PDA

View Full Version : sempleri

kafadama
09-04-2009, 01:31 AM
e pozdrav svima, pitao bih vas shta mi preporuchujete od semplera koji ce ici uz bend... znachi pored gitare, basa, bubnjeva, hocu da koristim sempler za live upotrebu... sht ami preporuchujete? koje? gde imaju da se kupe? koja cena? hvala unapred!!!

alavuk
09-04-2009, 02:39 AM
mislim da si hteo reci groovebox

poslusaj mc909/808 ili yamaha rmx-1

kafadama
09-04-2009, 02:53 AM
ne mislio sam na semplere

lesha
09-04-2009, 07:49 AM
mozda neki akai mpc, ako vec hoces za live..

on Lord
09-04-2009, 08:15 AM
Neki Roland SP
Mislim da bi ti 404 odradio svaki posao, nema potrebe za necim jacim.
Ima ga po radnjama u beogradu, ne znam za Zr. cena je negde oko 300-350e, nisam siguran.

kafadama
09-04-2009, 12:55 PM
e hvala u svakom sluchaju pogledacu sve to... e da pitam, meni sempler potreban da pushtam neke bitove, pedove i slichno pored zivih instrumenata, koja je fora sa semplovima koji imaju u njemu, da li mogu neke farbe da se ubace? koji softveri idu uz njih? da li mogu da sejvujem setove npr. neki loop gotov, preko da pushtam semplove pedova ili tako necheg slichnog, znachi da imam za svaku pesmu novi kao set, kao u kompjuterskim programima shto su projekti... da li je tako neshto moguce?

ne znam koliko ste upoznati ali to bi radio kao npr. dj/sempleri u bendovima poput limp bizkita, slipknota, linkin parka...

lesha
09-04-2009, 01:00 PM
e hvala u svakom sluchaju pogledacu sve to... e da pitam, meni sempler potreban da pushtam neke bitove, pedove i slichno pored zivih instrumenata, koja je fora sa semplovima koji imaju u njemu, da li mogu neke farbe da se ubace? koji softveri idu uz njih? da li mogu da sejvujem setove npr. neki loop gotov, preko da pushtam semplove pedova ili tako necheg slichnog, znachi da imam za svaku pesmu novi kao set, kao u kompjuterskim programima shto su projekti... da li je tako neshto moguce?

ne znam koliko ste upoznati ali to bi radio kao npr. dj/sempleri u bendovima poput limp bizkita, slipknota, linkin parka...
nisam upoznat sa njihovim nacinom rada, ali sve to mozes sa mpc-em.
koliko novca bi izdvojio za to?

alavuk
09-04-2009, 01:13 PM
ja ti druze rekox pogledaj mc909/808 imas i sempler pored standarne ponude beat i sintovi sto je idealno za tvoj bend ... , ali ako si bas zapenio za mpc , isprobaj mpc500

Monroe/Rampart
09-04-2009, 01:40 PM
po ovome kako si opisao nacin rada za koji ti sempler treba, vjerujem da bi ti najbolje lezao laptop + neki kontroler

Hollywood
09-04-2009, 02:12 PM
mpc2500 ili 5000, ovi manji su slabiji

ili ko sto rece kolega laptop + neki kontroler je mozda i najbolja varijanta za najmanje para

silicon science
09-04-2009, 03:34 PM
Definitivno je za tebe AKAI MPC 500, preko usb-a ubacujes semplove, mapiras po padovima, odlican sempler, a nije skup...
Naruchis preko Artista iz N.S.a:wink: i ljudi ti posalju chak i kurirskom dostavom na kucnu adresu.:)
evo link

http://www.thomann.de/de/akai_mpc_500.htmhan

kafadama
09-04-2009, 05:56 PM
sad radim sa laptopom ali je cimanje... ocu bash sempler... nisam zapeo ni za jedan pogledao sam oba, rolande te i to sve, mada mi je najzanimljiviji taj AKAI MPC 500... koliko koshta on otprilike? nisam izdvojio nijednu sumu videcu kolko koshta pa cemo skontati kesh :) ako uspem... znachi ja uradim na kompu neki sempl, nebitno dal sint bit, i rokam preko semplera, kolko mogu da traju semplovi? jel to ogranicheno? jel u wav formatu idu?

kao shto ste uvideli nemam pojma nishta skoro o ovim mashinama :)

e pogledao sam link znachi oko 500 evra je, hm, to mi je puno... konto sam 200-300 evra...

u chemu se razlikuje obichan mpc 500 od ovog AKAI MPC 500 B-STOCK, on je jefriniji...

Rhino
10-04-2009, 02:02 AM
b-stock je koristen i vracen iz nekog razloga

kafadama
10-04-2009, 02:09 AM
verovatno ne radi :)

Rhino
10-04-2009, 02:10 AM
RaDi kod thomanna, mora... Ozbiljna je to firma, nisu pilicari, imas i garanciju:)

kafadama
10-04-2009, 11:12 AM
bilo bi dobro da je josh neko uzme i vrati, taman da bude 300 evra :)

kafadama
10-04-2009, 09:08 PM
bio sam u artistu u novom sadu i imaju mpd24 kontroler, cena mi odgovara tako da otpada opcija za sempler... e sad, uz koje softvere ide on, kako se povezuje, podeshava? da li je moguce da on radi ako na lap topu imam obichnu muzichku karticu [provericu koja je tachno], da li ce mi kasniti zvuk? da li mi treba neka externa karta? koja?

clusterchord
10-04-2009, 09:14 PM
dok natjeras laptop sa (brzom) eksternom karticom da ti radi sve to kako treba, plus mpd... kostace te skoro ko MPC500.. a kilavis se sa laptopom.

MPC500 je malen, praktican i puno stabilniji od laptopa. i brze se digne i ulouduje sto ti treba. nema usranih windowsa ni mac osa.. da ih cekas dok publika zjapi..

B-Stock moze da uzmes bez problema. uvi8jek im mozes poslat upit i pitat ih ztasto je konkretno vracen,, jel sve u redu itd.. ima puno sprava koje ljudi vrate jer im ne odgovaraju, ne zato jer su sje*ane.

baci pogled i na ebay.de mozda ga nadjes rabljenog jeftinije..

kafadama
10-04-2009, 10:13 PM
znam brate u pravu si... totalno... ali definitivno je kesh problem jer ocu josh neke spravice da uzmem, znachi mnogo je spor? jesi radio na njemu?

lesha
11-04-2009, 04:09 AM
nije spor, kao sto ti rekoh, dodji pa da probamo sa lap topom.
ako resis, moze i mpc500.

InsaneEyes
11-04-2009, 09:12 AM
baci pogled i na ebay.de mozda ga nadjes rabljenog jeftinije..

nazalost, kod nas ne radi payPal, a eBay samo prima preko njega :cry:

ja skoro bidovao neke neverovatne stvari i kad sam skontao da ne moze, nisam mogao da verujem :cry:

clusterchord
21-04-2009, 01:50 AM
nazalost, kod nas ne radi payPal, a eBay samo prima preko njega :cry:

ja skoro bidovao neke neverovatne stvari i kad sam skontao da ne moze, nisam mogao da verujem :cry:

to nije bas tocno. vecinu toga sto sam kupio na njem ebayu sam slao lovu preko bank direkt (swift). neki primaju samo paypal, ali vecina svaba oce i bank direkt. ili samo bank direkt. pogledas pri dnu stranicu , uvijek pise..

a cak i ako ne pise da prima tako, posaljes mu pitanje i pitas jel oce. .. on nista ne gubi. cak mu je i bolje.

primjer2: koliko sam puta naso sprave koje je tip htio samo slat unutar njemacke... pito ga za hrv/slo... i ovaj reko moze.. ko pita ne skita :wink:

beatanga
21-04-2009, 01:27 PM
pozdrav ljudi

nov sam ovde, pa reko da se oglasim u prvoj zanimljivoj temi. :)

kafadama, da li uzimao u obzir korg KP3? u kombinaciji sa laptopom moze lepo da ispadne jer moze da bude i kontroler, a koristis ga kao sempler i efektor. ja sam u bendu koji gaji crossover zvuk i u kombinaciji sa gramofonom za skrec, kaoss pad mi je otvorio novu dimenziju.

pogledaj malo po jutjubu kako zvuci i izgleda. ako ti je to bitno, koristi ga sid iz slipknota, a mislim da je na ovoj povratnickoj turneji i u setupu dj lethal-a iz limp bizkita.

kafadama
24-04-2009, 01:05 PM
e pozdrav i tebi bitango! :) uzeo sam vec mpd24 zadovoljan sam skroz, samo koje biste mi programe preporucili za live korishcenje sa shto vishe mogucnosti da postavim 16 semplova na 16 pedova i da mogu da zadam komande i ostalim potencijomentrima da rade svoje stvari, ekvilajzer,volume i ostalo...

bitango mislim da znam o chemu prichas, jel to onaj pad sho prstom pravish chuda? ovu dvojicu dj-eva pratim i kontam da je to to...

gde si chuo sha ce lethal koristiti na povratnichkoj turneji???!!? :)

netemsko pitanje:
u kom si ti bendu? poshto mi je nik beatanga poznat jako, vishe likova ga koristi...

kafadama
24-04-2009, 05:25 PM
e sha mi je sve potrebno, koja karta i to, da mi bude manji lejtensi? tj da ga nema...

geckonium
25-04-2009, 01:14 AM
pozdrav ljudi

nov sam ovde, pa reko da se oglasim u prvoj zanimljivoj temi. :)

kafadama, da li uzimao u obzir korg KP3? u kombinaciji sa laptopom moze lepo da ispadne jer moze da bude i kontroler, a koristis ga kao sempler i efektor. ja sam u bendu koji gaji crossover zvuk i u kombinaciji sa gramofonom za skrec, kaoss pad mi je otvorio novu dimenziju.

pogledaj malo po jutjubu kako zvuci i izgleda. ako ti je to bitno, koristi ga sid iz slipknota, a mislim da je na ovoj povratnickoj turneji i u setupu dj lethal-a iz limp bizkita.

ja radim sa 2 komada kp3 i odlichna je sprava pogotovo sa efektima...
pa kombinujem sempling clarineta / klavijatura / mc-a / beatova...

do jaja je za sempling live i instrumenata ali ako hocesh da loadujesh sample sa kartice smorish se zeshce... xD

e da sam akai na vreme uzeo :)

beatanga
27-04-2009, 11:30 AM
e pozdrav i tebi bitango! :) uzeo sam vec mpd24 zadovoljan sam skroz, samo koje biste mi programe preporucili za live korishcenje sa shto vishe mogucnosti da postavim 16 semplova na 16 pedova i da mogu da zadam komande i ostalim potencijomentrima da rade svoje stvari, ekvilajzer,volume i ostalo...

bitango mislim da znam o chemu prichas, jel to onaj pad sho prstom pravish chuda? ovu dvojicu dj-eva pratim i kontam da je to to...

gde si chuo sha ce lethal koristiti na povratnichkoj turneji???!!? :)

netemsko pitanje:
u kom si ti bendu? poshto mi je nik beatanga poznat jako, vishe likova ga koristi...

da da to je to. :) bukvalno pravis cuda. vidis, doduse nisam jos uvek probao da povucem nesto sa kartice, jer nikako da je kupim, a geckonium reche da da je loshe. to ce mi umnogome pokvariti utisak, ali sta da se radi. i dalje ce mi biti visoko funkcionalna sprava, pogotovo sto moze kao MIDI kontroler da sljaka.

kapiram da je Ableton pravo resenje za tebe, ukoliko ne postoji neki softver koji ide uz MPD, koji olaskava zivot. ne verujem da je tako, pa je onda definitvno Ableton resenje.

za leathala sam procitao na njihovom blogu, a video sam klip gde sam uocio KP3 na prosloj turneji, posle poslednjeh albuma. :)

ja sam u bendu Iskaz i Svedoci. u potpisu ti je link ka majspejsu. :)

MHz
28-04-2009, 01:00 PM
2 KP3-a

http://www.youtube.com/watch?v=6fC65sy9tzY

beatanga
28-04-2009, 02:22 PM
2 KP3-a

http://www.youtube.com/watch?v=6fC65sy9tzY

da da beardyman je po mom skromnom misljenu najzanimljiviji, najinventivniji i najorginalniji muzicki izraz koji sam cuo u poslednjih 5 godina i vise! :)

obavezno treba overiti njegov youtube kanal, ima nevidjenih klipova.

kafadama
28-04-2009, 09:03 PM
znam ja vas, nastupali smo zajedno u zrenjaninu u zvonu pred marchela, [ako si bio tu] a chini mi se i da si marchelu radio neke nastupe kad rejd nije mogao... da, da vi furate taj rep/limp fazon znam :) e shta koristish za skrech? gramofon ili plejer? koji...

beatanga
29-04-2009, 08:44 AM
znam ja vas, nastupali smo zajedno u zrenjaninu u zvonu pred marchela, [ako si bio tu] a chini mi se i da si marchelu radio neke nastupe kad rejd nije mogao... da, da vi furate taj rep/limp fazon znam :) e shta koristish za skrech? gramofon ili plejer? koji...

jeste tako je. :) bio sam tu i secam da je nekom tada bio rodjendan od vase ekipe, pa ste to ubacili u nastup. :)

koristim gramofon Vestax PDX 2000, mixer Rane TTM 56, Serato SL1 i KP3.

kafadama
30-04-2009, 02:51 AM
otprilike tako nesto... :) a sempler jel koristis?

beatanga
30-04-2009, 09:27 AM
otprilike tako nesto... :) a sempler jel koristis?

da da. koristim koristim KP3 kao sempler, a i kao kontroler, pa pozivam semplove iz seratovog programa. imam neke loopove koje treba pustati u pesmama, pa to radim sa KP3. sad hocu da ubacim elektronske zvukove bubnja, pa da svirkam malo zajedno sa bubnjarem. super spravica, ja sam veoma zadovoljan. :)

kafadama
30-04-2009, 08:44 PM
imash msn ili tako nesto?

geckonium
02-05-2009, 01:57 PM
...geckonium reche da da je loshe. to ce mi umnogome pokvariti utisak, ali sta da se radi. i dalje ce mi biti visoko funkcionalna sprava, pogotovo sto moze kao MIDI kontroler da sljaka.

pa pazi ovako...
sljakaju oba fenomenalno i kao sampleri i kao kontroleri u abletonu...

jedino je problem sto sam vec rekao kad uchitavash sa kartice semplove...
(pogotovo kad bi radio live)
na load all 10+ sek
a na load pojedinachni oko 2-3 chini mi se...

i josh jedan mali problem shto kad ih povezhesh preko midi kabla 1>2
ne mogu nikad automatski da sinhronizuju tempo (uvek postoji razlika 0.9bpm)
tako da manuelni tempo i manuelni tap sa shiftom i sljaka odlichno
i sranje je sto sample banks rade toggle a/b/c/d (isto midi kabl 1>2)

kad ste vec pomenuli beardyman-a
ovo su po meni njegovi najbolji nastupi

part 1 : http://www.youtube.com/watch?v=2XryzjprNqE
part 2 : http://www.youtube.com/watch?v=zGmE11NPOgI&feature=related

mada on skoro uvek ima i DigiTech Jamman Looper Phrase Sampler Pedal

beatanga
04-05-2009, 09:52 AM
da da ima i DigiTecha, ali pazi ovaj klip

http://www.youtube.com/watch?v=39n4wow8fWE

samo jedan KP3 i mic. :)

nikako da stignem da kupim SD, ali ove nedelje cu to resiti, pa javljam utiske.

geckonium
04-05-2009, 10:27 AM
da da ima i DigiTecha, ali pazi ovaj klip

http://www.youtube.com/watch?v=39n4wow8fWE

samo jedan KP3 i mic. :)

nikako da stignem da kupim SD, ali ove nedelje cu to resiti, pa javljam utiske.

SD ti je dosta od 512mb (al uzmi 1gb za svaki sluchaj)
i mislim da ni to ne mozhesh fizichki da napunish skroz
jer imash 10 x all (4 komada)
i 0-99 single sample

mada ja imam 2 po 2 gb
i nemoj da se tripujesh da kupujesh vece od 2gb jer ne rade

ja sam se zajebo pa sam uzeo sandisk extreme III od 4gb
mislio brze ce uchitavati al k****

a ovai klip pa ono...
ja isto radim loma beatbox i mogu ti reci ko god zna malo sa kp3
ovo je laganica... al ipak niko ne mozhe da prismrdi beardy-u...
HA! xD

MHz
04-05-2009, 03:55 PM
al ipak niko ne mozhe da prismrdi beardy-u...
HA! xD

jedan kp, dva kp-a..
ono shto ga izdvaja je mashtovitost, a ne tehnika.. skoro svako moze da ''navezba'', ali retko ko ima ''ono'' ;)

opasno sam se nalozio na kp3

geckonium
04-05-2009, 05:05 PM
jedan kp, dva kp-a..
ono shto ga izdvaja je mashtovitost, a ne tehnika.. skoro svako moze da ''navezba'', ali retko ko ima ''ono'' ;)

jaoooooooo kad chujem neshto ovako... :banghead: :banghead: :banghead:
bravo care :thumbsup:

jel si pogledao mozhda klip o kome je rech?

InsaneEyes
04-05-2009, 05:24 PM
a cak i ako ne pise da prima tako, posaljes mu pitanje i pitas jel oce. .. on nista ne gubi. cak mu je i bolje.

primjer2: koliko sam puta naso sprave koje je tip htio samo slat unutar njemacke... pito ga za hrv/slo... i ovaj reko moze.. ko pita ne skita :wink:

pito ja naravno, ali srbija nema paypal, ali sam cuo radosnu vest da su na ebay uveli pre neki dan neko novo placanje koje radi ovde u sr:)

MHz
04-05-2009, 05:47 PM
jaoooooooo kad chujem neshto ovako... :banghead: :banghead: :banghead:
bravo care :thumbsup:

jel si pogledao mozhda klip o kome je rech?

naravno da jesam, zato sam onako i odgovorio..

geckonium
04-05-2009, 06:26 PM
naravno da jesam, zato sam onako i odgovorio..

ok... 8-)
u svakom sluchaju beardy je super tip...

meni je ovo jedan on njegovih najboljiv videa
> http://www.youtube.com/watch?v=sCwbS7UYpfg

evo josh jednog tipa koji radi slichan trip samo ne znam koji je ovo sampler
> http://www.youtube.com/watch?v=EBOv7dL3GN4
> http://www.youtube.com/watch?v=UiInBOVHpO8

beatanga
05-05-2009, 09:48 AM
jedan kp, dva kp-a..

"ono" je kljuch, a najinteligentniji momenti u muzici su upravo oni najjednostavniji. :)

super je ovaj klip u supermarketu je super, a i onaj u biblioteci.

@geckonium

i kontao sam da kupim dve kartice od po giga ili dva, a nisam znao da nece ucitavati vise od 2 giga... thnx.

geckonium
05-05-2009, 11:07 AM
"ono" je kljuch, a najinteligentniji momenti u muzici su upravo oni najjednostavniji. :)

a i ti si filozof? :D :D :D
"ono" je "ono" xD

@geckonium

i kontao sam da kupim dve kartice od po giga ili dva, a nisam znao da nece ucitavati vise od 2 giga... thnx.

np

sad sam video u malim oglasima Mhz kupuje Kaoss Pad 3 :D
to je lepo! :D

ja moram da pohvalim rumski....
kad sam stavio oglas u male oglase posle prvog dana me je tip zvao...
valjda cesh i ti brzo da nadjesh kp3 :wink:

@ Mhz

ako kupujesh polovan obavezno proveri LED odma
krenesh od donjeg levog coshka pa zmijicu vertikale do donjeg desnog
isto tako horizontale od gornjeg levo do donjeg desnog

da ti neko ne uvali ovako neshto
> http://www.youtube.com/watch?v=NMGFGTvq1Y4

MHz
05-05-2009, 02:22 PM
naruchio sam iz sky-a. Stize sutra :D Svakako hvala na upozorenjima :)

Odavno gledam KP3, chak sam i propustio par dobrih ponuda, ali eto, nisam vishe mogao da izdrzim :)

geckonium
05-05-2009, 03:17 PM
naruchio sam iz sky-a. Stize sutra :D Svakako hvala na upozorenjima :)

Odavno gledam KP3, chak sam i propustio par dobrih ponuda, ali eto, nisam vishe mogao da izdrzim :)

nema na chemu :)
igrachka je ludilo... videcesh ^^
ja sam imao prilike da radim sa 3 komada u isto vreme....
SHOW! xDD

iz sky-a :shock:
kolko su sad?
330e?

ja sam prvi kp3 uzeo iz sky-a za 230e
pa sam chekao brda vremena da opet stigne da uzmem josh jedan
i kad su stigli 330e :(

beatanga
07-05-2009, 11:12 AM
[QUOTE=geckonium;244896]a i ti si filozof? :D :D :D
"ono" je "ono" xD

:)

u svakom slucaju, triput ura za kp3! zaista super sprava.