PDA

View Full Version : Rumski pomoc!!

Exciter
05-05-2009, 04:16 AM
Pozdrav svima!

Dugo pratim i citam postove na ovom forumu i prikupljam informacije:) tako da kada dode vrijeme da i ja nesto slozim doma, ali ovo mi je prvi post i mislim da je sada doslo vrijeme i novci:D za neke ozbiljnije "pothvate".
Prvo, moram pohvalit forum jer stvarno ima korisnih informacija i ljudi "od struke" od kojih se da ponesta i nauciti. No dobro da krenem i ja na svoj problem...

Evo ovako.. Bavim se elektronskom i hip-hop produkcijom vec 3 godine, radio sam u fl dosta, reason-u i od kad sam kupio Mpc kucam u cubasu. No kako su godine prolazile apetiti su rasli. Prije godinu dana sam odlucio sloziti si studio,kako za produkciju, tako i za snimanje vokala,gitara,bubnjeva i svega potrebnog sta ide uz to. E onda sam napravio komoru i kontrolnu sobu bas kako sam naucio i vidio od Ivana(hvala Ivane!) na ovom forumu:)(s azmafonom i azma ad plocama). Komora je 25 m 2 a kontrolna soba 20m 2, i za sada mi sve sluzi dobro, za ono sta ja trebam.(ako nekog zanima kako sam radio, imam neke slikice sacuvane pa mogu okacit).. Uglavnom... onda sam poceo kupovat opremu i kupio ja do sada dosta toga, al primarni hardwerski lanac snimanja za vokale(to sam naveo jer pitanje koje cu postaviti,ima veze sa vokalima) mi je: SSl M6000 serija preamp, UA 1176LN kompresor, TC C 300 gate/exp, i naravno ono sto mislim:) da je moj problem je: stara zvucna jer je ostala ista koju sam koristio i za produkciju : Creative Sound Blaster X-fi. Svi koji su je koristili na forumima(ili bilo sto od creativa rekli su da je veliko sranje)..

A evo i mog pitanja konacno: da li mi se isplati zadrzati tu zvucnu i poceti snimati na nju vokale sa obzirom da sam prvo umjesto da kupim dobru zvucnu kupio i potrosio hrpu novaca(iz svog neznanja) na preamp i kompresor? Dali je neko na ovom forumu imao iskustva sa tom zvucnom sa snimanjem vokala i ostalog?

Da li bi mi bolja zvucna puno promjenila sound nasprema ovoj?

Koju biste mi preporucili zvucnu da dobim nekakav priblizno "studijskoj kvaliteti" zvuk vokala i ostalog?

Nisam znalac, pa dali treba u "kvalitetu" ubrojiti i dobar konventer prije ulaza u zvucnu? Ako da koji biste preporucili?

Nadam se da ce mi Vase iskustvo i praksa pomoci odabrati, jer mi se zuri, dolazi mi stol sa rackom uskoro pa treba poceti sa snimanjem:banghead:
I da, necu rec da novac nije problem kad je:mad:ko svima, pa nemojte prelazit u rangu 1500-2000 eura.

Hvala unaprijed.

Rhino
05-05-2009, 04:28 AM
Za 1000-1500 eura si vrlo dobar sto se tice karte... Vidi sto ti se svidja i kupi...

Zavisi sta su ti prohtjevi, mozda bolje da uzmes neki ad/da i neku malo jeftiniju kartu...

Btw: Nisi se zeznuo sa preampom i kompresorom.. U kom je gradu taj 'studio'? Koji si mpc uzeo?

Exciter
05-05-2009, 05:19 AM
Za 1000-1500 eura si vrlo dobar sto se tice karte... Vidi sto ti se svidja i kupi...

Zavisi sta su ti prohtjevi, mozda bolje da uzmes neki ad/da i neku malo jeftiniju kartu...

Btw: Nisi se zeznuo sa preampom i kompresorom.. U kom je gradu taj 'studio'? Koji si mpc uzeo?

Da znam ali mislio sam da mi kazete malo koja su vasa iskustva sa kartama u tom rangu? Da li se zbilja isplati davat pare za tak nesto? Koliko ce mi sound bit bolji? Da li puno? Ili nesto zanemarivo u usporedbi sa creative ili npr. nekom opet malo skupljom od creative npr. m-audio, presonus karti za manje pare?

Zahtjevi su mi da mi se sto bolje vokal ili odsvirana dionica presnimi na hard, u sto uvjerljivijem zapisu:) tj. kako bi laicki reko da bude sto bolji sound, da lici na neki "studio":banghead:

Znam da se nisam zeznuo sa preampom i kompresorom, o tome sam dosta dugo ispitivo ljude po ducanima i forumima i svi su rekli da je to "cisto dosta" za pocetak. Nisam jos imao prilike bolje isprobat opremu(a i kako cu na creativu:banghead:) ali oni koji imaju tak nesto kazu da je SSL dosta suh i cist preamp(sto sam i cuo kad sam spojio al kolko je to uvjerljivo na creative-neznam) , opet 1176-icu svi hvale i kazu da je "bomba" za vokale i ostale "jednostavne signale" lijepo ih oboji..sve u svemu dobar kompresor..

Moj "studio" ti je u Zagrebu, ak se to moze nazvat studijem:banghead:(mozda za koju godinu)...:wink:.. Ako ima kog voljnog pomoci( a da ima neku firewire zvucnu-koja bi zablistala sa ovim uredajima) i voljan je donjesti do mene da malo se upoznam sa zvucnom i da vidim kako bi sve to skupa funkcioniralo, a zanima ga kako radi preamp il kompresor neka slobodno me kontaktira na pm i dode na pivu...

MPC mi je AKAI MPC 2000XL...dobar za sad:wink:

Exciter
05-05-2009, 05:46 AM
Da i jesam reko da ja i kolega radimo DIY klonove 1176-ice, SSl-a kompresora za male pare(po dogovoru,ovisi koji model i sa preampom il bez)...Posto mi je kolega elektronicar i on ima 1176-icu u svom arsenalu(samo onu prastaru, brijem jos u doba Billa:grin:) pa tako slaze uvjerljive kopije tog izvrsnog kompresora po identicnoj shemi(jer kako je vlasnik orginala-cijelog ga je raskopao i precrtao shemu:rotfl:)nesto je malo dodavao-kao dugme za direktan routing signala(tako da mozete kao na pluginu vidjeti stvar "prije" il "poslije" sex-a:rotfl:...i ja imam jedan njegov klon, i mogu rec da ni ja, ni on, ni jos par ljudi koji se "razumiju" il su imali orginal, nismo primjetili neke velike razlike u samom radu kompresora, osim malo veceg suma naprem orginala, koji nije uopce zamjetljiv..

Kad cu imat vremena i volje, i novu karticu:banghead:..stavit cu male preview-e nasnimljenog vokala, gitare, sa orginalom i DIY, da cujete "razliku" ako je uopce ima...isti slucaj sa SSl-om DIY kompresorom...

Imam jedno pitanje za FrankaPanka sa ovog foruma jer sam citao post o njegovim cudesima DIY tehnike. Franko di nabavljas il izradujes prednje ploce uredaja da izgledaju tako dobro, ko pravi, da se varamo sami:rotfl:??

Pozdrav!

didovzub
05-05-2009, 03:15 PM
uzme? Rme fireface 800,dosta ljudi sa foruma ima tu zvučnu,ugl,vrhunska konverzija,vrhunski preampovi,routing i totalmix kod firefacea su ne?to ?to bi trebalo biti uzor i puno skupljim uređajima....

mo?e? si slagati ?eme sa ne?to jeftinijim uređajima,mo?da emu 1212 sa rme octamicom,to bi te iza?lo ne?to jeftinije
mo?e? si jo? pogledati tc electrnic konnekt 48,također odličan uređaj,tu je negdje sa cijenom u rangu firefacea....

na kojim monitorima slu?a? ?

Exciter
06-05-2009, 02:02 PM
uzme? Rme fireface 800,dosta ljudi sa foruma ima tu zvučnu,ugl,vrhunska konverzija,vrhunski preampovi,routing i totalmix kod firefacea su ne?to ?to bi trebalo biti uzor i puno skupljim uređajima....

mo?e? si slagati ?eme sa ne?to jeftinijim uređajima,mo?da emu 1212 sa rme octamicom,to bi te iza?lo ne?to jeftinije
mo?e? si jo? pogledati tc electrnic konnekt 48,također odličan uređaj,tu je negdje sa cijenom u rangu firefacea....

na kojim monitorima slu?a? ?

KRK VTX 8 dok ne dodu bolji....

<table style="width: 84px; height: 17px;" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody> <tr> <td colspan="2" valign="top">
</td></tr></tbody></table>

didovzub
06-05-2009, 09:22 PM
pa mislim da ni ovi monitori nisu lo?i,dapače...

milos
12-05-2009, 12:32 PM
Mozda covek hoce PMC ili Meyer...:da:
Dosta ljudi hvale te KRK-ove, verujem da 8-ice imaju dobar low end

didovzub
13-05-2009, 12:47 PM
jao,slu?ao sam tu u po?egi ,jedan studio ima pmc MB2S-A

kako ti radi ,sestro...:shock::)