View Full Version : Koje palice su najkvalitetnije - ovaj moj bubnjar sve ?ivo polomi
supersonic
22-04-2009, 11:53 PM
S obzirom da dobo? udara ne samo u centar, već i obruč dobo?a, palice od 10ak ? koje kupujemo u Dubrovniku svakih mjesec dana puknu.Ma kakvi, svake dvije sedmice s obzirom da smo svaki dan na probi.
Dajte neki savjet koje da kupuje.Koje je drvo najkvalitetnije i sl.
Ove se samo počnu cvjetati po sredini otprilike, i puf !
zlobisha
23-04-2009, 12:23 AM
S obzirom da dobo? udara ne samo u centar, već i obruč dobo?a, palice od 10ak ? koje kupujemo u Dubrovniku svakih mjesec dana puknu.Ma kakvi, svake dvije sedmice s obzirom da smo svaki dan na probi.
Dajte neki savjet koje da kupuje.Koje je drvo najkvalitetnije i sl.
Ove se samo počnu cvjetati po sredini otprilike, i puf !
:shock::shock::shock:
Nemoguće... :rolleyes:
supersonic
23-04-2009, 01:38 AM
Nemojte se sprdati , hehe, čovjek stvarno pizdi ...
Neko mu je rekao da su proarte valjda dobre, šta znam ovo ono, i on meni kaže, aj ti pitaj ove tvoje po forumima.
I eto, ja pitao.
Nema dovoljno dobrih, naš bubnjar je imao isti problem dok nije naučio da treba izbjegavati rub doboša :D
zlobisha
23-04-2009, 02:25 AM
Nemojte se sprdati , hehe, čovjek stvarno pizdi ...
Neko mu je rekao da su proarte valjda dobre, ?ta znam ovo ono, i on meni ka?e, aj ti pitaj ove tvoje po forumima.
I eto, ja pitao.
Pod uslovom da on to udara kako treba, neka uzme vic firth...
Moj bubnjar koji je zaista heavy hitter, koristi čak i vic firth nova, ?to je ni?a(bud?et) serija i traju mu, pristojno...
Ako to ne pali, neka kupi ahead palice, s tim bi mogao da polomi dobo?... :p
lesha
23-04-2009, 09:29 AM
nek proba karbonske, mozda ce one malo duze trajati..
phil.milmax
23-04-2009, 09:38 AM
Bolje bi bilo da uzme cas kod nekoga ko ce ga nauciti kako da udara. Vic Firth su trenutno verovatno jedne od najboljih palica koje mogu da se kupe. Dakle nije problem u palicama. Moze i da proba neke koje imaju grafitno jezgro ali o njima kruzi prica da i nisu bas zdrave. Po meni je prva opcija najrealnija.:) Pozdrav.
redwater
23-04-2009, 09:39 AM
i takav stil svirke ima svoju tehniku...kada je savlada vic firth cje mu biti sjajan...neka proba Jack Dejohnette (http://www.google.com/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&url=http%3A%2F%2Fwww.jackdejohnette.com%2F&ei=ySjwSc2QKsmN_QbUnuXYCQ&rct=j&q=jack+dejohnette&usg=AFQjCNFBEJCc5QV0s5V5UbYWSDOK0NeyNg) signiture model by vic firth...ili neshto slichno....takodje neka nadje palice sa balansom koji njemu odgovara...
supersonic
24-04-2009, 12:09 AM
hvala svima na odgovorima.
Najprije će biti da on ne zna da udara kako treba ;)
Hvala još jednom.
zlobisha
24-04-2009, 03:49 AM
Kaki be grafit? Pa ahead su aluminiumske... :p
kafadama
24-04-2009, 12:58 PM
definitivno karbonske, meni su trajale 2-3 godine, one su skroz crne, jako su tvrde i na kraju su mi se polomoli samo vrhovi 2 , 3 cm od oguljiuvanja neprestanog a ne od udarca jakog, a udaram ko konj... sad imam isto karbonske ali su male i tanke pa ih ne koristim a i one su jako tvrde..
phil.milmax
24-04-2009, 01:57 PM
Kaki be grafit? Pa ahead su aluminiumske...
definitivno karbonske, meni su trajale 2-3 godine, one su skroz crne, jako su tvrde i na kraju su mi se polomoli samo vrhovi 2 , 3 cm od oguljiuvanja neprestanog a ne od udarca jakog, a udaram ko konj... sad imam isto karbonske ali su male i tanke pa ih ne koristim a i one su jako tvrde..
Pa mogao bi da uzme i od celika te bi mu trajale ceo zivot:).Nije to sustina.Treba da nauci da svira pa ce mu i drvene biti sasvim dobre.Danas svi pokusavaju da sviraju sto brze i jace a bubanj je idealan za to.Jedini je problem sto mnogi zaboravljaju neke bitne stvari a to su TON i MUZIKA.E upravo je to tesko.Dobiti lep ton na instrumentu bilo da ti treba glasan ili tih a da pri tom ne povredjujes sebe i svoj instrument.A o muzici necu da pricam...
supersonic
24-04-2009, 02:09 PM
slažem se.Nema šta, svaka ti je k'o Njegoševa :)
dvuckovic
24-04-2009, 02:24 PM
Neka potrazi Jo Jo Meyer DVD i ozbiljno se pozabavi proucavanjem jedno godinu dana.
kafadama
24-04-2009, 05:23 PM
slazem se phil
dawid
25-04-2009, 09:46 PM
To ti je isto kao i sa zicama na gitari. Prve 3,4 godine mi je pucala jednom nedeljno, onda jednom mesecno a poslednjih 5 godina ni jednom :)
MOj bubnjar je lomio 2,3 palice za probu a sada mu traju po mesec,dva. Valda to ide sa godinama 8-)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.