Log in

View Full Version : Perune reci nam nešto više o OPEN LABS Neko

Geronimo
10-04-2009, 12:16 AM
Kada budes imao vremena reci nam prve svoje utiske Open Labs Neko-a.
:D

ugljesa
10-04-2009, 12:25 PM
Samo cu reci koji srecnik !!!:)
Jos ako ima Timbaland version uff8-):rotfl::D

perun
10-04-2009, 01:20 PM
Samo cu reci koji srecnik !!!:)
Jos ako ima Timbaland version uff8-):rotfl::D

Taj je! Timbaland Signature Edition... Jos ima i neku "istoriju", mislim, stigao je nov, ali iz ruku jedne americke muzicke babaroge.

Nikako da stignem da napisem nesto, a obecah jos pre par meseci. Sprava razbija, zvuci do jaja, ali, opet, nista nije savrseno i nikada uzbudjenje ne traje vecno. Al' dobro.:D

Bitno je da se svakodnevno arci i isplacuje. Napisacu nesto detaljnije ili cu postovati deo neke matrice gde smo Open Labs koristili za vecinu zvukova... Otom potom.

Pozdrav!

silicon science
10-04-2009, 01:34 PM
Bitno je da se svakodnevno arci i isplacuje. Napisacu nesto detaljnije ili cu postovati deo neke matrice gde smo Open Labs koristili za vecinu zvukova... Otom potom.

Pozdrav!

E to, daj nam da chujnemo malo, jako me zanima a verujem i ostale :)

ugljesa
10-04-2009, 01:34 PM
Cek,cek cek !!:shock:
Kako bre nista nije savrseno i nista ne traje vecno ?:shock::shock:
Jbt ako je timbaland-u odgovarala,polow da don,mysto and pizzy sto ne bi tebi ?:grin::grin:

perun
10-04-2009, 01:46 PM
Cek,cek cek !!:shock:
Kako bre nista nije savrseno i nista ne traje vecno ?:shock::shock:
Jbt ako je timbaland-u odgovarala,polow da don,mysto and pizzy sto ne bi tebi ?:grin::grin:

Pa cuj... Ni Timbaland, ni Polow da Don, ni Lil Jon, a ni mi nismo pravili spravu... Ona u neku ruku jeste savrsena (za mene), prvenstveno kao synth neverovatnih mogucnosti, ali kao "mali studio", sto i jeste bila zamisao, mi je krajnje ili ajde... polu-neinteresantna... Mozda za neke preview trake itd. Tipa, sve je tu, nema drkanja i gubljenja previse vremena... Mada, meni licno vreme nikad nije problem!

Kao synth... cista desetka! I sve sto nudi oko toga... Kloniranje, editing itd.

Kao "sve u jednom"... sedmica! Prosto, ne volim da mi na konvertoru pise Presonus! Mi ga i onako teramo kroz Apogee.

Sumnjam da je i Timbalandu pored studija od milion i po u opremi potrebno bas sve sto su ovi OL carevi strpali pod kuciste... Ali ok... za nekoga ko nema tonu sinteva, outboarda i mikser (mi, srecom, imamo nesto) je bingo.

Ajde, videcu da nesto spremim ovih dana kao preview.

Pozdrav.

perun
10-04-2009, 01:49 PM
Evo jednog primera za VECNOST... Ili nesto priblizno vecnoj euforiji.

Februara 2006. smo kupili naseg SSL-a. Mikser. Kada sam ga video, upisao sam se. Kada smo ga povezali i poceli da vrtimo knobove na filterima, usrao sam se. 3 godine kasnije i dalje trebam pelene kada miksam, prosto, to je nesto sto radi do jaja i euforija ne splasnjava...

S druge strane OL... Usrah se na prvu loptu... A par meseci kasnije ga "postujem" i koristim u slast, svira do jaja i sve to, ali pelene mi nisu potrebne.

Ne znam... To je moj trip, verujem da bi neko i pao u nesvest! :D

Ajd...

ugljesa
10-04-2009, 02:03 PM
wow i gotta lean back now:shock::) !
SSl- Solid State Logic ??Ako je to u pitanju,samo cu reci -SKIDAM KAPU :wink::)

perun
10-04-2009, 02:14 PM
wow i gotta lean back now:shock::) !
SSl- Solid State Logic ??Ako je to u pitanju,samo cu reci -SKIDAM KAPU :wink::)

Da. Solid State Logic 5000.

Evo ti link ka sajtu, pa procesljaj malo, imas slike u sekciji RECORDING STUDIO.

www.ateljetrag.com

Poz.

player
11-04-2009, 09:58 PM
Nadjoh ja danas u komsiluku jedan "NeKo" na prodaju doduse malo stariji "GS" model(nisam 100% siguran).Posle malo ceprkanja po netu i nekoliko slika koje sam dobio od prodavca malo splasne prvobitno odusevljenje(izgledom).PC (XP home)sa gomilom instaliranog softvera,M audio 1010LT ili Audiophile 192, touch screen...lepo upakovano:wink:
Perune ima li sama klavijatura neke svoje sound banke(nezavisno od instaliranih VST i semplova)?Pretpostavljam da instalirani semplovi isto zvuce i kad se koriste na regularni nacin sa kompa(ako ne i bolje zbog konvertora).
Evo neka slicica koju sam dobio ako nekog zanima...mada ima dosta toga i na netu
....vredi li ovo osim ako vam ne treba "all in one"?

DaBear
11-04-2009, 10:07 PM
Na netu
....vredi li ovo osim ako vam ne treba "all in one"?

ovo je najstarija verzija...dok su se jos zvali open synth. Ja NE BIH uzimao..to je vec (procesori, itd..) preistorija.
Open labs su sad vec na Gen5 (generacija 5)

cak se ni Timbaland (Limited Edition) vise ne pravi...

player
11-04-2009, 10:15 PM
ovo je najstarija verzija...dok su se jos zvali open synth. Ja NE BIH uzimao..to je vec (procesori, itd..) preistorija.
Open labs su sad vec na Gen5 (generacija 5)

cak se ni Timbaland (Limited Edition) vise ne pravi...
ma nisam ni mislio da uzimam...cisto onako zainteresovalo me.....Mada sve sto se tice komp. hardvera unutra sigurno moze da se zameni i poboljsa al' opet za tolike pare ako samo sviraju VST preko M audia....malo mnogo

perun
11-04-2009, 10:15 PM
Perune ima li sama klavijatura neke svoje sound banke(nezavisno od instaliranih VST i semplova)?Pretpostavljam da instalirani semplovi isto zvuce i kad se koriste na regularni nacin sa kompa(ako ne i bolje zbog konvertora).

Naravno da ima. I one najbolje zvuce. Ubijaju! Ima jos par synthova (njihovih ili u saradnji sa nekim) koji izuvaju.

Pa, zamisli da su nam prodali kompjuter sa VST-ovima... Samo bi budala to kupila pored 5 kompjutera i tone softvera.

Za konvertore si u pravu, ali ja ionako koristim Apogee, a ne Presonus. Delta je ocigledno nekada davno bila stavljana...

Pozdrav.

@Vrach... Timbaland LTD Edition se i dalje pravi... Po porudzbini sve moze, sad sam cimnuo prijatelja. Samo, cene visu nisu iste, tako mi bar on kaze!:wink:

perun
11-04-2009, 10:18 PM
ma nisam ni mislio da uzimam...cisto onako zainteresovalo me.....Mada sve sto se tice komp. hardvera unutra sigurno moze da se zameni i poboljsa al' opet za tolike pare ako samo sviraju VST preko M audia....malo mnogo

Naravno da ne... Uostalom u nasem OL-u je Quad. Dakle, tesko da mozes ne znam kako i koliko da ga poboljsas. Napucan je i RAMom i svim.

Ja nijedan sempl nisam usisao u njega, koristim ga za ono sto je na njemu, a mnogo je toga. Main synthovi su smrt, vec rekoh. A za svoje semplove imam druge masine.

Poz.

player
11-04-2009, 10:23 PM
[quote=perun;242161]Naravno da ne... Uostalom u nasem OL-u je Quad. Dakle, tesko da mozes ne znam kako i koliko da ga poboljsas. Napucan je i RAMom i svim.

ma ok taj tvoj,mislio sam da se na ovim starijim modelima moze promeniti hardware,al ne vidim opet svrhu(bar za ove stare).

perun
11-04-2009, 10:27 PM
[quote=perun;242161]Naravno da ne... Uostalom u nasem OL-u je Quad. Dakle, tesko da mozes ne znam kako i koliko da ga poboljsas. Napucan je i RAMom i svim.

ma ok taj tvoj,mislio sam da se na ovim starijim modelima moze promeniti hardware,al ne vidim opet svrhu(bar za ove stare).

Ne bi' ja tu nista dir'o! Kolko god da je star! To je sto je...

Geronimo
14-04-2009, 07:52 AM
E super Perune bas ti hvala sto si se odazvao pa kad budes imao vremena da nam malo opsirnije napises.

Ja planiram da uzmem Timbaland seriju uskoro.

Da li ste ga koristili za "bas je dobro biti ja" ?? inace jako dobra produkcija. :D

perun
14-04-2009, 08:45 AM
Da li ste ga koristili za "bas je dobro biti ja" ?? inace jako dobra produkcija. :D

Nismo. Tada ga nismo imali. Onaj lead synth hit je Roland Juno 106.

Hvala. :wink:

alavuk
14-04-2009, 10:54 PM
e jes lik , pravo sa svadbe na forum :D