Log in

View Full Version : Basshunter kick

Psychogen
20-04-2009, 08:11 PM
Da li neko moze da mi objasni kako je Basshunter uradio kick u pesmi "Boten Anna"...Pokusavam satima da napravim nesto identicno ili bar priblizno ali mi ne uspeva...kao da kick "duva" jacinu...Pokusao sam svakakve kombinacije sa EQ, filterom, envelop-om...Ne vredi....Njegov kick zvuci nekako mekano, ja kad oduzmem visoke frekvencije onda previse gruva...ma nikako nije ista boja i "sila"...Moze li to da se odradi preko Fruity Kick...ma bilo kako, ako neko ima neki sempl...inace radim u FL...Unapred hvala...

alavuk
20-04-2009, 08:12 PM
nadji ovde teme o sidechain kompresiji

Psychogen
23-04-2009, 06:08 PM
Procitao sam sledeci tutorial: http://sonictransfer.com/side-chain-compression-tutorial.shtml ... ali kako da uradim ovo u Frutiju, posto je u tutorialu prikazan samo primer sa Abletonom ?..Zanima me ono pod podnaslovom "setting up the compressor"...

Mika Technika
23-04-2009, 06:34 PM
treba ti ovaj kompresor

http://www.delamar.de/wp-content/uploads/2007/07/db_sc_compressor.jpg

disco violence
23-04-2009, 07:19 PM
Ne znam koji zvuk trazis ali prvo pogledaj ovo,meni se svidelo.
http://www.youtube.com/watch?v=qFCOJw_-HwA
Sretna vezba.

Psychogen
23-04-2009, 08:44 PM
Ajoj ljudi al ste cudni...:) Mika Technika, pa dobro nacicu ja taj compressor nije problem, mislim sto, sta fali i onom iz tutoriala, ali mene interesuje kako da ovo odradim u Frutiju...A opet ovaj covek daje primer u Cubase-u...:) Citajte malo postove, pogotovo moj prvi. Pitao sam se kako je npr. Basshunter uradio u pesmi "Boten Anna" i kako uspe, ne samo on vec i ostali izvodjaci dobiti ovakav zvuk. Skontao sam da se radi sidechain kompresiji...ali kako u frutiju sve ovo iz tutoriala? Ili ako moze na neki drugi nacin?

Mika Technika
23-04-2009, 09:02 PM
pa stavio sam ti taj kompresor da ti olaksam u fl studiju, i ja radim u fl, pa znam zasto sam ti rekao bas taj a inace najbolji je od svih sidechain comp.

stavis jedan na kick, a drugi na cega god hoces, i aktiviras u prvom(koji je na kick-u) external trig ukljucis, ostavis na send i sve ostalo ne diras, a na tom drugom kanalu aktivirs external i recive i podesavas parametre kako hoces i kako ti odgovara, nisam pri fl-u trenutno pa ti napamet govorim. mislim da nisam nigde pogresio :)

Psychogen
25-04-2009, 10:27 AM
Znaci stavim jedan kompresor na kick da send-uje, a drugi kompresor na bas da prima, i na tom sto je na basu namestam presete kako zelim?

Mika Technika
26-04-2009, 07:26 PM
tacno, samo nemoj zaboraviti da ga aktiviras :D

Psychogen
30-04-2009, 09:46 AM
A kako da resim stvar ako imam 2 kick-a koja mi sviraju u isto vreme? Znaci u isto vreme mi ritam udaraju 2 kicka...Ja sam mislio da ih rutiram na jedan FX kanal oba pa tako...ali ne mogu jer tad mi prelazi jacina na dB metru....a i nisu oba pod istim efektima...Sta kazes na to? :))

ThePopa
30-04-2009, 06:08 PM
Insertaj compresor na glasniji (glavniji) kick.

Mika Technika
30-04-2009, 06:29 PM
pa ne trebaju oba kicka da shalju, izaberi koji ce slati i to je to.

Psychogen
30-04-2009, 09:24 PM
Aaa zapravo ti hoces da kazes da ukupna jacina kick-ova (kako sam ja mislio) nije vazna za sidechaining, vec je potrebno da kick salje obicni signal koji kazuje da tu treba napraviti onaj tzv. prostor za kick....Tako nesto ili se varam? :)

Mika Technika
30-04-2009, 09:32 PM
vidim ja da se ti nista ne igras sa tim parametrima!

pa imas da podesis jacinu koliko jako da udje signal u taj kompresor koji prima, tako da nije bitno koliko ti je kick jak na kanalu! i imas da kombinujes koji freq. raspon kicka da uzme taj drugi sidechain. okreci samo te knobove na tom kompresoru koji prima, i podesi kako ti odgovara.

geckonium
02-05-2009, 01:33 PM
Aaa zapravo ti hoces da kazes da ukupna jacina kick-ova (kako sam ja mislio) nije vazna za sidechaining, vec je potrebno da kick salje obicni signal koji kazuje da tu treba napraviti onaj tzv. prostor za kick....Tako nesto ili se varam? :)

"znam" ja Basshuntera...
piko sam dotu sa njim 100x :)
mogu da ga pitam kad ga vidim...

Mika Technika
02-05-2009, 04:44 PM
eto, imaces informaciju sto se kaze "iz prve ruke"

inace, geckonium, dobri su ti trekovi, ova dva posebno:
lechisei i kosovska beatka

geckonium
07-05-2009, 01:33 PM
eto, imaces informaciju sto se kaze "iz prve ruke"

inace, geckonium, dobri su ti trekovi, ova dva posebno:
lechisei i kosovska beatka

thx :)
video sam ga sinoc al sam zaboravio da pitam...
tako da ovih dana...

geckonium
07-05-2009, 02:13 PM
geckonium - yo man
geckonium - you are basshunter right?
iR-BH - could be
iR-BH - ^^
geckonium - :D
geckonium - well I wanna ask you something
geckonium - how you made kick in track "boten anna" ?
geckonium - if you could explain that... that would be great! ^^

(posle 5 mina)

geckonium - ignoring me? -_-
iR-BH - haha sry
iR-BH - got stuck infront of the tv
geckonium - :)
iR-BH - Well, It's 2 bassdrums fr?n the VEC clubsounds vol 1 that I compressed with multiband compressor
geckonium - thx

Psychogen
09-05-2009, 06:38 PM
geckonium - yo man
geckonium - you are basshunter right?
iR-BH - could be
iR-BH - ^^
geckonium - :D
geckonium - well I wanna ask you something
geckonium - how you made kick in track "boten anna" ?
geckonium - if you could explain that... that would be great! ^^

(posle 5 mina)

geckonium - ignoring me? -_-
iR-BH - haha sry
iR-BH - got stuck infront of the tv
geckonium - :)
iR-BH - Well, It's 2 bassdrums fr?n the VEC clubsounds vol 1 that I compressed with multiband compressor
geckonium - thx

Geckonium, zajebavas malo a? Ljudi stvarno mi treba pomoc oko produkcije, inace uspeo sam da dobijem zvuk ovakvom tehnikom pomocu compressor-a koji je preporucio Mika Technika (hvala mu)...ali ako imate jos nekih predloga vst compressor-a, i nacina za sidechaining slobodno pisite...

Sto se tice Bashunter-a mene je taj lik iritirao u pocetku ne znam zasto (pricao sam sve najgore po skoli o njemu), ali kad sam video par intervjua, skontao sam da je saljiv i dobar lik i svideo mi se (drugarski). Tako sam i ja odlucio da radim neki Euro stil. Postavicu uskoro jos par nedovrsenih stvarcica na myspace pa vidite (znam da ne valja produkcija)...Inace postavicu jos jednu temu sto se tice lead zvuka...pa pogledajte....Unapred hvala svima!

Maiv
10-05-2009, 12:50 AM
:banghead::D tko tu koga beeeep?????

probaj Voxengo crunchesor, nisam siguran moze li se izrutat u FLu ali skroz je dobar i za sidechain i opcenito :wink:

geckonium
10-05-2009, 01:10 AM
Geckonium, zajebavas malo a? Ljudi stvarno mi treba pomoc oko produkcije, inace uspeo sam da dobijem zvuk ovakvom tehnikom pomocu compressor-a koji je preporucio Mika Technika (hvala mu)...ali ako imate jos nekih predloga vst compressor-a, i nacina za sidechaining slobodno pisite...

Sto se tice Bashunter-a mene je taj lik iritirao u pocetku ne znam zasto (pricao sam sve najgore po skoli o njemu), ali kad sam video par intervjua, skontao sam da je saljiv i dobar lik i svideo mi se (drugarski). Tako sam i ja odlucio da radim neki Euro stil. Postavicu uskoro jos par nedovrsenih stvarcica na myspace pa vidite (znam da ne valja produkcija)...Inace postavicu jos jednu temu sto se tice lead zvuka...pa pogledajte....Unapred hvala svima!

brate koji si ti kralj...
nema veze...

eto necu vishe da te zajebavam!

Mika Technika
16-06-2009, 12:45 PM
Basshunter problem (http://www.vintagesynth.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=49111&sid=45cef88e5aeceddcd61e4412a53cff03#p522331)

http://www.vintagesynth.com/forum/styles/SF_Glacier_Lite/imageset/icon_post_target.gif (http://www.vintagesynth.com/forum/viewtopic.php?p=522331#p522331)by JJQ (http://www.vintagesynth.com/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=106242) ? Mon Jun 15, 2009 6:15 pm
As I may have mentioned, basshunter lives in the same building as me. I dont know him but realy hates his music. Today I couldnt even do my laundry without hearing his crap out of the window.

geckonium
16-06-2009, 01:38 PM
Basshunter problem (http://www.vintagesynth.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=49111&sid=45cef88e5aeceddcd61e4412a53cff03#p522331)

http://www.vintagesynth.com/forum/styles/SF_Glacier_Lite/imageset/icon_post_target.gif (http://www.vintagesynth.com/forum/viewtopic.php?p=522331#p522331)by JJQ (http://www.vintagesynth.com/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=106242) ? Mon Jun 15, 2009 6:15 pm
As I may have mentioned, basshunter lives in the same building as me. I dont know him but realy hates his music. Today I couldnt even do my laundry without hearing his crap out of the window.

isti sluchaj...
zikamu mu je krsh (po mom mishljenju)...
ali "znam" choveka...

balthazaar
16-06-2009, 01:46 PM
ja sam basshunter....šta treba!? :)

kejkz
16-06-2009, 03:24 PM
ja sam basshunter....?ta treba!? :)

e, izvini brate, treba mi kilo 'leba i sastrance-vezan sabijac na celom miksu, da mi kik izadje kroz mozak, na nos i usi? aj'e, sta si se stis'o, daj, 'ocu i ja da o meni pisu na forumu! neeee, nemam ja vremena sada za to, odma'!

balthazaar
16-06-2009, 03:47 PM
ja, pravo da ti la?em - ne znam kako sam to dobio...ne?to sam d?arao i tako ispade...vele ljudi da im se sviđa...

awacs
16-06-2009, 05:03 PM
ja, pravo da ti la?em - ne znam kako sam to dobio...ne?to sam d?arao i tako ispade...vele ljudi da im se sviđa...

Oduvek sam ja znao da ste vi maheri zapravo najobičnije stipse bre ua bre :mad: Sve kao "ne znam, keve mi, tako mi do?lo" a dobio si bre Reason za D? direktno od firme iz ?vedije i oni ti objasnili sve fazone a ti neće? da ih deli? sa ortacima. I nije ni čudo ?to se ovde krije? pod tim Balthazaar nickom, i mene bi bio blam da budem ti, a nisam ti, mogu misliti koliko je tek tebe blam. A i lak?e se peva Bal-Balthazaar nego Bass-Basshunter. Nego, jesi taj avatar crtao rukom pa skenirao ili je vektorski rad? Ako je vektor, koje vrednosti brusheva koristi? za konture? Mojne si stipsa brateeeeee :please:

@Psychogen:
Nije fora (samo) u kicku, nego u celom miksu. Ako sidechainom povezuje? kick i neki instrument, on uop?te ne utiče na kick, nego na pona?anje tog drugog instrumenta. Pogledaj ovo obja?njenje procesa:

http://sonictransfer.com/side-chain-compression-tutorial.shtml

... a onda kreni da istra?uje? dalje. Neka te ne zbuni to ?to ovaj primer referi?e na Ableton Live i SSS SideCh Comp - princip je isti, sve su ostalo nijanse :wink:

balthazaar
17-06-2009, 08:42 AM
otkriću vam samo jedno!

a to je da je cica iz ovoga spota , inače snimila i par švedskih akcionih! :), pa koga zanima - nek potraži ;)

http://www.youtube.com/watch?v=fyYXirCAHP0

http://www.youtube.com/watch?v=YYO9VgoRWzY&feature=related

kejkz
17-06-2009, 09:13 AM
gadan si ti vragolan...

Psychogen
18-06-2009, 09:49 AM
Oduvek sam ja znao da ste vi maheri zapravo najobičnije stipse bre ua bre :mad: Sve kao "ne znam, keve mi, tako mi do?lo" a dobio si bre Reason za D? direktno od firme iz ?vedije i oni ti objasnili sve fazone a ti neće? da ih deli? sa ortacima. I nije ni čudo ?to se ovde krije? pod tim Balthazaar nickom, i mene bi bio blam da budem ti, a nisam ti, mogu misliti koliko je tek tebe blam. A i lak?e se peva Bal-Balthazaar nego Bass-Basshunter. Nego, jesi taj avatar crtao rukom pa skenirao ili je vektorski rad? Ako je vektor, koje vrednosti brusheva koristi? za konture? Mojne si stipsa brateeeeee :please:

@Psychogen:
Nije fora (samo) u kicku, nego u celom miksu. Ako sidechainom povezuje? kick i neki instrument, on uop?te ne utiče na kick, nego na pona?anje tog drugog instrumenta. Pogledaj ovo obja?njenje procesa:

http://sonictransfer.com/side-chain-compression-tutorial.shtml

... a onda kreni da istra?uje? dalje. Neka te ne zbuni to ?to ovaj primer referi?e na Ableton Live i SSS SideCh Comp - princip je isti, sve su ostalo nijanse :wink:

E hvala brate, ali ja sam upravo taj tutorial procitao pre nego sto sam i dosao na ovaj forum, a dosao sam posto mi je trebalo resenje za Fruity. Ali nema potrebe sada nista, skontao sam ja sve vec odavno ovo, i sibam track, uskoro ce biti gotov. :) Cak sam naucio da mi za neku primitivniju soluciju sidechaining-a uopste i ne treba poseban kompresor, vec to moze da se uradi u frutiju, automatizacijom i dobije koliko-toliko takav efekat. Jos me samo zanima gde mogu naci bas onakav sample kick-a....i da li bi trebalo jos obradjivati preko modulatora...cini mi se da ima malo attack-a :)

Sto se tice Basshunter-a, vi ostali ljudi koji se pravite da mnogo znate, mogu da vam kazem jedno: nemojte da kritikujete nekog ako mu niste jos dorasli. Nije on dzabe izdao za Warner Bros. Nije on profesionalni muzicar, ali tip bas ima talenta za kompovanje. Kad vi budete izdali nesto npr. za WB, onda slobodno poredite svoje track-ove sa njegovim.

balthazaar
18-06-2009, 10:03 AM
E hvala brate, ali ja sam upravo taj tutorial procitao pre nego sto sam i dosao na ovaj forum, a dosao sam posto mi je trebalo resenje za Fruity. Ali nema potrebe sada nista, skontao sam ja sve vec odavno ovo, i sibam track, uskoro ce biti gotov. :) Cak sam naucio da mi za neku primitivniju soluciju sidechaining-a uopste i ne treba poseban kompresor, vec to moze da se uradi u frutiju, automatizacijom i dobije koliko-toliko takav efekat. Jos me samo zanima gde mogu naci bas onakav sample kick-a....i da li bi trebalo jos obradjivati preko modulatora...cini mi se da ima malo attack-a :)

Sto se tice Basshunter-a, vi ostali ljudi koji se pravite da mnogo znate, mogu da vam kazem jedno: nemojte da kritikujete nekog ako mu niste jos dorasli. Nije on dzabe izdao za Warner Bros. Nije on profesionalni muzicar, ali tip bas ima talenta za kompovanje. Kad vi budete izdali nesto npr. za WB, onda slobodno poredite svoje track-ove sa njegovim.

ko je poredio svoje trackove sa njegovim!?

mi se malo šalimo...

ti druže budi srećan što si dobio bilo kakav odgovor , jer se od početka polu-drsko ponašaš, a pokazo si da blage veze nemaš, jer ti je trebala kilometraža da skapiraš šta je uopšte sidechain...Čemu uopšte totalno imitiranje nečijeg kika? Da i ti potpišeš za WB?! :) Aj sad fino ruke u džepove i nastavi da praviš trek ;)

u frutiju se to radi pomoću peak controllera i to vrlo detaljno i efikasno...ali ćeš sačekati da ti neko drugi sad kaže kako...ili sam Basshunter, jer mislim da nisi zaslužio da ti se objasni...da ne bude da se "pravimo da mnogo znamo"

vozdra

awacs
18-06-2009, 11:44 AM
E hvala brate, ali ja sam upravo taj tutorial procitao pre nego sto sam i dosao na ovaj forum, a dosao sam posto mi je trebalo resenje za Fruity.

Znam ja da si ga pročitao, to si i napisao na početku, a onda si i dobio rešenje za Fruity:

http://rumski.com/forum/showpost.php?p=243741&postcount=4

Samo sam hteo da te podsetim na to. Možeš da probaš i

http://www.db-audioware.com/sidechaincompressor.htm (radi u svim VST hostovima).

Jos me samo zanima gde mogu naci bas onakav sample kick-a....i da li bi trebalo jos obradjivati preko modulatora...cini mi se da ima malo attack-a :)

Nije mi baš najjasnije šta ti nije jasno :confused: Kapiram da ni Basshunter nije našao "baš onakav sample kick-a", nego je pravio kick od dva sempla:

...jel' da?

Opet - možda žela, jbmlg... :rolleyes:

Ne znam šta podrazumevaš pod "modulatotrom", ali možda stvarno treba i preko njega da se obrađuje :wink:

Sad bez šale: probaj da od jednog kicka koristiš samo tranzijent, tj. "attack", a da ti drugi služi samo za "ooouuuummm", pa ih doziraj i obrađuj po želji, pa to ti je otprilike to. Al' pošto si u međuvremenu već sve ukapirao, onda samo pošalji track kada ga završiš.

Pozdrav

P.S. Šalimo se na tvoj račun jerbo smo takvi. A ti nemoj da nas uzimaš za ozbiljno, pošto se ionako šalimo :wink:

Psychogen
18-06-2009, 03:32 PM
Awacs...Hwala ti, probacu. A vi ljudi ne shvatate da ste vi drski, a ne ja. Ja sam ovde dosao da nesto naucim oko tehnika produkcije, a ne da se pravim vazan. Ja ne idem u skolu za produkciju, niti studiram produkciju...ovo mi je hobi. Tako da je i pola sata sasvim ok da nesto shvatim. A vi koji se najvise pravite vazni, pravite se vazni kad budete na sceni, svojim delima. Ja jednostavno samo cenim dela, a mozete pricati satima o tome koliko znate, za mene ne vredite dok ne vidim neko delo od vas. To je istina, od koje normalan covek ne bi trebalo da se uvredi. Ja jednostavno cenim neciji rad, ja nisam zaludjenik u basshunter-a ali ne stoji mi da neko vredja nekog ko je ipak nesto izdao i uradio trudeci se koliko toliko.

Mika Technika
18-06-2009, 04:15 PM
psyhogene ili si lud ili se pravis lud, za kick ti je vec receno i rekao ti je geckonium (http://www.rumski.com/forum/member.php?u=7360)

balthazaar
19-06-2009, 10:04 AM
Awacs...Hwala ti, probacu. A vi ljudi ne shvatate da ste vi drski, a ne ja. Ja sam ovde dosao da nesto naucim oko tehnika produkcije, a ne da se pravim vazan. Ja ne idem u skolu za produkciju, niti studiram produkciju...ovo mi je hobi. Tako da je i pola sata sasvim ok da nesto shvatim. A vi koji se najvise pravite vazni, pravite se vazni kad budete na sceni, svojim delima. Ja jednostavno samo cenim dela, a mozete pricati satima o tome koliko znate, za mene ne vredite dok ne vidim neko delo od vas. To je istina, od koje normalan covek ne bi trebalo da se uvredi. Ja jednostavno cenim neciji rad, ja nisam zaludjenik u basshunter-a ali ne stoji mi da neko vredja nekog ko je ipak nesto izdao i uradio trudeci se koliko toliko.

da...da....ih, evo mi svi mahom postdiplomske zav?avamo na raznim fakultetima i vi?im ?kolama vezanim za audio produkciju...ja pi?em doktorat na temu " Sidechain u Frutiju" pahhahahahah:)....E, moj dru?e...da samo ti zna? koliko si pogre?nog čovjeka na?ao za "tu priču"...a , da si malo čitao po ovom forumu - vidio bi...

loverboydex
19-06-2009, 02:07 PM

Ovaj forum je zlatni rudnik za svakoga tko se amaterski bavi glazbom, zato po?tuj ljude koji nam poma?u u tome.Makar i na humoristično-sarkastični način. Respect.

balthazaar
19-06-2009, 05:42 PM
Evo da ne budem sisa radi drugih koji su ovdje i kojima to mo?e koristiti...a, samo autor threda bi sačekao "malo" na odogovor...

FL ima plagin po imenu Peak Controler koji slu?u za to da jedan izvor modulira određeni parametar...Stavi? P.C. na kanal zvuka koji treba da modulira - obavezno isključiti "mute" dugme koje je (ne znam za?to!?) po defaultu upaljeno...ostaviti "ramp" dugme. Onda klikne? desnim na parametar koji ?eli? da bude moduliran i izabere? "link to controler" i nadjes peak, mozes i sa lfo i bez lfo...u ovom slučaju je dovoljan peak..na peak controleru onda detaljno pode?ava? ?ta treba da se de?ava...brzinu, opeg, počenu tačku i tako...

DaBear
19-06-2009, 05:48 PM
meni kad se svidja neciji kick (ili snare) ili sta vec - JA GA SAMPLUJEM !!!

CAS POSLA - nema smaranja!! Tu je !!

Bezbolno - Brzo - Jeftino..

Potrazis / procesljas extended remixe / verzije, itd..skoro uvek ima da se "ulovi" nesto..
Ljudi su pored svih virtualnih sintija ZABORAVILI NA SEMPLOVANJE!!!!!

PS - ja sam izdavao/imao "radove" i za Warner Brothers, i za BMG/Logic, i za Universal, i za koga sve jos...znaci - znam sta radim !! :da::wink:

Mika Technika
19-06-2009, 06:24 PM

Potrazis / procesljas extended remixe / verzije, itd..skoro uvek ima da se "ulovi" nesto..

PS - ja sam izdavao/imao "radove" i za Warner Brothers, i za BMG/Logic, i za Universal, i za koga sve jos...znaci - znam sta radim !! :da::wink:

tacno, ali on cak ne mora ni da sempluje, vec samo da skine banku koju mu je geckonium (http://www.rumski.com/forum/member.php?u=7360) rekao, to mu je sva muka koja ga ceka

lesha
19-06-2009, 06:28 PM
e jesu lenje ove nove generacije..

Mika Technika
19-06-2009, 07:07 PM
i previse

DzoniPFC
19-06-2009, 08:18 PM
Sve samo kopirate niko da se potrudi i da izmisli svoj fazon.... :banghead:

Mika Technika
19-06-2009, 08:56 PM
koji fazon?

Psychogen
19-06-2009, 10:36 PM
Evo da ne budem sisa radi drugih koji su ovdje i kojima to može koristiti...a, samo autor threda bi sačekao "malo" na odogovor...

FL ima plagin po imenu Peak Controler koji služu za to da jedan izvor modulira određeni parametar...Staviš P.C. na kanal zvuka koji treba da modulira - obavezno isključiti "mute" dugme koje je (ne znam zašto!?) po defaultu upaljeno...ostaviti "ramp" dugme. Onda klikneš desnim na parametar koji želiš da bude moduliran i izabereš "link to controler" i nadjes peak, mozes i sa lfo i bez lfo...u ovom slučaju je dovoljan peak..na peak controleru onda detaljno podešavaš šta treba da se dešava...brzinu, opeg, počenu tačku i tako...

Za peak controller kao controller sam i ranije znao, i koristio ga. Samo sto ja nisam znao za samu tehniku sidechain-a, zapravo ja nisam znao to kako dobijaju takav efekat. A kad sam saznao kako u praksi izgleda sidechaining, onda sam skontao da se to moze uraditi i preko P.C.-a. I nisi morao da mi dajes odg na to.

alavuk
19-06-2009, 11:43 PM

ako si , vidim da toliko imas posla da pijes maltene kaficu sa nama svaki dan , mozes da mi pospremis krevet ???? mrzi me danas nesto ... btw sto bi semplovao kad sam kazes sad svega ima ... mada i dalje jurim pesme pa selektrujem copy paste loop save as pa pitch shift ...

silicon science
20-06-2009, 12:32 AM
Dobar kik je onaj koji je dobar... I jak... A kad ga usemplujesh... iiiiiiiiiiiiiiiiiiihaaaa
Ionda repeat, repeat,repeat, repeat...
I eto ti hit :)

I onda dalje stagod...
repeat imash hit
repeat imash hit
ri../

Psychogen
20-06-2009, 12:43 AM
Dobar kik je onaj koji je dobar... I jak... A kad ga usemplujesh... iiiiiiiiiiiiiiiiiiihaaaa
Ionda repeat, repeat,repeat, repeat...
I eto ti hit :)

I onda dalje stagod...
repeat imash hit
repeat imash hit
ri../

To nesto na racun elektronske muzike? :) Ma dobro, necu ja da semplujem, da sam hteo semplovati ne bih ovde zeleo da naucim nesto oko produkcije. :)

silicon science
20-06-2009, 12:46 AM
To nesto na racun elektronske muzike? :) Ma dobro, necu ja da semplujem, da sam hteo semplovati ne bih ovde zeleo da naucim nesto oko produkcije. :)

Sempluj malo prvo pa posle forum jebesh ga... Ozbiljno

DaBear
20-06-2009, 07:46 AM
ako si , vidim da toliko imas posla da pijes maltene kaficu sa nama svaki dan , mozes da mi pospremis krevet ???? mrzi me danas nesto ... btw sto bi semplovao kad sam kazes sad svega ima ... mada i dalje jurim pesme pa selektrujem copy paste loop save as pa pitch shift ...

pa treba mi 10 min. svaka dva dana da vidim jel ima nesto novo..evo sad, napr. gledam mailove, pijem caj sa mlekom, jedem bananu (svi ostali spavaju , jos je rano 7:30) i virnem na Rumski..

preko nedelje, opet isto..na pauzi...mora pauza malo, a i da razbistrim mozak malo...neko izadje da popushi..ja virnem na web malo...

by the way...nemas predstavu u kako velikom (ogromnom - u svim pogledima) projektu sam !!!

alavuk
20-06-2009, 10:40 AM
vec 3 godine si u tom projektu ... crtani film bese ili nesto slicno ... itekako znam koliko je to zahtevno ... posto sam bio u neposrednoj blizini nastanka zvuka (dijalozi ,muzika i ostalo) i za tehnotize tj edit i ja alekse gajica ...

DaBear
20-06-2009, 11:53 AM
vec 3 godine si u tom projektu ... crtani film bese ili nesto slicno ... itekako znam koliko je to zahtevno ... posto sam bio u neposrednoj blizini nastanka zvuka (dijalozi ,muzika i ostalo) i za tehnotize tj edit i ja alekse gajica ...

do sad je bio pre-production (!!) sad tek krece ludilo...a muzika / dijalozi / efekti i ostalo su SAMO 10% od posla, a sve ide preko mene :cry::cry::cry:

alavuk
20-06-2009, 01:17 PM
hoces da ti pomognem ? :D

Psychogen
22-06-2009, 10:08 PM
Ljudi pomazite...probo sam sve, ne znam vise sta se nalazi u tim njihovim trackovima, ali nema sanse da dobijem lead zvuk kao u onoj njegovoj pesmi "angel in the night". I plus...mi ovde svo vreme govorimo o sidechainingu, a on utice na bass...a ne menja kick, dakle pricamo o basu, umestno o obradi kicka, ali dobro. Evo pocujte moj track...znam da mnogo sta nevalja, malo ima i clippinga...ali sta da radim pomagajte! Cekam kritike. http://rapidshare.com/files/247501466/Marko_Dragichevich_-_Fly_To_The_Sky__Demo_.mp3.html

DaBear
22-06-2009, 10:21 PM
Ljudi pomazite...probo sam sve, ne znam vise sta se nalazi u tim njihovim trackovima, ali nema sanse da dobijem lead zvuk kao u onoj njegovoj pesmi "angel in the night". I plus...mi ovde svo vreme govorimo o sidechainingu, a on utice na bass...a ne menja kick, dakle pricamo o basu, umestno o obradi kicka, ali dobro. Evo pocujte moj track...znam da mnogo sta nevalja, malo ima i clippinga...ali sta da radim pomagajte! Cekam kritike. http://rapidshare.com/files/247501466/Marko_Dragichevich_-_Fly_To_The_Sky__Demo_.mp3.html

sine, sta hoces, da ti neko kaze "taj i taj sinti, program broj45, kroz taj i taj efekat..!!" ????
Nadjes slican zvuk, pa onda malo vrtis reglere na sintu, usput naucis sta koji radi i zasta sluzi...(korisno !!)
klipping se i necuje, ali se cuje da je sve malo naivno,,i da je jos daleko od Basshuntera (iako i on nije neka faca!!) Ok,,ubo je jedan mega Euro hit, ali ovaj "angel.." je bas teska ljiga / limunadica...
Ja volim pop i komerc. ali ovo je bas bezveze...
Posto se cuje da se odskora bavis muzikom, nije lose za pocetak - samo napred

lesha
22-06-2009, 10:38 PM
mislis da je nama znanje palo sa kruske?

Psychogen
23-06-2009, 10:30 PM
Pa nije palo. Samo ja kad postanem dobar producent, necu se ustrucavati da pomazem drugima :)))

lesha
23-06-2009, 11:14 PM
koliko sam shvatio, ljudi su ti vec objasnili.

i ne mozes da cekas na gotovo, da bi uopste nesto naucio, moras da cackas sint da bi naucio bilo sta o sintezi, ili da nadjes literaturu o tome.

o tome smo dosta govorili ovde na forumu, mogao bi malo i da potrazis.

Psychogen
29-06-2009, 08:55 PM
koliko sam shvatio, ljudi su ti vec objasnili.

i ne mozes da cekas na gotovo, da bi uopste nesto naucio, moras da cackas sint da bi naucio bilo sta o sintezi, ili da nadjes literaturu o tome.

o tome smo dosta govorili ovde na forumu, mogao bi malo i da potrazis.

Cackam ja njega vec par godina...Ali nije samo to dovoljno. A da se ubijam od literature? Pa cemu onda sluzi ovaj forum? Da bi mi "profesionalni producenti" objasnili da treba da cackam sint i citam stranu literaturu posto nase nema...Odgovor - ne sluzi nicemu onda. Osnove sinteze sam procitao.

awacs
29-06-2009, 09:20 PM
A da se ubijam od literature? Pa cemu onda sluzi ovaj forum?

Valjda služi tome da ljudi razmenjuju misli, ili ne'm pojma čemu služi :rolleyes: Čini mi se da previše očekuješ od foruma. Forum nije škola.

Pozdrav,

Vasa

balthazaar
29-06-2009, 11:17 PM
Cackam ja njega vec par godina...Ali nije samo to dovoljno. A da se ubijam od literature? Pa cemu onda sluzi ovaj forum? Da bi mi "profesionalni producenti" objasnili da treba da cackam sint i citam stranu literaturu posto nase nema...Odgovor - ne sluzi nicemu onda. Osnove sinteze sam procitao.

još samo paaaar godina za nas...:D moraćeš čačkati druže onda još koju godinu :D Ovo nije kurs , već forum - a kakako objasniti nekom nešto što mu već objasniš , a on ne kapira?! I na šte u suštini svodi ova priča? Naučite me da zvučim kao Basshunter!? WTF!? Džaraj, džaraj, džaraj...ja 10 godina džaram oko ovoga, a na ovom forumu spadam među mlađe...pa ti sam zaključi...

Boki_R
30-06-2009, 01:05 AM

Nasao sam pravi plug-in za tebe

N-Emanig DE pored toga sto ti je sve na tacni, i lepo zvuci

Ukljucis lepo sve tuo u FL i na konju si:D

Psychogen
01-07-2009, 09:53 AM
jo? samo paaaar godina za nas...:D moraće? čačkati dru?e onda jo? koju godinu :D Ovo nije kurs , već forum - a kakako objasniti nekom ne?to ?to mu već objasni? , a on ne kapira?! I na ?te u su?tini svodi ova priča? Naučite me da zvučim kao Basshunter!? WTF!? D?araj, d?araj, d?araj...ja 10 godina d?aram oko ovoga, a na ovom forumu spadam među mlađe...pa ti sam zaključi... A ne ne druze...Nisam mislio da zvucim kao Basshunter bukvalno...samo on mi je bio prvi na tapetu, kada sam se poceo pitati oko tehnike produkcije tog zanra...I onda sam poceo da postavljam pitanja u vezi njega, hteo sam skontati kako on to radi. :)))))

geckonium
22-07-2009, 07:44 PM
A ne ne druze...Nisam mislio da zvucim kao Basshunter bukvalno...samo on mi je bio prvi na tapetu, kada sam se poceo pitati oko tehnike produkcije tog zanra...I onda sam poceo da postavljam pitanja u vezi njega, hteo sam skontati kako on to radi. :)))))

eto vidish...
da nisi bio drzak mozhda bi dao Basshunteru tvoj demo da ga prokomentarishe malo xD
sledece pitanje Scooter kick? (jbg njega ne znam)

inache Basshunter je skroz prso... pijan ko letva svako veche... pricha gluposti i ponasha se ko tenkre... mora da je zbog tog KICKA ^^

geckonium
23-07-2009, 02:59 PM
ili zato shto mu je riba glumila u pornicima :)
mada ne bi se bunio ni nju da semplujem xD

hvala balthazaar-u na informaciji :D

Psychogen
27-07-2009, 10:19 PM
ili zato shto mu je riba glumila u pornicima :)
mada ne bi se bunio ni nju da semplujem xD

hvala balthazaar-u na informaciji :D

Nije to njegova riba, nego se pojavljuje samo u spotovima, a riba je od njegovog menadzera valjda odkud znam. Skontao sam ja sve odavno, ljubomorni ste na njega. Ali meni to nijhe bitno ja sam pitao konkretno za traku i produkciju, a on nije ni bio bitan uopste.

geckonium
28-07-2009, 12:19 PM
Nije to njegova riba, nego se pojavljuje samo u spotovima, a riba je od njegovog menadzera valjda odkud znam. Skontao sam ja sve odavno, ljubomorni ste na njega. Ali meni to nijhe bitno ja sam pitao konkretno za traku i produkciju, a on nije ni bio bitan uopste.

brate nismo mi ljubomorni...
nego njegov menadzer :rotfl::rotfl::rotfl:

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/blmzvxMux9c&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/blmzvxMux9c&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Psychogen
28-07-2009, 05:51 PM
Ma ljubi se ona sa njim gde god stigne, sam si rekao da je kurva...ali nije njegova devojka sada.

geckonium
28-07-2009, 06:27 PM
Ma ljubi se ona sa njim gde god stigne, sam si rekao da je kurva...ali nije njegova devojka sada.

vidim ti bash pratish njegov privatni zhivot!
...TO JE LEPO! :banghead:

Psychogen
28-07-2009, 09:00 PM
yeah :) no da prekinemo prepirke...doradio sam moj miks...poslusajte http://rapidshare.com/files/261118225/Marko_Dragichevich_-_Fly_To_The_Sky.mp3.html

Treger
28-07-2009, 10:39 PM
Nasao sam pravi plug-in za tebe

N-Emanig DE pored toga sto ti je sve na tacni, i lepo zvuci

Ukljucis lepo sve tuo u FL i na konju si:D

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

a mozda bi trebao da kupis subwoofer... :wink:

geckonium
29-07-2009, 03:19 PM
yeah :) no da prekinemo prepirke...doradio sam moj miks...poslusajte http://rapidshare.com/files/261118225/Marko_Dragichevich_-_Fly_To_The_Sky.mp3.html

josh bass-a!! :da: