Log in

View Full Version : SE-1X vs Nexus1 ili Nexus2 ??

Geronimo
02-05-2009, 03:54 PM
Sta mislite SE-1x vs Nexus1 ili NExus2 za komercijalu ??
:D

Geronimo
04-05-2009, 12:06 AM
Niko?

milos
04-05-2009, 07:43 PM
Babe vs. Zhabe :shock::D

clusterchord
05-05-2009, 12:08 AM
apsolutno neuporedive sprave.. sluze za potpuno suprotne zadatke.

SE-1x je debeli analog mono, odlican za bass i lead. efekte. Nexus je VSTi baziran na samplingu, uglavnom Virusa..

igrom slucaja nedavno sam s kolegom radio neki aranzman i imali smo nesto slicno toj kombinaciji: moog LP za sekvencu, Roland SH-2 za ogromni bas, i Nexus je uletao sa tipicnim supersaw/hypersaw trance Virus padom na refrene. radilo se o hiphopu malo brzem... virus i SE-1x su vrlo cesta kombinacija u rnb/hiphop studijima.. eto i kod dr drea..

Geronimo
05-05-2009, 12:53 AM
dobro znaci za rnb/hiphop se koriste basevi/lead-ovi sa SE-1x jel tako ??

apsolutno neuporedive sprave.. sluze za potpuno suprotne zadatke.

SE-1x je debeli analog mono, odlican za bass i lead. efekte. Nexus je VSTi baziran na samplingu, uglavnom Virusa..

igrom slucaja nedavno sam s kolegom radio neki aranzman i imali smo nesto slicno toj kombinaciji: moog LP za sekvencu, Roland SH-2 za ogromni bas, i Nexus je uletao sa tipicnim supersaw/hypersaw trance Virus padom na refrene. radilo se o hiphopu malo brzem... virus i SE-1x su vrlo cesta kombinacija u rnb/hiphop studijima.. eto i kod dr drea..

milos
05-05-2009, 03:21 PM
SE-1X , stari Minimoog, bilo sta monofono i masno...
Raw analogni zvukovi se dosta koriste u modernoj produkciji tako da bi bilo koji Studio Electronics sint dobro pao...
Za pocetak nabavi Zero-G Phaedra plug-in , tamo imas dosta semplovanog SE-1x i Omega ali nije isto kao real deal....
Isto za raw imitacija-analogstine tip zvukova probaj Korg MS20, GForce Oddity(mozes i Minimonsta - to ti je ustrojeni Minimoog jer nema m..a :rotfl::D ali mozes stvarno lude zvukove da radis sa njim zbog dodatnih LFO +Melohman oktava )i Kikaxxe od Wayoutwarea.

Joyba
07-05-2009, 12:48 PM
moram OT:

mozda je neko upucen u vezi sa novim Se1-x, dali ima stvano brze envelope u odnosu na stari se-1 ili je to jos jedan markentiski trik?

pozdrav

clusterchord
07-05-2009, 03:39 PM
SE-1X nema brze envelope od SE-1. isti su.

ali SE-1X NOVA Edition, koji se prodaje zadnjih 2 godine, ima. uz to ima i sinus wave na jednom vco-u, i ima stvarno fenomenalni analog fuzz. imao sam ga u studiju prije 2 tjedna, kupio ga ortak, namjestio sma mu iz amerike od nekog poznatog s foruma. odlicno radi, i nije mi se cinio prespor. nisam probao neke sulude sekvence , ali ovako pod prstima, cinio mi se ok.

sound je fantastican. miljama iznad voaygera, a pogotovo little phattija. danasnji moog nezna sto ej moog sound. sto nije rijtka pojava kod firmi koje rade "re-izdanja" ili nove verzije starih instrumenata.

PS postoji modifikacija za ubrzanje SE-1/SE-1X. navodno dosta jednostavna. mislim da ju moze napravit svaki serviser ili sint tehnicar.

Joyba
07-05-2009, 09:06 PM
ali SE-1X NOVA Edition, koji se prodaje zadnjih 2 godine, ima.

ma da na novu sam mislio :)
pa to je sjajno, zamislite mast + automatizacija 8-)
kako je to dobar deal :da:

relis
09-05-2009, 07:23 AM
imao sam ga u studiju prije 2 tjedna, kupio ga ortak, namjestio sma mu iz amerike od nekog poznatog s foruma. odlicno radi, i nije mi se cinio prespor. nisam probao neke sulude sekvence , ali ovako pod prstima, cinio mi se ok.

Ima sanse da se proba kod tvog ortaka? Treba mi par minuta, a i pivu donesem...

clusterchord
09-05-2009, 12:30 PM
Ima sanse da se proba kod tvog ortaka? Treba mi par minuta, a i pivu donesem...

ima. mogli bi mozda nesto organizirat.

relis
09-05-2009, 07:07 PM
Mozes ga pitati? Reci mu da mogu ponijeti svoj atc-x pa da i on vidi...