View Full Version : Slu?alice
Pozdrav!:)
Ovako, zanimaju me iskustva sa slušalicama i preporuke, prvenstveno za kontrolu detalja... nista bijesno... imam zatvorene behringer, sony, ali to koristim za monitoring pri usnimavanju... nema smisla za neko detaljno slušanje, samo informativno za pjevača i slično...
Dakle, neki model koji bi omogućio nekakvu realnu studijsku kvalitetu i omogućavao kontrolu sitnijih detalja tipa krckanje, šum, definirana panorama...
Cijenovni rang, 100-150 eura, može i više ako se isplati u odnosu na kvalitet...
Zahvaljujem!
:grin:
lesha
20-04-2009, 10:13 PM
za kontrolu detalja u tom cenovnom rangu beyerdynamic dt770 pro
zlobisha
21-04-2009, 12:04 AM
za kontrolu detalja u tom cenovnom rangu beyerdynamic dt770 pro
A sad mene interesuje, za?to ne Audio-Technica ATH-M50? Po?to su dobile za nijansu bolju ocenu na testu...
P.S.
Ja treba da kupujem slu?ke, i dvoumim se između m50 i dt770, pa zato pitam...
lesha
21-04-2009, 12:30 AM
A sad mene interesuje, zašto ne Audio-Technica ATH-M50? Pošto su dobile za nijansu bolju ocenu na testu...
P.S.
Ja treba da kupujem sluške, i dvoumim se između m50 i dt770, pa zato pitam...
na kom testu? aha, u recenzijama...
e pa vidis, ja se bas ne slazem. m50 je glasniji od dt770, ali sto se detalja tice (srednji i visoki spektar), beyerdynamic mi je favorit.
zlobisha
21-04-2009, 12:38 AM
dt770 - Zvuk je glasan a niski i visoki opseg su izraženiji u odnosu na srednji, što posle dužeg slušanja može da zasmeta. Ove slušalice definitivno reprodukuju najveću količinu basa od svih testiranih.
m50 - Kvalitet izrade i udobnost su odlični a zvuk realan i detaljan kroz ceo zvučni opseg. Ovom modelu, jednostavno, nismo mogli naći ni jednu ozbiljnu manu.
Pih... Izgleda da ću kupiti i jedne i druge... :p
lesha
21-04-2009, 01:03 AM
najbolje ih poslusaj uporedo i sam proceni.
Rhino
21-04-2009, 01:38 AM
+1 za beyerdynamic ako gledamo izmedju ta 2 modela... Sto kaze lesha, b-dynamic ne mogu da se otpanje toliko glasno, ali imaju pristojniji zvuk sto se mene tice...
I udobnije su za nosenje, sto isto poprilicno znaci:D
Mislio sam proći jeftinije ako postoji što u tom rangu, ali i ovdje su prijedlozi standardne preporuke beyer dynamic dt770 pro, tako da te uzimam...
Hvala!
:wink:
MIslim da nečeš pogriješiti ni s AKG K-240 DF, po meni jednako dobre kao DT770 ali puno ugodnije za duže zadržavanje na ušima, pogotovo ako je vruće pa se ona spužvica natopi znojem i nemaju onaj efekt kao da je netko izvukao zrak ispod njih
Doduše nisu totalni closed type i moraš imat dobro i jako pojačalo za slušalice, jer su visokoohmske
bpucekov
28-04-2009, 07:08 PM
moj favorit su definitivno akg 240 koristim ih već godinama zvuče odlično ugodne su na glavi jedino kaj mora? imati malo jače pojačalo za njih jer su 600 ohmske kao ?to je netko već prije spomenuo
puc
Sandzama
29-04-2009, 06:13 PM
sitnijih detalja tipa krckanje, ?um, definirana panorama...
Cijenovni rang, 100-150 eura, mo?e i vi?e ako se isplati u odnosu na kvalitet...
Zahvaljujem!
U ovom rangu ima
AKG K601 (detalji na kvadrat, panorama na kvadrat, manje basa, udobne)
AKG K240MKII (ZLATNA sredina), 240DF i MKI se ne proizvode odavno.
Topla preporuka je Beyer DT880Pro ali je malo skuplji
slowstar
30-04-2009, 12:50 AM
Da li je neko od vas cuo za firmu "Ultrasone" za slusalice? Da li je neko slusao pazljivo SONY
skuplje modele (zaboravih slova na pocetku, da li DP ili VP nemam pojma)
Mislim da su slusalice TOTALNO neupotrebljive za bilo sta sto ima veze sa mixom. Nista nisam rekao za usnimavanja naravno, i mislim da se tu Beyer Dynamic najbolje pokazao, jos od onog starog modela DT100 pa nadalje. Uglavnom su problemi sledeci:
1. Basa nema ni u tragovima, a i ne moze da bude, ono sto cujemo kao bas, je uglavnom "vruc vazduh"
2. stereo polje vam se u 99% sluski nalazi IZNAD glave, a ne ispred vas, levo na desno, kako bi trebalo da bude, pa sada ti miksaj?
3. U pravom slusanju (na zvucnicima, monitorima) postoji ozbiljno "mesanje" levog i desnog kanala, sto daje i dimenziju stereo snimka u vazduhu, a ne u nekom "malom mozgu"
4. Jedna od osobina stereofonskog slusanja, se nalazi u kasnjenju signala u odnosu na stranu slusanja "time delay stereo" (desna strana "kasni" u levom uvetu, i suprotno)
To ne postoji ni kod jednih slusalica, a novina je SPL "Phonitor" koji u izvesnoj meri resava taj problem.
5. Kada god sam miksao nesto koristeci slusalice, sutradan, po slusanju na zvucnicima sam pao u ocajanje cuvsi rezultat...Ne znam, ovo je moje misljenje, a i moje duuuugo iskustvo. Koliko sam procitao, cak i Pink Floyd su imali takav problem sa "headphone mix" pristupom, ako su se oni zeznuli, kako ja bednik da se ne zeznem? Uglavnom, izuzev slusanja iPod-a sa malim sennheiser XP 50 sluskama, iste skoro da uopste ne koristim, sem kada snimam klavir, ili pevaca, ili neki drugi "zivi" instrument, a tada je to skoro uvek neki od Beyer DT serije, ili redje AKG K serije.
Sandzama
30-04-2009, 11:12 AM
Takođe, smatram da su sluške nužno zlo ali isto tako i neophodnost u određenim situacijama.
Famozni ULTRASONE, koliko ja znam, ne uvozi niko u našoj domovini, zato sam i pitao gde bi mogle da se poslušaju? Jer ćemo Test slušalica uskoro proširiti, ako bude interesovanja.
Po mom mišljenju, Vi ste čika Slobo daleko od bednika ;)
iPoz
slowstar
01-05-2009, 02:19 PM
Nazalost, u Parizu, na Pigalle-u, u radnji "Home studio" ima par modela, zaista dobro rade, u odnosu na druge sluske, mada nista bez zvucnika, ponavljam. Tamo cuo i neke SONY da li MDR ili VDR, zaboravio, skupe (oko 240 evrica) zvuce Senzacionalno!!! To govorim kao vlasnik Beyera, Sennheisera, i AKG-a, tako da imam na kojoj osnovi to da tvrdim.
Umalo da tamo potrosim deo "dzeparca" na SONY, ali k'o velim Pariz bas i nije najpovoljnije mesto za kupovinu tehnike, za razliku od Munchena...
Pozdrav!:)
Ovako, zanimaju me iskustva sa slu?alicama i preporuke, prvenstveno za kontrolu detalja... nista bijesno... imam zatvorene behringer, sony, ali to koristim za monitoring pri usnimavanju... nema smisla za neko detaljno slu?anje, samo informativno za pjevača i slično...
Dakle, neki model koji bi omogućio nekakvu realnu studijsku kvalitetu i omogućavao kontrolu sitnijih detalja tipa krckanje, ?um, definirana panorama...
Cijenovni rang, 100-150 eura, mo?e i vi?e ako se isplati u odnosu na kvalitet...
Zahvaljujem!
dt770
i to bas za to sto trazis
tvrdim da ces biti jako jako zadovoljan
pozz
dt770
i to bas za to sto trazis
tvrdim da ces biti jako jako zadovoljan
pozz
Kupio DT770 pro, zadovoljan sam... a i lijepo prijanjaju i dobro su izolirane...
magnum
03-05-2009, 02:40 AM
DT-770-250 oma
dvuckovic
03-05-2009, 02:45 AM
Takođe, smatram da su sluške nužno zlo ali isto tako i neophodnost u određenim situacijama.
Famozni ULTRASONE, koliko ja znam, ne uvozi niko u našoj domovini, zato sam i pitao gde bi mogle da se poslušaju? Jer ćemo Test slušalica uskoro proširiti, ako bude interesovanja.
Po mom mišljenju, Vi ste čika Slobo daleko od bednika ;)
iPoz
Berar je uvozio, ja sam dobio neke od njega
Sandzama
03-05-2009, 07:54 AM
Berar je uvozio, ja sam dobio neke od njega
To je već korisna informacija ;)
Hvala
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.