View Full Version : Yamaha MO6
on Lord
11-05-2009, 02:39 PM
Razmisljam da uzmem ovu klavijaturu.
Da li neko ima iskustva? Kako ste zadovoljni, ili niste, i zasto?
Treba mi za pop tezgu, kao druga klavijatura, odnosno prva, tu je i TR koji je uglavnom za sekvence, arpedja, duvace i sl...
on Lord
23-05-2009, 10:30 PM
Odgovoricu sam sebi :)
Bio sam ovih dana po radnjama u BG-u, da vidim cega sve ima...
I u jednoj radnji nadjem i MO6, samo sam dodirnuo dirku :shock: i resio da ne kupujem ovu spravu. Mislim da casio sa buvljaka od 3 dinara ima bolju dirku. Plitak gaz, skoro pa nikakav otpor, uzas! :mad: Zamolio sam lika koji "radi" tu da mi prikljuci MO6 ako je moguce kako bih cuo par boja sa ove sprave, na sta je on odgovorio da nema kablove, a i meni svasta pada na pamet u muzickoj radnji...:banghead: Nije ni bilo bitno, sama dirka je bila dovoljna da me odvrati od kupovine ovog instrumenta. Predpostavljam da je na MO8 to bolje reseno, al meni to ne treba...
Sto dovodi do drugog problema!
U Beogradu nema sta da se kupi!:confused:
Ili nema za one pare kojima ja raspolazem, ili je jako lose za te pare
Fantom X - nema, kazu da moze da se nabavi, odavde, odande, dal moze...
Fantom G - ima, al mnogo je to para za mene, kazu brzi od X serije, veci displej (mogao je i da bude touch, sto da ne...), memorija, itd...
Juno G - bez komentara
Korg TR - imam vec jedan
Korg M50 - nisam odusevljen, i nije mi jasan ovaj model, kao mali M3 valjda, opet, nije mi jasno, zasto...
M3 - mnogo para
OASYS - :rotfl:
Yamaha MO6 - :banghead:
Yamaha XS - zanimljivo, opet, nisam zadovoljan izradom, deluje mi krhko, tasteri, slajderi, i opet, naravno, mnogo para
Yamaha ES - nisam nasao, ne znam kakva je situacija sa ovim...
Nordovi - zastupnik drzi samo Wave i Stage iz nekog razloga, dobro bi mi dosao neki electro, 2 ili 3...
Kurz - ima svasta, nisam zagledao dobro, ne znam...
Pomozite ljudi, mozda gresim u vezi nekih modela, mozda ima nesto da mi je promaklo...
darkstar
24-05-2009, 02:39 AM
Yamaha XS - zanimljivo, opet, nisam zadovoljan izradom, deluje mi krhko, tasteri, slajderi, i opet, naravno, mnogo para
Gresis matori ... godinu dana po svirkama ,sve radi savrseno .I meni se cinilo zabrinjavajuce,medjutim,built like a tank .
on Lord
24-05-2009, 09:17 AM
Gresis matori ... godinu dana po svirkama ,sve radi savrseno .I meni se cinilo zabrinjavajuce,medjutim,built like a tank .
Onda gresim :wink:
Nisam ga cackao dovoljno dugo, odmah pored je bio Fantom G, koji mi je delovao dosta kvalitetnije, pa sam Yamahu brzo batalio... Opet, mnogo para...
Da nam neke radnje nisu onakve kakve jesu, i da imas sa kime da se konsultujes tamo, i da ima neko strucan da ti pojasni i skrene paznju, bilo bi lakse...
akordeonista
24-05-2009, 11:45 AM
To bi bilo to otprilike kad su u pitanju nove klavijature, jedino da pogledas malo polovne sprave. Moze da se nadje dobro ocuvana sprava a za dosta manje para nego nova! Pogledaj nekog Tritona, Trinityja, Motif ES, Fantom X, ako uspes da nadjes Yamahu EX5 (super sprava!)...
lesha
25-05-2009, 01:03 PM
Nordovi - zastupnik drzi samo Wave i Stage iz nekog razloga, dobro bi mi dosao neki electro, 2 ili 3...
Kurz - ima svasta, nisam zagledao dobro, ne znam...
samo da kazem da u artistu mogu da se poruce i ostali modeli nordova, iako ih trenutno nema.
darkstar
17-06-2009, 02:17 AM
.... a clavia po kvalitetu izdraade ostavlja sve iza sebe miljama...
quake
17-06-2009, 08:48 AM
Kurzweil ubedljivo najbolje zvuci....
darkstar
18-06-2009, 03:07 AM
...ne postoji najlepsa zena na svetu,nabrzi auto,i klavijatura koja najbolje zvuci...:)
on Lord
18-06-2009, 09:11 AM
Pa samo za klavijaturu nisam siguran!:rotfl:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.