Log in

View Full Version : KRK RP5 ili Maudio BX5a Deluxe

Midi
29-05-2009, 04:11 PM
Zanima me kupovina između ove deluxe imačice Maudio BX5a Deluxe (http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=2323&myDataListIndex=29&IDProizvodjaca=11&Source=1) i KRK RP5 (http://www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php?art=2616) monitora. Mozda neka druga preporuka u ovom cijenovnom rangu.

Puno vam hvala.

milos
29-05-2009, 04:27 PM
Znam, smorice te savet ali stekaj barem za Adam A7 ili neki Dynaudio BM5 :D8-)
Dobrodosao:)

Danny Lou
29-05-2009, 04:45 PM
treba uzeti u obzir da su adami SAMO 3 puta skuplji... :rolleyes:

Midi
29-05-2009, 05:16 PM
Znam, smorice te savet ali stekaj barem za Adam A7 ili neki Dynaudio BM5 :D8-)
Dobrodosao:)

Nisam ja bezveze uzeo ovu klasu monitora. Pod jedan, nemam prostoriju obrađenu za produkciju i ne mislim to raditi, tako da i imam adamice nebi puno koristile.

Pod dva imam monitorske slushalice i jos obichne zvuchnike za monitoring i mislim da je to za moje potrebe dovoljno za sada.

A pravi eq cu, kada ce biti potreban, raditi u studiju..

evo mojih radova:
www.myspace.com/cloudfactorybend
www.myspace.com/themidiouts

awacs
29-05-2009, 05:21 PM
Zanima me kupovina između ove deluxe imačice Maudio BX5a Deluxe (http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=2323&myDataListIndex=29&IDProizvodjaca=11&Source=1) i KRK RP5 (http://www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php?art=2616) monitora.

1. Ne kupuj ni?ta ?to nisi čuo svojim u?ima.

2. Ako je moguće, kupuj samo ono ?to mo?e? da isproba? u svom radnom prostoru.

Pozdrav

Midi
29-05-2009, 05:36 PM
1. Ne kupuj ni?ta ?to nisi čuo svojim u?ima.

2. Ako je moguće, kupuj samo ono ?to mo?e? da isproba? u svom radnom prostoru.

Pozdrav

Cuo sam Maudio BX5a koji nisu deluxe verzija i RP8 kod frenda. Naravno da nemogu samo tako dofuravat doma i slushat kak zvuche. Da mogu nebi pitao vas za preporuku.

milos
29-05-2009, 05:36 PM
Tu su se na forumu prodavale Rokit G5 nedavno ali Fischek je bio brzi ;)

awacs
29-05-2009, 07:47 PM
Cuo sam Maudio BX5a koji nisu deluxe verzija i RP8 kod frenda. Naravno da nemogu samo tako dofuravat doma i slushat kak zvuche. Da mogu nebi pitao vas za preporuku.

Hajde da preformuli?em savet: ako već ne mo?e? da poslu?a? zvučnike u svom prostoru, ono bar nemoj NIKADA da kupuje? zvučnike koje nisi čuo svojim u?ima. Valjda je sada jasnije ?ta sam hteo da ka?em. Ako neće brijeg Jankecu, Jankec mo?e brijegu :wink:

Mali hint koji se tiče dileme "M-Audio ili KRK": BX5 (a, deLuxe, kako god) imaju bass reflex pozadi, kod KRK-a je bass reflex spreda. Imaj taj podatak u vidu pri izboru, ne bi valjalo da zvučnici sa bass reflexom koji je pozadi stoje bli?e od ~1m od zida.

Pozdrav

yoloko
29-05-2009, 07:59 PM
a da uzmes 1 zvucnik???

Midi
29-05-2009, 08:09 PM
Hajde da preformuli?em savet: ako već ne mo?e? da poslu?a? zvučnike u svom prostoru, ono bar nemoj NIKADA da kupuje? zvučnike koje nisi čuo svojim u?ima. Valjda je sada jasnije ?ta sam hteo da ka?em. Ako neće brijeg Jankecu, Jankec mo?e brijegu :wink:

Mali hint koji se tiče dileme "M-Audio ili KRK": BX5 (a, deLuxe, kako god) imaju bass reflex pozadi, kod KRK-a je bass reflex spreda. Imaj taj podatak u vidu pri izboru, ne bi valjalo da zvučnici sa bass reflexom koji je pozadi stoje bli?e od ~1m od zida.

Pozdrav
dali se to onda drugachije manifestira dok slusham? dali prednji bass reflex umara ushi vihse?

Midi
29-05-2009, 08:10 PM
a da uzmes 1 zvucnik???
molim?:shock:

yoloko
29-05-2009, 08:23 PM
msm jedan kvalitetniji!
koji ce ti dva sra**:rolleyes:

sto se tice krkova rp5, mogu da garantujem da ces imati gori mix kad budes poceo da radis na njima jer ce ti sve zvucati ludilo.

Mika Technika
29-05-2009, 08:42 PM
a da uzmes 1 zvucnik???

ahahahahahah vrh! :rotfl:

yoloko
29-05-2009, 09:16 PM
pa jeste smesno :rotfl:

ali slozicete se da je ipak imati dobar "mono" imperativ

Mrgud
29-05-2009, 10:27 PM
Poslusaj savijet ne uzimaj nista dok ne cujes!Ja sam uzeo neke Yamaha 5"
a nisam cuo prije toga kako rade i sad bi ih slomio najradije!!!
Neznam kolika ti je prostorija ali ja nikad nebih vise uzeo nista od 5" mozda slabo cujem,moguce je,ali basove nikako ne mogu da nastelujem kako hocu na njima!
Slusao sam neke Wharfedale 8.2 Diamond od 6,5"kod druga i za mene su vrh a nisu skupi nedje oko 470e..

66musicman
30-05-2009, 10:17 AM
@Mrgud:Neznam kolika ti je prostorija ali ja nikad nebih vise uzeo nista od 5" mozda slabo cujem,moguce je,ali basove nikako ne mogu da nastelujem kako hocu na njima!
Slusao sam neke Wharfedale 8.2 Diamond od 6,5"kod druga i za mene su vrh a nisu skupi nedje oko 470e..

Slabo cujes ako su ti Wharfedale 8.2 Diamond od 6,5 vrh.

Mrgud
30-05-2009, 04:14 PM
Pa vjerovatno onda slabo cujem,malo sam precerao kad sam rekao da su vrh ali mislim isto da nisu losi za taj cijenovni rang..
Niski tonovi su sigurno vjerniji nego na neki monitor od 5"