Log in

View Full Version : novi BLACK EYE PEAS - Boom Boom Pow

DaBear
31-05-2009, 02:16 PM
jel slusa neko ?
http://www.youtube.com/watch?v=UIK-U6ZfyYE

meni radi do jaja!

Will I Am je uvek korak ispred svih...sutra izlazi album.

roginator
31-05-2009, 03:01 PM
jel slusa neko ?
http://www.youtube.com/watch?v=UIK-U6ZfyYE

meni radi do jaja!

Will I Am je uvek korak ispred svih...sutra izlazi album.

dosta je to vec dugo vani cuo sam to prije par mjeseci,,,,

meni osobno nikakav spektakl.....

ima elektro funka novog koji je u usporedbi s ovim opak... meni je ovo bez veze!!!

+ zanima me kaj chokoladni hip hoperi prelaze na dance ala eifel 65 i sash :D:D:D:D:D

lesha
31-05-2009, 03:30 PM
+ zanima me kaj chokoladni hip hoperi prelaze na dance ala eifel 65 i sash :D:D:D:D:D

izmuzli su sta su mogli, sad prelaze na nesto drugo..

Shot
31-05-2009, 05:12 PM
izvrsna stvar!

Danny Lou
31-05-2009, 05:50 PM
jebem li ga... 4 muska vokala naizmjenicno repaju, cura pjeva, kick, clap, snare na prelazima, i neki vintage pad... kasnije neki 97` trance lead+ jos nekoliko 808 prckalica i mono saw koji nema veze sa mozgom... damn!
will i am nije los ali ima dosta predvidive aranzmane zaista...

DaBear
31-05-2009, 08:21 PM
jebem li ga... 4 muska vokala naizmjenicno repaju, cura pjeva, kick, clap, snare na prelazima, i neki vintage pad... kasnije neki 97` trance lead+ jos nekoliko 808 prckalica i mono saw koji nema veze sa mozgom... damn!
will i am nije los ali ima dosta predvidive aranzmane zaista...

prvo - za "predvidive aranzmane" ???:confused::confused:
Lik ima super ideje....preslusaj / izanaliziraj malo zadnja dva albuma pa onda kazi nesto za aranzmane...a ima i gomila stvari na Fergie albumu sto je radio - veru clever!

A za Boom Boom Pow - its all about the hook1
kad krene "boom boom pow"...vec posle 3 sekunde znas da se radi o hitu!!
da li ima samo kik i bass ili ceo orkestar - nebitno je!!

alavuk
31-05-2009, 11:52 PM
"za drustvo iz coska" pardon hood-a , mogao je stvarno da obogati jos malo pesmi ali malo ...

Gianfranco
01-06-2009, 01:08 AM
bas danas sam cuo na vivi (valjda) i odlicno na prvo slusanje!

Danny Lou
01-06-2009, 08:26 AM
prvo - za "predvidive aranzmane" ???:confused::confused:
Lik ima super ideje....preslusaj / izanaliziraj malo zadnja dva albuma pa onda kazi nesto za aranzmane...a ima i gomila stvari na Fergie albumu sto je radio - veru clever!

jebem li ga, htio sam reci STIL,FORMA... aranzmani jesu ok, lik radi posao zaista. ali nece iznenaditi necim novim, svjezim a da to valja... slusao sam sta je radio i sa fergie i sa BEP i njegove projekte... zaista imaju malo elemenata i neki od njih znaju biti uzasno catchy (london bridge, fergilicious, my humps...) ali imam neki utisak da ne zna vise gdje bi se vise pruzio pa se malo izdrnava... zaista ga ne pljujem i cijenim sta radi jer od malo stvari zna napraviti hook :)

A za Boom Boom Pow - its all about the hook1
kad krene "boom boom pow"...vec posle 3 sekunde znas da se radi o hitu!!
da li ima samo kik i bass ili ceo orkestar - nebitno je!!

pa taj pocetak i jeste jedino sta valja... :D

Danny Lou
01-06-2009, 09:38 AM
evo jedan lil` interview...

negdje oko 2:40 do tad i nije nesto zanimljiv osim ko voli da slusa kako se jedna dobra maca prenemaze i smije... :D

http://www.youtube.com/watch?v=kPbUKqcIxhY

imaju grupu i svi rade sa strane... saradnja? kolaboracija? sta mu to ono dodje kod nas????

disco violence
01-06-2009, 01:37 PM
Meni licno na prvo slusanje nista posebno cak i marginalne stvari sa starog albuma su mi veci hitovi nego ovaj.Ali ko sam ja da se bunim,raja trazi laku notu,pa izvol'te.Samo me interesuje da li je moguce da imamo toliko razlicit ukus ovde na forumu da smo podeljeni na da li ste za da ili ste za ne.Meni se obicno ti ultra mega hitovi retko kad svidjaju,mada se nekada pojave stvarno odlicne stvari,ali mi se cini da sto idemo dalje hitovi su sve prazniji i gori.

Everbeatz
01-06-2009, 01:56 PM
Meni ovo ne radi do jaja! Pretpostavljam zato jer vise nemam 15 god..schmrtz:)

Color
01-06-2009, 02:38 PM
Meni ovo ne radi do jaja! Pretpostavljam zato jer vise nemam 15 god..schmrtz:)

Slazem se...ovo je zesce sr.nje....nema ni glavu ni rep....al ajd....boom boom...mislim :confused:

Slavko
01-06-2009, 03:38 PM
Pesma ko? pesma je shit teski, ali dobro je snimljeno moram priznati.Uostalom to ti je vecinom muzika danas, bitno da je produkcija do j. a ostalo nema veze.

Shot
02-06-2009, 04:12 AM
I opet sa ja ponavljam - meni je ovo dobro. A inace ne volim konfekciju koja se vrti po r&b i hip-hop chartevima. Al ovo mi je dobro.
Ne smijete to gledati kroz prizmu harme i kicka. Ovo je pop po ljestvicama al po formi nije uopce pop i ne podljeze pravilima koja se vrte u toj nekoj pop produkciji danas (harmom na harmu, melodija u centru svega, A-dio B-dio aranzman i slicno).
I to se dogadja vec desetljecima. Muzicari se izbljuju po necemu, klinci to popuse do kraja, onda deset godina kasnije ti isti muzicari gledaju kako se muzika promjenila i govore kako nista vise ne valja, pitajuci se gdje je nestala "prava" muzika i zasto vise nisu u trendu. Sad da smo mi svi negdje preko velike bare onda bi se pitali "zasto ja ovo ne shvacam" a ne pitanja tipa "zasto je ovo takvo smece". Trendovi se mjenjaju. A Will-I-Am je definitivno jedan od trendsetera. Kod nas se to slabo prati. Dokaz tome je da kod nas nikada r&b produkcija nije postojala (sad pricam prvenstveno iz perspektive HR, iako znam da je i u Srbiji tako). Ovdje se vrte pop pjesmice sa r&b zvukom. Al forma je uvijek ostala pop. Nije se uhvatilo jer ljudi ne razumiju...
Druga je stvar kome se sviđa ili ne. Sad pricam cisto iz profesionalne perspektive. Mi (ili dio nas koji je usmjeren na ovaj tip zvuka) bi trebali biti ljudi koji pratimo trendove sa svim dobrim i losim smjerovima. To je posao!

DaBear
02-06-2009, 07:53 AM
Shot mudro zbori !!

Danny Lou
02-06-2009, 08:36 AM
masu r&b stvari su tanki po pitanju harme i po pitanju aranzmana (beat-ovi, loop-ovi itd.) ali su prejaki sa vokalima :) i masa ih ima taj neki catch bez obzira na sve (kelis-milkshake (bongosi i onaj blesavi lead), afroman-because i got high (suva 808-ica i onaj idiot bas) itd.). mozda smo mi i zaostali i ne shvatamo jer svaki dan imamo i dosta nus pojava koje nas konstantno unazadjuju, ali ja ne gledam grand nego mtv, ng, vivu, classic fm i sl. mozda smo fizicki ovdje ali smo definitivno umom tamo.

mozda smo (mozda sam?) zaista seljaci koji ne mogu nikako da svare novi talas retro elektro zvuka koji je polako preovladao u vecini zanrova (dance, hip hop, house itd.)... i mozda si shot stvarno u pravu kad pricas o novim trendovima jer recimo kad se pojavio madonin music meni se povracalo ali mi se kasnije ta stvar zakucala na playlisti i taj aranzman smatram jednim od jacih...

moje licno (trenutno) misljenje za boom boom pow (kakvo cool ime prije svega!) je da je to mozda zelja will i am-a da proba da ostane u trendu... ali definitivno jedan od ispraznijih njegovih radova... covijek ima stalnu formu (uvijek ima jedan dodatan dio drugom dijelu pjesme koji se razlikuje od ostalih (mirniji, tuzniji...), ovdje je to malo jace naglasio (promjena ritma, trance lead itd...). o ovome se moze jos pricati, naravno konstruktivno...

eto sa druge strane halo od beyonce, very simple and ubelieveble catchy... :wink:

na kraju krajeva neki od nas smatraju da je pogodio, neki smatraju da je promasio ali pored toga svega ta stvar je nr. 2 na uk top 40 pricali mi ili ne :grin:

Color
02-06-2009, 10:46 AM
I opet sa ja ponavljam - meni je ovo dobro. A inace ne volim konfekciju koja se vrti po r&b i hip-hop chartevima. Al ovo mi je dobro.
Ne smijete to gledati kroz prizmu harme i kicka. Ovo je pop po ljestvicama al po formi nije uopce pop i ne podljeze pravilima koja se vrte u toj nekoj pop produkciji danas (harmom na harmu, melodija u centru svega, A-dio B-dio aranzman i slicno).
I to se dogadja vec desetljecima. Muzicari se izbljuju po necemu, klinci to popuse do kraja, onda deset godina kasnije ti isti muzicari gledaju kako se muzika promjenila i govore kako nista vise ne valja, pitajuci se gdje je nestala "prava" muzika i zasto vise nisu u trendu. Sad da smo mi svi negdje preko velike bare onda bi se pitali "zasto ja ovo ne shvacam" a ne pitanja tipa "zasto je ovo takvo smece". Trendovi se mjenjaju. A Will-I-Am je definitivno jedan od trendsetera. Kod nas se to slabo prati. Dokaz tome je da kod nas nikada r&b produkcija nije postojala (sad pricam prvenstveno iz perspektive HR, iako znam da je i u Srbiji tako). Ovdje se vrte pop pjesmice sa r&b zvukom. Al forma je uvijek ostala pop. Nije se uhvatilo jer ljudi ne razumiju...
Druga je stvar kome se sviđa ili ne. Sad pricam cisto iz profesionalne perspektive. Mi (ili dio nas koji je usmjeren na ovaj tip zvuka) bi trebali biti ljudi koji pratimo trendove sa svim dobrim i losim smjerovima. To je posao!

Jeste, sve to stoji sto pises i delimo priblizno isto misljenje sto se tice tih stvari... Konkretno ali vezano za ovu stvar, iskreno receno mozda je dobar zvuk ali gde je tu pesma!?

Nisam ogranicen muzickim formama i stilovima i bas volim da cujem neko osvezenje, neki drugaciji pristup, jer ma koliko muzika vec bila isfurana i preradjivana i obradjivana, ipak je to svet bez granica i nema nikad kraja novim i novim pristupima... uvek me odusevi kad neko pomeri granice... Ali kod ovoga mislim da to nije slucaj... sumnjam da cemo jednog dana da uramimo ovu pesmu i reci, eeeee ovaj ga je provalio jos dok smo mi bili u pelenama. Nema ovde nikakve inovativnosti niti drugacijeg pristupa, ja licno cujem da je radjeno u fazonu: "E, ajde bas da probam ovako nesto, slaba mi nesto inspiracija danas...al zasto to tako radim, kad malo bolje razmislim pojma nemam, al ajd malo boom boom...to je dovoljno"....

disco violence
02-06-2009, 01:47 PM
I Color mudro zbori takodje!!

Everbeatz
02-06-2009, 01:49 PM
Meni sad ovde nije jasno o cemu govorimo? Svi, naravno, shvataju da je to posao - onda, ako je DaBear to postavio da vidimo koja roba ide, ok! Verujem da covek prati trendove i zna koja se muzika dobro prodaje danas.

Ja ipak smatram da sve sto je novo i trendy ne znaci da je u isto vreme i progresivno i dobro.

awacs
02-06-2009, 02:51 PM
Prekjuče sam se u svojstvu kuma zatekao na svadbenom ručku. Mala svadba - petnaestak ljudi u ribljem restoranu između Sremskih Karlovaca i Čortanovaca (ali bli?e Čortanovcima). Dobra kujna, dobra vina, sve valja, pa i tambura?ki bend.

Mlado?enja naručio "Pogledaj me, nevernice" i sviraju kubanci sve k'o ?to treba, ali mlado?enja ka?e kontra?u: "daj to maaaalo br?e". A kontra? ka?e: "pa nisi treb'o da naručuje? ovo u tri popodne, ovo je pesma za pred fajront, a znamo mi i br?e pesme".

Eto tako.

disco violence
02-06-2009, 03:29 PM
Prekjuče sam se u svojstvu kuma zatekao na svadbenom ručku. Mala svadba - petnaestak ljudi u ribljem restoranu između Sremskih Karlovaca i Čortanovaca (ali bli?e Čortanovcima). Dobra kujna, dobra vina, sve valja, pa i tambura?ki bend.

Mlado?enja naručio "Pogledaj me, nevernice" i sviraju kubanci sve k'o ?to treba, ali mlado?enja ka?e kontra?u: "daj to maaaalo br?e". A kontra? ka?e: "pa nisi treb'o da naručuje? ovo u tri popodne, ovo je pesma za pred fajront, a znamo mi i br?e pesme".

Eto tako.
Gde to naruci,pa to se svira na sahranama,ali stvarno.

awacs
02-06-2009, 03:39 PM

Pa to ti ka?em. A ni Boom Boom Pow se ne pu?ta sve sedeći za monitorom, nego u klubu. Valjda.

silicon science
02-06-2009, 04:16 PM
Sto kaze Awacs, da sam naradjen Etrom u nekoj diskoteci u predgradju mozda bi se i proveo uz ovu pjesmicu :wink::)

DaBear
02-06-2009, 04:46 PM
pa i sam Will I Am je rekao da je bio u Australiji malo duze i isao puno po klubovima i malo se inspirisao i hteo da uradi album za klubove !
To je to! nema dileme...
Nisam cuo ostale pesme (8 Jun izlazi album) pa cemo da vidimo...

A to "gde je tu pesma" ili "gde su tu emocije"?....to vise nije toliko bitno danas.

Kako da iskazes emocije za TR-808 i jednom bas linijom ??? (na primer)

awacs
03-06-2009, 02:14 PM
pa i sam Will I Am je rekao da je bio u Australiji malo duze i isao puno po klubovima i malo se inspirisao i hteo da uradi album za klubove !
To je to! nema dileme...

Pa da, da vidi? kad te zvekne par kilovata u bubrege kako odjednom vi?e ni?ta nije siroma?no. Majstorski je ovo rad - less is more. Plus ?to je stvar onako kao "bez glave i repa", sve kao kreni-stani, nikako da "pukne" onako narodnjački, ali ba? to pravi stalnu tenziju. A je.i ga, kad smo navikli da u refrenu moraju svi da rokaju iz petnih ?ila. Plus ?to je stvar očigledno ozbiljno u?la na tr?i?te, a to je valjda osnovni kriterijum kada se ocenjuje pop muzika.

Najlak?e je biti neshvaćeni umetnik koji prezire masu. Najte?e je biti shvaćen od strane mase sa pesmom koja je "obogaljena" (kao da su zaboravili da dignu par kanala u miksu), a opet (očigledno) radi.

Shot je najbolje elaborirao celu stvar. Uop?te nije bitno ?to ovo nije moja ?olja čaja, ali mi je kao (makar biv?em) profesionalcu uvek prvo na umu pitanje "u čemu je ovde fora" umesto konstatacije "ovo bre uop?te nije fora".

?to se tiče emocija, za razliku od Kraftwerka i Autechre BEP su stvarno bezdu?ni :rotfl:

InsaneEyes
03-06-2009, 03:17 PM

http://www.youtube.com/watch?v=20zOG6-jq8Q

awacs
03-06-2009, 03:36 PM
http://www.youtube.com/watch?v=20zOG6-jq8Q

"Sa'rani me u grob ?iva"?

Ajd' sve, sve, ali nikada nisam kapirao one kojima uop?te pada na pamet da snimaju sahranu. Makar bila i Titova...

InsaneEyes
03-06-2009, 03:45 PM
sarana je deo zivota jbg:)

isto ne kontam pesmu pa podsvesno govorim sebi "mora da ima nesto"

jbg, aranzman je poprilicno novotarija a i roka fino kad si pian u klubu tako da ne znam sta bi reko :)

disco violence
03-06-2009, 06:41 PM
Evo necega sto je po meni trebalo da bude mnogo veci hit od Blac Eye Peas.U pitanju su Stereo MC's stvar ''Gringo'' sa poslednjeg albuma ,ima i beat i pevanje i strava melodiju,ali ne verujem da ce biti hit kao ''Boom Boom Pow''.
http://www.youtube.com/watch?v=drPx8FFgUOs
Jel sam ja gluv ili lud?

Danny Lou
03-06-2009, 09:12 PM
ma bice bolje...

DaBear
03-06-2009, 09:30 PM
Evo necega sto je po meni trebalo da bude mnogo veci hit od Blac Eye Peas.U pitanju su Stereo MC's stvar ''Gringo'' sa poslednjeg albuma ,ima i beat i pevanje i strava melodiju,ali ne verujem da ce biti hit kao ''Boom Boom Pow''.
http://www.youtube.com/watch?v=drPx8FFgUOs
Jel sam ja gluv ili lud?

nisi ni gluv (jel ipak cujes muziku) a ni lud (jer citas, pises, surfas..) ali
nemas iskustva ii znanja i prakse da ocenis sta moze da bude hit.
Ovo nemoze da se izdigne mnogo iznad neke sredine, neke club liste. kao svetski hit - nikad!
pevanje / melodijska linija - ne postoji. On nikad nije znao da peva (a ni da smislja pevacke linije!!)..ovo je neki polu rap / pricanje...
nema nista catchy, treba 2 minuta da pocen nesto da se desava...
ma sve u svemu - nista specijalno!!

treba da se bavis malo duze muzikom i biznisom da bi stekao "uvo".

DADDY Z
04-06-2009, 06:05 AM
To je to! nema dileme...
Nisam cuo ostale pesme (8 Jun izlazi album) pa cemo da vidimo...

A to "gde je tu pesma" ili "gde su tu emocije"?....to vise nije toliko bitno danas.

Kako da iskazes emocije za TR-808 i jednom bas linijom ??? (na primer)

Ja odslu?ao ceo album "The E.N.D." i mogu da ka?em da tu ima mnogo boljih pesama (npr "Alive" ili "Rockin To Beat" ) ali generalno je sve dosta ne zanimljivo...

roginator
04-06-2009, 11:06 AM
http://www.youtube.com/watch?v=fRTJ4Zam-RY

pa ti reci da ovo nemogu bolje i bass hunters

ovo je smece!!!

mjuza za spice girls

awacs
04-06-2009, 12:09 PM
Evo necega sto je po meni trebalo da bude mnogo veci hit od Blac Eye Peas........

Eh, ti hitovi... Ja sam kao klinac ?e?će pi..eo ?to Bijelo dugme ima veće hitove od Smaka, al' je.i ga... niko me nije pitao. I danas mi je dra?e da čujem Bisku II nego Patim evo deset dana, ali bar vi?e ne pi..im :) U međuvremenu sam pone?to naučio. Pa sam prestao da se bavim pop muzikom.

disco violence
04-06-2009, 01:51 PM
Da posle svega se namece pitanje sta je to hit?
Valjda ono sto ce trajati godinama,a ne ono sto ce trenutno biti na broju jedan,mozda zaraditi lovu i nestati kao da ga nikada nije ni bilo.U pravu je DaBear jos nisam razvio uvo za takve hitove,koje zaboravis cim cujes.Mislim da se kod Black Eye Peas bas radi o takvoj stvari, uostalom vreme ce pokazati.
Ovde je pitanje sta se vise ceni, ono sto traje ili ono uzmi pare i bezi?
P.S.Come on barby let's go party!

InsaneEyes
04-06-2009, 01:56 PM
P.S.Come on barby let's go party!

meni su Aqua npr. odlican bend i dan danas rado volim da cujem "Barbie" "Candyman" i "My oh My", i Lene je cica i po :)

iatros
04-06-2009, 03:18 PM

ovo je smece!!!

mjuza za spice girls

Pocetak me zvucno jako podsjeca na "Love is gone" od David Guetta, ciji album "Pop Life" toplo preporucujem! Nije mi bilo jasno da mogu na albumu sve pjesme biti slusljive! Ne zelim da kazem da je kopije nego samo me podsjeti na drugu stvar! A to ide i u prilog onome da su pod utjecajem club scene! Svakako...poslusajte David Guetta album Pop Life!

awacs
04-06-2009, 03:32 PM
Da posle svega se namece pitanje sta je to hit?
Valjda ono sto ce trajati godinama,a ne ono sto ce trenutno biti na broju jedan,mozda zaraditi lovu i nestati kao da ga nikada nije ni bilo.

Ne mogu da izdr?im, moram jo? malo da pametujem: hit je ono ?to je trenutno na broju jedan (ili blizu broja jedan). Nema tu nikakve misterije. Ovo se naravno ne odnosi na Diskomer Studija B i slične uredničke liste, nego na liste koje mere prodaju nekog izdanja (u dana?nje vreme se to odnosi na download), a odskora je i YouTube postao referenca (mada ne bele?i prodaju nego slu?anost). Ukratko - hit je ono ?to se mnogim ljudima trenutno mnogo dopada.

Pesma (ili instrumentalna kompozicija) koja traje godinama se zove evergreen.

Sve ovo pi?em u poku?aju da bar nekim osnovnim terminima sačuvam osnovno značenje, ?to je preduslov svake diskusije. Inače bismo mogli da debatujemo i o tome da li je "električna stolica" aparat za pogubljenje ili masa?na stolica sa elektromotorima koji proizvode vibraciju.

Pozdrav

DaBear
04-06-2009, 04:27 PM

ovo je smece!!!

mjuza za spice girls

pa niste skontali da su crnci i sami popizdeli od hip hopa i rap-a !!!
nece vise da repuju - hoce da pevaju !!!

Kanye West - propevao (uz pomoc Autotune-a)
Black Eye Peas - isto..crnac propevao, promenio stil..
Cak je i Eminem, noje crnac, (ali malo stidljivo) zapevao na novo, singlu.
Timbland "peva" na svemu cega se dohvati...

smorili se ljudi od beatsova, rapa i hop...hoce da rade nesto drugo i njima je (posto to NIKAD nisu radili) mega, do jaja interesantno!!!
IAko je u poredjenju sa nekim ko radi to vec dugo, malo naivno..njima je do jaja!!

stalno trka, a mi kasnimo...dok naucimo da radimo hip hop i RnB, on se promeni zanrovski i ti isti raperi pocnu da rade neki mutant house / pop?!!

he,he.. isto je i za druge stilove. Znam tonu nasih ljudi koji su "savladali" trance..a on u medjuvremenu nestao sa lica zemlje..itd!!

disco violence
04-06-2009, 05:10 PM
Ne mogu da izdr?im, moram jo? malo da pametujem: hit je ono ?to je trenutno na broju jedan (ili blizu broja jedan). Nema tu nikakve misterije. Ovo se naravno ne odnosi na Diskomer Studija B i slične uredničke liste, nego na liste koje mere prodaju nekog izdanja (u dana?nje vreme se to odnosi na download), a odskora je i YouTube postao referenca (mada ne bele?i prodaju nego slu?anost). Ukratko - hit je ono ?to se mnogim ljudima trenutno mnogo dopada.

Pesma (ili instrumentalna kompozicija) koja traje godinama se zove evergreen.

Sve ovo pi?em u poku?aju da bar nekim osnovnim terminima sačuvam osnovno značenje, ?to je preduslov svake diskusije. Inače bismo mogli da debatujemo i o tome da li je "električna stolica" aparat za pogubljenje ili masa?na stolica sa elektromotorima koji proizvode vibraciju.

Pozdrav
Ok ali to opet ne znaci da je to sto se mnogim ljudima mnogo dopada-nesto super. Ljudi gutaju ono sto im se servira.

awacs
04-06-2009, 06:09 PM
Ok ali to opet ne znaci da je to sto se mnogim ljudima mnogo dopada-nesto super. Ljudi gutaju ono sto im se servira.

Niko nije ni rekao da su hitovi vrhunac muzičke misli. Oni su prosto hitovi.

Što kaže Šerlok Holms - da bi otkrio ubicu moraš da razmišljaš kao on. Isto je sa hitovima - ne moraš da budeš deo publike, ali moraš da naučiš da par sati razmišljaš kao oni i da ukapiraš šta im danas treba. A to nije isto što i juče. Ono šta im je juče trebalo to su već kupili pa imaju, ne možeš da im prodaš ponovo. To ako uopšte hoćeš da prodaješ. A inače može svako da pravi muziku za sestru, ribu, kevu, drugara koga već ko voli :wink: Ili za sebe.

Pozdrav

balthazaar
04-06-2009, 06:48 PM
hehehehe.... - awacs - dobro što te ima da ne moram da pišem puno ;)

samo bih dodao nešto... ne vezano sad za čitavu priču...ali mene je zaintrigiralo...

Pošto je disko več pomenuo stereo mc's.....evo...stvar "connected" stara...matora...pancata stvar....upalim radio u kolima i čujem je...jebote...opet radi...radi iznova i iznova i iznova....evo - da sjutra u bilo kom klubu zavrtiš "connected" nećeš omašiti, jer taj gruv drži svoj filing....meni je onaj gruv referenca za nešto tako kompaktno i prosto , a da tako vozi...a šta je razlika? okinitie vi meni nos ako se i jedna stvar od black eyed peas-a bude mogla čuti za desetak godina, a kamo li da radi...a, ja vam kažem da ćete "connected" i tada moći da čujete! To je jedna velika razlika....brojni su razlozi zbog kojih više pjesme ne mogu da potraju, ali to je sigurno - hitovi se sve teže pretvaraju u evergreen....

DaBear
04-06-2009, 07:31 PM
hehehehe.... - awacs - dobro ?to te ima da ne moram da pi?em puno ;)

samo bih dodao ne?to... ne vezano sad za čitavu priču...ali mene je zaintrigiralo...

Po?to je disko več pomenuo stereo mc's.....evo...stvar "connected" stara...matora...pancata stvar....upalim radio u kolima i čujem je...jebote...opet radi...radi iznova i iznova i iznova....evo - da sjutra u bilo kom klubu zavrti? "connected" neće? oma?iti, jer taj gruv dr?i svoj filing....meni je onaj gruv referenca za ne?to tako kompaktno i prosto , a da tako vozi...a ?ta je razlika? okinitie vi meni nos ako se i jedna stvar od black eyed peas-a bude mogla čuti za desetak godina, a kamo li da radi...a, ja vam ka?em da ćete "connected" i tada moći da čujete! To je jedna velika razlika....brojni su razlozi zbog kojih vi?e pjesme ne mogu da potraju, ali to je sigurno - hitovi se sve te?e pretvaraju u evergreen....

jedina razlika je u tome sto ce za 10 godina lik iz Black Eye Paes, sedeti na terasi svoje vile na Hollywood Hillsu (ako vec ne sedi tamo), pijuckati neki koktel, pratiti kako mu se prodaje modna kolekcija , citati ponude za koji film da radi muziku...dok ce stereo MC's biti na socijalnoj i smucati se po Brixtonu trazeci jeftinu duvku...
sta je bolje jedan evergreen u ruci ili jato "hitica" na grani (koja je vrlo niska, by the way)??:)

balthazaar
04-06-2009, 07:57 PM
jedina razlika je u tome sto ce za 10 godina lik iz Black Eye Paes, sedeti na terasi svoje vile na Hollywood Hillsu (ako vec ne sedi tamo), pijuckati neki koktel, pratiti kako mu se prodaje modna kolekcija , citati ponude za koji film da radi muziku...dok ce stereo MC's biti na socijalnoj i smucati se po Brixtonu trazeci jeftinu duvku...
sta je bolje jedan evergreen u ruci ili jato "hitica" na grani (koja je vrlo niska, by the way)??:)

pa u neku ruku to i dođe ko problem....nema više mahera svoga zanata velikog kalibra...sve samo šljakeri koji nos svuda meću da dođu do love...nema "kalibra"...Gdje je neki novi šoumen i muzičar kao James Brown ili Majkl Džekson? Gdje je neka grupa seznacija kao Bitlsi, Stonsi ili Flojdi..? Gdje je album kao Dark side of the moon ? Numera kao Sex machine (get upaah ) ;) Sve su to ljudi koji su dobro znali šta je biznis i nisu završili na socijalnom, ali su ujedno pravili i dobru muziku...brojni su tu faktori - znam...ali stvarno je istina da nema više ničega što je stvarno big deal...prosto je takvo vrijeme došlo...a, o svemu tome može da se razlgaba beskonačno...što se tiče love i zarade - cijenim ja sve to - kao što cijenim trud nekog brokera da zaradi lovu na berzi ili nekog trgovca...ali sa muzičkog aspekta cijenim ono što potraje...

Shot
05-06-2009, 01:41 AM
Svi kukaju kako muzika više ne traje, i to je zapravo istina, ali ipak nam se događa da danas u ovoj godini slušamo hitove i "hitove" iz prošle godine i godina prije. Na kraju ispadne da se ipak pojedine pjesme probiju bliže statusa evergreena pa se vrte u narednim godinama. A ako pogledamo u ono zlatno doba kada Floydi izbacivali remek djela, Hendrix palio ili još ranije kada su Beatlesi tukli ljestvice i onda se probamo sjetiti ostalih imena iz tog perioda - nema ih mnogo! Isto tako su raznorazni hituljci propali u zaborav. Ostali su samo velikani, i to malobrojni. Tako i u ovim vremenima imamo masu zaboravljenih hitova i relativno malo albuma ili pjesama koje mogu postati kandidati za ulazak u odabranu grupicu onih koji će preživjet do statusa evergeena! Vjerovatno je i prije 40 godina bilo brdo pjesama koje nisu izdržale postati nešto više od top10 pjesmuljka. I danas ih ima. Samo je razlika što se danas svaka ta pjesmica agresivno reklamira. To je ono bitno danas! Marketing. Taj isti marketing nas iz dana u dan uvjerava da će baš ta pjesma biti "next big thing". Sve je strašno nabrijano. Napucano. Nadrkano. Brzo. Histerično. Pa i marketing laganih balada...

roginator
05-06-2009, 01:57 AM
Svi kukaju kako muzika vi?e ne traje, i to je zapravo istina, ali ipak nam se događa da danas u ovoj godini slu?amo hitove i "hitove" iz pro?le godine i godina prije. Na kraju ispadne da se ipak pojedine pjesme probiju bli?e statusa evergreena pa se vrte u narednim godinama. A ako pogledamo u ono zlatno doba kada Floydi izbacivali remek djela, Hendrix palio ili jo? ranije kada su Beatlesi tukli ljestvice i onda se probamo sjetiti ostalih imena iz tog perioda - nema ih mnogo! Isto tako su raznorazni hituljci propali u zaborav. Ostali su samo velikani, i to malobrojni. Tako i u ovim vremenima imamo masu zaboravljenih hitova i relativno malo albuma ili pjesama koje mogu postati kandidati za ulazak u odabranu grupicu onih koji će pre?ivjet do statusa evergeena! Vjerovatno je i prije 40 godina bilo brdo pjesama koje nisu izdr?ale postati ne?to vi?e od top10 pjesmuljka. I danas ih ima. Samo je razlika ?to se danas svaka ta pjesmica agresivno reklamira. To je ono bitno danas! Marketing. Taj isti marketing nas iz dana u dan uvjerava da će ba? ta pjesma biti "next big thing". Sve je stra?no nabrijano. Napucano. Nadrkano. Brzo. Histerično. Pa i marketing laganih balada...

istina

ali kako je hip hop krenuo vreme da pocnes radit trance i dance... to sad chooladni rade :D :D :D :D :D

da budes u trance

odo na par dana vracam se u pon...i vreme da padne pivkan gosn shot :)

balthazaar
05-06-2009, 02:23 AM
Svi kukaju kako muzika više ne traje, i to je zapravo istina, ali ipak nam se događa da danas u ovoj godini slušamo hitove i "hitove" iz prošle godine i godina prije. Na kraju ispadne da se ipak pojedine pjesme probiju bliže statusa evergreena pa se vrte u narednim godinama. A ako pogledamo u ono zlatno doba kada Floydi izbacivali remek djela, Hendrix palio ili još ranije kada su Beatlesi tukli ljestvice i onda se probamo sjetiti ostalih imena iz tog perioda - nema ih mnogo! Isto tako su raznorazni hituljci propali u zaborav. Ostali su samo velikani, i to malobrojni. Tako i u ovim vremenima imamo masu zaboravljenih hitova i relativno malo albuma ili pjesama koje mogu postati kandidati za ulazak u odabranu grupicu onih koji će preživjet do statusa evergeena! Vjerovatno je i prije 40 godina bilo brdo pjesama koje nisu izdržale postati nešto više od top10 pjesmuljka. I danas ih ima. Samo je razlika što se danas svaka ta pjesmica agresivno reklamira. To je ono bitno danas! Marketing. Taj isti marketing nas iz dana u dan uvjerava da će baš ta pjesma biti "next big thing". Sve je strašno nabrijano. Napucano. Nadrkano. Brzo. Histerično. Pa i marketing laganih balada...

tačno je to što ti zboriš, ali...pogledaj ovako - u doba kad su velikani radili - brzo se skapiralo o čemu se radi...brzo se skapiralo o čemu se tu radi i da je u pitanju nešto krupno...to su odma počeli da govore prodati tiraži, posećenost koncerata, ludilo fanova...postojao je neko na koga si mogo da "upreš prstom" i da kažeš - e to je big deal...kad je James Brown počeo da se priprema za penziju - mogo si da kažeš - Evo! Tu je jedan Michael Jackson...Na koga sad uprijeti prstom u toj "kategoriji"?! Na Justina Timberlake-a?! Ushera!? Koga? Ko je taj šoumen, igrač, pjevač koji bi mogo na taj "tron" da stane!? Da ne pominjemo bendove - tu je tek kakastrofa... Ubijte me, ali ja ne mogu u ovom trenutku da se sjetim imena jednog jedinog benda koji je stvarno, ali stvarno vrijedan pomena u priči u kojoj smo se osvrnuli na bitlse ili flojde...ne znam..možda ova moja priča zvuči pesimistično, ali u ovom momentu mi stvarno tako izgleda....e, da - ja nipošto ne govorima da nema dobre muzike....nje ima...ali neki čudom je ta muzika sve dalje i dalje od čartova...mislim da se nekako došlo dotle da se nekreativnost , manjak inspiracije i smisla za inovaciju predstavljaju kao "trendovi"...riga mi se više od nafircanih 808likih kikova (koje sam do duše gotivio) i od nekog ispraznog "minimalzima" koji u stvari nije minimlizam, već manjak muzičkih ideja - pomirimo se sa tim...

DaBear
05-06-2009, 06:41 AM
tačno je to što ti zboriš, ali...pogledaj ovako - u doba kad su velikani radili - brzo se skapiralo o čemu se radi...brzo se skapiralo o čemu se tu radi i da je u pitanju nešto krupno...to su odma počeli da govore prodati tiraži, posećenost koncerata, ludilo fanova.....

vidi se da si mlad....puno tih velikih bandova nisu bili tako brzo "skapirani".
Skoro svima je tek drugi ili treci album, bio album koji ih je progurao!
Islo se polako, publika se polako sticala, nije bilo puno radio stanica (a ni TV), pa je sve islo sporije..
I disko kuce nisu bile toliko nervozne kao sad...sad - ako prva pesma ne razvali - slobodan si!!

samo ..opet ulazimo u besmislene diskusije..po ko zna koji put.

Neko rekao "ova pesma mi radi.." ..(sta? to sam bio ja? ah..ok!!)
i odma krenula polemika / filozofiraje / mrsom**/ itd..
Dok se mi ovde prepucavamo , crnci rade muziku - kakva takva, ali ponekad i ispadne nesto dobro!

balthazaar
05-06-2009, 10:21 AM
vidi se da si mlad....puno tih velikih bandova nisu bili tako brzo "skapirani".

a, brate, pa ti se me pogrešno shvatio :)...nisam mislio "odma" - čim su uzeli instrument i snimili nešto;) Samo, ja bih te ispravio da to što ih je guralo u početku nisu bili albumi, nego singlovi....a posle su dolazili top albumi...jel tako?

hehehe, pa kralju, uvijek napraviš filozofijadu kad pitaš za neki novi hit da li radi ;) Vidiš i sam da je to ovdje ko po pravilu :)

Shot
05-06-2009, 10:30 AM
...u doba kad su velikani radili - brzo se skapiralo o čemu se radi...brzo se skapiralo o čemu se tu radi i da je u pitanju ne?to krupno...

Zato ?to u to doba nisi imao tako agresivni marketing i ipak je muzika sama sebe prodavala ako je bila dobra. Naravno da se onda događalo da ne?to iskoči iz standarda ako je natprosječno dobro. A danas zapravo ne zna? ?to je natrposječno dobro. Jer i ono mediokritetsko se u medijima gura kao da je fenomenalno.

I disko kuce nisu bile toliko nervozne kao sad...sad - ako prva pesma ne razvali - slobodan si!!

E tu si totalno u pravu! Da, to je danas veliki problem...

Shot
05-06-2009, 10:31 AM
odo na par dana vracam se u pon...i vreme da padne pivkan gosn shot :)

E definitivno! Dugo dugo nismo na pivkanu bili!
Cujemo se! Javi se kad si u gradu!

sorry ljudi na offtopicu

balthazaar
05-06-2009, 10:35 AM
Zato što u to doba nisi imao tako agresivni marketing i ipak je muzika sama sebe prodavala ako je bila dobra. Naravno da se onda događalo da nešto iskoči iz standarda ako je natprosječno dobro. A danas zapravo ne znaš što je natrposječno dobro. Jer i ono mediokritetsko se u medijima gura kao da je fenomenalno.

Pa, da...slažem se

a što se , pobogu, izvinjavaš za off topic :D:) Nek se oni što oće da se vrate On topic, prvo izvinu, pa onda vrate...hehehe:):D

Color
05-06-2009, 11:00 AM
Previse su nam se razmazile usi a od silnog filozofiranja se leba necemo najesti....

U danasnje vreme je merilo dobre stvari dobra produkcija.... pesme se vise ne prave... tehnicki razvitak je omogucio i muzicki ne obrazovanim ljudima da pristupe stvaranju muzike... trziste je prezasiceno, sve postaje kopija kopije.... originalnost se gubi...i ne samo u muzici...gotovo u svemu... pocevsi od oblacenja i toga sto jedemo i vozimo...a sve to se projektuje i kroz to sto radimo i stvaramo.... ako je neko originalan, dugo ostaje neshvacen, u blazoj varijanti kazemo da je "cudan"...ljudima cak i smeta kad je neko previse "svoj"...kulturoloske razlike se gube, globalizacija uzima sve vise maha....zivimo i radimo sablonski...inspirisemo se nerealnim pojavama i nacinom zivota koji nam je nametnut kroz medije i reklamu....na kojima se smeju i oni sto jedu gov.a ubedjujuci nas da nam bas to treba i da isto tako treba i mi da radimo....ali da samo ta "njihova gov.a" valjaju jer na sebi imaju pecat nekog instituta kojem svi treba da verujemo! I kosta samo 99din! Dzabe! :D

E tako je drugovi i sa muzikom..... A ko hoce da zivi od muzike, nek pristupi na pravila. Ko hoce da svira za svoju dusu i da pravi pesmice komsinici i rodbini, nek lepo pare mlati radeci nesto deseto a muzika nek mu bude ventil i zadovoljstvo :wink:

DaBear
17-06-2009, 01:58 PM
evo citam u Sound on Sound kako su snimali pesmu....i jos neki dodatni info.

na pr. BOOM BOOM POW je PRVI Black Eye Peas US number 1 (?!), gde se prodao u 1,500.000 komada SAMO kao download u 5 nedelja !!!!!!!

razvaljivanje....mislim!

broj traka 64 (gde ? kad je prazna pesma..??)
i nema basa (ni sinta ni gitare) bass je 808 !!?

Jos nisam pazario album..

alavuk
17-06-2009, 02:02 PM
cekaj kanala 64 ??? ima smisla ...

Shot
17-06-2009, 03:39 PM
Ma to nije nista cudno. Dobivao sam i ja takve projekte gdje bi se moglo reci da ima 100 kanala (i stvarno toliko trackova ima!), ali se radi o tome da producent donese renderirane verzije nekih syntheva (pa tako par varijanti), pa onda razlicite kickove i slicno. Onda ja u miksu biram (citaj: lovim konce gdje je sta) ono sto odgovara.
A ako uzmemo da na Black Eyed Peas singlu ima dosta vokalnih procesiranja, pa da su recimo ti komadici vokala razbacani po razlicitim trackovima... a njih je 4 vokala u grupi... ima smisla da je 64 kanala!

Slavko
21-06-2009, 08:51 AM
mozda smo (mozda sam?) zaista seljaci koji ne mogu nikako da svare novi talas retro elektro zvuka koji je polako preovladao u vecini zanrova (dance, hip hop, house itd.)... i mozda si shot stvarno u pravu kad pricas o novim trendovima jer recimo kad se pojavio madonin music meni se povracalo ali mi se kasnije ta stvar zakucala na playlisti i taj aranzman smatram jednim od jacih...

U vezi Madone i te pesma, ja sam imao isti feeling.Posle se pojavio onaj singl Die Another Day, koji je bio njesra pesma ali je aranzman bio genijalan i terao te da je slusas iznova i iznova..