PDA

View Full Version : Ima nade ((:

dawid
07-04-2009, 03:30 PM
Resili Alen i ja da pomognemo mladim bendovima koji nemaju nikakav snimak, da ih usnimimo i napravimo neku kompilaciju sa po dve pesme svakog benda i stavimo na cd njihovi kontakti a onda da to lepo delimo gazdama klubova i radio stanica pa da se ljudi ispromovisu ( http://www.24sata.rs/novisad.php?id=37424 i http://www.blic.rs/vojvodina.php?id=65125 ). Uglavnom javili se mladi bendovi koji ne poseduju nikakav posteniji audio zapis i mi krenuli sa snimanjem. I pored ocajnih, solidnih, losih i dobrih bendova pojave se klinci iz Topole koji nikada u studiju nisu bili (i jos uvek nisu posto smo snimali u betonskoj sobi :D ) i za dva sata, koliko je imao svaki bend, su snimili dve pesme na "je'n, dva". E sad, ja to moram da podelim sa vama jer su mi se izuzetno svideli. U pitanju je neka mesavina fankija, HCa i bogtepitacega :D

http://www.ludekrawepunk.com/demonstracija/MORTEROsong1.mp3
http://www.ludekrawepunk.com/demonstracija/MORTEROsong2.mp3

awacs
07-04-2009, 07:59 PM
klinci iz Topole koji nikada u studiju nisu bili (i jos uvek nisu posto smo snimali u betonskoj sobi :D ) i za dva sata, koliko je imao svaki bend, su snimili dve pesme na "je'n, dva". E sad, ja to moram da podelim sa vama jer su mi se izuzetno svideli. U pitanju je neka mesavina fankija, HCa i bogtepitacega :D

Ve?balo se, i ve?balo, i ve?balo... i uve?balo! Svaka im čast. I jo? imaju i sluha i ritma :D

DaBear
07-04-2009, 08:05 PM
"...bog te pita cega!?..." to si bas dobro rekao....!!!:shock::confused:

Oggy
07-04-2009, 08:59 PM
Blago bezveze... :rolleyes:

dawid
07-04-2009, 09:40 PM
Vežbalo se, i vežbalo, i vežbalo... i uvežbalo! Svaka im čast. I još imaju i sluha i ritma :D
Samo ne znam kada su stigli jer su se okupili 2008 a ovo je snimano krajem iste godine. Pevaci su skolovani mada sumnjam da su ih tamo ucili ove grolove :rotfl:

zlobisha
08-04-2009, 03:13 AM
Samo ne znam kada su stigli jer su se okupili 2008 a ovo je snimano krajem iste godine. Pevaci su skolovani mada sumnjam da su ih tamo ucili ove grolove :rotfl:

Black George?

awacs
08-04-2009, 10:20 AM

Baš te htedoh pitati to za pevače! A vežbao je valjda svako za sebe pre nego što su se okupili. Kako god, super izvode tu muziku koja nije "moja šolja čaja". Koliko u proseku imaju godina?

Pozdrav i svaka čast na akciji

P.S. Na momente me nešto u pevanju (tj. u linijama i intervalima) asocira na Mike-a Patton-a.

dawid
08-04-2009, 03:03 PM
Baš te htedoh pitati to za pevače! A vežbao je valjda svako za sebe pre nego što su se okupili. Kako god, super izvode tu muziku koja nije "moja šolja čaja". Koliko u proseku imaju godina?

Pozdrav i svaka čast na akciji

P.S. Na momente me nešto u pevanju (tj. u linijama i intervalima) asocira na Mike-a Patton-a.
Mislim da su tu oko 19, nisam siguran. Mene pevanje i ta kombinacija vise podseca na System of a down sa fanki izletima. I onaj bubnjarski solo u drugoj pesmi na 2:10 je 8-)

silicon science
08-04-2009, 09:21 PM
Mislim da su tu oko 19, nisam siguran. Mene pevanje i ta kombinacija vise podseca na System of a down sa fanki izletima. I onaj bubnjarski solo u drugoj pesmi na 2:10 je 8-)

Bice oni tek super, samo polako :) Super za pochetak

nenad
10-04-2009, 02:15 PM
Mene pevanje i ta kombinacija vise podseca na System of a down sa fanki izletima.

khm, khm...... ovo je veoooma smela tvrdnja.

Inace kao prvo mogu da pohvalim ceo projekt, a kao drugo produkcijski je dosta "pobeglo". Jes da je glasno, ali na trenutke neprijatno glasno. Mozda treba malo ubedljivije smekshati pojedine "delove" bubnja i tada ce, cini mi se, kompletan zvuk dobiti drugu dimenziju, a samim tim ce se lakse iskontrolisati gitare. Jos jednom pohvale za projekt a zvuk moze sigurno bolje.

dawid
10-04-2009, 03:29 PM
khm, khm...... ovo je veoooma smela tvrdnja.

Inace kao prvo mogu da pohvalim ceo projekt, a kao drugo produkcijski je dosta "pobeglo". Jes da je glasno, ali na trenutke neprijatno glasno. Mozda treba malo ubedljivije smekshati pojedine "delove" bubnja i tada ce, cini mi se, kompletan zvuk dobiti drugu dimenziju, a samim tim ce se lakse iskontrolisati gitare. Jos jednom pohvale za projekt a zvuk moze sigurno bolje.
Zasto je smela tvrdnja? :shock: Klucna rec u recenici koju si naveo je PODSECA :wink:
A sto se tice produkcije...20 bendova (40 pesama) i svaki ima tri sata da se nastima, namesti zvuk pojacala, podesi bubanj, snimi pesmu na "jen, dva", nasnima vokale i solaze, bez studijskog iskustva, a pritom je behringer mic100 najbolji preamp na snimanju (o mikrofonima da nepricamo), soba od "cistog betona :D , i na kraju miksas tih dvadeset razlicitih bendova volonterski- malo li je?
Mada rado bih ti poslao njihov projekat pa probaj :wink:

nenad
11-04-2009, 12:50 PM
Mene cak i ne "podseca" na SOAD, barem ja tako mislim.... 'bem ga.
E, a sto se zvuka tice ja sam samo prokomentarisao ono sto je doslo iz zvucnika, t.j. ono sto sam cuo...... a o uslovima rada nije bilo rechi. Iz tvog prethodnog posta sam, eto vidish, saznao kako je to snimano i miksano. I verujem da je bilo dosta "borbe" ali sta je tu je. Slusaoca nikako ne zanima kako je to radjeno vec kako se cuje.

dawid
11-04-2009, 01:16 PM
Mene cak i ne "podseca" na SOAD, barem ja tako mislim.... 'bem ga.
E, a sto se zvuka tice ja sam samo prokomentarisao ono sto je doslo iz zvucnika, t.j. ono sto sam cuo...... a o uslovima rada nije bilo rechi. Iz tvog prethodnog posta sam, eto vidish, saznao kako je to snimano i miksano. I verujem da je bilo dosta "borbe" ali sta je tu je. Slusaoca nikako ne zanima kako je to radjeno vec kako se cuje.
Nisam spominjao kako je radjeno jer nisam kacio pesmu zbog promocije mixa vec zbog toga sto mi se svidelo kako mladi ljudi sviraju i kako su odradili posao za dva sata na totalno nepoznatoj opremi a pri tom su se prvi put sreli sa procesom snimanja.
Sto se tice SOAD-a....Cim sam ih cuo u studiju odmah su me asocirali na njih. Mada...nije to toliko ni bitno :wink:

InsaneEyes
11-04-2009, 03:08 PM
ne zvuci uopste lose kad se otpanji do besvesti.

podseca na SOAD po strukturi definitivno :mase::guitar:

dawid
11-04-2009, 04:59 PM
ne zvuci uopste lose kad se otpanji do besvesti.

Pa drugacije i ne moze :D

Tiki the Boyler
11-04-2009, 08:27 PM
Svaka čast na uloženom trudu.
Tako se pomaže mlada ekipa!

dawid
11-04-2009, 08:39 PM
Svaka čast na uloženom trudu.
Tako se pomaže mlada ekipa!
Hvala. Tek smo poceli. Za koju nedelju snimamo vol.2 :wink:
Cim nas psihoterapeuti vrate u predjasnje stanje sto se tice zivaca - nastavljamo :D