View Full Version : funk-jazz
balthazaar
22-04-2009, 10:16 AM
Evo dragi moji jedan moj uradak...
http://dl.getdropbox.com/u/538090/B%27s%20theme.mp3
kejkz
22-04-2009, 06:34 PM
daj bre pesmi neko normalno ime, nemoj da je krstiš žanrovima
balthazaar
22-04-2009, 11:00 PM
ima smisla, ima ... to što zboriš :D
InsaneEyes
22-04-2009, 11:24 PM
imam par stotina custom made imena pesama, evo skida se funak-jazz pa mogu da ti podam jeno ime pesme ako hoces :D
skida she skidda sheeee.... :dance:
InsaneEyes
22-04-2009, 11:27 PM
nije lose gibanje, cak shta vise odlicno :wink:
balthazaar
23-04-2009, 12:22 PM
Hvala Insane ;)
Ajmo, Ajmo narode - još malo pa nestalo :P
Mrgud
23-04-2009, 05:46 PM
Odlicno Baka,daj da je krstimo!:)
zoolander
23-04-2009, 06:00 PM
Muzički simpatično, harmonijski dobro aran?irano, valjda je i zvuk dobar (na laptopu slu?am), no ?anrovski ju ne mogu nikamo strpati, pomalo mi sliči na muziku za crtić, uglavnom glazbeno je sve dobro odrađeno, ljudima se sviđa i to je ok.
balthazaar
24-04-2009, 10:51 AM
Odlicno Baka,daj da je krstimo!:)
Hvala brate! Moramo je krstit vala :P :)
Muzički simpatično, harmonijski dobro aranžirano, valjda je i zvuk dobar (na laptopu slušam), no žanrovski ju ne mogu nikamo strpati, pomalo mi sliči na muziku za crtić, uglavnom glazbeno je sve dobro odrađeno, ljudima se sviđa i to je ok.
Znaš kako, direktno su me inspirisale neke stvari od klavijaturista tipa Herbie Hancock ili Bob James...tako da dođe takav neki jazz funk...Inače , ovo je trebalo da traje dugo - 7-8 , pa do 10 minuta...prvo sam krenuo sa dugim improvizacijama plus je trebalo da bude još harmonskih modulacija u aranžmanu ... ali sam odustao od toga, jer mi se ovako učinilo kompaktno...
balthazaar
05-05-2009, 08:39 PM
Nema pljuckanja? ;) Ili sam vas ostavio bez teksta, ili sam se dao u nekom krajnje nezanimljivom smjeru ;)
Rhino
05-05-2009, 10:02 PM
Dje pljuckanja? Dobro je ovo!:wink:
Aconius
06-05-2009, 08:10 PM
Dje pljuckanja? Dobro je ovo!:wink:
Hej care ovo je skroz super,ja volim ovakvu muziku.
Evo od mene par kometara:
Solo odabir boja...jako dobar,jazz stil...super...ali zamerka na tematsku monotonost...ja bih barem malo temu varirao,ali to je vec individualno...
Tehnicki sredi onu sekundu u ulazu electic piana...prvi solo...
Po meni je sirov ovaj prvi midi bass...ima i boljih...i bubanj je naporan(jesi li ovo koristio dva lupa istovremeno u prvoj temi?)ja bih vise razradio figure i razmislio o metlici...
Generalni sonud dosta dobar i jasan...dopada mi se,kao i ovi zvoncici i sint strings u pozadini i ploca koji puuunooo daju na atmosferi!
Sve pohvale,pozz!!!
balthazaar
13-06-2010, 11:44 AM
uuuhh...kakvu sam falšinu ovdje odsvirao na jednom dijelu improvizacije!!!!:shock: mislim da je u pitanju sekunda koju sam ubacio, a tu nikako harmonski ne ide:wink:
ali džez ne poznaje falš:wink:
Super je, svidja mi se bas
DaBear
13-06-2010, 08:26 PM
da se ne uobrazis ....
nazire se Herbie hancock "inspiracija"....ali samo nazire..
Bubanj - traljav, siromasan, (lupovi bas ne rade sa tom muzikom..)
Zvukovi - sve je nekako "razclanjeno"...kao da "muzicari i instrumenti" nisu zajedno....ima neki glupi brass zvuk na leovoj strani...glupa linija..
mnogo reverba...
Pesma - malo je predugo, a predugo = dosadno...na momente ni ti ne znas sta radis / sviras...
Ovakav "jazz funk" se bazira na sviranji koje "kida" - ovo tvoje sviranje je daleko od toga...eto.
ako si potrosio max pola sata vremena na ovo - dobro je....sve preko toga...hhmmmmm.. (ima jos da se uchi)
balthazaar
14-06-2010, 01:49 PM
pravo da ti ka?em...po?to je pro?lo vremena od kad sam ovo radio, pa mogu objektivno da preslu?am...ni ja nisam ne?to prezadovoljan odsviranim improvizacijama...sada bih to znatno bolje uradio...zasigurno bih nekog drugog anga?ovao za određene sviračke momente, jer zamisao prevazilazi moje sviračke sposobnosti...to je činjenica...mada ovo je u su?tini stvar urađena iz gu?ta i zezanja - bez nekih komercijalnih namjera...Međutim, krajnje sam zadovoljan zbog toga ?to pored svega ima neku priču - ima tu gruv temu koja ostaje i koja se mo?e kasnije u mnogo, mnogo aran?mana obraditi i presvirati...čak prebaciti u hip hop ili pak house fazon...Mislim da ima tu prostu osnovu koja ulazi u muzčku memoriju posle par slu?anja koju ću sigurno ponovo realizovati u malo drugačijoj priči...kako zvučno, tako i sa sviranjem....
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.