PDA

View Full Version : par reci...

Bo_13
07-05-2009, 02:40 PM
...o meni.
koliko sam uspeo u ova dva dana odkada sam na forumu da provalim, mislim da dosta ekipe znam, sto licno a sto preko rada. hvala vam na ovoj prilici da preko foruma podelim svoje (ne)znanje i iskustvo sa vama.
podelio bi ovo nase druzenje na cetiri osnovna thread-a: (...a naravno svako moze da postavi novu temu za razgovor i diskusiju).
1. Kreativan deo masteringa (kako pristupiti pojedinom mixu)
2. Tehnicki deo masteringa (oprema i akustika studija)
3. Pitanja vezana direktno za projekte koje sam masterovao.
4. Pitanja vezana direktno za projekte koje sam producirao, snimao i mixao.

a evo i nekoliko recenica o meni.
snimanjem i produkcijom sam poceo ozbiljno da se bavim 1995 kada sam se preselio u Austriju.
za relativno kratko vreme sam napravi maleno ime u metal krugovima i poceo da produciram bandove koji imaju ugovore sa nuclear blast, century media, spv, edel, universal...
posto sam bio primoran da dosta stvari sam masterujem, poceo sam nakon nekog vremena da iskreno volim taj proces i 2000 godine sam odlucio da prodam studio i posvetim se masteringu podpuno.
imao sam srecu da sam se "uvalio" u gold chamber mastering gde sam ispekao zanat. tamo sam bio do 2007, ozenio se u ljubljani i spakovao kofere. od tada sam u fabrici zajedno sa nevenom i volim svaki dan proveden ovde.
ako vas jos nesto interesuje iz moje biografije samo pitajte.
pozdrav
bo

p.s. molim vas da sve sto budem pisao uzmete kao SAMO moje licno misljenje koje NI NA KOJI NACIN NE REPREZENTIRA FILOZOFIJU RADA I POSLOVANJA STUDIJA fabrika13mastering. nas je trojica tamo i svako je najpametniji na svetu.

diviner
07-05-2009, 03:31 PM
Koncept ti je odlican Bobane...

Jos jednom (po ko zna koji put) dobrodosao :) !

silicon science
07-05-2009, 03:40 PM
Dobrodosao :) Boban iz Ritma Nereda mi je puno prichao o tebi i dogodovstinama kada su bili kod tebe u Austriji :grin::wink::)
Super sto si ovde, ultra mi je drago :da:

Braca
07-05-2009, 03:52 PM
Dobrodoslicu ti i ja zelim, i da ti kazem da nam se nivo foruma u poslednje vreme jako povecava ozbiljnim gostima producentima, pa postaje sve vise interesantno

Bo_13
07-05-2009, 03:59 PM
hvala vam ljudi...:)
bolje vas nasao...sve.
pozdrav

Bo_13
07-05-2009, 04:04 PM
Dobrodosao :) Boban iz Ritma Nereda mi je puno prichao o tebi i dogodovstinama kada su bili kod tebe u Austriji :grin::wink::)
Super sto si ovde, ultra mi je drago :da:

super vreme smo provodili radeci na 1999oj i Poriv-u.
zivot je cudo...boban i ja smo se tada bukvalno upoznali, a zavrsilo se na kraju tako da smo ozenjeni sa dve rodjene sestre :).

idekius
07-05-2009, 06:18 PM
Dobrodo?ao :wink: :jupi:

silicon science
07-05-2009, 07:04 PM
super vreme smo provodili radeci na 1999oj i Poriv-u.
zivot je cudo...boban i ja smo se tada bukvalno upoznali, a zavrsilo se na kraju tako da smo ozenjeni sa dve rodjene sestre :).

Da prichao mi je..sjajno:grin::grin::grin:

Dexxy
08-05-2009, 02:22 AM
Dobro dosao i sa moje strane sve pohvale za tvoj rad.

Maiv
08-05-2009, 11:51 AM
Dobrodosao,

bas mi je drago da si se u tako kratkom roku odlucio biti gost foruma, a pogotovo zato sto se uglavnom bavis masteringom koji je ovdje (u odnosu na ostale elemente) pomalo zapostavljen.

Mogli
09-05-2009, 12:02 PM
Dobrodosao!:)

voomighty
11-05-2009, 10:32 PM
BRO doshao!!!

Mika Technika
11-05-2009, 10:36 PM
dobrodosao:)

Era
12-05-2009, 09:21 AM
Dobrodosao,cestitke i postovanje ,imacemo o cemu da diskutujemo!!!

Bo_13
12-05-2009, 10:41 AM
hvala vam svima na dobrodoslici. :)
pozdrav

roginator
12-05-2009, 04:01 PM
ohoho

pozdrav Bobane..ne vidjeh te jos od cca 2000 Boom room studija...
drago mi da si ovdje da se malo porazgovaramo....

jel jos snimas "UTOVAR" ;)
ako se sjecas zafrkancije na taj racun... :D:D:D

salim se ..znam da si u masteringu vec neko vrijeme !!!

dobrodosao na forum!!

milos
12-05-2009, 04:14 PM
Dobrodosao :)
Uh, vidim bice ovde kvalitetne edukacije 8-)

Everbeatz
12-05-2009, 07:19 PM
Poz jos jednom!!:)

Caligari
01-06-2009, 11:22 PM
dobro doshao bobaneee :P

....krece klinac da radi kod mene i kaze "e pazi josh neki caligari radio samplove za italijanski band "evenfall"....jbte zove se kao ti"

:) da, zove se kao ja

desi bre :P

Bo_13
02-06-2009, 03:25 PM
dobro doshao bobaneee :P

....krece klinac da radi kod mene i kaze "e pazi josh neki caligari radio samplove za italijanski band "evenfall"....jbte zove se kao ti"

:) da, zove se kao ja

desi bre :P

hej,
evo me. sta da se kaze? kao i uvek...sedenje u studiju i krivljenje kicme :).
kod tebe?

pozzz

Caligari
03-06-2009, 12:20 AM
nista, klasika, raducka se spremaju se neke trachice, ide se na exit i takoc

ukoliko dolazish na exit, obavezan susret!!! pre ce nasha deca da se upoznaju na nekoj razmeni djaka nego sto cemo ti i ja opet u provod tugeder :P

kuckamo se na pvt

Bo_13
21-08-2009, 08:44 AM
Pozdrav svima,
duzan sam objasnjenje za moj iznenadan nestanak sa foruma…pa evo:
mastering mi nije jedina delatnost…pored toga bavim se i organizacijom festivala (www.metalcamp.com (http://www.metalcamp.com/)) koji se odrzava pocetkom jula tako da su maj I juni podpun pakao u smislu akutnog manjka vremena za bilo sta. Uz sve to, da situacija bude lepsa, smo imali toliko posla u studiju da nisam sve ni mogao da odradim u fabrici nego sam bio prinudjen da neke projekte odradim u www.sunshinemastering.com (http://www.sunshinemastering.com/) (novi album aleksandre radovic + jos par drugih izdanja) sto je vezano za putovanja u bec i jos vece pomanjkanje slobodnog vremena.
sunshine je odlican studio, stuf je opusten tako da mi je svaki session tamo prava zabava. Toplo preporucujem da posetite stranu i date momcima sansu.
Ok…da stvar bude lepsa…dva dana nako sto sam se vratio sa festivala sam zaglavio u bolnici sa skoro 40 temperaturom i uzasnom glavoboljom…dijagnoza: virusni meningitis. Par dana lezanja u bolnici a posle toga strogo odmaranje, nosenje suncanih naocala cak i u zamracenim prostorijama. Nema citanja, nema televizije… a o kompjuteru da i ne govorimo. …i tako najmanje mesec dana.
Evo, mesec dana je proslo, 24og imam kontrolu, ne osecam se lose i nadam se da necu da izvucem neke lose posledice.
Long story short… nadam se da cemo od sada ponovo vise da se druzimo na rumskom.
pozzzzz

diviner
21-08-2009, 11:17 AM
Opusteno Bobane....

Ovo je forum, tako da fiksne vremenske forme nema. Upravo je u tome char istog ;) .

Brz oporavak zelim...

sasaristic
21-08-2009, 06:52 PM
U bre covece pa meningitis nije zezanje....zelim ti brz oporavak.

pozz

idekius
21-08-2009, 09:55 PM
Ma lako ćemo za dru?enje...S? obzirom na to da je u pitanju virusna infekcija, kao nekada?nji medicinski tehničar ću ti reći sledeće:
-Čuvaj se, jačaj imunitet zdravom ishranom i zdravim načinom ?ivota, pij vitamine...
Biće sve o.k. :wink:

Drago mi je ?to si se javio... očekujemo te ?to pre nazad! :wink:

Everbeatz
21-08-2009, 10:18 PM
Pozdrav Bobane i take care sto bi se reklo

Bo_13
23-08-2009, 08:45 AM
hej,
hvala vam. kao sto rekoh, sutra kontrola pa ce mo da vidimo dalje. nadam se da cu uskoro ponovo da pocnem da radim. malo sam se smorio vec od odmaranja.

pozzzz