View Full Version : SonicCore XITE-1 is shipping !!!
anap25
08-05-2009, 07:29 AM
http://forums.planetz.com/index.php
http://forums.planetz.com/viewtopic.php?f=10&t=27398&start=0
Konacno. Iako stranice nisu dobile update XITE je "vani". Prvi preliminarni testovi vise nego zanimljivi :)
Dobra stvar za sve koji vole Timeworks P-100 (Plate i chorus) i A-100(ambience i inverse) je da je to sad ukljuceno u standardni paket xite softwera :) SonicCore kupio algoritma i presvukao skin :)
Sve je to super, XITE vrlo jak u praksi (11 modular III svaki sa 6 voice poly uzima svega 26% na xiteu) ali meni zasada preskup... Mozda ako prodam svoji Scope pro i Pulsar II (sa SVIM pluginovima od soniccorea i John Bowena+ flexor) mozda nagrabim za ovo cudo...no..
Joyba
08-05-2009, 09:36 AM
:jupi::jupi::jupi:
maaaaalo smo sacekali ;)
e super sto su kupili P-100, jel on ide i uz scope-5 upgrade ili samo uz xite?
bas me zanima kakvi su novi comp i eq.
jos jednom ura :D
anap25
08-05-2009, 10:29 PM
:jupi::jupi::jupi:
maaaaalo smo sacekali ;)
e super sto su kupili P-100, jel on ide i uz scope-5 upgrade ili samo uz xite?
bas me zanima kakvi su novi comp i eq.
jos jednom ura :D
To i mene zanima. Pitao na forumu ali nitko nezna. Morat cemo vidjeti do kraja iduceg tjedna. Scope 5 izlazi negdje za 5 dana :)
Ja se toplo nadam (buduci da imam free upgrade na v5) da su reverbovi ukljuceni i za "stare" kartice a ne samo za xite.
Vidjet cemo :D
clusterchord
09-05-2009, 06:47 PM
ja razmisljam o manjem sistemu koji bi pogonio Modular III i FlexorIII, plus nesto reverbova, Solaris.. i to je to. a da ima neku polifoniju. stavio bih to na stari kompjuter, i gonio kao standalone digitalni modular sintesajzer..
imam gomilu pitanja za scope/creamware znalce..
jeli bi jedan Scope (14 "starih" sharcova) bio dovoljan ili nesto drugo, odn. koliko polifonije se moze pogonit iz ModularaIII na jednom scope-u?
treba mi ona analog xlr, aes plus adat konfiguracija..
koji su danas problemi sa tim starim karticama, OS, bugovi itd? oce li to radit na posteno na 88/96k ?
jer ovoliki DSP kao na XITE-1 mi ne treba, koji navodno ima snagu 10 puta vecu (od cega? scopea sa 14 sharcova ?)
anap25
10-05-2009, 10:35 AM
ja razmisljam o manjem sistemu koji bi pogonio Modular III i FlexorIII, plus nesto reverbova, Solaris.. i to je to. a da ima neku polifoniju. stavio bih to na stari kompjuter, i gonio kao standalone digitalni modular sintesajzer..
imam gomilu pitanja za scope/creamware znalce..
jeli bi jedan Scope (14 "starih" sharcova) bio dovoljan ili nesto drugo, odn. koliko polifonije se moze pogonit iz ModularaIII na jednom scope-u?
treba mi ona analog xlr, aes plus adat konfiguracija..
koji su danas problemi sa tim starim karticama, OS, bugovi itd? oce li to radit na posteno na 88/96k ?
jer ovoliki DSP kao na XITE-1 mi ne treba, koji navodno ima snagu 10 puta vecu (od cega? scopea sa 14 sharcova ?)
Bok! Vise godina koristim scope pa ti mogu pomoci. Imam Scope Pro i Pulsar II, sve syntheve od SonicCorea koji postoje, imam i Flexor. Preprucam ti da pogledas i ostalo od Zargmusic od John Bowena. Taj covjek radi zbilja dobre stvari. Neki dan sam si priustio ProOne i Prophet Plus. ProOne nisam jos pogledao kad stalno tipkam po Prophetu plus. Stvarno dobar synth. Milim da cu na karticu skoro stavit i Solaris 5. To je mrcina nad mrcinama.
Jako dobra stvar.
Bugova prakticki i nema (ima u sampleru kojeg nisi ni nabrojao a po meni njihov sempler treba major update), jedina mana je sto nema Vista drivera ali to ce sad sredinom tjedna :)
Xite je teoretski jaci 10X od Scope Pro.
Samo na scope pro mozes bez problema pokrenuti neki veci modular, zapravo ajmo reci cetiri velika modulara svaki sa 6 voice polifonijom i jos imas mjesta za efekte i druge syntheve. Imaj na umu da ove syntheve ne moras pokretati na 96k jer je vecina vec interno oversamplirana ako mislis radit na 96k samo da bi izbjegao aliasing. Cak ni oni stari ne pate tolik ood toga. Isprobano.
Recimo Minimax, Profit5 i ovi drugi noviji synthevi uopce nemaju neku dobrobit ok 96k s tim da ni na 44k NEMA aliasinga. Imas testove po netu pa provjeri. Flexor recimo ima oscilatore kod kojih mozes birati, oces one s aliasingom, oces bez njih itd. :)
Inace ja razmisljam da zavrtim jednu kombinaciju pa da kupim xite. Ako dodje do toga imat cu na prodaju Scope Pro i Pulsar II sa svim mogucim SonicCore pluginovima+flexor+ Timeworks Reverb, SPL Transient designer+Najnovija Scope 5.0 itd....jos mnogo toga drugog.
Uglavnom ako cu prodavat bit ce ovdje oglas a mogu i tebi na PM :)
Pozz..
anap25
15-05-2009, 10:18 AM
edit-
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.