View Full Version : Download Microsoft Windows 7 Release Candidate (za D?. 1 god.)
ProkDu
06-05-2009, 08:17 AM
Krupnim koracima ka najboljem operativnom sistemu. :)
http://www.techshout.com/images/windows-7.JPG
Odavde (http://www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx) mo?ete besplatno preuzeti i koristiti skoro godinu dana najnoviju verziju Microsoft operativnog sistema. Naravno, radi se o verziji koja nija 'zvanična', ali koja će se malo razlikovati od 'zvanične'.
Za?to bi ste uop?te instalirali ovu verziju? ...
''That's because the Windows 7 RC automatically reports crashes and bugs to Microsoft over the Internet. The information sent in automatic reporting is called "telemetry." Telemetry provides information about when your computer hangs, crashes or has performance issues, and it lets us know what applications or devices you were using when you experienced problems. It is important that we get this data from thousands of different hardware configurations in order to complete Windows 7. This will help us confirm that the fixes we included based on Beta feedback work on a wide range of hardware, and identify any new problems.''
Zadnjih 5 reči je ključno (and indentify any new problems). Da ne bi posle izlaska zvanične verzije bilo: ''ne radi mi sa ovom zvučnom karticom'' ... itd. , zato uzmite uče?ća kao neko ko mo?e da doprinese da novi operativni sistem bude jo? bolji. :wink:
Zatim:
''Windows XP Mode for Windows 7 gives small- to medium-sized businesses a way to get the benefits of Windows 7 and still use many older Windows XP productivity programs. It uses virtualization technology, such as Windows Virtual PC, to create a Virtual Windows XP environment. That way, you can run your older programs as if you were using a Windows XP-based PC.''
Kako je ovo najbolji operativni sistem jo? od izuma točka, ostavljam par linkova:
Download (http://www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx)
FAQ (http://www.microsoft.com/windows/windows-7/faq.aspx)
quake
06-05-2009, 10:28 AM
Kako je ovo najbolji operativni sistem jo? od izuma točka
:rotfl::rotfl:
lesha
06-05-2009, 10:36 AM
super, moci ce da prate koje programe koristim..
stigma
06-05-2009, 10:36 AM
Od 1.3.2010 shut down svako 2 sata, sve u svemu nice move
awacs
06-05-2009, 11:17 AM
super, moci ce da prate koje programe koristim..
Pa ?ta nas briga, ionako svi foruma?i koriste legalan softver...
lesha
06-05-2009, 03:31 PM
Pa šta nas briga, ionako svi forumaši koriste legalan softver...
nije poenta da li je legalan ili ne, kasnije ce to moci da iskoriste za ciljani advertising.
kejkz
06-05-2009, 03:36 PM
nema na srpskom? necu ni da skidam
awacs
06-05-2009, 05:06 PM
nije poenta da li je legalan ili ne, kasnije ce to moci da iskoriste za ciljani advertising.
Moguće da je tako, mada kad pogleda? FAQ primetiće? da se uglavnom računa na one koji imaju sve vreme ovog sveta na raspolaganju, tzv. dokoličare. Takvi pak mahom rade sa narodnim verzijama softvera. Iz ove dve (mo?da pogre?ne) premise sam izveo zaključak koji me je naveo da napi?em prethodni post :wink:
Kad već pomenuh FAQ, najveselija mi je ova stavka:
Q: Will I get a free copy of Windows 7 once it's released for volunteering to test the Windows 7 RC?
A: Sorry, no.
Pitanje koje se ne pojavljuje u FAQ je: "Why should I take part in testing Windows 7?"
Pozdrav
lesha
06-05-2009, 06:28 PM
ne samo sto ce moci da naprave profil svakog korisnika, vec je to i odlican nacin da provere koji softveri se koliko koriste.
awacs
06-05-2009, 06:58 PM
ne samo sto ce moci da naprave profil svakog korisnika, vec je to i odlican nacin da provere koji softveri se koliko koriste.
Verovatno. Ali i dalje ostaje pitanje: zašto bi neko testirao neki softver bez ikakve vajde, osim ako nije izuzetno dokon?
Danny Lou
06-05-2009, 08:43 PM
ne razumijem... pa meni xp i dalje do jaja radi (da kucnem u drvo)...
:rotfl:Ma ljudi, ja sam potpuno spreman da budem dobro placen da testiram neciji software u trenutcima dosade... Koliko god beta testinga da urade, trebace im jos par godina da 'prohoda', to svi ovde znaju, a i to zahvaljujuci uglavnom posvecenicima tweek-ovanja iz nase i video branse...
kravadinka
06-05-2009, 10:43 PM
Ako uzmemo u obzir da je to Vista sa jacim SP koja je stara vec par godina, pa jos tih par godina da je utweakuju, mnogo im nesto treba da naprave taj savrseni sistem...
LACKY
07-05-2009, 12:09 AM
Pa 7-ica nije nova platforma. To je logican nastavak ili ti utwak-ovana Vista.
A i djoku ce da dobiju iformacije od mene.
ProkDu
07-05-2009, 10:20 PM
:rotfl::rotfl:
:rotfl:
Stvarno je kr? ovaj novi operativni sistem, evo juče na jednoj instalaciji Win7 je prihvatio sve drajvere koji su inače za Windows XP (zvučna, grafička, ?tampač prastari, ...) i sve radi perfektno. ?ta to znači? To znači Viva La Win7. Moći ću i dalje da koristim svoj prastari hardver. 8-) Naravno, kad ga budem instalirao na svojoj makini.
A, sada ne?to sasvim drugačije.
Evo čim nad?em ne?to ?to ne valjia, če pljucnem i ja malo po ovime najboljem operativnom sustavu koji je M$ ikada smi?ljao. :rotfl:
E da, če da javim i ako telemetri se mo?e isključiti, tako da privatni podaci budu za?tičeni.
pozdrav
zlobisha
07-05-2009, 11:07 PM
Je l' probao neko x64? Ima li problema sa drajverima u istom? Kako radi DAW?
Danny Lou
08-05-2009, 05:22 AM
Stvarno je kr? ovaj novi operativni sistem, evo juče na jednoj instalaciji Win7 je prihvatio sve drajvere koji su inače za Windows XP (zvučna, grafička, ?tampač prastari, ...) i sve radi perfektno. ?ta to znači? To znači Viva La Win7. Moći ću i dalje da koristim svoj prastari hardver. 8-) Naravno, kad ga budem instalirao na svojoj makini.
care to o cemu ti maslas je vjerovatno vezano za igre... radim na xp sp2 (nije saren, izgleda kao win2000) u nuendu 3 na abit aw9d-max, quadcore extreme, 4gb rama, 160 gb wd raptor i + 2x320gb baracuda i sve savrseno radi (da kucnem)... hoces reci da je ovo prastari hardver? care nije to pentium 1 iz 93`.... da je mozda los? koga boli djoka za novi sareni win ako ovaj dobro radi? dajte ljudi oladite malo sa tom windows manijom, to je cista glupost. mozes misliti prepoznao win 7 drajvere od win xp (WOOOOW!), pa ista ih je kompanija radila!!! bilo bi suludo da ne prepozna! da ne kazem da pola plugina (koji nama trebaju) nije radilo na visti ili je pravilo sranje + sto je zauzimala tonu gb memorije...
imam jednog slicnog pacenika u okruzenju, drag mi je kolega ali je skoro pukao 700 evra za graficku na kojoj ce sigurno pasti 400 evra za 2 mjeseca, bolje da je dodao jos malo i uzeo PS3 za sebe i za djecu kad se ozeni... mislim nemam nista protiv toga ali kad se takav pametnjakovic nadje pa mi nesto proziva sistem, onda mi se kosa podigne na glavi....
samo ti teraj svoju sarenu makinu... neka bude sto sarenije...
ProkDu
08-05-2009, 08:26 AM
mozes misliti prepoznao win 7 drajvere od win xp (WOOOOW!), pa ista ih je kompanija radila!!!
Da, op?te je poznata stvar da Microsoft radi domaći zadatak za proizvođače hardvera ?irom sveta tj. pi?e svima drajvere za harver (hiljade različitog hardvera). Evo na primer za grafičke karte. Kad hoće? da skine? drajvere za nVidoju i Atoja ti ide? na Microsoft sajt, zar ne?
A kad ne pi?e drajvere za proizvođače hardvera, ako ima vremena, Microsoft pi?e kod za operativne sisteme i stotine svojih aplikacija. :rotfl:
mislim nemam nista protiv toga ali kad se takav pametnjakovic nadje pa mi nesto proziva sistem, onda mi se kosa podigne na glavi....
Ko ti je bre prozivao sistem? :banghead::rotfl:
RTFP (Read The Fucking Post) :banghead:
@offtopic
Probaću za par dana na toj ma?ini gde je Win7 32-bit kako radi Nuendo.
pozdrav
ProkDu
08-05-2009, 11:44 AM
Windows 7 multi touch
Bez komentara.
<object width="500" height="405"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/iTABGen4Ckg&hl=en&fs=1&color1=0x2b405b&color2=0x6b8ab6&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/iTABGen4Ckg&hl=en&fs=1&color1=0x2b405b&color2=0x6b8ab6&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="500" height="405"></embed></object>
awacs
08-05-2009, 12:30 PM
[quote=ProkDu;245238]Windows 7 multi touch<object width="500" height="405">
Znači sada ćemo moći da rastegnemo bas bubanj na 43 inča bez frke...
ProkDu
08-05-2009, 12:35 PM
Znači sada ćemo moći da rastegnemo bas bubanj na 43 inča bez frke...
He, he, otprilike. Crash 16" bez problema i na 17" monitorima. :wink:
lesha
08-05-2009, 02:22 PM
priznaj koliko te placa microsoft.
Dexxy
08-05-2009, 03:37 PM
Windows 7 multi touch
Bez komentara.
<object width="500" height="405">
<embed src="http://www.youtube.com/v/iTABGen4Ckg&hl=en&fs=1&color1=0x2b405b&color2=0x6b8ab6&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="500" height="405"></object>
Ovo kao na Iphone ...
Danny Lou
08-05-2009, 04:51 PM
Da, op?te je poznata stvar da Microsoft radi domaći zadatak za proizvođače hardvera ?irom sveta tj. pi?e svima drajvere za harver (hiljade različitog hardvera). Evo na primer za grafičke karte. Kad hoće? da skine? drajvere za nVidoju i Atoja ti ide? na Microsoft sajt, zar ne?
ama bre govorim ti za operativni sistem! ista je kompanija radila operativni sistem! :banghead:pa dobro s obzirom da nemas drugih argumenata pa me namjerno pogresno razumijes... :rolleyes:
Ko ti je bre prozivao sistem? :banghead::rotfl:
RTFP nisam mislio na tebe nego na ovog mog kolegu... a pretpostavljam da ni od tebe ne bi ostao ziv od neosnovane prozivke za xp koji nije saren... :banghead: :rolleyes:
Danny Lou
08-05-2009, 05:01 PM
Windows 7 multi touch
Bez komentara.
<object width="500" height="405">
<embed src="http://www.youtube.com/v/iTABGen4Ckg&hl=en&fs=1&color1=0x2b405b&color2=0x6b8ab6&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="500" height="405"></object>
WOOOW! pa sad cu moci da se igram prstima po monitoru i da razvlacim slike i da sviram po virtuelnoj klavijaturi! uh jebem li ga skoro sam rijesio problem latencije ali nema veze istrescu jos 3000 evrica za novu konfiguraciju sa kojom cu moci po virtuelnoj klavijaturi da sviram kao da je prava WOOOOW!... kakva senzacija, evo odmah idem da kupim to cudo tehnike i jos 2 kile magicne krpe za brisanje (valjda ce toliko biti dovoljno za prvi mjesec)!!! :grin: kakva senzacija, dok cekam da se eksportuju trake moci cu da talasam virtuelno jezero WOOOOW!!!!!
a ovaj gps to je jedina da valja... ali to vec ima na iphone-u, i nokiji i na jos dosta raznih touch screen telefona...
ProkDu
08-05-2009, 05:10 PM
priznaj koliko te placa microsoft.
:)
Non-disclosure agreement, ?ta da ti ka?em. :D
pozdrav
ProkDu
08-05-2009, 05:18 PM
WOOOW! pa sad cu moci da se igram prstima po monitoru i da razvlacim slike i da sviram po virtuelnoj klavijaturi!
Odgledah video gde lik palicama cepa neki virtual drum po ojačanim TFT monitorima sa ovom tehnologijom, nego ne mogu da nađem gde videh to ...
:rotfl:
..., mo?da negde u budućnosti ... :rotfl:
pozdrav
awacs
08-05-2009, 05:23 PM
Neko voli ono, neko voli ovo,
a ja i ti mali uvek ne?to novo.
(Viki Miljković A.K.A. Viki: Coca Cola, Marlboro, Suzuki)
slowstar
08-05-2009, 07:50 PM
Neverovatno je koliko decenijama pokusavaju da ukradu nesto od APPLE-a a nikako im ne polazi za rukom, pocev od GUI, preko misa, DOCK-a, dalje i da ne pominjem.Ne znam ko bese iz microsofta rekao da narodu nije potrebno vise od crno-belog ekrana, i 8-bitnog procesora.
Divim se svima koji koriste bilo sta od microsofta, na strpljenju, toleranciji, radoznalosti, vrednoci da resavaju "padanja" i probleme, a divim se i ljubiteljima "plavog ekrana smrti"
>nije "jabuka" gvozdje, jabuka je pre svega pamet (OSX)<
Danny Lou
08-05-2009, 10:13 PM
pogledajte "pirati slicijumske doline"... :rolleyes:
MUzzY
08-05-2009, 11:42 PM
Sve je to jeeedna veeeeelika zaveraaa! :D
LACKY
09-05-2009, 12:44 AM
care to o cemu ti maslas je vjerovatno vezano za igre... radim na xp sp2 (nije saren, izgleda kao win2000) u nuendu 3 na abit aw9d-max, quadcore extreme, 4gb rama, 160 gb wd raptor i + 2x320gb baracuda i sve savrseno radi (da kucnem)... hoces reci da je ovo prastari hardver? care nije to pentium 1 iz 93`.... da je mozda los? koga boli djoka za novi sareni win ako ovaj dobro radi? dajte ljudi oladite malo sa tom windows manijom, to je cista glupost. mozes misliti prepoznao win 7 drajvere od win xp (WOOOOW!), pa ista ih je kompanija radila!!! bilo bi suludo da ne prepozna! da ne kazem da pola plugina (koji nama trebaju) nije radilo na visti ili je pravilo sranje + sto je zauzimala tonu gb memorije...
imam jednog slicnog pacenika u okruzenju, drag mi je kolega ali je skoro pukao 700 evra za graficku na kojoj ce sigurno pasti 400 evra za 2 mjeseca, bolje da je dodao jos malo i uzeo PS3 za sebe i za djecu kad se ozeni... mislim nemam nista protiv toga ali kad se takav pametnjakovic nadje pa mi nesto proziva sistem, onda mi se kosa podigne na glavi....
Uspeo si da poteras 4 Gb rama na XP-u!
Svaka cast.
Ps: Moja 64-vorobitna vista izgleda kao Win 98.
zlobisha
09-05-2009, 02:58 AM
Svaka cast.
Pa, dobro... Čovek nije hteo da cepidlači... 3.25 - 4, kakve je razlika...? :p
Danny Lou
09-05-2009, 06:48 AM
Pa, dobro... Čovek nije hteo da cepidlači... 3.25 - 4, kakve je razlika...? :p
upravo tako. a s obzirom da moj tweak-ovan xp sp2 kad se pokrene zauzima 40-ak mb za razliku od standardnog... a koliko zauzima ta vista sto izgleda kao 98-ica?
Slavko
09-05-2009, 08:47 AM
Svaka cast.
Stvarno :shock:,kako?Meni uvek prihvati samo 3gb tj. zakine za 1gb.Jel to ima neka fora,ili onaj lik prica napamet?:confused:
+1 za 64bit Vistu
Mogli
09-05-2009, 12:15 PM
Sve je to jeeedna veeeeelika zaveraaa! :D
Ja sam vec odavno sumnjao da je ProkDu placeni spijun...:rolleyes:
awacs
09-05-2009, 02:43 PM
Neverovatno je koliko decenijama pokusavaju da ukradu nesto od APPLE-a a nikako im ne polazi za rukom, pocev od GUI, preko misa...
Vala onog mi?a sa jednim tasterom stvarno nisu uspeli da maznu. Mnogo su mi jaki likovi koji se dr?e Apple-ovog fabričkog mi?a jerbo ima jabuku na sebi, pa se pate stiskanjem CTRL botuna za ulazak u context menu:rotfl::rotfl::rotfl:
kejkz
09-05-2009, 02:55 PM
Vala onog mi?a sa jednim tasterom stvarno nisu uspeli da maznu. Mnogo su mi jaki likovi koji se dr?e Apple-ovog fabričkog mi?a jerbo ima jabuku na sebi, pa se pate stiskanjem CTRL botuna za ulazak u context menu:rotfl::rotfl::rotfl:
hm... apple mish vec dugo ima vise od jednog dugmeta :)
awacs
09-05-2009, 03:05 PM
hm... apple mish vec dugo ima vise od jednog dugmeta :)
Naravno da sad ima kad su maznuli foru od PC-a (a PC valjda od Atari-ja) :wink: Mogao je i ranije (koliko se sećam već na G4 si mogao da prikačiš USB miša sa dva dugmeta i da sve radi) ama pravoverni ni danas neće da koriste tu opciju. Znam ih nekoliko.
Pozdrav
psionic
11-05-2009, 04:40 PM
Ja sam nedavno skinuo 7 jer sam bio nestrpljiv da vidim da li su uspeli da zaista nesto rese, tj da li komp lakse radi sa njime. Zakljucak je - radi exxxtra! Imam MOTU ultralite MK3 i ranije se desavalo da dok npr raspakujem neku veliku rar arhivu i slusam neki mp3 u pozadini pri malim vrednostima bafera, dodje do prekida u reprodukciji... Sa 7 sam se izivljavao na razne nacine i nije se desilo da omane i sa najmanjim baferom... Da li su resili da uslise nas koji kukamo na FW? Radi super sta god da pricate o teoriji zavere velikog brata :rotfl:
Dobra graficka i nista ne smeta cak ni aero tema! Cubase 5 radi kao san...
MUzzY
12-05-2009, 03:01 PM
Naravno da sad ima kad su maznuli foru od PC-a (a PC valjda od Atari-ja) :wink: Mogao je i ranije (koliko se sećam već na G4 si mogao da prikači? USB mi?a sa dva dugmeta i da sve radi) ama pravoverni ni danas neće da koriste tu opciju. Znam ih nekoliko.
Pozdrav
Navika je cudo. Mnogi dan danas koriste windows :D
awacs
12-05-2009, 03:39 PM
Navika je cudo. Mnogi dan danas koriste windows :D
U mom slučaju privr?enost Windowsima je čisto finansijske prirode :ups: Mrzi me da se bakćem organizovanjem Hackintosha, a Apple HW mi je way out of range... Koliko sam plaćen 32-bitni XP sa 2GB RAM mi je puna kapa :( Inače bih bio jako srećan da vi?e ne razmi?ljam o ASIO drajverima, latenciji i sličnim glupostima.
milos
12-05-2009, 04:15 PM
Ja sam full presao na hackintosh i ne vracam se na Cubase i win... :D
LACKY
12-05-2009, 04:37 PM
upravo tako. a s obzirom da moj tweak-ovan xp sp2 kad se pokrene zauzima 40-ak mb za razliku od standardnog... a koliko zauzima ta vista sto izgleda kao 98-ica?
Oko 250.
Danny Lou
12-05-2009, 09:46 PM
ama ljudi samo udarajte na cemu god hocete pa makar to bio i tascam-ov cetvorokanalni snimac. bitno je da se i radi jos ako se zaradjuje vrh! :grin::grin::grin:
BaalBehrit
13-05-2009, 12:51 AM
Ja sam nedavno skinuo 7 jer sam bio nestrpljiv da vidim da li su uspeli da zaista nesto rese, tj da li komp lakse radi sa njime. Zakljucak je - radi exxxtra! Imam MOTU ultralite MK3 i ranije se desavalo da dok npr raspakujem neku veliku rar arhivu i slusam neki mp3 u pozadini pri malim vrednostima bafera, dodje do prekida u reprodukciji... Sa 7 sam se izivljavao na razne nacine i nije se desilo da omane i sa najmanjim baferom...
?to se tiče toga, to je verovatno zbog agresivnijeg prefetcha (iliti famozni SuperFetch servis u Visti i sedmici, kako ga je nazvao Microsoft). koji ima i u Visti i u 7ici, samo ?to u sedmici manje drlja po hardu nego Vista.
Inače, stavio sam sedmicu, Fast Track USB radi kako treba, jedino sam morao da stavim compatibility mod za Vistu kada sam instalirao drajvere da bi ih instaliralo, koristim Cubase SX 3 i Ableton 8 i sve radi kako treba. Čekam final da pređem na x64 verziju.
kravadinka
13-05-2009, 10:03 AM
Svaki Windows drlja po diskovima svakim danom sve vise, prlja se neverovatno brzo i ne prodje ni tri meseca da nesto ne zahteva ponovnu instalaciju sistema. Cak i kad iskljucis File Indexing Service on sporije trazi fajlove, a opet drlja po diskovima, katastrofa.
OS X ne drlja uopste, nalazi fajlove u roku od odmah, ne prlja se, za godinu dana koliko ga imam od poslednje instalacije, sa sve internetom i bukvalno neprestanim radom zbog 300 gb torrent-a koje skidam radi sveze kao i prvog dana, prosto neopisivo.
Ipak, ono najvaznije je koliko kreativnih stvari napravis u jedinici vremena, pa bio to i stari Atari, ali poenta je stici biti kreativan pored ocajnog sistema koji te minira na svakom koraku...
BaalBehrit
13-05-2009, 12:17 PM
Ako ne održavaš sistem - normalno da će trebati reinstalacija posle 3 meseca.
I mislim da ova tema nema veze sa OSX-om, al' hajd'.
Sa ovom poslednjom rečenicom sam saglasan, uglavnom.
awacs
13-05-2009, 01:00 PM
Ipak, ono najvaznije je koliko kreativnih stvari napravis u jedinici vremena, pa bio to i stari Atari, ali poenta je stici biti kreativan pored ocajnog sistema koji te minira na svakom koraku...
+1 za svako slovo
psionic
13-05-2009, 11:34 PM
Što se tiče toga, to je verovatno zbog agresivnijeg prefetcha (iliti famozni SuperFetch servis u Visti i sedmici, kako ga je nazvao Microsoft). koji ima i u Visti i u 7ici, samo što u sedmici manje drlja po hardu nego Vista.
Jedna od prvih stvari koju uradim petljajuci sa post-XPovskim windowzima je da ugasim j*beni superfetch servis. Mnooogo manje drlja. Drljanje izaziva i shedulovan disk defragment i indexing servis. Kad se sva ta drndanja pogase - dobije se sistem koji nista vise ne pristupa hardu nego prosecan XP SP1 sistem
BaalBehrit
14-05-2009, 12:23 AM
Ja ostavljam uključen Superfetch. Meni lično više odgovara taj način adresiranja memorije.
psionic
14-05-2009, 07:52 PM
Ja ostavljam uključen Superfetch. Meni lično vi?e odgovara taj način adresiranja memorije.
Pretpostavljam da znas sta zapravo radi taj superfetch? Mislim da mu apsolutno nije mesto u jednoj DAW konfiguraciji...
mikac
28-05-2009, 09:57 PM
Ja imam problem sa drajverima. Konkretno za M-Audio Delta 44. Na oficijalnom sajtu ih nema... :shock:
Tomislav
01-06-2009, 09:02 AM
I moci ce poboljsati OS do maksimuma, za sto veci broj razlicitog softwarea i konfiguracija - UZAS!!! :D
kejkz
01-06-2009, 12:42 PM
ni kod babe nema za djabe, a kamo li kod Mikro$ofta
MUzzY
04-06-2009, 01:39 AM
I moci ce poboljsati OS do maksimuma, za sto veci broj razlicitog softwarea i konfiguracija - UZAS!!! :D
Do sad su odradjivali super posao po tom pitanju :rolleyes:
Dexxy
04-06-2009, 11:01 PM
Ja sam instalirao win 7 64bit, na lap topu HP Pavilion 7845us. Sve radi super osim muzicke karte koja ja u kompu. Ne radi mi mic koji je integrisan. Probao sam brdo novih drivera i nista. Realtek HD Audio.
ProkDu
05-06-2009, 05:23 AM
Ja sam instalirao win 7 64bit, na lap topu HP Pavilion 7845us. Sve radi super osim muzicke karte koja ja u kompu. Ne radi mi mic koji je integrisan. Probao sam brdo novih drivera i nista. Realtek HD Audio.
To bi trebalo da radi bez problema zato ?to sam Windows 7 ima drajvere za Realtek HD Audio, koji su novi tj. s' kraja 4-og meseca. Ustvari, pre bih rekao da je problem to ?to se ne vidi mikrofon u pode?avanjima. Re?enje za to je sledeće:
1. Desni klik na ikonicu zvučnika u system tray-u i odaberi 'Recording Devices'
2. Zatim na toj kartici takođe desni klik i ?tikliraj 'Show Disconnected Devices' i 'Show Disabled Devices' ...
Uveliko se pi?e (http://windowsteamblog.com/blogs/windows7/archive/2009/06/02/the-date-for-general-availability-ga-of-windows-7-is.aspx) da se za kraj jula meseca sprema RTM (Release To Manufacturing) verzija, doslovce zvanična verzija.
ProkDu
08-06-2009, 08:15 PM
@Dexxy
Da li ti je proradio mikrofon na laptopu?
ProkDu
08-06-2009, 08:26 PM
Iza?li su 'Language Packs' za 7-icu, među njima je i Serbian.
Nakon instalacije language pack-a, menjanje default jezika operativnog jezika se svodi na menjanje opcije i celokupna operacija traje par sekundi. 8-)
http://img.photobucket.com/albums/v374/vishaal_here/Windows_7_Ultimate_Language_Packs.png
ProkDu
08-06-2009, 08:58 PM
Odavde (http://tippach.business.t-online.de/asio4all/ASIO4ALL_2_9_English.exe) mo?ete da skinete ASIO4ALL v2.9 drajvere koji rade sa Windows 7 build 7100 (32bit/64bit).
Takođe sa ovom verzijom 7-ice (32bit) radi i Nuendo 3.2.0 build 1128, stabilno.
Dexxy
08-06-2009, 10:52 PM
Nije mi proradio. Na Visti radi normalno ali na Win 7 ne, kao da treba da se ukljuci mic negde a neznam gde. U biosu nije...Probao sam i 32 i 64 bit. A na drugom lap top-u AMilo radi iz prve :confused::confused::confused:
ProkDu
08-06-2009, 11:41 PM
Probaj iz Device Managera da instalira? te drajvere ?to ima?.
High Definition Audio Device (Desni klik -> Update Driver Software) -> Browse my computer for driver software -> zatim nađi folder gde si otpakovao te drajvere i zavr?i instalaciju.
Mo?e? da proba? i download drivera online: High Definition Audio Device (Desni klik -> Update Driver Software) -> Search automaticaly for updated driver software.
Ne?to ne mogu na netu da nađem ovaj tvoj laptop da bih video oznaku audio čipa. Ako je azalia čip, probaj ovo (http://europe.giga-byte.com/FileList/Driver/motherboard_driver_audio_realtek_azalia.exe). Driver + Realtek software.
I da ne zaboravim obavezno napravi Restore point pre ovih opracija. Klik na start dugme i upi?i 'Create a restore point', enter, create ...
Dexxy
09-06-2009, 12:24 AM
Sve sam to isprobao :( bas me nervira sto nece. Treba mi taj mic za skype i msn. Sada sam ukljucio neki externi mic i radi. Ali kad sam na putu sad treba da nosim jos i mic da bih mogao da komuniciram a imam na lap topu integrisan mic... Shit...
Moj model je iz USA. HP PAVILION 6748us ima ga na hp sajtu...
Pozz
P.S. Svidja mi se Win 7
ProkDu
09-06-2009, 01:43 AM
Koliko vidim sa slike koju si postavio, nema? instaliran Realtek drajver. Prvo to mora? da re?i?. Drugo, koliko vidim sa zvaničnog sajta, ovaj model ide i sa Conexant audio čipom. Proveri koji je konkretno čip kod tebe u laptopu. Mo?da je Conexant i zato ne mo?e? da instalira? audio drajvere.
Mo?e? da proba? i ovo:
Skini drajvere sa zvaničnog sajta (http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=2100&lc=en&dlc=en&cc=us&product=3648284&lang=en#) i pokreni ih u Vista compatibility mod-u.
Desni klik na exe fajl -> Troubleshoot Compatibility -> Troubleshoot program -> I don't see my problem listed (Next) -> Windows Vista (Next) -> Next -> Start the program.
pozdrav
ProkDu
11-06-2009, 01:02 AM
Jedan od glavnih developera za audio stack u Windows-u 7, Larry Osterman priča ?ta su sve promenili i ?ta unapredili u novom operativnom sistemu.
20 minut: '..., unfortunatly we discovered that there's a bunch of audio drivers out there that do not work in low latency mode ...'
37 minut: '... pro audio application community ...'
39 minut: '... many core problem ...' :shock::banghead:
...
trajanje: 56 minuta
veličina: 203 MB
download (http://mschnlnine.vo.llnwd.net/d1/ch9/7/1/9/4/3/4/LarryOstermanWin7Audio_ch9.wmv)
idekius
11-06-2009, 01:26 AM
Win 7? Hmmm o.k. Nego, jel? video neko Slobu u blizini? Treba mi ne?to... :)
ProkDu
11-06-2009, 09:02 AM
Dftt
Dexxy
11-06-2009, 09:25 AM
Nasao sam driver...
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c00833331&cc=us&lc=en&dlc=en&product=3648284#
ProkDu
11-06-2009, 09:34 AM
@Dexxy
... i mikrofon je sad u funkciji ili ne?
Dexxy
11-06-2009, 10:06 AM
Da sada radi....Probao sam brdo drivera. Pa sam pronasao na HP forumu da je jos neko imao ovaj problem....
Sada radi sve kako treba...
PoZz
ProkDu
11-06-2009, 11:41 AM
@Dexxy
Odlično. :)
Larry Osterman u ovom videu baš priča i pokazuje demo za Skype.
Inače vrh intervjua je kad priča kako je najponosniji na to kako je insistirao na uvođenju funkcije koja omogućava da radi mute dugme sa multimedijalne tastature kad si trenutno izlogovan iz Windows-a. :rotfl: Da ne zaboravim, i kako su se oduševili kad su videli da sasvim slučajno imaju manji latency na Windows-u 7 ('We did not expect that', 19 min.). :banghead::rotfl:
pozdrav
lesha
11-06-2009, 02:24 PM
samo sto nista nisu radili na midi poboljsanju, jbg...
ProkDu
16-06-2009, 03:51 PM
... upravo tako.
Ni?ta od kernel drajvera ne pravi probleme na ovoj test ma?ini sa integrisanim Realtek HD čipom. I naravno, fin tajming u DPC-u. :)
SumAnuT
25-06-2009, 02:02 AM
Radi ko sat!
Kad sam bio instalirao prvu verziju Windowsa 7 (ne RC) nije nikako mogao da prepozna web kameru (Genius) i nisam mogao da nadjem driver za istu.
Nadam se da su resili taj promak.
psionic
01-07-2009, 12:00 AM
Postoje neke "leak"ovane verzije sedmice - Microsoft Windows 7 build 7260. Kao sto su neki mozda primetili, ne daju vise dzaba 7, a i najavili su Oktobar 2009 kao rok za izlazak finalne verzije 7. Ove "procurele" verzije (kazu da je neki brat Rus glavni izvor) su u stvari koraci do finalne verzije pa ako nekog zanima kako ce to izgledati na kraju, nek googluje malo po torrentima. Ja cu sacekati final build.
Sve u svemu generalno su otisli malo napred od viste, ali su problem proizvodjaci drajvera koji ne poznaju dovoljno novo softversko okruzenje, pa se drze starog XPa ko udovica za onu stvar. To daje utisak da je XP bolji za muziku (naravno i jeste jer su XP drajveri daleko pouzdaniji za masu hardvera), ali mislim da "vistoliki" windowsi imaju neiskoriscen potencijal... Najzad - to je OS koji je savremen sa novijim hardverom, pa mi neka zdrava logika govori da je noviji hardver bolje iskoriscen na novijem OSu. Razni dual korovi, kernel optimizovan za rad sa istim i sl... Vreme ce pokazati...
Rhino
01-07-2009, 04:04 AM
ja cekam dok ne izadje service pack 2 za win7:D
Ozbiljno, nemam vise ni volje ni vremena za razne instalacije, format c:\ i slicne pegle
Tribal_kg
01-07-2009, 09:17 AM
Ja ga koristim vise od mesec dana i jos uvek ne planiram reinstalaciju ili vracanje na xp! Sve radi savrseno i nikakvih problema nisam imao. Inace, na kompu za muziku mi je i dalje xp zato sto je slabija masina..
ProkDu
01-07-2009, 01:25 PM
Kao sto su neki mozda primetili, ne daju vise dzaba 7,
'Ajde sačekaj 15. avgust pa postuj ovo. :wink:
Windows 7 Release Candidate će biti dostupan za download do 15. avgusta 2009 godine, a tačan datum izlaska je 22. oktobar 2009.
http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/products/get
http://www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx
...
psionic
01-07-2009, 01:40 PM
'Ajde sačekaj 15. avgust pa postuj ovo. :wink:
Windows 7 Release Candidate će biti dostupan za download do 15. avgusta 2009 godine, a tačan datum izlaska je 22. oktobar 2009.
http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/products/get
http://www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx
...
Pravo zboris, ne znam odakle mi da ne daju vise RC verziju za Dz... A koji je build ovog RCa - da li znas mozda ? Ne verujem da daju verzije >7100, jer ovo sto sam nasao na torrentima ne radi sa beta kljucevima koji oni daju. Svaki drugi dan postuju po jedan build... Danas je aktuelan build 7264 Naravno suludo je skidati ih dok se ne pojavi final build (predpostavljaju da ce nositi oznaku 7300) , ali eto - cisto radi informacije i ako neko zeli da vidi na sta ce to da lici na kraju a nestrpljiv je... :wink: Mada ovo nije bas forum za ljubitelje OS inovacija :rotfl:
ProkDu
02-07-2009, 05:55 PM
And the estimated retail prices for full packaged retail product of Windows 7 in the U.S. are:
* Windows 7 Home Premium (Full): $199.99
* Windows 7 Professional (Full): $299.99
* Windows 7 Ultimate (Full): $319.99
http://windowsteamblog.com/cfs-filesystemfile.ashx/__key/CommunityServer.Blogs.Components.WeblogFiles/windows7/Win7_5F00_HomePremium_5F00_3DL_5F00_thumb_5F00_06F E7066.jpghttp://windowsteamblog.com/cfs-filesystemfile.ashx/__key/CommunityServer.Blogs.Components.WeblogFiles/windows7/Win7_5F00_Professional_5F00_3DL_5F00_thumb_5F00_34 135D34.jpghttp://windowsteamblog.com/cfs-filesystemfile.ashx/__key/CommunityServer.Blogs.Components.WeblogFiles/windows7/Win7_5F00_Ultimate_5F00_3DL_5F00_thumb_5F00_7A241A 47.jpg
http://images.amazon.com/images/G/01/software/detail-page/B002DHGMK0-13.jpg
Kako je 'Language Pack' za srpski jezik već tu, stigla je informacija da će nedelju dana nakon zvaničnog izlaska Windows 7-ce (22. oktobar) stići podrška i za hrvatski i slovenački jezik.
ProkDu
06-07-2009, 12:23 PM
Nezvanična informacija je da će se Windows 7 RTM (Release To Manufacturing) pojaviti 13. jula, a sve u cilju poklapanja sa Microsoft PARTNER konferencijom koja počinje istog dana. Videćemo...
milos
06-07-2009, 05:59 PM
Preskupo, jos jedan argument da se predje na OS X:D
slowstar
06-07-2009, 07:29 PM
Ne znam zasto se uopste baviti sistemom koji je unapred osudjen na neuspeh, i pored tolikog truda da se (neuspesno) kopira OSX.
Slazem se u potpunosti sa Milosem!
(Mislim naravno, na one koji se bave muzikom, ne na bankare, turisticke agencije, kafice, pekare, apoteke i slicno, njima se izvinjavam)
Ovo doduse, kucam sa XP-a, koji je toliko "otkacio' da mi sutra dolazi covek da reinstalira...
ProkDu
06-07-2009, 07:31 PM
Microsoft Windows 7 Home Premium Upgrade
Price: $49.99
Amazon (http://www.amazon.com/Microsoft-Windows-Home-Premium-Upgrade/dp/B002DHLUWK/ref=sr_tr_1?ie=UTF8&s=software&qid=1246904788&sr=8-1)
Jeste, stvarno je preskupo. :wink:
ProkDu
06-07-2009, 07:42 PM
'Ajmo jo? jednom:
http://www.rumski.com/forum/attachment.php?attachmentid=5639&stc=1&d=1244707269
Javno pozivam cika Milosa da se javi na skype-u... :da::da::da:
p.s. Da li ste znali da baterija na Macbook-u drzi 4 sata :shock::shock:
ProkDu
07-07-2009, 12:54 PM
http://akmedia.digidesign.com/news/images/pt_windows7_60768.jpg
Pro Tools & Windows 7
http://www.digidesign.com/index.cfm?navid=48&langid=100&itemid=38973
korenjak
08-07-2009, 11:44 PM
za sve koji arche presonusa
imao sam problem na win 7 ....nikako nije hteo Firestudio da pusti zvuk....probao sto verzija drivera
ali evo resenja: http://forums.presonus.com/showthread.php?t=7738
sad radi kao sat kao i cubase SX3
dakle problem je samo i IEEE1394 fw driveru ....on se switchuje kao sto je prikazano na slikama u linku i prede ko lokomotiva
ja sam odusevljen kako sljaka ovo cudo....lako i brzo
64bit verzija isto
pozz
ProkDu
16-07-2009, 12:00 PM
Na ?alost, ili na sreću, 13. jula se nije pojavila RTM verzija. Do?lo je do 'curenja' jo? jednog builda (7600), ali Microsoft jo? uvek zvanično nije najavio RTM verziju.
Ono ?to je lepo je da se sada sem u Americi, Kanadi i Japanu, Windows 7 mo?e naručiti u pretprodaji i u Engleskoj, Nemačkoj i Francuskoj po veoma korektnoj ceni. Ponuda va?i do 14-og avgusta ili 'dok traju zalihe' (ne zna se broj kopija koje će Microsoft dati u ovoj ponudi).
<b>UK</b>: <a href="http://www.comet.co.uk/">Comet</a>, <a href="http://www.pcworld.co.uk/">PC World</a>, <a href="http://www.argos.co.uk/">Argos</a>, <a href="http://www.amazon.co.uk/">Amazon</a>, <a href="http://www.tesco.com/">Tesco</a>, <a href="http://www.littlewoods.com/">Littlewoods</a>, <a href="http://www.microanvika.com/">Micro Anvika</a>, <a href="http://www.currys.co.uk/">Currys</a>, <a href="http://www.dixons.co.uk/">Dixons</a>, <a href="http://www.staples.co.uk/">Staples</a>, <a href="http://www.ebuyer.com/">ebuyer.com</a>, <a href="http://www.play.com/">play.com</a>, <a href="http://www.johnlewis.com/">John Lewis</a>, <a href="http://www.misco.co.uk/">Misco</a>, and <a href="http://www.dabs.com/">DABS</a>
<b>France</b>: <a href="http://www.auchan.fr/">Auchan</a>, <a href="http://www.boulanger.fr/">Boulanger</a>, <a href="http://www.carrefour.fr/">Carrefour</a>, <a href="http://www.cora.fr/">Cora</a>, <a href="http://www.darty.com/">Darty</a>, <a href="http://www.fnac.com/">FNAC</a>, <a href="http://geant.fr/">Geant Casino</a>, <a href="http://www.magasins-u.com/">Hyper U</a>, <a href="http://www.saturn.fr/">Media Saturn</a>, <a href="http://www.rueducommerce.fr/">Rue Du Commerce</a>, <a href="http://www.cdiscount.com/">CDiscount</a>, <a href="http://www.surcouf.com/">Surcouf</a>, <a href="http://www.conforama.fr/">Conforama</a>, <a href="http://www.e-leclerc.com/">Leclerc</a>, <a href="http://www.virginmega.fr/">Virgin</a>, <a href="http://www.officedepot.fr/">Office D?p?t</a>, <a href="http://www.top-office.com/">Top Office</a>, <a href="http://www.pixmania.com/">Pixmania</a>, <a href="http://www.ldlc.com/">LDLC</a>, <a href="http://www.materiel.net/">Mat?riel.net</a>, <a href="http://www.grosbill.com/">Grosbill</a>, and <a href="http://www.amazon.fr/">Amazon</a>
<b>Germany</b>: <a href="http://www.mediamarkt.de/">Mediamarkt</a>, <a href="http://www.saturn.de/">Saturn</a>, <a href="http://www.expert.de/">Expert</a>, <a href="http://www.medimax.de/store=1718_view=store_93.html">EP/Medimax</a>, <a href="http://www.euronics.de/">Euronics</a>, <a href="http://www.amazon.de/">Amazon</a>, <a href="http://www.conrad.de/">Conrad</a>, <a href="http://www.otto.de/">Otto</a>, <a href="http://www.notebooksbilliger.de/">Notebooksbilliger</a>, <a href="http://www.neckermann.de/">Neckermann</a>, <a href="http://www.wave-computer.de/">Wave</a>, <a href="http://www.atelco.de/">Atelco</a>, <a href="http://www.arlt.com/">Arlt</a>, <a href="http://www.kmelektronik.de/">K&M</a>, <a href="http://www.avitos.com/">Avitos</a>, <a href="http://www.hwhome.com/home.asp">Home of HW</a>, and <a href="http://www.cyberport.de/">Cyperport</a>
psionic
23-07-2009, 06:08 PM
...samo da thread ne preraste u Mac - OSX je bolji... Ima ih i previse na forumu...
ProkDu
23-07-2009, 07:38 PM
RTM je stigao. Od sutra (24. jula) Microsoft počinje da ?alje RTM verziju proizvođačima hardvera.
Jo? uvek se zvanično ne zna koji je 'build number'.
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/BQX-y7mtFVg&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/BQX-y7mtFVg&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
ProkDu
02-09-2009, 07:33 PM
"Welcome to the Windows 7 Enterprise 90-day Trial. It is designed specifically for IT Professionals, so that you can test your software and hardware on a final version of the product."
Svako ko ne ?eli da čeka 22. oktobar kao dan zvaničnog izlaska novog Microsoft-ovog operativnog sistema 'Windows 7', mo?e već sada da download-uje i instalira zvaničnu 'Enterprise' verziju uz probni period od 90 dana.
Windows 7 Enterprise 90-day Trial (http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/cc442495.aspx?ITPID=wtcfeed)
mikac
11-09-2009, 02:32 AM
Posle instalacije drajvera za m-audio i pro tools-a win jednostavno nece da se ugasi... :shock: U stanju je da se satima vrti plavi ekran i to ti je. :banghead:
Takodje ne radi pro tools i reason u rewire-u.
Jel imao neko slican problem???
ProkDu
11-09-2009, 12:46 PM
"snapi end reponkinsliv" :)
Nova reklama za Windows 7
<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ssOq02DTTMU&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ssOq02DTTMU&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>
silicon science
11-09-2009, 12:55 PM
Vala onog miša sa jednim tasterom stvarno nisu uspeli da maznu. Mnogo su mi jaki likovi koji se drže Apple-ovog fabričkog miša jerbo ima jabuku na sebi, pa se pate stiskanjem CTRL botuna za ulazak u context menu:rotfl::rotfl::rotfl:
Najgori mish ikada... Kod mene u firmi ima barem 50-ak Mekova i niko, ali bas niko ne radi na apple mishu vec svi uzeli "normalne"... Nemoguce je raditi grafiku na njemu, verujem i ostale stvari takodje... neko se navikne ali reeetko, ja nisam video nikoga (od 50-ak ljudi)...:banghead::banghead::banghead:
kejkz
11-09-2009, 02:50 PM
Najgori mish ikada... Kod mene u firmi ima barem 50-ak Mekova i niko, ali bas niko ne radi na apple mishu vec svi uzeli "normalne"... Nemoguce je raditi grafiku na njemu, verujem i ostale stvari takodje... neko se navikne ali reeetko, ja nisam video nikoga (od 50-ak ljudi)...:banghead::banghead::banghead:
Ja se nekako navikoh, ne znam ni ja kako, valjda zato sto cesce koristim tastaturu i midi kontrolere. :) A da je grdoban, jeste. Verovatno bi uz bolju podlogu bilo bolje, ali to opet ne bi resilo problem koji ja imam, a to je da malo malo otkazuje skrol dugme kada se zaprlja.
Izvin'te za off topic... Sumnjam da cu kuci probati sedmicu, a na poslu cemo se tek gledati za jedno dve godine kako stvari stoje :)
silicon science
11-09-2009, 04:17 PM
Ja se nekako navikoh, ne znam ni ja kako, valjda zato sto cesce koristim tastaturu i midi kontrolere. :) A da je grdoban, jeste. Verovatno bi uz bolju podlogu bilo bolje, ali to opet ne bi resilo problem koji ja imam, a to je da malo malo otkazuje skrol dugme kada se zaprlja.
Izvin'te za off topic... Sumnjam da cu kuci probati sedmicu, a na poslu cemo se tek gledati za jedno dve godine kako stvari stoje :)
Jao da, taj skroll je uzas takodje.... Ne znam, ja nisam zeleo da se navikavam :confused::confused: jer imam nesto sto mi radi super... Veliki kontrast tome je tastatura (apple) koja je stvarno fantastichna...
Ali ovaj novi dizajn Mekova (lap-top) je pegla... I dalje tvrdim da je Apple doveo chef dizajnera iz MSI, al tiću.... :wink::rotfl::rotfl::rotfl:8-)
ProkDu
02-10-2009, 03:31 PM
Ovo je vezano za problem starijih aplikacija koje ne rade na novom OS-u.
Windows XP Mode is aimed at small and mid-sized businesses that are migrating to Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate, or Windows 7 Enterprise and that need the ability to run Windows XP productivity applications which are incompatible with Vista's successor. While Microsoft insists that many Windows XP applications will be compatible Windows 7, or at least every one that is compatible with Vista, the company says Windows XP Mode can be used as a last resort for those that are not.
U prevodu Windows XP mode je u fazi RTM tj. spreman za javnost.
Vi?e o tome ovde (http://windowsteamblog.com/blogs/windows7/archive/2009/08/04/windows-xp-mode-rc-now-available.aspx).
Ready.Set.7 (http://www.microsoft.com/windows/build/default.aspx)
...
ProkDu
07-10-2009, 04:36 PM
Kao što rekoh:
http://i269.photobucket.com/albums/jj44/downarchive2/member5/win7RTMVirtualxp_001.jpg
Sa ove stranice
http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx
možete skinuti update (XP mode, Virtual PC) da bi ste omogućili aplikacijama koje ne rade pod windows-om 7 da rade u Windows XP modu.
Još malo noviteta što se tiče podrške za 'multi touch' tehnologiju u obliku računarskih miševa koji se kuvaju u Microsoft Research Laboratorijama.
<object width="640" height="505"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/bRHFvznyZQM&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/bRHFvznyZQM&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>
ProkDu
21-10-2009, 10:47 PM
Ko je dovoljno brz i dovoljno blizu i treba mu novi hardvare i hoće besplatan Windows 7, i ... :rotfl:
informacija na dnu strane:
http://www.blic.rs/blic_it.php?id=116568
LACKY
22-10-2009, 03:59 AM
Ja sam zadnje vreme na 7-ici i negasim je. Ako izadje PTL(koji mi ponekada zatreba) za 64-tvorku, potabacu ono djubriste od XP-a sa takvim uzivanjem!
Danny Lou
22-10-2009, 09:23 AM
Ja sam zadnje vreme na 7-ici i negasim je. Ako izadje PTL(koji mi ponekada zatreba) za 64-tvorku, potabacu ono djubriste od XP-a sa takvim uzivanjem!
btw to "djubriste" od sistema je i dalje najpopularniji os na planeti... a vidjecemo kako ce se win 7 pokazati... i jos nesto, oni mishevi su do jaja! odjednom mogu dvije crte crtati jbt ne moram vise jednu po jednu! :mad:
ovim sarkazmom zelim da iskazem prezir prema jednoj strani microsoft korporacije a koja misli da su svi njihovi korisnici retardi, sto je ocigledno kroz masu nekih njihovih proizvoda da sad ne nabrajam...
ProkDu
22-10-2009, 01:01 PM
^ postoji jedan princip koji je duboko ukorenjen u američki biznis način razmi?ljanja, a to je KISS (Keep It Simple, Stupid). Sigurno ne bez razloga. :rotfl: ... ... i tu se ProkDu uzdr?a od obja?njavanja koristeći princip analogije. :wink:
Evo danas je dan zvaničnog izlaska novog Microsoft operativnog sistema, Windows 7.
Čestitam Microsoftu na novom OS-u, a svima koji će koristiti ovaj OS, stabilnu platformu za pravljenje dobre muzike.
Danny Lou
22-10-2009, 02:06 PM
hajde u redu KISS ali KISR (Keep it stupid, retarded) vec nije u redu... ali sta ces nema se para za mac-a pa daj sta das... ostajem vjeran xp-u za audio ali cu uzeti 7-cu za sve ostalo i to onu 64-bitnu :)
prokdu ti si microsoftov agenat i to se vidi sa mjeseca 8-)
kejkz
22-10-2009, 02:09 PM
Stvarno ProkDu, ako nisi placen od Microsofta, nista nisi uradio.
ProkDu
22-10-2009, 02:53 PM
Stvarno ProkDu, ako nisi placen od Microsofta, nista nisi uradio.
Indirektno, da. Trenutno, ne.
"Vazduh je udahnut neposredno ispred Novih Prozora" :wink:
kejkz
22-10-2009, 03:41 PM
Obostrana steta, odlicno radis njihov posao. No, uzimajuci u obzir da nece biti mnogo genuine verzija na ovom forumu, steta nije velika :da:
ProkDu
24-10-2009, 01:31 AM
Apple naravno ne namerava uskoro da update-uje Boot Camp kako bi podr?ao Windows 7, ali tu je na svu sreću Parallels.
Evo za sve Mac korisnike korisnog alata pomoću kojeg će te na svoj PC, :rotfl: pardon Apple kompjuter moći instalirati Windows 7.
http://www.parallels.com/products/desktop/sr/
ProkDu
24-10-2009, 01:42 AM
Preko 8 miliona beta tester-a je učestvovalo tokom razvoja novog operativnog sistema. Marketin?ki slogan glasi:
"I'am PC and Windows 7 was my idea"
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/r2YX6FsoMIY&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en&feature=player_embedded&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/r2YX6FsoMIY&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en&feature=player_embedded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="425" height="344"></embed></object>
ProkDu
24-10-2009, 01:46 AM
Tražio sam da nađem reklamu iz apoteke, ali :( nema. :wink:
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/TGth7i2lCXY&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en&feature=player_embedded&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/TGth7i2lCXY&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en&feature=player_embedded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="425" height="344"></embed></object>
jaka m*da
probao 7-icu i osim sto je spora sa onim visual zajebancijama (to tek vidis kad se vratis na xp) nema nista novo a pametno pa da imam i jedan dobar razlog da ga koristim.. jedino ona taskbar fora i aero ali ima nesto i u spartanskom izgledu.. a za dx11 nek je*u ....a, imam stare dobre igrice :D
a evo, ovo priznajem nije lose al sa par klikova napravis i na xp 8-)
preci cu kad uzmem mega masinu i kad se pojavi i softver na 64bit pa da zguzim 16gb rama i 20 omnisfera bfd-ova i cuda
a do tad, xp mi je savrsen
Tribal_kg
24-10-2009, 10:20 AM
Windows 7 sam koristio od maja cini mi se i to je stvarno super OS. Na XP sam se vratio najvise zbog resursa koje WIN7 crpi vise od XP-a, a neophodni su mi za Photoshop i After Effects. Sa vise memorije i 64-bita mislim da je Win 7 pun pogodak. Ja imam samo reci hvale za "sedmicu", odlican je OS! ;)
milanCHE
24-10-2009, 10:54 AM
Windows 7 sam koristio od maja cini mi se i to je stvarno super OS. Na XP sam se vratio najvise zbog resursa koje WIN7 crpi vise od XP-a, a neophodni su mi za Photoshop i After Effects. Sa vise memorije i 64-bita mislim da je Win 7 pun pogodak. Ja imam samo reci hvale za "sedmicu", odlican je OS! ;)
a koliko resursa troši?šta je problem?RAM?CPU?
Tribal_kg
24-10-2009, 11:14 AM
Meni je falilo memorije. Koliko se ja secam, sam Win crpi oko 1GB memorije. Imam 3GB rama na ovom kompu i na 'sedmici' osecam pad performansi kada radim u Photoshopu i Afteru. Da mi nije bitan svaki mb rama ostao bih na 'sedmici' mada ne znam da li i dalje funkcionise ovaj RC koji su dali na godinu dana.
LACKY
24-10-2009, 11:27 AM
Pricas o RAM-u kao da je suvo zlato! Pa sada za 100 evra kupis 8Gb rama.
kejkz
24-10-2009, 12:03 PM
Evo za sve Mac korisnike korisnog alata pomoću kojeg će te na svoj PC, :rotfl: pardon Apple kompjuter moći instalirati Windows 7.
http://www.parallels.com/products/desktop/sr/
nema potrebe za plaćanjem Paralelsa, tu je Virtualbox (http://www.virtualbox.org/)
A koliko znam, sedmica će raditi i sada na bootcampu, samo nije direktno podr?ana. No, svakako će biti, pa kome zatreba...
Proximus
24-10-2009, 02:20 PM
prokdu odakle ti ideja da bootcamp ne podrzava windows 7 ?
na bootcampu ver. 3 koja se isporucuje sa 10.6 Snow Leopardom je podrzan i 32bitni i 64bitni windows 7, i sve to evo recimo kod mene radi odlicno..
ProkDu
24-10-2009, 02:28 PM
^ evo ovde pi?e:
Even then, in a time when Microsoft has managed to get much of the PC industry on board to support its latest OS on launch day, Apple is a little late with an update that is scheduled to arrive ?before the end of the year.?
http://www.macworld.com/article/143446/2009/10/windows7_bootcamp.html
Proximus
24-10-2009, 02:39 PM
"However, it sounds like only users of Snow Leopard (which includes Boot Camp 3.0, for those keeping track) will get official drivers from Apple."
sa tog sajta ;)
ProkDu
24-10-2009, 02:58 PM
Ok, slučajno sam napravio previd. :wink:
Drago mi je da radi odlično. :)
silicon science
24-10-2009, 03:16 PM
Pada mi na pamet forum battle
Slowstar vs. ProkDu :rotfl::rotfl::rotfl:
kejkz
24-10-2009, 03:28 PM
Au, kakav bi to bio sukob, monstruoznih razmera, gigantskih proporcija i emotivnog naboja... a u svakom slučaju, besmislen!
ProkDu
24-10-2009, 03:55 PM
Čika Sloba ima maksimalni respect što se tiče mene, i mogli bi mnogo od njega naučiti. 8-)
Svratite ponekad na chat ...
... a sad, da se vratimo on topic. :wink:
silicon science
24-10-2009, 04:06 PM
Au, kakav bi to bio sukob, monstruoznih razmera, gigantskih proporcija i emotivnog naboja... a u svakom slučaju, besmislen!
:wink::wink:
kejkz
24-10-2009, 04:11 PM
Kakav bih ja moderator bio da ne trujem, pa to se od mene očekuje. Bitno je samo da sve čime trujem bude makar delimično istinito, odnosno, da iza svojih reči stojim. A mislim da bi ovu temu mogli i zaključati, pa otvoriti novu, da vidimo kako stoji stvar sa kompatibilno?ću audio programa i bitnih alata za svakodnevnu upotrebu. ?ta mislite o tome?
silicon science
24-10-2009, 04:15 PM
Kakav bih ja moderator bio da ne trujem, pa to se od mene očekuje. Bitno je samo da sve čime trujem bude makar delimično istinito, odnosno, da iza svojih reči stojim. A mislim da bi ovu temu mogli i zaključati, pa otvoriti novu, da vidimo kako stoji stvar sa kompatibilnošću audio programa i bitnih alata za svakodnevnu upotrebu. Šta mislite o tome?
Sljazem se
awacs
24-10-2009, 04:33 PM
I ja. Na primer:
http://rumski.com/forum/showthread.php?threadid=30063
Pozdrav,
Vasa
kejkz
24-10-2009, 06:11 PM
Super, nastavljamo se tamo :)
ProkDu
25-10-2009, 01:39 AM
Sla?em se. :D Jer red je red.
'Ajmo, lock on.
LACKY
25-10-2009, 02:57 AM
Odlicna ideja! Ali nemojte da pocnemo sa glupostima u Windu koje su uopstene (na Bench forumu ima mnogo saveta za IT Pc hardver drivere) ja bi se ipak drzao nase specijalnosti. Mislim da nebude ono, zasto mi ne radi stampac i modem.
Zeroo
05-11-2009, 08:44 PM
Da li moze direktni link gde mogu da skinem Windows 7 (onaj sto vazi godinu dana)i sve u vezi dopuna za isti.Nikako sam ne mogu da se snadjem koji je pravi.Hvala
Arthur
05-11-2009, 08:49 PM
čitaj malo pažljivije. već je pušten u prodaju win7, nema više nigde legalnog free downloada.
Zeroo
06-11-2009, 01:57 AM
Ok.Shvatio sam i citacu pazljivije nadalje.Pozdrav
DADDY Z
18-02-2010, 11:51 AM
evo meni od pre neki dan počeo da prijavljuje da imam još 12 dana...hehehe...malo su poranili...
alfom
18-02-2010, 07:18 PM
Pa doplati v. Ultimate.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.