Log in

View Full Version : Sennheiser md421, iznutra....?

OFF
06-05-2009, 10:19 PM
Da li neko mozda zna..... drugi trafo na md421 (onaj koji je vezan za njegov filter)... ima li neku funkciju osim za pomenuti filter? Nesto sam gledao na jednom komadu gde mi se filter pokvario (a i ne treba mi u zivotu), ako bi se taj filter deo izvadio mogao bi komotno da stane XLR umesto din-a

dvuckovic
06-05-2009, 10:57 PM
slobodno izvadi, ja sam na mome izvadio HP filter, radi potpuno ok.

OFF
06-05-2009, 11:31 PM
Super...... pokvario mi se filter, ali u onom S polozaju i zvuci malo telefonski..... a sad da centriram onaj magnet mi je cim, a sa M polozaja ga sigurno necu micati

Hvala, Dejo!

dvuckovic
07-05-2009, 01:24 AM
Trebace ti seger klijesta za skidanje matice oko konektora, ne pokusavaj safcigerom, ja sam probio prst pokusavajuci. :) Kad to skines, imas ispod plocice dje je serijski broj jedan saraf koji drzi konektor za kuciste mikrofona, to skines, i onda cijeli konektor ispada. Pazi samo da kad budes vadio konektor ne pokidas zice koje idu do kapsule, jako su tanke. Kad izvadis konektor, samo izbaci cijeli HP filter (koji je ustvari samo dvije bakarne plocice koje idu oko trafoa, i jedan magnet u obliku valjka, koji je plasticnom osovinom vezan na prekidac). To ti je to, radi odma, ne mora nista da se lemi.

boggy
07-05-2009, 07:39 AM
..... ne pokusavaj safcigerom, ja sam probio prst pokusavajuci. :) ....

Mora da je bolelo!!! :(

:p

pozdrav

bogi

dvuckovic
07-05-2009, 12:06 PM
Mora da je bolelo!!! :(

:p

pozdrav

bogi

Vise je bilo interesantno za gledanje

OFF
07-05-2009, 10:29 PM
Trebace ti seger klijesta za skidanje matice oko konektora, ne pokusavaj safcigerom, ja sam probio prst pokusavajuci. :) Kad to skines, imas ispod plocice dje je serijski broj jedan saraf koji drzi konektor za kuciste mikrofona, to skines, i onda cijeli konektor ispada. Pazi samo da kad budes vadio konektor ne pokidas zice koje idu do kapsule, jako su tanke. Kad izvadis konektor, samo izbaci cijeli HP filter (koji je ustvari samo dvije bakarne plocice koje idu oko trafoa, i jedan magnet u obliku valjka, koji je plasticnom osovinom vezan na prekidac). To ti je to, radi odma, ne mora nista da se lemi.

Super! :wink:

Kad vec to radim, stavicu mu i XLR... samo da nadjem odgovarajuci nacin za ubudzivanje. Cak mi se cini da ce ugradni (sasijski) da zavrsi posao