View Full Version : Novitet iz Apple-a
DADDY Z
13-04-2009, 02:49 PM
http://img54.imageshack.us/img54/1848/mailgooglecom0323586.jpg
Predpostavljam da je gos'n Sloba već naručio
:D
DaBear
13-04-2009, 03:17 PM
Vrh !!!!
quake
13-04-2009, 03:30 PM
Treba da promene i znak,zagrizena paprika bi legla...:)
Everbeatz
13-04-2009, 04:33 PM
:D super!:D
Rhino
13-04-2009, 04:42 PM
:rotfl:
dvuckovic
13-04-2009, 04:42 PM
Koja je verzija? Radi li na Leopardu ili je samo PPC? Nije UB?
ja mislim da je ljut za evropsko trziste
quake
13-04-2009, 05:03 PM
Izgleda da radi na Leopardu i intelu posto mu ovaj poklopac dodje nesto kao reset taster:).
diviner
13-04-2009, 05:09 PM
Ja mogu samo da javim da je ruDAW tim uspjesno optimizovao ruDAW XTM sa OSX sistemom, na kome iVar radi bez do sada uocenih anomalija...
InsaneEyes
13-04-2009, 06:15 PM
jel' nije puco'?
slowstar
18-04-2009, 11:22 PM
Pojeo vec nekoliko tegli, naravno, bolji iVAR ne postoji, kao i kod ostalih proizvoda sa i slovom na pocetku. Volim kada malo "rezi", a sto se apsolutne ljutine tice, odgovoricu kao Ajnstajnova tasta, kada je Albert pri probanju njenog paprikasa rekao:
"Draga tasto, ovaj paprikas je veoma ljut"
Tasta mu genijalno odgovori: "Sve ti je to relativno moj Alberte"
Od tada se Albert ozbiljno zamislio, i par meseci kasnije je nastala opsta teorija relativiteta, za kojom su sledili i novi naucni proboji - the rest is history
Dakle iVAR je ODLICAN!!!
P.S. zaboravih da pomenem da se ovo desavalo u Novome Sadu, i da mu je tasta, kao i uostalom supruga (Mileva mislim), "nasa".
slowstar
18-04-2009, 11:29 PM
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! (онима који поштују и славе овај празник)
akordeonista
19-04-2009, 12:35 AM
Vaistinu voskrese!!!
IVar je super ali ima jednu veliku manu, ima veoma kratak vek trajanja!!! Verovatno je pravljen za kratkorocnu upotrebu. Sto bi rekao Radovan III: "...lazu trgovci, majku im, pise rok upotrebe god`nu dana a pojedes ga za pet minuta..."!!!:grin:
LACKY
19-04-2009, 01:01 AM
Pojeo vec nekoliko tegli, naravno, bolji iVAR ne postoji, kao i kod ostalih proizvoda sa i slovom na pocetku. Volim kada malo "rezi", a sto se apsolutne ljutine tice, odgovoricu kao Ajnstajnova tasta, kada je Albert pri probanju njenog paprikasa rekao:
Od tada se Albert ozbiljno zamislio, i par meseci kasnije je nastala opsta teorija relativiteta, za kojom su sledili i novi naucni proboji - the rest is history
Dakle iVAR je ODLICAN!!!
P.S. zaboravih da pomenem da se ovo desavalo u Novome Sadu, i da mu je tasta, kao i uostalom supruga (Mileva mislim), "nasa".
Naravno Slowstare!
Pa za tvoju informaciju, zena Steve Jobsa je iz Arilja!
I sam je rekao da je kao simbol (ugrizene jabuke) za svoju firmu uzeo po dogadjaju kada je prvi put otisao u tasbinu.
Svekrva Mileva ga je poslala na pijac, a cigani (videvsi Amerikanca) prodadose mu ogriske, a on se naljuti i nikada vise ne htede doci u tasbinu.Te se od zene razvede i sredi da je protera(preko veze) u Sibir (tada je jos uvek postojao CCCP). A ona posle bega iz Gulaga, ode u USA i kao intelegentna zena napravi Intel!
A posle je Steve-u trebalo 30 godina da se seti kako se zvase ono sto lici na pekmez a nije slatko i nezove se Motorola!
Naravno da Amerikanci prave sve najbolje na svetu (sem automobila, garderobe, hrane,mikrofona, softvera i jos po nesto) pa i Ajvar!
PS: Izvinjavam se, rece mi ortak da prave najbolje palice za bejzbol i loptice za Golf (mada, kaze, da se to danas mozda proizvodi u Kini)!
A opet, ko zna? Mozda se ova (gore) reklama odnosi na firmu koja vari poklopce za tegle, i zove se "I"!
shigumicu
19-04-2009, 01:17 AM
Dakle iVAR je ODLICAN!!!
Mala ispravka, desavalo se u Titelu, posto je Mileva Titeljanka, a Anstajn je bio na rucku u Titelu. :da:
P.S. Ovi Novosadjani oce da nam otmu Milevu. :mad:
dejankuki
19-04-2009, 08:59 AM
Hmmm zar nije Forest Gump vlasnik one tamo neke poljoprivredne firme koja se bavi preradom Jabuka.. i on ulozio pare.. tj. nije on nego njegov sardzent iz vremena kada je sluzio u USarmi a posle ostao bez extremiteta...
Sad me terate da se zamislim ko je vlasnik Applea..
peruzza
19-04-2009, 12:07 PM
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! (онима који поштују и славе овај празник)
IVARstinu BOCKPECE!!!
slowstar
19-04-2009, 04:32 PM
Sime, kao ti ne bi voleo da imas "Tesla motors" auto, koji prelazi 460 km sa punim akumulatorima, a puni se 2 sata, uz to "sedan" i ide do stodze za nekih 5 sec?
Ponavljam, zezanje je ovo sa "I" ali i sam znas koji je "soft" ili OS najbolji, jer ga licno koristis, a na cemu, postaje i meni prilicno svejedno, ovih dana te kontaktiram zbog piva i dogovora oko nove "masine", jos kada bi Diviner 'teo da je sklopi, uhaaaaa!!
Da te podsetim: www.teslamotors.com a cena oko 50 soma $ ili 38 soma eu, prava sitnica, par dobrih mixeva i to ti je!!
Arthur
19-04-2009, 04:48 PM
ili jedan al baš dobar mix!
slowstar
19-04-2009, 05:23 PM
Ili realno naplacenih 5 pesama sa aranzmanima cuvenog dueta D.B."B"-D.A.
To otprilike toliko kosta, bez preterivanja.Kada se tako posmatra, auto mu dodje kao
"damping" cena
shigumicu
19-04-2009, 05:59 PM
ili jedan al ba? dobar mix!
Mislis jedan dobar miXXX film :).
quake
19-04-2009, 09:50 PM
ali i sam znas koji je "soft" ili OS najbolji, jer ga licno koristis, a na cemu, postaje i meni prilicno svejedno, ovih dana te kontaktiram zbog piva i dogovora oko nove "masine", jos kada bi Diviner 'teo da je sklopi, uhaaaaa!!
...zalosno,a ja mislio da je G-din Sloba zakleti Mac-ovac.Pravi Mac-ovci jos uvek koriste PPC pored OSX-a i nece da predju na Intel,ne interesuje ih brend vec masina koja njima,licno, najvise odgovara.Sada jos Diviner treba da mu sklopi ono sto je nazivao APOTEKAROM:banghead: ....ccccc...ostade nas ipak samo par....cutali smo i cutacemo al....omaklo se ovaj put,morao sam.Sorry:(
slowstar
20-04-2009, 02:34 AM
Uspeo ti je "izazov" JESTE, ja i dan danas koristim MAC sa PPC (G5) procesorom, iako imam i MacBook sa intelom, i JESTE, obozavam MAC, prvo zbog genijalnog OS-a, a zatim zbog besprekorne izrade kucista, komponenti i ploce, ali postoje dva glavna problema:
1. 8-core intel MAC PRO je SABLASNO SKUP, van mog domasaja za tu namenu.
2. moj voljeni PPC MAC G5 dual 2 GHZ pocinje polako da se zamara od ponekih virtuelnih instrumenata, sto je surova realnost, jedan AU instrument mi penje na 45-50% a koristi samo jedan procesor,
to govorim samo kao primer. zakljucak je da je MAC ipak FENOMENALAN operativni sistem pre svega, a tek onda besprekorno uradjen i lep kompjuter, doduse nerealno skup, narocito kod domacih dilera, jer koliko sam shvatio, kod nas ovlasceni zastupnik i ne postoji, jer se sve dobija iz "trece ruke" (Zagreb, Budimpesta, Sofija...)
Dakle Quake, cak i da me ne zezas, komentar ti je na mestu, i pored moje ogromne ljubavi prema "zagrizenoj jabuci" - sorry too!!!
quake
20-04-2009, 03:16 AM
Ne znam kakav si sa DSP kartama?Pa onda "Logic node" moze takodje da bude jedno od resenja,ram? itd.Meni je bazicna masina takodje ppc dual na 2.0khz i necu ga menjati jos dugo.Pozdrav
milos
20-04-2009, 08:32 AM
Po meni je bitan sam rad i operativni sistem - Hackintosh ako ga dobro sastavis moze jako lepo da radi, mozes da ubacis brzhu memoriju nego one koje se dobijaju uz MacPro , da klokujes procesor....
Ja svoj regularno i updateujem online tako da imam najnovije verzije Jave, Quicktime, iTunes...
Audio stvarcice koje volim na Macu: Logic (instrumenti,workflow,sve... iako sam stigao da procitam samo 300 strana manuala :) ), DUY Tape i Valve plugove( toplina milina), Motu MX 4( fantastican soft synth) i Soundtoys pluginovi(najvise zbog fenomenalnog Echoboya koji mi je sam po sebi bio dovoljan razlog da promenim platformu ).
U sustini totalno mi godi sto nemam 300 stvari instaliranih vec je samo Logic sa svega par pluginova i vise nego dovoljan...8-)
Audio stvarcice koje mi nedostaju na PC: Waves SSL4K i API bundle, Sonnox
Planiram da uzmem Duet i totalno predjem na Mac a kasnije se mozda kupi neki Duende PCIe ili UAD2 Duo...
slowstar
20-04-2009, 11:42 PM
RAM mi je 3,5 od 4 gig koliko je moguce, mozda moze i vise, al' meni nije poznato. NODE?
ajd' da probamo, ali nije mi poznato da kao node moze da se koristi MacBook, ili eventualno novi mini MAC koji bih pazario. Ako kreditni uslovi budu iole povoljni i moguci, uzeo bih novi 8-core MAC PRO, ali ja sam slobodnjak, tako da krediti....Ne bih menjao LOGIC, posto je bez ikakve sumnje najbolji DAW, i to daleko, a imam ga i to LEGALAN. Sound toys plug-inovi su za mene potpuna nepoznanica, nemam ni jedan...Tako da Diviner stoji kao moguca i realna perspektiva, a G5 bi ostao zauvek, naravno, kao simbol lepote, elegancije i stabilnosti.
Poz, sve najbolje!
quake
21-04-2009, 04:36 AM
Cika Slobo,Logic node-om mozes da povezes bilo koja dva kompa koji imaju mreznu kartu i na kojima je osx ili osx86,s tim sto oko ovog drugog uvek treba nesto da se prcka po masini.Rama vidim da imas dovoljno.Za novi 8 core Mac ja nikada ne bih pukao tolike pare jer se on u sustini ponasa od kada su ubacili intel unutra kao super spakovani PC,sto je drugacije od PPC-a koji mi volimo.Pre bih uzeo cetiri polovna PPC-a,meni to vise lezi.Procesorske snage mi ne fali jer sam se ovako organizovao:efekti idu sa PoCo-a 6000 i dva Uada a kada se radi midi,cupaju se zvukovi sa modula.PPC gura audio sa posebnog diska i nema nikakvih problema.Eventualno po par AU instrumenata ali retko.Jedan core2duo mi je tu samo za analyzer a i nemoram da ga imam.Ovo sigurno nije skuplja varijanta od menjanja kompa svakih par godina (zbog sve prozdrljivijih vst i au instrumenata)kada ga prodajemo u bescenje a novi placamo ko bubreg.Mozda Logic 10 nece raditi na PPC-u ali.....ja ni kod osmice ne bih nista dirao a dobra mi je bila i cetvorka uz par potrebnih stvari a i Tigar jos uvek rice:wink:.Pozdrav
milos
21-04-2009, 09:19 AM
Logic Node mi izgleda jaka fora samo sam video u AU manageru da ne podrzava svaki plug-in ovo.Zamisli koliko mozes da tera pluginova ako umrezis par 8-core Mac Pro :shock::D
Jako mi se svidja manual kako je napisan za Logic. Znaci od pocetka te uci verovatno najkorisnijoj stvari (postoji ovo i kod Steinberga ali je u drugom planu) - rec je o Screensets .Velika usteda vremena i preglednost projekta .
Jos jedna mega fora mi je prizivanje kompletnog channel stripa sa fx, sintom sa odredjenim presetom - prostim pritiskom dugmeta zeljenog program change na midi kontroleru 8-)Jos jedna jako sitna stvar kojom sam ODUSEVLJEN je menjanje preseta bilo koje sprave- preko tastera [ i ]
Mapiranje kontrolera je isto super reseno - cak i bolje od Ableton Livea.
Ajde da hvalimo malo taj Logic :D
slowstar
21-04-2009, 09:46 AM
Sta tu ima mnogo da se hvali, kada je ubedljivo najbolji DAW bez ikakve pristrasnosti, u audiu je sam vrh, a u MIDI je bukvalno NEDOSTIZAN, mogu da pricaju koliko god hoce, to su cinjenice, a ne ukusi ili "tabori", zar ne?
diviner
23-04-2009, 02:41 PM
Javi se cika Slobo, nesto cemo da smislimo... Svako ko kupi ruDAW ima foru 15ak dana da proba sve, i da ga vrati i dobije novac nazad (ukoliko nije zadovoljan...takvih slucajeva zasada nije bilo, ali eto...), tako da isto pravilo vazi i za tebe
poz
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.