Log in

View Full Version : Hitno potrebna pomoc..

Inovative_kg
15-05-2009, 06:06 PM
Uzeo sam M-audio Fast Track Ultra... E sada, kao monitore koristim Microlab Solo5, na kraju kabla imaju klasicni 3.5 mm chinch, i ne znam gde i kako da ih ubodem u kartu ??? :( :( Drugo, slusalice ( ATH M40fs ) ubodem u kanal za sluske, ali dobijem samo levi izlaz ! ( desna strana se uopste ne cuje ) Verovatno je potrebno neko podesavanje u njegovom mixeru, ali ja ocigledno ne umem da se snadjem :(

E,da, je l' treba da se iskljuci integrisana karta u biosu ?

ELEKTROIVO
15-05-2009, 09:20 PM
ako nemaš konflikt između integrirane kartice i ove nove, nije nužno da ju u biosu disejblaš.....

ja tu vidim samo dvije mogućnosti za spajanje tih monitora..........
1. iskoristi jedan od izlaza za slušalice
2. spoji ih na integriranu karticu (ako nemaš hardverski konflikt u kompu)

obadvije varijante zahtjevaju lemčjenje jackova..... ili kupovinu adaptera..... treba ti adapter TRS/2xRCA, obično dolaze u varijanti za mini TRS (3,5 mm, to ti igra za integriranu karticu) , pa ako to misliš ubost u izlaz za slušalice treba ti i adapter TRS 3,5mm/TRS 6,3 mm

ovo kaj sam ti napisao je isključivo interpretacija user manuala za M-audio Fast Track Ultra i malo logičnog zaključivanja. ako sam dobro povezao konce.... ti zapavo nemaš neki sistem, nego si samo kupio eksternu karticu (nisam mislio ništa loše!!!) koju misliš koristiti kao mic PRE i kao par kanala I/O konvertera za rad u nekom od softverskih rješenja?????

ELEKTROIVO
15-05-2009, 09:22 PM
eh, da.... sluške...... pogledaj malo setup na slušalicama... tamo se navodi da slušalice imaju sve kontrole, pa provjeri PAN ili BALANCE za svaki slučaj, da nije neka glupa greška

Inovative_kg
15-05-2009, 10:36 PM
Da, kupio sam kartu i mikrofone radi snimanja vokala, akusticnih gitara i saksofona.Da, kupio sam je da radi sa Nuendom i Sonarom :)..

Kakav mi nastavak treba da obicni 3.5 mogu ubosti u S/PDIF out ? :)

Pozdrav :)

Inovative_kg
15-05-2009, 10:39 PM
Inace, sto se problema sa slusalicama tice- resen je. Trebalo je samo pogledati master paning na mikseru kartice jer je paning po defaultu namesten na 100 % L ( ni u ludilu ovo ne bih pretpostavio :) ), slucajno sam provalio tokom razgovora sa deckom od kog sam kupio kartu :)

ELEKTROIVO
16-05-2009, 09:53 AM
Da, kupio sam kartu i mikrofone radi snimanja vokala, akusticnih gitara i saksofona.Da, kupio sam je da radi sa Nuendom i Sonarom :)..

Kakav mi nastavak treba da obicni 3.5 mogu ubosti u S/PDIF out ? :)

Pozdrav :)

nisam sad shvatio ?ta misli? spajat... ako pita? kakav konektor treba? za ubost u integriranu karticu na kompu..... to bi trebao biti mono 3,5 mm jack. mo?e? slobodno ubost u to 3,5mm jack/2xRCA adapter, pa če ti se S/PDIF pojavit na "LJEVOM" kanalu adaptera. to predla?em jer se S/PDIF obično spaja sa RCA

Inovative_kg
16-05-2009, 01:52 PM
Ok, to je to, snasao sam se. Hvala :)

ELEKTROIVO
16-05-2009, 02:34 PM
nema na čemu... forum i služi da si međusobno pomognemo :-)