Log in

View Full Version : DDR 2 Problem?

disco violence
23-04-2009, 01:44 PM
Juce sam kupio 2 giga DDR 2 memorije.Komp je prihvatio memoriju ,ali ne i Nuendo ili je problem u Battery-ju 2.Jer kada ucitavam projekat nuendo mi izbaci prozor sa upozorenjem
''Physical memory is getting low
Loading more samples might cause problems.

Really proceed loading?''
Daje mi mogucnost da ili ne.Kada kazem ne ucita mi projekat sa Batteryjem ali bez semplova,druga opcija je bolja jer ucitava semplove,ali teze otvara projekte nego pre ubacivanja nove memorije.
Da li je neko imao slican problem ili zna o cemu se radi.
P.S. Hoces da poboljsas masinu,a samo se iznerviras.

alavuk
23-04-2009, 01:49 PM
da li si escape-ovao kad ti se ucitavala nova memorija ??? ako jesi ...

inace preporucujem svima linplug rm v :]]]

disco violence
23-04-2009, 02:09 PM
Nisam,a sta je to?

alavuk
23-04-2009, 02:16 PM
nesto mnogo bolje od same bakterije i uopste ne zabada

disco violence
23-04-2009, 02:30 PM
da li si escape-ovao kad ti se ucitavala nova memorija ??? ako jesi ...

Mislio sam na ovo escapeovanje,sta to znaci. Inace odmah sam na tubeu nasao filmic o linplug rm v izgleda,a i zvuci mocno.Samo kod mene postoji problem sto sam posle godina mukotrpnog rada nasao kitove za koje mislim da su skoro savrseni.Kako preci na neki drugi VST,ali sigurno cu isprobati.

diviner
23-04-2009, 05:35 PM
Juce sam kupio 2 giga DDR 2 memorije.Komp je prihvatio memoriju ,ali ne i Nuendo ili je problem u Battery-ju 2.Jer kada ucitavam projekat nuendo mi izbaci prozor sa upozorenjem
''Physical memory is getting low
Loading more samples might cause problems.

Really proceed loading?''
Daje mi mogucnost da ili ne.Kada kazem ne ucita mi projekat sa Batteryjem ali bez semplova,druga opcija je bolja jer ucitava semplove,ali teze otvara projekte nego pre ubacivanja nove memorije.
Da li je neko imao slican problem ili zna o cemu se radi.
P.S. Hoces da poboljsas masinu,a samo se iznerviras.

Taj error dobijas jer imas u masini preko 2GB rama, a stariji engine kontakta, battery-a, kompakta su pisani sa 2GB boundary ,pa otuda taj bag. Jedino sto mozes jeste da ga ignorises, ili izbacis dodatnu memoriju (postoji mogucnost i da se prebaci mod mapiranja memorije u biosu, ali to zavisi od chipseta, i ne donosi nista novo, sem da opet ne mozes da vidis vise od 2GB rama u sistemu od strane wina, i to je zapravo isti trik, kao i sa izbacivanjem dodatnog rama)...

alavuk
23-04-2009, 05:49 PM
neka onda predje na trojku

@ disco violence

e veruj mi ovde su jos bolji kitovi ... ja koji imam 10 gba + semplova i semplova samo ih glatko obrisao :]

disco violence
23-04-2009, 07:14 PM
Znaci zajeb'o sam se sad moram da prelazim na trojku jer su mi svi projekti u Batery 2.Video sam da se dosta ljudi zalilo na trojku,ne znam zasto.Pokusacu da ovo ucinim sto bezbolnije.
Alavuche sto mi ovo ne rece ranije,patio sam se godinama,lejerovao kikove,dobose dok iz tih 10 giga nisam uspeo da nadjem ono sto mi apsolutno odgovara,pokusavao sam i da trazim druge ritam masine,ali bezuspesno.Reci mi da li u tom VST-u koristis po jedan kit (za kik,dobos)ili vise njih da bi dobio pristojan zvuk.Od uklapanja sam se umorio.

alavuk
23-04-2009, 07:44 PM
pa pazi , ja sam za ovo saznao skoro veoma skoro , ukoliko nisi skontao sta je , to je hibnrid izmedju akai feel semplera i njegove sinteze :]]]] inace mozes i presete da koristis ali me ne mrzi da iz one ogromne banke napravim svoj kit ili da sintezujem sta mi treba :]]]

disco violence
23-04-2009, 08:10 PM
Kontam da je noviji vst i sigurno cu ga isprobati,evo isprobah Battery 3 i odmah problem.
Iste kitove ucitam ,a on mi dobos stavi u 5.1 suround i tako dalje.E sto mrzim kad zakomplikuju......

diviner
23-04-2009, 08:22 PM
Ne razumijem...Ako ti posao ne radi novija verzija, pichi sa starom, samo klikci, load anyway...

A nove projekte radi u novom, i rjesen problem...

Poz.

disco violence
24-04-2009, 09:06 AM
Tako cu i uraditi,hvala na savetu.