View Full Version : spdif digitalni signal je previse tih.??
Za Mix koristim digitalni spdif izlazni signal iz mixera koji mi ulazi u digitalni spdif ulaz muzicke kartice na drugom kompjuteru.Medjutim digitalni zapis mixa
(u cubasu) je minijaturan- previse je tih. Negdje sam cuo da i mora bit tih jer kao to je spdif digi signal..I da mu kasnije mogu povisiti gain u wavelabu. Da li se gubi kvaliteta signala u tom procesu. Ili koje su alternative.
pozdrav zak
awacs
22-04-2009, 02:15 PM
Za Mix koristim digitalni spdif izlazni signal iz mixera koji mi ulazi u digitalni spdif ulaz muzicke kartice na drugom kompjuteru.Medjutim digitalni zapis mixa (u cubasu) je minijaturan- previse je tih.
Koliko tih (u brojkama)? Odnosno - koliki je RMS tog signala i do koje vrednosti idu pikovi? Ukoliko ti je RMS oko -20 dB (i ukoliko radi? u 24bit re?imu) to i nije problematično.
I da mu kasnije mogu povisiti gain u wavelabu. Da li se gubi kvaliteta signala u tom procesu. Ili koje su alternative.
pozdrav zak
Alternativa je da miksa? "glasnije", odn. da ti pojedinačni kanali budu glasniji, po?to prostim pojačavanjem mastera neće? dobiti bogzna?ta. Mada, glupo je davati savete ovako napamet. Budi malo precizniji.
Pozdrav
Sasha Fishter
22-04-2009, 02:40 PM
Koju karticu imas, ja sam imal "problem" isto takav, i onda sam pojacal ulaz spdif
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.