PDA

View Full Version : Problemi sa dobosom(kontrom)

nav
10-05-2009, 12:31 PM
Pozdrav dobri ljudi!

pri usnimavanju dobosa koristim akg c518,tako da mi sa doboshom udje jako mnogo kontra cinela,kad radim eq-ing i kompresovanje,zabole me usi od kontre,pokusho sve zivo da je bar mlo skinem ali nevredi,ima li ko kakav savet dok ne nabavim sm 57

hvala!

awacs
10-05-2009, 01:27 PM
Pozdrav dobri ljudi!

pri usnimavanju dobosa koristim akg c518,tako da mi sa doboshom udje jako mnogo kontra cinela,kad radim eq-ing i kompresovanje,zabole me usi od kontre,pokusho sve zivo da je bar mlo skinem ali nevredi,ima li ko kakav savet dok ne nabavim sm 57

Stavi? neki gust (a relativno tanak sunđer) između snare mica i kontre. (recimo dva-tri sloja one kuhinjske sunđer-krpe). Ume da pomogne. Mislim na ovo (boja - po ukusu :wink:) :

redwater
10-05-2009, 02:20 PM
probaj sa pozicijom majka....potrudi se da bude shto vishe mrtav na hi hat....a tu je i gate naravno....

nav
11-05-2009, 11:29 AM
probaj sa pozicijom majka....potrudi se da bude shto vishe mrtav na hi hat....a tu je i gate naravno....

mikrofon je kondenzatorski tako da je nemoguce naci pziciju da udavi kontru,gate svakako koristim,ali nesmem previse da davim zbog virbli na dobosu ,sa sm 57 nisam imo takvih problema.... u svakom slucaju hvala

nav
11-05-2009, 11:31 AM
Stavi? neki gust (a relativno tanak sunđer) između snare mica i kontre. (recimo dva-tri sloja one kuhinjske sunđer-krpe). Ume da pomogne. Mislim na ovo (boja - po ukusu :wink:) :

na zalost vec usnimljeno bez sundjera,ali hvala za u buduce:D

awacs
11-05-2009, 02:14 PM
na zalost vec usnimljeno bez sundjera,ali hvala za u buduce:D

Nema ti druge do da radi? ručni "expander", da envelopom sti?ava? kanal od dobo?a između udaraca ... Pakao :banghead:

redwater
11-05-2009, 05:21 PM
imash na ssl mono chanel-side chain eq....pa ukini visoke i tako cje ti otpushtati gate samo kada udaris dobosh....ako se dovoljno igrash mozhe svashta da se desi...a sa pozicijom....iznenadio bi se....

pozdrav

nav
12-05-2009, 12:04 PM
imash na ssl mono chanel-side chain eq....pa ukini visoke i tako cje ti otpushtati gate samo kada udaris dobosh....ako se dovoljno igrash mozhe svashta da se desi...a sa pozicijom....iznenadio bi se....

pozdrav

to i jeste problem posto mi trebaju visoki na dobosu... u svakom slucaju hvala,okacicu za koji dan bubanj pa ces cuti...

poz

nav
12-05-2009, 12:06 PM
Nema ti druge do da radi? ručni "expander", da envelopom sti?ava? kanal od dobo?a između udaraca ... Pakao :banghead:

to bi se i moglo kad kontra i dobos nebi svirali u isto vreme:da:

awacs
12-05-2009, 01:50 PM
to bi se i moglo kad kontra i dobos nebi svirali u isto vreme:da:

Naravno da sviraju u isto vreme, ali ti to možda da (malo) veću slobodu pri ekvalizaciji. Mada nije to neko rešenje koje zaslužuje toliko cimanje.

Redwarerov savet je odličan, ako si malo upoznat sa sidechain logikom. Kada uključiš sidechain opciju, EQ se više ne ponaša kao EQ nego kao filter za trigger koji samo govori komresoru/gate-u/ekspanderu kada da se uključi. Ovo vrlo pojednostavljeno pričam, ali to je to. Onda iza SSL channela staviš u plugin chain neki EQ koji će služiti kao "pravi" EQ. Ali sve se to opet završi na manje-više istom...

Pozdrav

nav
12-05-2009, 09:22 PM
Naravno da sviraju u isto vreme, ali ti to mo?da da (malo) veću slobodu pri ekvalizaciji. Mada nije to neko re?enje koje zaslu?uje toliko cimanje.

Redwarerov savet je odličan, ako si malo upoznat sa sidechain logikom. Kada uključi? sidechain opciju, EQ se vi?e ne pona?a kao EQ nego kao filter za trigger koji samo govori komresoru/gate-u/ekspanderu kada da se uključi. Ovo vrlo pojednostavljeno pričam, ali to je to. Onda iza SSL channela stavi? u plugin chain neki EQ koji će slu?iti kao "pravi" EQ. Ali sve se to opet zavr?i na manje-vi?e istom...

Pozdrav

hvala svima

Kal-el
13-05-2009, 06:50 AM
Kazi bubnjaru da ne treska po kontri.

radsoul
22-05-2009, 08:43 PM
Probleme lose snimljenih dobosa obicno resavam sa drumagog vst plugin-om!

Arthur
23-05-2009, 12:13 PM
blago tebi.