Log in

View Full Version : E-MU 0404 se cudno ponasa

zeleni
22-05-2009, 11:41 PM
Ovo mi se par puta desilo pa da pitam da li neko ima sličan problem? Pri paljenu računara nemam zvuka iako računar očita karticu i njen pachmix :shock: nakon restartovanja par puta ona bi proradila. Da spomenem da su instalirani najnoviji drajveri:) Hvala unaprijed :wink:

Ghost Dog
23-05-2009, 08:39 AM
Zeleni, ne pi?em ovo da bih te zabrinuo ili bacio u bedak, ali, pro?leg leta sam imao isti problem (sa istom karticom). Na kraju se ispostavilo da kartici nema spasa.

Prvo, naravno, treba proveriti da ipak nije u pitanju ne?to banalnije (ne?to sa drajverima drugih uređaja, prezasićenom registry bazom itd). Sa druge strane, ako je to počelo da se de?ava samo od sebe, bez ikakvog vidnog razloga, bojim se da kraj neće biti ba? slavan.

Kasnije, kada sam razmi?ljao o tome ?ta je moglo da dovede do toga da moja kartica koja je besprekorno radila poslednje 3-4 godine prestane da radi, shvatio sam da je, najverovatnije, uzrok bio pregrevanje. Naime, kartica je stajala prilično blizu grafičke kartice (manjak PCI slotova na novijim pločama, a znamo i koliko su grafičke kartice "ladne"), pa je i pored toga ?to je kući?te solidno provetreno, a i sve ostalo vezano za hlađenje re?eno na krajnje zadovoljavajuć način, posle dva-tri dana neprekidnog rada računara, ipak do?lo do onoga do čega je do?lo.

Ako je kartica jo? uvek pod garancijom - zna se, a ako nije ... ti odluči. Ovo sve je, svakako, samo moje iskustvo, a, neko drugi bi mo?da mogao da ka?e i ne?to drugo, ali, bojim se da neće biti ba? tako.

zeleni
23-05-2009, 09:30 AM
Hvala na odgovoru, ja se nadam da nece biti kao kod tebe :) evo sad cu da je prebacim na posljednji slot (sreca pa imam 3 slota:D) ako nista imam garanciju jos 1,5 god :D Pozdrav

Ghost Dog
23-05-2009, 12:52 PM
Ako ima? garanciju, samo u?ivaj. Pozdrav

milos
23-05-2009, 01:29 PM
Probaj da instaliras kx drajvere,udji u start/run konzolu i ukucaj edspctrl -reset(ili samo edspctrl, probaj ...)

zeleni
23-05-2009, 10:25 PM
Probaj da instaliras kx drajvere,udji u start/run konzolu i ukucaj edspctrl -reset(ili samo edspctrl, probaj ...)
Nista...
"windows cannot find "edspctrl". Make sure you typed the name correctly, and than try again."

zeleni
25-05-2009, 03:37 PM
Jos neko??? Evo sad vec stalno mi se desava da pri paljenju racunara neam zvuka :shock: i onda kliknem "Restore defaults" i nakon restarta sve je OK
Pozdrav!

Ghost Dog
25-05-2009, 04:04 PM
Zeleni, odnesi, ako si u prilici, karticu kod nekog drugog, pa je probaj.

Ako tamo radi - sve je ok (sa karticom), a problem je u nečem drugom.
Ako ni tamo ne radi ... bar će? znati da si bar probao.

Mo?e? da pi?e? proizvođaču. Ja sam se dopisivao sa ljudima iz E-MU-ove tehničke podr?ke, ali to nije bilo ba? zanimljivo iskustvo.

zeleni
25-05-2009, 04:10 PM
Da, nisam se sjetio da probam kod koga drugoga :D Hvala i to cu probati :wink: Sad me stvarno nervira... Jer svaki put kad upalim nema zvuka.
Pozdrav!

Ghost Dog
25-05-2009, 05:42 PM
Na?alost, sve mi to zvuči poznato... :(

Srećno, u svakom slučaju.