Log in

View Full Version : Mentalna Dijareja - Vrabac

SlobaDragovic
13-04-2009, 10:23 AM
http://www.zshare.net/download/585775599efc5b92/

to je pesma Vrabac...

za sad necu nista da pisem o tome kako je snimana,kako nije...itd...

nego kritikujte,pa cu da se pravdam :grin:

awacs
13-04-2009, 12:41 PM
to je pesma Vrabac...

To je dru?e me?ano meso, i to onako po srbijanski: udri po punjenim ve?alicama u maramici, pa ćevapima, pa gurmanskim pljeskama (naravno u maramici), pa po ljutim papričicama... pa onda Karađorđeva ?nicla, pa kobaje, pa ra?njići, pa pileće belo meso rolovano u slaninu, pa d?igerica, pa beli bubrezi, a uz sve to ?opska salata i tri kila ?pricera. Onda preseče? duplom ljutom pa udri po pečenju i pivu... Posle kada te pitaju: "?ta si ručao?" ti im ka?e?: "bolje pitaj ?ta nisam"... Ako ste to hteli - uspeli ste.

Nemoj da zameri?, ali stvarno - neki ljudi se ubi?e mrdajući prste, drugi se napeva?e, tekst deluje kao da je bitan, a ni?ta se ne razume... Mislim, čujem da se neki likovi u miksu smeju, ali hajde da i mi saznamo čemu... Kad je već neko pisao tekst.

Pozdrav i dobrodo?ao na Forum :)

SlobaDragovic
13-04-2009, 06:45 PM
Super,za pocetak,takve reakcije sam i ocekivao,evo i teksta:

Vrabac

Sada nek? grca
ko god ima srca
i voli da prca

Ja vi?e neću
spoznat? tu sreću
naći cu radost treću

Usred ljubavi
Vrabac mi stade
Spade bez nade
(is anybody in there)

Vrabac
Vrabac
Vrabac
Vrabac

(Dame i gospodo, vrabac je pao i vi?e se nikada neće vratiti)

Draga, ama nek? ide bestraga,
osta bez reči
jer ko ti je preči
nego to vrapče,
sada ćevapče,
klonulo kljuse,
umorna raga

Plači, du?o, jer sada je u?o
And nevermore
(kakav smor)
Kakva beda,
slađi od meda,
sladak straga i spreda
visi sad kao lu?a leda

Uteha za dame,
Dra?i od mame,
tvog oka vid,
moj nesrećni stid

Vrabac
Vrabac
Vrabac
Vrabac

Gaca kroz carstvo
tame i čame,
eto poslednjeg ropca
gre?nog mi kopca

Ali mizer Katule,
danas zle volje,
sutra biće bolje

Jer s?vatih
Bejah ljubavi rob
Ali ti si jedan grob!

Vrabac
Vrabac
Vrabac
Vrabac

Gaj Valerije Katul ? Vrabac
Izuzetno slobodan prepev sa latinskog: Andreja Vasiljević - Vasa

DaBear
13-04-2009, 07:17 PM
:shock: :confused: :shock: :confused:

cemu ?

za koga?

ZBOG CEGA?

zasto?

iz kojih pobuda?

:shock: :confused::confused:

mislim...potroseno je vremena.....svirali ljudi......programirali....puno struje je ovde otislo.....zasto ???

koja je poenta ovog dogadjaja u studiju ???

SlobaDragovic
13-04-2009, 07:35 PM
hmmm,"ne svidja mi se nista" je mnogo manje reci od ovog tvog sjajnog opisa...

no disrespect,ali samo mi objasnite vas dvojica SENIOR i VIP member-a,jel poenta ovog foruma ispljuvati sve na sta naletis ili nesto nauciti i podeliti...ili smatrate da je ovo sto radim previse pretenciozno?ili volite jednostavniju muziku?
ili smatrate da ovo nema poentu?
a sta ima poentu?
(stvar ukusa)

DaBear
13-04-2009, 08:05 PM
hmmm,"ne svidja mi se nista" je mnogo manje reci od ovog tvog sjajnog opisa...

no disrespect,ali samo mi objasnite vas dvojica SENIOR i VIP member-a,jel poenta ovog foruma ispljuvati sve na sta naletis ili nesto nauciti i podeliti...ili smatrate da je ovo sto radim previse pretenciozno?ili volite jednostavniju muziku?
a sta ima poentu?
(stvar ukusa)

pa ja nisam pljuvao....samo sam se cudio!!

mislim - svirka je super! da si postavio instrumental, sve bi bilo jasno....

ali pevanje na tu matrici i sa takvim TEKSTOM !!!!???

I tema o kojoj se peva....

E to vec, trazi neke odgovore....

tekst bi pre leg'o na neki narodnjak....

ili ste probali da napisete neki ozbiljni tekst, pa nije poslo za rukom...pa ajde onda u zajebanciju,,,?? :ups:

sRce
13-04-2009, 08:14 PM
:shock: :shock: :shock: ...nije da nema umetnicku vrednost... ali brale sto kaze DaBear... CEMU ?!?

Dobrodosao na forum...

STUDIOTON
13-04-2009, 08:26 PM
meni se svidja .. jako uzbudljivo .. posle svega sto se inace slusa ..

podrzavam te .. slusam na kompjuterskim zvucnicima i sve mi je super .. kasnije cu da poslusam u studiju ..

P.s. mislim da si potrazio komentare na pogresnoj adresi .. ovde ces da podelis istu sudbinu kao i svih koji su nekad nesto postavili .. a niko to nije uradio dvaput .. jer nije lud :) ..

DaBear
13-04-2009, 08:35 PM
meni se svidja .. jako uzbudljivo .. posle svega sto se inace slusa ..

podrzavam te .. slusam na kompjuterskim zvucnicima i sve mi je super ..

P.s. mislim da si potrazio komentare na pogresnoj adresi .. ovde ces da podelis istu sudbinu kao i svih koji su nekad nesto postavili .. a niko to nije uradio dvaput .. jer nije lud :) ..

pa nije bas tako.....

ako malo razmislis..UGLAVNOM ljudi stavljaju radove tipa:

"..evo ovo sam iskopao od pre dve godine....staro...sta mislite?"..ili
"..bavim se muzikom 4 dana...sta mislite o ovome..?..ili
"..snimano na sranje opremi..za dva sata...nema mastering i te fore..."

ako je bilo 10 OK pesama za ovih nekoliko godina sto sam tu.....

A da ne pricam sto NIKO ne prima kritike (lako)...

Ako nece kritike - sto postavljaju stvari da se slusaju??i
jel treba na svaku postavljenu "pesmu" da vicemo: "bravo!" "koma!" "ludilo!" "samo napred!" "nevidjeno..!!" itd ???
To je onda zavaravanje..svi ce da se umisle....

I mene su pljuvali (ne samo ovde)..nego ljudi koji imaju i tekako prava da pljuju...u tom trenutku ti nije svejedno...ali posle nekog vremena skapiras da su IPAK bili u pravu....

@Ivan - sta ti je ovde uzbudljivo..? pojasni malo....

STUDIOTON
13-04-2009, 08:45 PM
pa nije bas tako.....

ako malo razmislis..UGLAVNOM ljudi stavljaju radove tipa:

"..evo ovo sam iskopao od pre dve godine....staro...sta mislite?"..ili
"..bavim se muzikom 4 dana...sta mislite o ovome..?..ili
"..snimano na sranje opremi..za dva sata...nema mastering i te fore..."

ako je bilo 10 OK pesama za ovih nekoliko godina sto sam tu.....

A da ne pricam sto NIKO ne prima kritike (lako)...

Ako nece kritike - sto postavljaju stvari da se slusaju??i
jel treba na svaku postavljenu "pesmu" da vicemo: "bravo!" "koma!" "ludilo!" "samo napred!" "nevidjeno..!!" itd ???
To je onda zavaravanje..svi ce da se umisle....

I mene su pljuvali (ne samo ovde)..nego ljudi koji imaju i tekako prava da pljuju...u tom trenutku ti nije svejedno...ali posle nekog vremena skapiras da su IPAK bili u pravu....

@Ivan - sta ti je ovde uzbudljivo..? pojasni malo....

Jeste sve sto kazes .. ljudi postave pesmu uglavnom . ponavljam uglavnom kada su licno odusevljeni kako ispala pa da se pohvale .. pa onda krene kako krene i sjebes coveka :) .. kod nekoga se pretera .. nekome otvoris oci pa uvidi da stvarno ne valja .. sve je to ok ..

da se vratim ..

uzbudljiva cela zamisao .. jednom recju .. dobra fora .. dobra svirka .. rekao bih prefinjeno zajebavanje ..

.. kao sto mi je zanimljiva bila pesma grupe s.a.r.s Budjav lebac .. :)

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/D3j80K6afKk&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/D3j80K6afKk&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

DaBear
13-04-2009, 09:53 PM
budjav lebac je MEGA !! nije ista kategorija.....

nenad
13-04-2009, 10:15 PM
Bravo..... ovo je super......meni se svidja......

yanprawda
14-04-2009, 12:53 AM
odlicno uradjeno! a sad ukusi.... neko ne moze to slusat :wink:
ali u svakom slucaju odlicno! i jos si okacio i txt! ma vrh
:)

RokStudio
14-04-2009, 10:55 AM
Odlična melodija, aran?man i produkcija, ne?to sve?e i drugačije od trenutno predvidljivih domaćih tokova... na ?alost, sve to je upropastio nepotrebno prostački tekst.

awacs
14-04-2009, 12:31 PM
a sta ima poentu?
(stvar ukusa)

Hm, moja kritika je očigledno bila previ?e slikovita, a premalo informativna :wink: Vidi ovako - ja iskreno po?tujem svačije sviračko umeće i harmonsku pismenost. Po tom pitanju ti ni?ta nisam ni zamerio. Inače slu?am svakakvu muziku (i "komplikovanu" i "jednostavnu").

Ako jo? jednom pročita? moj prvi post primetiće? da se moja kritika vrti oko pakovanja (aran?mana i miksa) vokala. I da ovog puta budem precizniji - mislim ponajvi?e na one "radio-dramske" delove koji prave poptpunu gungulu. Kao, naslućuje se da pričaju neku priču (tj. nisu klasičan ?amor),a nikako da je čujem, pa me to ?e?će smara :banghead:

Izgleda mi kao da si sam i programirao i svirao i snimao i miksao pesmu, te da ti je priča i cela dramaturgija potpuno jasna. Nevolja je u tome ?to bi sve to trebalo da bude jasno i onima koji nemaju predznanje o materijalu. Ima verovatno i toga da sam na pragu pedesetei da samim tim ne čujem ba? sve, ali eto pričam u svoje ime. I kao mator lik, verovatno sam i krut po nekim pitanjima. Po meni, ako postoji tekst - on treba da se razume. To ne znači da glas treba da bude jak, nego da treba da bude frekvencijski i dinamički uklopljen u matricu.

Sve u svemu, miks instrumenata - super. Odnos instrumentalnog dela i glas(ov)a - katastrofa.

Eto tako.

Pozdrav

P.S. Uop?te me ne zanima da li je tekst pisao Katul, ?ekspir ili Marina Tucaković. Zanima me samo da li je dikcija dobra i da li je glas dobro uklopljen u matricu.

yanprawda
14-04-2009, 02:39 PM
primoran sam na jedan OT komentar, molim autora threada da mi ne zamjeri
e, SAD, svaka cast na konstruktivnom komentaru awacs.
naime, morao sam da primjetim, vec nekoliko puta clanovi foruma, pogotovo 'stariji(sta?om)' na prvu ispale komentare koji niposto nisu u skladu s porukom na pocetku homepagea rumskog.com. NISU svi puni znanja,ovog ili onog ali da traze to isto, traze. da je drugacije sigurno ne bi/smo postali svoje stvari na ovaj forum.
definitivno, citajuci postove, sam podosta naucio o radu s glazbom,muzikom,kakogod, obradom iste i sl. te mogu rec i napredovao.
ja osobno sam prosao puno bolje/losije nego mnogi clanovi jer sam 'pobrao' jaaako malo komentara-ikakvih- na moje radove. jel to dobro ili lose skroz je subjektivna stvar. ali nikako se ne bi slozio s komentarima tipa cemu sve to. radije ne komentirajte.
a da se uvijek moze dat konstruktivna i/ili tehnicka kritika ili osvrt ili savjet, to pozdravljam uvijek!
mogao bih jos stosta al mislim da ovo u stvari ide u neku drugu rubriku a tome drugi puta

SlobaDragovic
14-04-2009, 04:05 PM
Pa,hvala najlepse onima koji me podrzavaju!Sto se tice kritike:ne ocekujem kritiku na svirku,jer je odsvirano sjajno,i nema tog kolajute koji ce reci da nije!inace,nije nista programirano,svaki instrument je odsviran,od violina do bubnja!Pitanje "CEMU OVO" je najsuvisnije pitanje koje postoji,i uopste ga necu uzimati za ozbiljno!Prihvatam ljude koji kazu:"nije po mom ukusu,nije mi zanimljivo ili lepo" i ljudi koji kazu:"po mom je ukusu,ili mi je zanimljivo ili mozda cak i lepo".Jedina konstruktivna kritika je za dikciju!na zalost u pravu si 100 posto,i to nije moglo drugacije,jer je tako i otpevano.ipak,nije to pop muzika(mada znam mnogo pop muzike sa gorom dikcijom),niti je komercijalno,slobodno moze da ostane i malo misteriozno.pa koga bude privuklo dovoljno da procita tekst,pojasnice mu se.onda dalje:teskt nije prostacki,nego je jako parodican,tekst je prepevan iz katulove poezije ,dakle prvi vek pre nove ere,i kad sam video tekst mog poznanika,palo mi je na pamet da iskomponujem i izaranziram,pa potom i snimim nesto sto je ludo,tipa zappe.znaci nisam originalan,i ne lozim se,a sto se tice umetnicke vrednosti,niko to ne moze da sudi,jer to pokazuje samo vreme.dakle,posto je u pitanju AUDIO forum,ocekujem stvari tipa:gitara ti je ovakva i onakva...itd...jeftina,lose usnimljana blablabla...ne trazim da me hvale,ali posto je ova muzika uglavnom za muzicare,a na ovom forumu su muzicari...onda sam postavio ovde.naravno da ima onih kojima se ne svidja,ali to su isti oni ljudi koji mi u lice ne bi rekli da im se ne svidja,nego bi precutali,ali na forumu onda nadoknade to koliko je god moguce:grin:
Pozdrav svima,nastavite da se raspravljate oko mene,antireklama je najbolja reklama :D:D
Hvala na dobrodoslici!!

silicon science
14-04-2009, 04:27 PM
Ja sam poslusao i zbunjen sam malo:shock::shock:
Ne znam kako da se postavim u odnosu na pesmu...
Text je nadrealan (chist LSD, posle 6 rakija)...
Ne znam sta da kazem, a kazem...

awacs
14-04-2009, 04:40 PM
palo mi je na pamet da iskomponujem i izaranziram,pa potom i snimim nesto sto je ludo,tipa zappe.

Pa uspeo si, Zappa mi je bio prva asocijacija na prvo slu?anje. Jedino ?to je kod Zappe (bar koliko ja poznajem njegov rad) onaj ko izla?e tekst bitan isto koliko i oni koji sviraju. Tako da si tu malo oma?io. Mada, to ba? i nije malo...

?to se tiče samog foruma, valjda si ga čitao pre nego ?to si se učlanio... Ka?e? da je kritika na dikciju vokala "konstruktivna". Pa, očigledno nije, po?to i sam ka?e? da je vokal takav kakav je i da tu nema pomoći, a da to uostalom i nije bitno.

Ne kapiram kakva je to "muzika za muzičare"? Jesu li Bah i Vagner pisali za muzičare? Jesu li samo muzičari kupovali Zappine ploče? Malo ti je to nakurčen stav, ali nema veze. Ja rekoh ?ta mislim, nemam ni?ta pametnije da ka?em.

Pozdrav

SlobaDragovic
14-04-2009, 05:04 PM
mislio sam da na ovom forumu nema psovki?

awacs
14-04-2009, 05:11 PM
mislio sam da na ovom forumu nema psovki?

Izvini, htedoh reći - navrapčen stav :rolleyes:

SlobaDragovic
14-04-2009, 08:07 PM
Hahahahahahaha,fenomenalno!:D:D:D

Bitch
16-04-2009, 02:29 AM
Frank Gambale sreo Michael Jacksona i odoshe na punjenu leskovacku i rakiju, kad ono rostilj majstor Zappa na radiju pusta orthodox celtse.

Hehe, svidja mi se ovo :) Samo napred. Mada, po meni, opet, mogu da se vokalni partovi malo dorade, imam utisak da je mnooogo vise vremena provedeno sklapajuci Return to Forever linije, nego za vokalne partove.

Thumbs up :) Neki kazu 'cemu ovo' ali ako nesto moze da te nasmeje, then why not - to do it? :)

pozz :)

zlobisha
16-04-2009, 03:42 AM
Meni je ovo odlično... Svaka čast.
Pored očiglednog uticaja Zappe, očigledniji je uticaj Mr. Bungle i Patonove idiotarije. :)
Jedino ?to ljudi to ba? i ne vole i ne kapiraju mnogo. ;)
Jo? jednom, svaka čast! :)

SlobaDragovic
16-04-2009, 08:03 AM
Svaka cast,kako si skontao za mr.bungle!nisam to hteo da napisem,jer niko i ne zna za njih!ali,da,istina je da su oni mozda i vise uticali!pozdrav!

zlobisha
16-04-2009, 12:58 PM
Svaka cast,kako si skontao za mr.bungle!nisam to hteo da napisem,jer niko i ne zna za njih!ali,da,istina je da su oni mozda i vise uticali!pozdrav!

Pa, ja sam zaista to i slu?ao(iako to mo?da znači da sam skrenuo, mentalno)... :)
Inače asocijacija je bila na egg, čim je počela pesma, čak i ars moriendi. Daleko od toga da ka?em da je klon, nije. Vrabac je čak, moj novi ringtone... ;)
Pozdrav!

SlobaDragovic
17-04-2009, 02:40 AM
HAHAHAHAHAHA!hvala!!!interesantno,posle onakvih prvih komentara,dokle smo stigli ,hahahahahaha:D:D

SlobaDragovic
17-04-2009, 02:42 AM
meni malo trip vuce na CAROUSEL vise...otkud znam...nisam nista krao...mada ritam vuce na Zappa - You Is What You Are

Sandzama
18-04-2009, 12:27 PM
:bend::scared::thumbsup:Alal vera

SlobaDragovic
22-04-2009, 09:22 AM
hvala hvala!