PDA

View Full Version : T.C.Electronic BMC-2 Monitor controller

DeMa
17-04-2009, 04:08 PM
halo Tc izbacio novi kontroler. Koji ima uzebi DA konvertor.

Zanimljivo pruza dva izlaza jedan Analogni i jedan digitalni izlaz. tako da mogu Monitore sa diditalnom opcijon direknto Spojiti.

Clock je, kako pise u jedom clanku, iz sistma 6000 tako da bi to trebalo biti jako dobro.

REF Button jako zanimljivo preset koje vraca sistem na refernetan level slusanja.

http://www.delamar.de/wp-content/uploads/2009/03/tc_electronic_bmc-2.jpg

cjena ce biti meni se cini 599€. Ako su konvrteri dobri sigurni jako zanimljiva stvar.

Pozz
Denis

quake
17-04-2009, 04:59 PM
Izgleda lepo i prakticno ali cini mi se,totalno aktivna varijanta a ja to bas i nevolim.Mada se relejima i atenuatorom retko ko danas i sluzi jer su te varijante skupe bez obzira na jednostavnost.Pozdrav Demo,svrati na ovu temu http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24716&page=11 sigurno mi mozes pomoci.

boggy
17-04-2009, 09:49 PM
Na stranu sto nema atenuator sa relejima (http://www.cranesong.com/AVOCET.html) ... ovde je (po mom skromnom misljenju) problem sto nema FW interfejs... to mu smanjuje upotrebljivost (treba vam neka karta koja ima S/P DIF, ADAT ili TOSLINK, barem).. cudno je najvise zato sto im je u internoj tehnologiji koju su primenili (DICE, JET PLL), firewire interfejs prakticno "na tanjiru". Bez FW (mora dodatna kartica) i sa cisto digitalnom atenuacijom... nisam siguran da li se to sve isplati.

pozdrav

bogi

quake
17-04-2009, 10:05 PM
Pa da,steta za ovaj lep dizajn.Boggy,svrati molim te i ti na ovaj link sto dadoh ako stignes,mozes sigurno da mi pomognes.

dvuckovic
17-04-2009, 10:33 PM
Na stranu sto nema atenuator sa relejima (http://www.cranesong.com/AVOCET.html) ... ovde je (po mom skromnom misljenju) problem sto nema FW interfejs... to mu smanjuje upotrebljivost (treba vam neka karta koja ima S/P DIF, ADAT ili TOSLINK, barem).. cudno je najvise zato sto im je u internoj tehnologiji koju su primenili (DICE, JET PLL), firewire interfejs prakticno "na tanjiru". Bez FW (mora dodatna kartica) i sa cisto digitalnom atenuacijom... nisam siguran da li se to sve isplati.

pozdrav

bogi

Sa te strane gledano, tako je. Medjutim, ako gledamo sa stanovista standalone DAC konvertera, ispada da je u konkurenciji Lavry, Mytek, Benchmark, ne samo funkcionalniji zbog broja I/O, mogucnosti simultanog DA i DD izlaza, nego i po cijeni. I naravno, volume kontrola je jos i bonus, sa vecinom mogucnosti koje su potrebne (doduse, nema talkback, ali za to smo u drugom threadu vec nasli dovoljno jeftinih rijesenja)

boggy
17-04-2009, 10:37 PM
Sa te strane gledano, tako je. Medjutim, ako gledamo sa stanovista standalone DAC konvertera, ispada da je u konkurenciji Lavry, Mytek, Benchmark, ne samo funkcionalniji zbog broja I/O, mogucnosti simultanog DA i DD izlaza, nego i po cijeni. I naravno, volume kontrola je jos i bonus, sa vecinom mogucnosti koje su potrebne (doduse, nema talkback, ali za to smo u drugom threadu vec nasli dovoljno jeftinih rijesenja)

Hm, jedino je razlika u kvalitetu volume kontrole ovde i kod recimo Lavry DA10... tamo je digitalno kontrolisana analogna (putem solid state switch-eva, a ne mehanickih relea, kao kod avocet-a)...Kod benchmarka i Myteka je potenciometar... sto je opet (vama) bolje od cisto digitalne atenuacije... kao sto je kod TC slucaj.

Ali sto se tice cene, konektivnosti, elegancije i ergonomije... TC je pobednik definitivno... ako se gleda u odnosu na ove ~1k$ konvertore

pozdrav

bogi

OFF
17-04-2009, 10:38 PM
Koliko D/a u toj cenovnoj klasi moze da bude chujni pomak u odnosu na neke standardne kartice (RME npr)?

dvuckovic
17-04-2009, 10:40 PM
Koliko D/a u toj cenovnoj klasi moze da bude chujni pomak u odnosu na neke standardne kartice (RME npr)?

paaaaa, CUJ? :)

boggy
17-04-2009, 10:42 PM
paaaaa, CUJ? :)

Daaa... nista bez micanja sebe tamo negde gde to moze da se cuje, i licne spoznaje "svete tajne" sta tu i kako zvuci... :)

pozdrav

bogi

p.s. mada jeste puno lakse postavljati standardna "Rumski type" pitanja.. o "zvucnom kvalitetu" konvertora... barem ne mora da se ustaje sa stolice :p

dvuckovic
17-04-2009, 10:43 PM
Daaa... nista bez micanja sebe tamo negde gde to moze da se cuje, i licne spoznaje "svete tajne" sta tu i kako zvuci... :)

pozdrav

bogi

Tako ispada...ili to, ili kupuj sto ti kazu.:)

OFF
17-04-2009, 11:04 PM
Moram da vidim u Uzicu u Robnoj kuci, da poslusam te konvertore :(

boggy
18-04-2009, 12:23 AM
Moram da vidim u Uzicu u Robnoj kuci, da poslusam te konvertore :(

Poenta je u tome, da ono sto ne mozes poslusati sopstvenim usima,... jednostavno ne kupuj "na gluvo"... savet kao i svaki drugi, mozda dobar, mozda los, mozda neostvariv, mozda neupotrebljiv.... ali savet... ono... dobra namera... cuvaj novce koje imas/nemas.... itd...

pozdrav

bogi

clusterchord
18-04-2009, 01:24 AM
cek cek, ocete rec da ovo govance ima samo digitalnu atenuaciju - odnosno kad stisavas u biti rusis broj bitova, dinamiku...??!?!?!

nije analogni pot na izlazu???

ako je to zaista tako, pa to je totalno kretenski za ovakav tip proizvoda..

OFF
18-04-2009, 10:36 AM
Poenta je u tome, da ono sto ne mozes poslusati sopstvenim usima,... jednostavno ne kupuj "na gluvo"... savet kao i svaki drugi, mozda dobar, mozda los, mozda neostvariv, mozda neupotrebljiv.... ali savet... ono... dobra namera... cuvaj novce koje imas/nemas.... itd...

pozdrav

bogi

Ma nisam ni razmisljao u pravcu kupovine, nego sam samo hipoteticki postavio pitanje, vezano za odnos cena/kvalitet kod d/a. Znam da ih ima i do 10k $ za 2ch, ma me zanima generalno koliki je pomak nesto sto ima josbrdo stvari i neki d/a... da li uopste moze biti bolji od onoga sto vecina nas vec ima

boggy
18-04-2009, 11:01 AM
Ma nisam ni razmisljao u pravcu kupovine, nego sam samo hipoteticki postavio pitanje, vezano za odnos cena/kvalitet kod d/a. Znam da ih ima i do 10k $ za 2ch, ma me zanima generalno koliki je pomak nesto sto ima josbrdo stvari i neki d/a... da li uopste moze biti bolji od onoga sto vecina nas vec ima

opet da ponovim... ne znam... moraces da cujes...

pozdrav

bogi

DeMa
18-04-2009, 07:02 PM
ovo cisti Volumen kontroler!!!!!!!!!!!
znaci nije interface!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to bi trebalo biti kao prvo jasno. znaci nije potreban firewire.

Imas dva izlaza kak sam napiso. i konvertori su iz 6000 od tc. tako pise.
e sada ako neko kaze da ti konvertori nevaljaju onda nikom nista,

drugi izlaz je digitalni di mozes direkno spojiti monitore koje imaju digitalni ulaz.
Naprimjer KS Digital ads 30.

poss
Denis

boggy
18-04-2009, 09:14 PM
......i konvertori su iz 6000 od tc. tako pise.
........

Denis, ne verujem da su unutra "konvertori iz 6000", ali konstrukcija clock managmenta JESTE. JET PLL je nesto sto su razvili za sistem 6000 i sto se dobro pokazalo, a jedinstveno je u svetu... sami konvertori ne moraju biti isti (ne bi bilo toliko jeftino da tu nisu malko ustedeli)

pozdrav

bogi

LACKY
19-04-2009, 01:43 AM
A, jedno generalno pitasnje!
Koji sve tipovi ili proizvodjaci konvertera postoje?
I koji je to dijapazaon cena?
Ako TC 6000 kosta(sa svojih 8 AD i 8 DA konvertera) izmedju 10-15 hiljada evra(znam da tu ima i pameti). A Digi Design HD 192 (sa svojih 8 AD i 8 DA konvertera) 3 hiljade(a ima i tu pameti), dali to znaci da TC ima 5x bolje konvertere(mislim da ta razlika u ceni nema nikakve veze sa konverterima)?

Moritz
19-04-2009, 02:07 AM
a, jedno generalno pitasnje!
Ako tc 6000 kosta(sa svojih 8 ad i 8 da konvertera) izmedju 10-15 hiljada evra(znam da tu ima i pameti). A digi design hd 192 (sa svojih 8 ad i 8 da konvertera) 3 hiljade(a ima i tu pameti), dali to znaci da tc ima 5x bolje konvertere(mislim da ta razlika u ceni nema nikakve veze sa konverterima)?

+1

OFF
19-04-2009, 02:07 PM
A, jedno generalno pitasnje!
Ako TC 6000 kosta(sa svojih 8 AD i 8 DA konvertera) izmedju 10-15 hiljada evra(znam da tu ima i pameti). A Digi Design HD 192 (sa svojih 8 AD i 8 DA konvertera) 3 hiljade(a ima i tu pameti), dali to znaci da TC ima 5x bolje konvertere(mislim da ta razlika u ceni nema nikakve veze sa konverterima)?

To sam upravo i ja pitao........... a RME sa svojih 10ad/da kosta 1000e i opet nesto radi

slowstar
19-04-2009, 04:24 PM
Meni (zasada) nije potrebno nista bolje od FF 800, naravno ne racunam tu mic preampove, nego samo linija AD i linija DA, sa tim sam zadovoljan, a cuo sam mnoooogo sto sta sto kosta $$$$$...

DeMa
20-04-2009, 08:38 AM
Ovo sprava i nije najmenja ako imas naprimjer fireface na cemu mozes regulirati volumen.
Ja imam samo konvertore naprimjer.
I meni je potrebno jedan Monitor Kontroler. I to je jedini posao ovog uredjaja.

Boggy
Tocno konvertori nisu od sistema 6000 nego jitter.
Sto je dosta zanimljivo. Da se razumimo ovo je jos sve gornaj liga ali nije absolutna klassa. O tome nemoramo raspravlajti.

poss
Denis