PDA

View Full Version : Snimanje zvuka sa EMU-ovog wave izlaza

Igor
12-04-2009, 05:18 PM
Odskora?nji sam vlanik EMU-ove 1820-jke i ne znam kako da u CuBase SX3 rutiram zvuk sa wave1/2 izlaza karte da bih na otvorenom audio kanalu pomenutog programa snimao, recimo ono ?to "svira" Winamp. Verujem da vas je ovde dosta koji ste ovo odavno re?ili, pa eto, ako bi mi neko pomogao bio bih veoma zahvalan.

Igor
12-04-2009, 05:21 PM
Uzgred, kao donedavni vlasnik Audigy dvojke ovo je bilo veoma lako. Jednostavni odabirom "What you here" snimam sve ?to ide na line out, ali sada ima neka fora. Zaboravio sam da napomenem da ova problematika jedino ne va?i za Sound Forge, u ostalim audio editorima i sekvencerima, jok!

akordeonista
12-04-2009, 06:23 PM
A zasto snimas iz Winampa na taj nacin, koji je fajl u pitanju - Mp3? Pitam zato sto ako jeste, jednostavnije ti je da ga importujes u Cubase direktno, bez upotrebe Winampa.

Igor
12-04-2009, 11:14 PM
Da, zaista zvuči banalno snimati iz Winampa preko wave out-a, ali to je trebalo da bude samo predlo?ak za op?ti problem tipa kada, recimo, snimam zvuk nekog filma koji pu?tam iz divx plejera... Ili, dopada mi se ne?to ?to čujem na Internetu i hoću to da snimim. Donedavno bih u toj siuaciji na record kanalu Audigy-jeve karte postavio "What you here" i sve ?to mi je i?lo na line out (na zvučnke, slu?alice) mogao bih da snimim u bilo kom audio editoru. Sada mi je tzv. Dock Out 4 EMU-a zapravo izlaz na zvučnike i ne znam kako da CuBase "nateram" da snima to ?to ide na taj izlaz.

akordeonista
12-04-2009, 11:19 PM
Sad ne mogu da isprobam, ali u EMU Pach Mixeru probaj na Wave kanalu Insert Send opcije. Mislim da bi to trebalo da bude to.

Oggy
13-04-2009, 12:27 AM
NA master out-u stavis send ka wave ili kako se vec to zove.
To je kao u SB varijanti "What U hear"

lesha
13-04-2009, 01:31 AM
desni klik na prazno polje kanala koga snimas -> insert send -> host wave L/R

Igor
13-04-2009, 09:35 AM
To je to.
Hvala vam puno drugari...
Ne bih da otvaram novu temu, pošto se, jelte, već u ovoj bavimo EMU-ovim problemčićima, pa evo još jednog.
Tiče se drajvera...
Naime, u svim editorima, sekvencerima, ne bitno, pojavljuje mi se izbor između ASIO DirectX Full Duplex Driver, ASIO Multimedia Drive, zatim lokalnog drajvera sa "sufiksom" Windows Sound i EMU ASIO.
Logika mi govori da je upravo taj na kraju navedeni najbolji zbog latencije, ali problem je što neće u svim programima da radi kako bi trebalo. Recimo, u CuBaseu je ok, u Wavelab-u i Adobe Premiere-u takođe, ali kada ga u Auditionu ili Soundbooth-u uključim pojavi se kašnjenje prilikom PLAY-a. Ajde da kažem, ovaj konflikt sam rešio odabirom Audition 3 Windows Drivera, koji mi pokazuje bufer od 512 semplova i ispod toga neće da ide. Tu dakle nemam komfor podešavanja latencije kao kada izaberem EMU ASIO što me, bez obzira na izostanak onog kašnjenja, ipak, brine, jer, čini mi se, da to nije to.

lesha
13-04-2009, 09:43 AM
To je to.
Hvala vam puno drugari...
Ne bih da otvaram novu temu, po?to se, jelte, već u ovoj bavimo EMU-ovim problemčićima, pa evo jo? jednog.
Tiče se drajvera...
Naime, u svim editorima, sekvencerima, ne bitno, pojavljuje mi se izbor između ASIO DirectX Full Duplex Driver, ASIO Multimedia Drive, zatim lokalnog drajvera sa "sufiksom" Windows Sound i EMU ASIO.
Logika mi govori da je upravo taj na kraju navedeni najbolji zbog latencije, ali problem je ?to neće u svim programima da radi kako bi trebalo. Recimo, u CuBaseu je ok, u Wavelab-u i Adobe Premiere-u takođe, ali kada ga u Auditionu ili Soundbooth-u uključim pojavi se ka?njenje prilikom PLAY-a. Ajde da ka?em, ovaj konflikt sam re?io odabirom Audition 3 Windows Drivera, koji mi pokazuje bufer od 512 semplova i ispod toga neće da ide. Tu dakle nemam komfor pode?avanja latencije kao kada izaberem EMU ASIO ?to me, bez obzira na izostanak onog ka?njenja, ipak, brine, jer, čini mi se, da to nije to.
da li jos neka aplikacija u tom trenutku koristi asio drajver?

Igor
13-04-2009, 03:05 PM
Ne.
Kada sam tragom prethodnog iskustva sa Audigyjem pokušao da u isto vreme imam aktivne Premiere, Audition i Wavelab, rezultat je bio takav da sam morao da promenim stare navike.
Nova karta svoj drajver (EMU ASIO) "udeljuje" isključivo jednom softveru i hajde da kažemo da je to princip koji se prilikom prelaska na poluprofesionalnu spravu mora ispoštovati. Ali ono kašnjenje i dalje mi nije objašnjivo. Pritom, da napomenem, instalirana je poslednja verzija drajvera sa EMU-ovog sajta.
Da li da, možda, instaliram drajvere koje sam dobio u vašoj radnji. Mada mi to nije logičan potez, ali otkud znam.

lesha
13-04-2009, 09:08 PM
pretpostavljam da si instalirao poslednje drajvere sa e-mu sajta, neka ostane na tome.

cinjenica da u nekom softveru radi kako treba, a u adobe soundbooth i audition nece, mislim da vise ima veze sa tim programima.
posto i sam imam 1820m, reci koje verzije programa si koristio, voleo bih da ih testiram.

Igor
13-04-2009, 10:29 PM
Da, pa, upravo tako.
Činjenica je da se sa EMU-om ne "rimuju" Adobe-ove aplikacije Audition (verzija 3.0) i Soundbooth iz CS3 Master Serije.
S obzirom da je Soundbooth, koliko ja vidim, Adobeov (za sada) trapav zalet za ukidanje Auditiona, ili pravljenje paralele na konto CuBase-Wavelab familije, ponašanje tog software-a mi je u drugom planu u odnosu na Audition.