PDA

View Full Version : Nova makina, a dzabe

OFF
21-04-2009, 10:51 PM
http://www.goldenagemusic.se/goldenageproject/uk/index.htm
http://www.justmusic.de/item/-golden-age-projects-pre-73-0-0-0-23453.html

e sad, gde je fora...... FrankoPanko, mislim da ti znas ispod haube, sta su sve osakatili, da bi dosli do ove cene?

Monroe/Rampart
21-04-2009, 11:06 PM
ihaj...gledam vec neko vrijeme tog mali?ana...rezime onoga sta je dostupno po GS-u i nekim manjim europskim forumima:

- proizvedeno u kini, u istoj tvornici gdje i razni group buyevi ekipe koja je kupovala 1073 klonove
-iste komponente i ista shema kao i chameleon labs 7602, samo bez eq sekcije
-relativno lako ga je apgrejdat promijenom input ili autput (ili oboje) trafoa...preporucljivo da budu carnhill (CL 7602 se vec i prodaje u Carnhill Modded verziji)
-sasvim pristojno zvuci i ne-moddovan, s noim trafoima je jos "otvoreniji" zvuk
-najveca dilema je oko toga sto navodno pocinje lagana distorzija nakon 55 od 80 db gaina, ali tu su se ljudi otprilike slozili da odgovor bude "sto je jednom distorzija - drugom je boja i karakter"

mogu okacit klipove s GS-a di je gitara provlacena kroz skroz moddovani pre73, nemoddovani, moddovani s output trafoom i moddovan s input trafoom, ali kontam da i sami to mozete iskopat, ako vec niste...

Jan
22-04-2009, 03:43 AM
Ja sam radio sa Golden Age TC1 Tube mikrofonom, i mogu da vam kazem da to zvuci ekstra, mnogo bolje nego Rode NTK ili tako nesto...Malo je otvoren ali i topao, a sibilanti su predivni na njemu bili...Hteo sam da uzmem jedan taj mikrofon za sebe al me strah da mi ga transportuju iz Kine, 250 E izlazi...

Monroe/Rampart
22-04-2009, 08:55 AM
Ja sam radio sa Golden Age TC1 Tube mikrofonom, i mogu da vam kazem da to zvuci ekstra, mnogo bolje nego Rode NTK ili tako nesto...Malo je otvoren ali i topao, a sibilanti su predivni na njemu bili...Hteo sam da uzmem jedan taj mikrofon za sebe al me strah da mi ga transportuju iz Kine, 250 E izlazi...

da se odmah ispricam offu na offtopicu : )

znaci to zbilja tako dobro izlazi s tim micom? jer se vec neko vrijeme mislim zamijeniti k2 s necim drugim, posto mi nikako ne lezi na glas...dvojici ljudi koje snimam fenomenalno sjeda, jer imaju dosta jak glas u donjim midovima pa me k2 rijesi posla u mixu, ali ja se nikako ne mogu spojit s njim posto imam dosta izrazene sredje visoke i generalno dosta sibilantan glas. logicno mi je bilo skrpat se za sm7b i tako odmah rijesiti "dosta muha jednim udarecem", al bih volio uz to i dalje imat kondenz. jedan...planiram u svakom slucaju isprobat sto god budem uzimao, ali kod nas u studijima imas ili k2 i classic II ili u87-ice i 414-ke...sto mi ili ne pase (rode i akg) ili mi je debelo van budzeta (neumann)...cak sam se istripovao probati nac i solidtube.

a neznam sta se tripujes za narucivanje iz Kine. firma je svedska i ima suradnju s tvornicom u Kini koja radi te 1073 klonove te ih potom salje GA-u u svedsku koji onda radi quality control i distribuira ih dalje, a ima distributere u UK, njemackoj, austriji i belgiji sigurno...za ostale zemlje neznam, al mislim da ima cak i u sloveniji...

RetroMan
22-04-2009, 11:20 AM
ima distributere u UK, njemackoj, austriji i belgiji sigurno...za ostale zemlje neznam, al mislim da ima cak i u sloveniji...
Ima i u Srbiji.

RM

Monroe/Rampart
22-04-2009, 11:51 AM
Cijenik, molim.
:)

Rhino
22-04-2009, 01:25 PM
Ja prvi put cujem za sve ovo???? U najmanju ruku bih volio linkove za neke primjere :)

Tribal_kg
22-04-2009, 01:34 PM
Takodje zainteresovan.

Edit: Ima ovde (http://testing.holmerup.biz/mic_pretest/MP3index_en.html)nekih snimaka. Procesljaj. :)

google
22-04-2009, 09:00 PM
Ima i u Srbiji.

RM

Ako ti radis, da li se moze cuti/probati mikrofon, i koliko kosta? Svejedno sam zainteresovan za kupovinu solidnog mikrofona, ako imas sta interesantno an lageru javi mi na pm.

RetroMan
23-04-2009, 11:09 AM
da li se moze cuti/probati
Ponesto i moze, ali trenutno nemam nikakv interface, pa ne moze da se snimi.

zainteresovan za kupovinu solidnog mikrofona, ako imas sta interesantno an lageru javi...
Trenutno imam 38! mikrofona, a verovatno mi ne treba vise od 26 :grin: pa bih mogao od ponekog i da se oprostim.

RM

idekius
23-04-2009, 11:36 AM
Sti?u mi opravdane primedbe od par članova!
Ljudi, ovo nije buvljak, a za trgovinu postoje oglasi na forumu i to je sasvim dovoljno!

Retroman-e, prekini sa tim, jer nema smisla da se zbog takvih stvari teme zaključavaju, a postovi bri?u!

I bez rasprave i obja?njavanja, molim!!!!