang..zato oprez!!!!!!!!!

Da suzimo izbor, ajmo definirati sto bi trebao imati/nemati (tipa: 1ili 2 ch, trafo/bez, filtri,DI..)

Arthur
08-06-2009, 02:31 AM
trebao bi imati minimum jedan ch, trafo, i hi-z input. Sve ostalo je dobrodošlo ali ne na uštrp kvaliteta suvog zvuka.

Reinhardt
08-06-2009, 11:42 AM
hm.. gledam neke mogucnosti

-focusrite isa session pack 1200?
-focusrite isa one 460?
-fmr audio rnp 8380 450?
-ua solo 110 650?

..ali i dalje nevidim nekog smisla davati 1000? za nesto sto je i nije..

bolje raditi sa onim sto imas, a upgrade ostaviti za vrhunsku spravu kad se skupe pare

Arthur
08-06-2009, 01:36 PM
a kako se tebi čini ulazak u API vode sa luncboxem i modulima? kolko sam izračunao, mogao bih doći do tog jednog kanala sa lunchboxom za otprilike te pare.

OFF
08-06-2009, 05:29 PM
hm.. gledam neke mogucnosti

-focusrite isa session pack 1200?
-focusrite isa one 460?
-fmr audio rnp 8380 450?
-ua solo 110 650?

..ali i dalje nevidim nekog smisla davati 1000? za nesto sto je i nije..

bolje raditi sa onim sto imas, a upgrade ostaviti za vrhunsku spravu kad se skupe pare

Samo kratko, da li je neko probao ovaj ISA one.... meni deluje kao dobra kupovina, ovako na papiru

Manley
08-06-2009, 07:17 PM
cist, detaljan ispod 1000 je jedino DAV BG1

fenomenalan pre

RokStudio
08-06-2009, 08:32 PM
I ja sam hteo da ti predlozim BG1. Imam ga kod kuce, odnecu ga sad u studio u BIGZ, pa svrati da ga pozajmis na par dana i proveris.

Berko
08-06-2009, 10:01 PM
http://vintageking.com/Shop-New-Categories/Mic-Pre/Daking-Mic-Pre-One

Ovaj ti je dobar ako mozes do njega a nije ni preskup
Api 500 je dobra fora imam i sam shadow hills ali napajanje +15-15V mozda malo premalo

Reinhardt
08-06-2009, 10:03 PM
a kako se tebi čini ulazak u API vode sa luncboxem i modulima? kolko sam izračunao, mogao bih doći do tog jednog kanala sa lunchboxom za otprilike te pare.

api ima sve samo ne transparentnost:)
toliko o tome

btw, osobno nisam ljubitelj lounchbox-ova.. nekako mi je to
najskuplje a kao jeftino rijesenje

slozit ces se samnom da je glavni micpre u studiju puno vise od puke sprave.. on je tvoj potpis,tvoj ako bas hoces P.R.,
zato sam ti savjetovao za strpljenje, akumulaciju kapitala

Reinhardt
08-06-2009, 10:07 PM
Samo kratko, da li je neko probao ovaj ISA one.... meni deluje kao dobra kupovina, ovako na papiru

kolko para tolko muzike

Arthur
08-06-2009, 11:37 PM
pa slažem se da je bitna stvar, i uglavnom nisam kupovao cost effective opremu osim ako nisam morao. Sada ne moram, samo razmišljam. Ali činjenica je da uslovi tržišta na kojem radim (rock-metal scena BG), jednostavno ne opravdavaju kupovinu 2.5k vrednog preampa, a sa druge strane ne da mi se snimati ih preko built-in na interfejsima koje imam.

Reinhardt
09-06-2009, 11:52 AM
Diy?

RAJKO
09-06-2009, 12:44 PM
Cao momce

i ja da se malo umesam, nepristrasno o API varijanti, preporucio bih ti da ides na lunch box opciju. Vise razloga:
1) Nadogradljivo i sareno
2) Mozes da trazis svoj potpis sa spravama i ako ti se nesto ne svidja relativno lako da preprodas
3) Relativno jeftin start sa jednim dobrim kanalom
4) 15 voltno napajanje nije anomalija, ne poznajem bas previse drugih sprava koji se kurce sa visim naponima, osim sto se neki na guzove trude da muce komponente sa max 18V, ima slatkisa sa visim naponima napajanja ali onda novcanik mora malo vise da se otvori
5) API 512 mic pre klipuje izmedju +29 -30Db-malo li je?
6) Veoma lep preamp Avedis aduio MA5 -topla preporuka
7) Sve je vise i vise novih sprava u 500 formatu, mozes napraviti dva ubojita kanala sa EQ i compresorom i bas te briga, a i kad ti treba negde da tezgaris sa strane lako je prenosivo.
8) Transparentnost je relativan pojam,broj proizvedenih API preampa je najmanje sestocifren do sada tako da mislim da je to dovoljno transparentan podatak.

Da podvucem-daleko od toga da lobiram za API i da mislim da je to kraj i da nema nista bolje, ali kao starter varijanta koja ti pruza vise opcija i lakse trazenje tvog zvuka mislim da je dobar izbor

Pozdrav

Arthur
09-06-2009, 02:50 PM
Diy?
d-i-somebody, ja lemilicu ba? nisam vičan dr?ati, imam muke kabl da slo?im, i to onaj strujni :D ?alim se, nemam ni?ta protiv kad bi neko bio voljan da mi slo?i ?togod na tu temu a pristupačno, ali sam zaista ne umem.

Reinhardt
09-06-2009, 04:28 PM
d-i-somebody, ja lemilicu ba? nisam vičan dr?ati, imam muke kabl da slo?im, i to onaj strujni :D

?teta

akordeonista
09-06-2009, 06:50 PM
Zasto steta, imas li neku konkretnu ideju? Podeli sa ostalima. I ja nisam bas vican lemilici ali me interesuje taj ogranak kada su preampi u pitanju.

DeMa
09-06-2009, 07:44 PM
Hallo Arthur mozda neznam dal ti je bitan neki karakter.

Evo moje predloge
D.A.V Electronics BG NO.1
True Systems ist imaju neke dobre preampove
a onako za igrati Great River

pozz
Denis

player
09-06-2009, 09:19 PM
d-i-somebody, ja lemilicu baš nisam vičan držati, imam muke kabl da složim, i to onaj strujni :D Šalim se, nemam ništa protiv kad bi neko bio voljan da mi složi štogod na tu temu a pristupačno, ali sam zaista ne umem.
evo imas ovde i DIY i DI-somebody pa biraj -hoces ti da letujes il' oni.Nije preskupo a i ne zale se bas na ove preampe
- http://www.seventhcircleaudio.com/
- http://www.gearslutz.com/board/high-end/32580-seventh-circle-audio-n72.html
- http://www.gearslutz.com/board/high-end/19450-seventh-circle-audio-review-n72-real-deal.html

Reinhardt
09-06-2009, 11:09 PM
Zasto steta, imas li neku konkretnu ideju? Podeli sa ostalima. I ja nisam bas vican lemilici ali me interesuje taj ogranak kada su preampi u pitanju.

iz kuta kompliciranosti izrade, transparetan pre bi bio najjednostavniji
(najjeftiniji) za izraditi jer se u vecini slucajeva to radi o IC, transformeless
dizajnu (dakle, na bazi op-ampova, bez audio trafoa)

nisam bio neki strucnjak,(na forumu ih fala bogu ima!!) al uz pomoc frenda prije 2 godine sam iz jednog vrlo zanimljivog topica sa gearslutza krenuo
(pobudjen istim motivom kao i Arthur) u modificiranje jedne vrlo low-budget sprave koju i dan danas koristim ucestalo (pored avalon737 i adl600)

radi se o http://www.smproaudio.com/produkte/preamps/pr8e-8-kanal-mikrofonvorverstaerker.html
kojem sam izvadio opampe (JRC4558D po kanalu 2 komada) stavio DIL podnozja (radi lakseg naknadnog customiziranja sa LM4562,NE5532..), doradio napajanje..materijal me kostao 50-etak ? (najskuplji je toroid)

ukratko, vrlo sam zadovoljan uradjenim

OFF
10-06-2009, 02:54 AM
iz kuta kompliciranosti izrade, transparetan pre bi bio najjednostavniji
(najjeftiniji) za izraditi jer se u vecini slucajeva to radi o IC, transformeless
dizajnu (dakle, na bazi op-ampova, bez audio trafoa)

nisam bio neki strucnjak,(na forumu ih fala bogu ima!!) al uz pomoc frenda prije 2 godine sam iz jednog vrlo zanimljivog topica sa gearslutza krenuo
(pobudjen istim motivom kao i Arthur) u modificiranje jedne vrlo low-budget sprave koju i dan danas koristim ucestalo (pored avalon737 i adl600)

radi se o http://www.smproaudio.com/produkte/preamps/pr8e-8-kanal-mikrofonvorverstaerker.html
kojem sam izvadio opampe (JRC4558D po kanalu 2 komada) stavio DIL podnozja (radi lakseg naknadnog customiziranja sa LM4562,NE5532..), doradio napajanje..materijal me kostao 50-etak ? (najskuplji je toroid)

ukratko, vrlo sam zadovoljan uradjenim

Imas li negde tekst sa uputom kako modifikovati ovo? Kakve su cujne razlike nastale posle modovanja

@Arthur

Pogledaj nesto od Trident S serije prampa. Ja imam S20 i mislim da je to, o cemu ti pricas, a prilicno su jeftini, pogotovo za ono sto daju

DeMa
10-06-2009, 11:59 AM
hallo evo jedna idea

http://cgi.ebay.de/PRESONUS-M80-MIC-PREAMP_W0QQitemZ180345395956QQcmdZViewItemQQptZLH_ DefaultDomain_0?hash=item29fd6c5af4&_trksid=p3286.m63.l1177&_trkparms=240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50

kolko sam mogao skuziti moze se modificirati.
Ima dosta na gerasulzu napisano.

pozz
Denis

http://www.imjohn.com/PresonusJensenXfrmrs/index.htm

Reinhardt
12-06-2009, 12:32 PM
Imas li negde tekst sa uputom kako modifikovati ovo? Kakve su cujne razlike nastale posle modovanja

tekst sa uputama nemam, ideja je krenula sa pomenutog foruma (GS) prije cca 2 godine.. proguglaj malo, mislim da ima toga dosta

sto se tice cujne razlike.. kristalno cist zvuk (na granici sa sterilnim),
kanali sa NE5532 odlicni za kick i tomove,kanali sa LM4562 odlicni za room mike, overe..

analog
12-06-2009, 03:53 PM
evo imas ovde i DIY i DI-somebody pa biraj -hoces ti da letujes il' oni.Nije preskupo a i ne zale se bas na ove preampe
- http://www.seventhcircleaudio.com/
- http://www.gearslutz.com/board/high-end/32580-seventh-circle-audio-n72.html
- http://www.gearslutz.com/board/high-end/19450-seventh-circle-audio-review-n72-real-deal.html

I meni je sve to delovalo sjajno, pa sam se malo raspitivao i skapirao da kada plati? po?tarinu (servisa sa kojim isključivo rade) to dođe potpuno neisplativo

analog
12-06-2009, 04:00 PM
http://vintageking.com/Shop-New-Categories/Mic-Pre/Daking-Mic-Pre-One

Ovaj ti je dobar ako mozes do njega a nije ni preskup
Api 500 je dobra fora imam i sam shadow hills ali napajanje +15-15V mozda malo premalo

+/- 15V je sasvim dovoljno za digitalne sisteme, tačnije snimanje na HDD ili ?ta već. Nema potrebe za nekim ludačkim pojačanjem da bi do?ao do 'nule'. A i ako ba? ima potrebe nije problem da se unutar modula podigne napon na ?eljeni. To re?ava proizvođač konstrukcijom. Na?iroko obo?avani Neve 1073 radi na +24V, a +/-15V je u prevodu 30V.. Ako to ne?to znači..

pozz

P.S. Jedino ?to ne bih preporučio jeste onaj A-Designov PSU za dva modula, jer je lo?.. Čak na buzz audio sajtu napominju da ne preporučuju upotrebu njihovih modula sa tim PSU-om

boggy
12-06-2009, 06:33 PM
....A i ako baš ima potrebe nije problem da se unutar modula podigne napon na željeni. To rešava proizvođač konstrukcijom. .....

Podvukao sam i podebljao osnovni problem koji stoji na putu povecanju napona napajanja sa +/-15V na ista vise od toga. CAK i ako je u pitanju NE5532 koji moze da se napaja sa +/-22V, treba imati u vidu da se tada mnogo vise greje, i da postaje nepouzdan na duze vreme ako je pregrejan.

Znaci, ne treba ni ocekivati da je bezbedno, bez rizika ostecenja i unistenja, povecavati napon napajanja vec postojecem uredjaju koji je projektovan za +/-15V ili nize. Ako konstruktor NIJE to predvideo konstrukcijom onda je u 99.9% slucajeva to i nemoguce, odnosno najverovatnije nije moguce to uraditi bezbedno po svoju imovinu.

Sto se tice "headrooma" na ulazu ad konvertora... s tim se slazem s tobom, Gorane, u digitalnom audiju headrooma jednostavno "nema". U slucaju AD konverzije, signal zaklipuje na maksimalnom nivou (nista to ne moze spreciti, niti uobliciti bez narusavanja "rezolucije") a u slucaju DA konvertora, signal NE MOZE biti jaci od maksimalnog. Headroom moze postojati samo u slucaju da odlucite da ga namerno obezbedite na racun "rezolucije" digitalnog zapisa audio signala. Limitovanje je ostro i nemilosrdno, nasuprot analognim metodama snimanja i obrade audio signala.

U slucaju analognog snimanja na magnetofonsku traku, "igra" sa headroom-om i "ulazak u crveno" je obezbedjen konstrukcijom i zasticen od neupotrebljivosti, daleko blazim limitovanjem signala od digitalnog... i tu headroom ima smisla, i visi naponi napajanja.

S obzirom da je za 99.9% svih konvertora, audio signal na samim pinovima sklopova zaduzenih AD i DA konverziju maksimalno nesto vise od +/-2Vp-p, i da se za AD konverziju radi atenuacija, a za DA konverzju pojacavanje (da bi se postigao nominalni nivo i osetljivost), svako dalje povecanje nivoa signala koji izlazi iz (danasnjeg) mic-pre je besmisleno,... morace se atenuirati u samom AD, a svaka nesmotrenost zavrsiti digitalnim klipovanjem.

pozdrav

bogi

idekius
13-06-2009, 02:57 AM
A ?ta sa preampima koji imaju out potenciometar? Zar tu headroom ne omogućava pojačanje gain-a iznad 0db, ?to se da korigovati na izlaznom pot-u i spustiti ispod 0 db za ulaz u AD? (ako nam se takva boja dopadne) ?

LACKY
13-06-2009, 03:24 AM
Naširoko obožavani Neve 1073 radi na +24V, a +/-15V je u prevodu 30V.. Ako to nešto znači..

pozz

Ja sam nekada davno zavrsio jednu elektrotehnicku skolu. I koliko me secanje sluzi +15 i -15 daju 0. Tj potpuna negacija, a posto se radi o istosmernoj struji pomicanjem faze nemozes dobiti veci napon. Jedino (ajde da i ja lupim)mozda nekim svicovanjem. A to sto Neve radi na 24 dokazuje da je pravljen dok je bog po zemlji hodao. Uostalom kao i svi ostali ozbiljni mixeri od 17 pa navise.
E sad mozda i ja gresim, ko ce ga znati?
Ali tako su mi isto rekli i neki serviser. Moja audio karta barata od 8-28 i ima +18 db headroom.

analog
13-06-2009, 05:49 AM
Podvukao sam i podebljao osnovni problem koji stoji na putu povecanju napona napajanja sa +/-15V na ista vise od toga. CAK i ako je u pitanju NE5532 koji moze da se napaja sa +/-22V, treba imati u vidu da se tada mnogo vise greje, i da postaje nepouzdan na duze vreme ako je pregrejan.

Znaci, ne treba ni ocekivati da je bezbedno, bez rizika ostecenja i unistenja, povecavati napon napajanja vec postojecem uredjaju koji je projektovan za +/-15V ili nize. Ako konstruktor NIJE to predvideo konstrukcijom onda je u 99.9% slucajeva to i nemoguce, odnosno najverovatnije nije moguce to uraditi bezbedno po svoju imovinu.

većina api standard modula su diskretni, tako da nebi trebalo da se fokusiramo na integralce koji su mahom na +/-15V u 'bezbendoj' zoni. Sa druge strane nisam rekao da treba, ali može da se napon poveća unutar modula[preampa ili šta god, ne lunchbox PSU-a] ukoliko konstruktor to želi. Možda nisam bio najjasniji, ali mislio sam na to da konstruktor/proizvođač teoretski može da podigne napon unutar svog modula. Ali ne vidim potrebu za tim..

pozz

boggy
13-06-2009, 11:43 AM
većina api standard modula su diskretni, tako da nebi trebalo da se fokusiramo na integralce koji su mahom na +/-15V u 'bezbendoj' zoni. Sa druge strane nisam rekao da treba, ali mo?e da se napon poveća unutar modula[preampa ili ?ta god, ne lunchbox PSU-a] ukoliko konstruktor to ?eli. Mo?da nisam bio najjasniji, ali mislio sam na to da konstruktor/proizvođač teoretski mo?e da podigne napon unutar svog modula. Ali ne vidim potrebu za tim..

pozz
Da, a ako si pazljivo citao dokumentaciju za JE990 (http://www.johnhardyco.com/pdf/990.pdf), mogao si da primetis da je bilo tri varijante u jednom trenutku, gde je svaki malo visi napon zahtevao izmenu jedne ili dve komponente... pri tom se povecava i disipacija (grejanje), te se time stvari komplikuju i poskupljuju. Sve ovo sto pisem NE VAZI samo za chipove, jer... su problemi vrlo slicni. Recimo, diskretni opampovi nekad imaju izlazne tranzistore koji se mogu ozbiljnije hladiti (lagan nacin da se stegnu na hladnjak)... ali takvi su generalno losiji po performansama, jer snazniji tranzistori realno, imaju manje pojacanje i manju mogucu brzinu rada... tako da je povecanje napona napajanja i disipacije, ipak na racun generalnih performansi opampa... e sad... ne treba svi micpre da budu brzi, transparentni i detaljni... to je jasno, samo pokusavam da ilustrujem na koju stranu to ide, i sve sto vazi za cipove vazi i za diskretne konstrukcije... principi su isti i nista sto vec ne postoji u cipovovima kao problem nije otklonjivo SAMO promenom tehnologije u diskretnu.

pozdrav

bogi

boggy
13-06-2009, 11:59 AM
A šta sa preampima koji imaju out potenciometar? Zar tu headroom ne omogućava pojačanje gain-a iznad 0db, što se da korigovati na izlaznom pot-u i spustiti ispod 0 db za ulaz u AD? (ako nam se takva boja dopadne) ?

Ogranicavajuci faktor je opet napon napajanja, te ako interni pojacavaci rade na istom naponu napajanja, onda ce se pojacati signal, ali ce zaklipovati interno, i opet nista. Treba imati u vidu da se pojacavanjem pa kasnijim utisavanjem SMANJUJE dinamicki opseg zato sto se pojacava i sum, tako da je prilicno tesko uklopiti ulazni i izlazni gain da ne dodje do internog klipovanja, a da dinamicki opseg ostane barem 50dB, u najgoroj mogucoj poziciji reglera... Samo u tom slucaju ima smisla ici na visi napon napajanja, za interne module, da ne dodje do internog klipovanja.

Ako je napon napajanja +/-15V, onda je apsolutni maksimum izlaznog napona (uvek je manji od toga) Vp-p=+15-(-15)=15+15=30V, sto iznosi priblizno 22.5dBu maksimalno na izlazu.

Nacin da se poveca signal na izlazu IZNAD napona napajanja jedino moze putem transformatora (sto se cesto i radi).

Ako se malo pogledaju karakteristike AD konvertora,... malo koji moze da izdrzi vise od 20dBu=0dBFs (EBU standard)... dok americki standard za broadcast AD/DA konverziju iznosi 25dBu... i u tom slucaju, ima smisla govoriti o +/-20V napajanju, ali ne vise od toga.

pozdrav

bogi

clusterchord
13-06-2009, 07:37 PM
trebao bi imati minimum jedan ch, trafo, i hi-z input. Sve ostalo je dobrodošlo ali ne na uštrp kvaliteta suvog zvuka.

moj izbor do 1000 eura, a da svu lovu dajem u kvaliteti preampa, i nikakve druge dodatke je bio Great River. ima raspon od vrlo cistog, ali ne sterilnog zvuka, pa do suptilno saturiranog od trafoa. ako ti treba i agrsivniji zvuk stisnes gump koji spusta ulaznu impedaniju - korisito sam na nekim zenskim vokalima i nekim sintevima.

iz direktnog iskustva govoreci UA tube prozvodi se nemogu mjeriti s ovim, osim kad naletis na nesto gdje bas briljira. ISA220 , koji ima po sebi lampica ko svemirski brod (gdje mi je vrlo drag i praktičan eq i kompresor), ali sami preamp nije ovaj nivo.. koliko god oni napisali puta "rupert neve" u svojim brosurama. druga stvar, kvare se - u stiudiju gdje sam povremeno fusario, oba im otisla u roku par mjeseci, pa morali cekat zamjenu.

samo za usporedbu reda veličine, kad bi stavio kompresor i eq iste kvalitete (npr EQ-1NV), takav GR voice channel bi kostao 2 puta više i od 430.

imam kratko iskustvo s APIjem, i on je definitivno moj plan da zaokruzim selekciju preampa, takodjer radi dobro na gotovo svemu. ali kao prvo pretpojacalo odn. "djevojka za sve" dajem ipak prednost Great Riveru.

ako ides na API500 format, onda mozes i ovce i novce... stavis unutra jedan GR NV500, jedan API .. i jedan MA5 - koji ne poznam ali stalno slusam nevjerojatne hvale.. 8-):D

Berko
15-06-2009, 07:47 PM
mozda je ovo rjesenje !
http://www.3daudioinc.com/3daudio_prelp.html
Naruci poslusaj razlike i vidi sto ti se dopada ,glupo je da ti ovdje bilo ko sta sugerira pogotovo ako nije ni koristio spravu.
Moj GML ima +-28v napajanje i najbolji je preamp koji sam ikada koristio.
Koja budala taj Massenburg pa tolko napajanje napravi:banghead::banghead::banghead::banghead:

idekius
21-06-2009, 06:08 PM
Ehhh... ima danas dosta primamljivih varijanti, samo... mi ne znamo iz prve ruke kako to radi.
Meni golica ma?tu i ovaj:
http://www.transaudiogroup.com/daking/mic-pre-one.shtml

Za 745$ u USA dosta nahvaljeni preamp sa Jensen trafoom na ulazu... hmmm... isplati se, bez obzira ?to bi ovde iza?ao skuplje. Pod uslovom da to stvarno radi O.K...

koki
04-07-2009, 11:38 PM
imam k2 i preamp grace design m101...vrlo lepo radi...cisto...zadovoljan sam...

OFF
22-10-2009, 11:45 PM
i sta si na kraju uradio?