Log in

View Full Version : Cudni problemi sa midijem

veliborv
26-05-2009, 06:54 PM
Pozdrav,
evo imam cudan problem sa midijem. Posjedujem zvucnu karticu Focusrite Saffire Pro 40 na jednom racunalu i M-Audio 1010LT na drugom. Kada preko Focusrite-a probam midi u Reason programu, stvar ne radi. Program ne vidi midi klavijaturu (Roland A-33). Ako istu postavu probam u Cubase-u 5, midi radi bez greske. Sada, ako to isto probam preko M-Audio kartice, midi radi u Reasonu bez greske. Zanima me zbog cega u Reasonu nece raditi midi klavijatura, iako je sve dobro spojeno? Ako netko zna bio bih zahvalam na savjetu.

Velibor

veliborv
30-05-2009, 02:57 PM
Evo, rijesio sam problem sa midijem. Smetao je drugi hard disk u kompjuteru. Sada je samo jedan i midi je proradio.

Velibor

66musicman
01-06-2009, 12:55 AM
@
"Smetao je drugi hard disk u kompjuteru"
Ovo nema sigurno nikakve veze sa midijem, nesto drugo ti je stvaralo probleme, najverovatnije si lose podesio settings u Reasonu,

veliborv
01-06-2009, 01:23 PM
Ma ja sam imao dva hard diska u jednom racunalu, a svaki hard je imao svoj Windows (radio je u Dual Boot-u). Jedan je bio u ladici sa kljucem i mogao se elektricno iskljucivati. Kad sam inastalirao Windowse, ovaj je "vidio" dva harda i nastala je zbrka. Nikako nije htio raditi midi u Reasonu, jer nije prepoznao klavijaturu. Kada sam izvadio drugi hard, sve radi kako treba. Zasto - nemam pojma...
Ja sam pehista i ako moze poci krivo, ja sam tu.