PDA

View Full Version : PomoĆ iskusnih

lirikzg
07-04-2009, 03:40 PM
Pozdrav... U mom malom studiju imam mikrofon Rode K2, kompresor SM TC02, te zvučnu RME 9632... (kompresor: http://www.music2home.com/images/products/366/TC02_hires_1.jpg)
Studio je namijenjen isključivo snimanju vokala, pošto se radi o hip-hopu,ali nailazim na mali problem pošto dosad nisam radio s kompresorima...
Htio bi vas zamoliti savjet u vezi podešavanja attacka,releasa i ratia...znam da to ide po sluhu, ali barem okvirno neke vrijednosti u kojima bi trebao to podesiti s obzirom na vrstu glazbe kojom se bavim...
Hvala

lirikzg
07-04-2009, 03:51 PM
ispričavam se, fulao sam sekciju... :)
Vjerujem da će biti premje?tena u drugi podforum od strane administratora :banghead:

Braca
07-04-2009, 03:53 PM
Heh, ti bi bas sve na gotovo a da se ne pomucis. Kompresija je znacajan deo u snimanju narocito u danasnjoj modernoj produkciji, pa bih ti ja predlozio da prvo procitas sve threadove na tu temu, da naucis osnovne principe rada kompresora, pa da onda krenes da se upoznajes sa razlicitim tipovima kompresora i tehnikama kompresije.
Pozdrav i smo napred

lirikzg
07-04-2009, 04:23 PM
ma procitao sam dosta tog i podesio to,,, ratio mi ne prelazi 3 , da ne ubije vokal previse, attack mi je na fast, i releaseom se u principu igram po sluhu...
zanimalo me samo dal neko ima provjerenu kombinaciju za hip hop, ili tako nesto...znam da carobne formule ne postoje, ali mozda neko ima iskustva bas s time :)))

Maiv
07-04-2009, 04:34 PM
Probaj s novim Voxengo Voxformerom, poprilicno ok rezultati a ne treba puno tvikati. :wink:

lirikzg
07-04-2009, 05:04 PM
hvala :)

Reinhardt
08-04-2009, 10:21 PM
Probaj s novim Voxengo Voxformerom, poprilicno ok rezultati a ne treba puno tvikati. :wink:

covjek je govorio o trackingu..
Maive... br?a ruka od mozga,a?

@lirikzg,koji preamp je u igri?

OFF
09-04-2009, 12:57 AM
Bez uvrede, ali takvi kompresori, te cenovne klase se najbolje podesavaju kad se pritisne dugme bypass... Samo bodi tu rodu u preamp, pa u kartu, i ostavi prostora da ne klipuje (procitaj malo sta kaze nas gost foruma o tome)