View Full Version : Akai Z4 i Korg Trinity
Dino74
27-05-2009, 10:21 AM
Pozdrav svima! Povezao sam Korg Trinity i Akai Z4. Akai sam kupio iz namjere da bude u rack i da preko MIDI mjenjam programe na njemu. To mi je sada totalno nepoznata oblast. Pokusao sam da iz COMBI modusa na Trinity mjenjam broj programa na AKAI ili da mjenjam MULTI gdje sam vec slozio semplove koji mi trebaju. NE znam ustvari dali je ovo izvodljivo a na ovaj nacin sam radio sa nekim Rolandovim sound modulom i nije bilo nikakvih problema. Molim vas pomozite mi, dali je ustvari izvodljivo ovo sto bih radio ili cu se svaki puta morati sageti u toku svirke i promjeniti multi ili program na Akai sto nece biti ni malo fino :) hvala! (nadam se da sam dobro postavio pitanje a evo primjer, broj COMBI na Trinity 009 i koristim sound i sa Trinity i sa AKAI, promjenom na 010 bi trebalo da se promjeni i MULTI na AKAI a samim time i sempl koji bi koristio na toj kombinaciji)
ghostarbeiter
27-05-2009, 10:52 AM
pozdrav,
moralo bi da funkcioniše, samo je pitanje da li Z4 menja Combije, Multije ili pojedinačne programe, kada dobije Program Change. pogledaj manual.
mogao bi da proveriš prvo u Global settingsu (ili gde su već parametri za midi kanale) na kom kanalu prima Program change, možda tvoj sint ne šalje na tom kanalu (mada je po defaultu ovo skoro uvek 1. kanal);
ja nisam radio sa Z4, tako da ne mogu da tvrdim, ali kod starijih akaija je jedini način bio da složiš zajedno pojedinačne programe - onima za koje hoćeš da budu deo jednog seta dodeliš isti Program Number: npr. za jedan set svi programi dele broj 9, za sledeći broj 8 itd. ovo je malo dosadno, ali ako ništa drugo ne upali možda ti bude rešenje.
Dino74
27-05-2009, 02:37 PM
Hvala ti ghostarbeiter puno, Z4 mi se opasno svidja kao uredjaj iako je samo jedan dan kod mene i bilo bi mi stvarno zao da ovo nemoze. Nisam nikada imao iskustva sa hardwerskim semplerima a Trinity necu da prodam jer je odlicna masina sa trenutno nerealno niskom cijenom. Pokusat cu ovo sto si mi rekao i jos jednom puno da ti se zahvalim na brzom odgovoru. Pozdrav!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.