View Full Version : Chris Cornel-Scream?
disco violence
07-04-2009, 10:46 AM
Zanima me kako ti kao iskustan rock producent komentarises ovaj album koji je izazvao mnogo bure svojim izlaskom.Ja sam kao fan Cornela zbunjen,produkciju mu je kako sam procitao radio Timberland pa su otisli u jednu sasvim drugu dimenziju,dobilo se na melodiji ali dosta mi je sve to prazno i neverovatno malo ima gitare,mislim da mu najbolje stoji onaj fazon koji je radio za soundtrack James Bonda.
P.S.Bio sam tuzan kad se raspao Rage,kada sam dao sansu Audioslaveu i zavoleo ga i on se raspao,ovaj sad poceo da peva kao Timberlejk,pa ljudi stvarno je mnogo za jedno fotografisanje.
Denyken
07-04-2009, 04:57 PM
Zanima me kako ti kao iskustan rock producent komentarises ovaj album koji je izazvao mnogo bure svojim izlaskom.Ja sam kao fan Cornela zbunjen,produkciju mu je kako sam procitao radio Timberland pa su otisli u jednu sasvim drugu dimenziju,dobilo se na melodiji ali dosta mi je sve to prazno i neverovatno malo ima gitare,mislim da mu najbolje stoji onaj fazon koji je radio za soundtrack James Bonda.
P.S.Bio sam tuzan kad se raspao Rage,kada sam dao sansu Audioslaveu i zavoleo ga i on se raspao,ovaj sad poceo da peva kao Timberlejk,pa ljudi stvarno je mnogo za jedno fotografisanje.
well..sto reci..i ja sam njegov fan...i kad ovo recimo poredim sa Euphoria Morning..hm u stvari to mi je neusporedivo...ovo mi jedan od onih CD koji ne samo da ne preslusam do kraja nego ga i zaboravim prije nego sam dosao do kraja...i Carry on mi je bio pomalo sumnjiv ali jos uvijek je bilo onih njegovih blistavih trenutaka pa mu oprostim razno razne izlete u magli...meni onaj Billie jean nije bas nesto YMMV ali zato volim Arms around your love i jos neke...no na ovome nista nisam nasao i to sto kazes..gdje su gitare..on je fakat mrak vokal i moze pjevati sve..ali okruzen tim dehumaniziranim "loncima i lancima" oko sebe....nije to isto...znam mu ja novog gitaristu Peter Thorn...cesto se dopisujemo po forumima..mladac ubija gitaru i rastao je na boljoj proslosti rocka...na zadnjoj turneji sa Cornellom (prije ovog albuma) gdje god su svirali javljao se (Peter) nama na forum i ostavljao mobitel klipove te svoje dojmove o svirci...to je bilo super..onako iz prve ruke..momak je stvarno klasa...i onda ja onako nabrijan cekam novi C.C. album da ga cujem napokon u produkciji a ovaj napravi album bez fuc....ing
gitara...poludio sam:mad:
gledaj meni je Superunkown medju prva tri albuma u zivotu ..po pjesmama..perfomansu..produkciji...znam da jedina stalna mjena jest...ali ja se nikada iz sarajevskog cevapa u McDonaldsov hamburger mijenjao ne bih:D (pazi to dolazi iz usta jednog vegetarijanca onda mozes misliti:grin: )
disco violence
08-04-2009, 01:56 PM
Evo sta on kaze o svemu.
Chris Cornell kaže da mu negativne reakcije na novi album Scream, koji je snimio sa Timbalandom, prijaju.
"Čak i ljudi koji su bili moji ili Timbalandovi fanovi, i koji su voleli sve što smo ranije snimili, mrze ovaj album. Nisu ga razumeli. To je zapravo uzbudljivo. Volim taj osećaj", rekao je on Washington Postu.
Nekadašnji lider Soundgardena posebno se osvrnuo na negativan komentar Trenta Reznora koji je lider Nine Inch Nailsa objavio na Twitteru.
"To je detinjasto. Da budem iskren, ukoliko bih želeo da javno pljujem albume koje mrzim, sedeo bih na Twitteru 24 časa dnevno, pljujući 96% onoga što sad izlazi - možda i 98%", kaže on.
Denyken
08-04-2009, 02:21 PM
znas sto sam naucio radeci sa Hladnim Pivom?
jednu njihovu izreku.....
ako ti jedan covjek kaze da si pijan....Ok..
ako ti dva covjeka kazu da si pijan...Ok...
kad ti trojica kazu da si pijan.......
..lezi i valjaj se !
Gmile
08-04-2009, 06:56 PM
Ovdje (u BiH) postoji jos jedna varijanta:
kad ti covjek kaze da si magarac... opali mu sljagu...
kad ti to kazu dva covjeka, ucini isto ili bar im opsuj...
kat ti to kazu trojica... stavi na ledja teretno sedlo i njaci!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.