PDA

View Full Version : UAD-1 1. dan... da li je sve u redu ?

Snimatelj
06-04-2009, 10:48 PM
Poštovanje svima,
kupio sam UAD-1 flexi pak... i krenuo sam da na uaudio.com sajtu popunim podatke, sve u vezi prijave karte, registracionog fajla, pluginova. Na kutiji piše da imam $500 voucher. Međutim, tokom instalacije karte pored onih 5 standardnih pluginova koji idu i u najmanji project pak, meni je program na uaudio.com sajtu posle očitavanja serijskog broja AUTOMATSKI označio još ova 2 plugina:

LN1176 i LA2A zelenom kvakom, kao da su odobreni zakarticu !!!

I to SAMO TA DVA... što mi je bilo čudno...

(ukupno vrede $298, ako se naručuju preko uaudio sajta)

Ja potvrdih ovo (? ne znam da li sam trebao), i on mi napravi registracioni fajl, i kada sam startovao registracioni fajl on mi je ova dva plugina označio kao AKTIVIRANE. Kod drugih pluginova je na uad-1 Authorizations ostalo da piše: Not authorized - 14 days left in demo.

Na sajtu uaudio gde je myprofile stoji sam onaj ID broj karte, a još uvek nema prikazano ni tip katice, ni serijski broj (type, serial number).

E tu me uhvatila panika... da li je tu sve u redu, da li to tako ide ?

Na YOUR ACCOUNT mi piše:

ORDER TOTAL: $0.00
VOUCHER BALANCE: $0.00
COUPONS: 0

Kako to da stoji za voucher $0.00 ako sam kupio FLEXI paket kome na kutiji stoji voucher $500 ?
Da li će se ovo promeniti posle 14 dana... ili je meni "zalutala" neka sasvim druga kartica koja uopšte nij FLEXI ? Da ne kažem nešto teže...

Ko bi me to častio sa ona 2 plugina koji ukupno koštaju $298... a istovremeno mi zabranio da ja odmah sebi odaberem šta hoću za $500 sa FLEXIja ?

Da li je sve u redu, ili se ovde radi o nekoj mućki, prevari ?
Da vraćam tu kartu prodavcu i tražim pare nazad ?

Da li se prava FLEXI karta tako ponaša... Ili ovo nema veze s tim, možda je ovde u pitanju neka podvala, zamena robe ?

Ili će posle 14 dana sve samo od sebe da se "sredi" ?

Pomagajte sa odgovorima,
nije mi baš veseo ovaj 1. dan sa UAD-om...mislio sam da će to biti jednostavnije i lepše !

Inače UAD radi super, i hteo bih da nabavim Neve 1081 EQ i Precision Multiband, koji zajedno koštaju $498. To mi treba mnogo pre nego ona dva limitera kompresora. Mislio sam za ta 2 plugina da iskoristim voucher.

Puno pozdrava, zahvaljujem na odgovorima.

Snimatelj
07-04-2009, 07:24 AM
Evo ?ta je označio AUTOMATSKI na uaudio.com sajtu, za FLEXI karticu (!), a da mi nije ni?ta dozvolio da menjam !

Meni ovo čudno izgleda... ?

"7"
07-04-2009, 08:39 AM
Uslikaj i iznad toga gde pise koju si karticu registrovao... inace za sve sto kupis ili dobijes moras da dobijes mail u kojem te obavestavaju o tome...
... u stvari ne moras da slikas... napisi sta ti pise u polju "Type"...

Snimatelj
07-04-2009, 08:53 AM
Ne pi?e NI?TA !!!
Type i Serial Number : PRAZNO !!!

Zato sam se i začudio, kako na osnovu Hardware ID nije prepoznao o kojoj se kartici radi, i za?to nije već prikazao i ostala dva podatka za karticu.

Samo prikazuju Hardware ID.

Koji su im to "?tosovi" ? Nije mi ba? simpatičan ovaj način registracije.
?ta sad, da čekam jo? 13 dana... ?ta mogu da očekujem tada ? Da će se Type i Serial Number pojaviti, a meni u VOUCHER odjednom upasti $500 ???

Nije valjda da su me "častili" sa ova dva plugina koji zajedno ko?taju $298 ??? Ne mogu da verujem...

"7"
07-04-2009, 09:01 AM
U "type" bi trebalo odmah da ti se pojavi koja je kartica u pitanju... napisi im mail i pitaj o cemu se radi, to ti je najsigurnije... reci samo da si registrovao flexi a da u type ne pise nista i nema vaucera od 500$... ne pominji ova dva pluga... pa vidi sta ce da ti kazu...

... jesi li dobio neki mail od njih?

Pozz

Snimatelj
07-04-2009, 09:10 AM
Nikakav mail mi nije stigao od UAUDIO.

Da li da im odmah ?aljem pitanje (vapaj za pomoć), ili da čekam jo? 13 dana ?

Snimatelj
07-04-2009, 10:09 AM
Poslao sam jedan mail
(sa obja?njenjem svega ovoga gore napisanog ?to se događa)
na 3 adrese:

pcsupport@uaudio.com
info@uaudio.com
hardwaresupport@uaudio.com

(sa njihovog customer service portala mi stigo?e odmah 2 x auto reply, u fazonu kao odgovoriće mi čim budu mogli... )

Nadam se da će mi neki čikica ili tetkica sa UAUDIO odgovoriti kako da se izvučem iz ovoga...

Snimatelj
07-04-2009, 11:05 PM
Ufffffffff... Jeeeeee... Fakkkkkk !!!!
Konačno mojim mukama, posle 24 sata strepnje i preznojavanja, dođe KRAJ !

Dva puta sam im poslao mail na te 3 navedene adrese istovremeno,
i našao se jedan dobar i pošten čovek tamo koji radi svoj posao kako treba,

i verovatno POLUAUTOMATSKI-MANUALNO, tj. ručnim unosom (ne znam kako bi drugačije)

u njihovoj bazi podataka mi aktivirao VOUCHER od fenomenalnih $500.00

i ja naravno kao svaki presrećni Srbin i ex-Jugosloven na brdovitom Balkanu ODMAH kupih sve što se moglo za te parice...

Oni mi dadoše nekakve popuste... i kao rezultat svega ta kupovina UAD-1 FLEXI (PCI) karte mi obezbedi 5 dodatnih pluginova: vidi dole na slici.

Pohvala za UAUDIO ekipu !
Bojao sam se da će me neki maler strefiti i da će me UAD-ovci "preskočiti"... da mi nikada neće odgovoriti i da neće ispraviti grešku...

ALI

oni odradiše svoj posao po propisu, na osnovu maila kojeg sam im poslao.
Ukapirali su šta sam napisao, i popravili situaciju !
Bravo za poslovnost !

( Za ona 2 prva plugina, 1176LN i LA2A nemam pojma zašto mi ih pokloniše, ne mogu ni da se setim od one jučerašnje panike šta je tada pisalo na ekranu, da li je to neka akcija, ili šta... ali ostadoše oni i dalje na svom mestu u kompletu kao AKTIVNI !!! Pitam se da li su se zajebali, ili jednostavno poklanjaju... možda neka AKCIJA za FLEXI karte... Bog sam zna... )

Na Thomann.de videh da za UAD-1 FLEXI PAK važi dodatni $150 voucher...
ali oni meni pokloniše ne $150 već $298 ???

Universal Audio UAD-1 Flexi Pak - DSP PCI card with 5 basic plug-ins and a voucher $500 (USD) and 150$ (USD - online access after registration) for aditional UAD plug-ins.

http://www.thomann.de/gb/universal_audio_uad1_flexi_pak.htm (http://www.thomann.de/gb/universal_audio_uad1_flexi_pak.htm)

Na kraju mogu samo da kažem (viknem): TRI PUT URA ZA FLEXIJA !!!
URA !!! URA !! URA !!!

"7"
08-04-2009, 07:36 AM
:wink:8-)

darkstar
08-04-2009, 04:26 PM
cuti bre,mnogo je samo kad biju

alfom
10-04-2009, 05:49 PM
Usput :

Htio bih, radi nekih preuređivanja, ponovo postaviti sistem, odn. ako od vas dobijem drugi savjet, najmanje, deinstalirati SX/Nu da bih postavio vi?u verziju.

Da li će nastati belaj sa UAD - om, odn. kako da to uradim a da ne izgubim UAD registraciju, tj. da ga novi odmah prepozna i ne tra?i novi fajl za registraciju (onaj ?to sam dobio od njih preko interneta - vi?e se ni ne sjećam postupka).

Smijem li se upustiti u ovo?

Hvala.

@ Snimatelj : izvini ?to ti upadoh u temu da ne bih otvarao novu. :)

"7"
10-04-2009, 05:55 PM
Usput :

Htio bih, radi nekih preuređivanja, ponovo postaviti sistem, odn. ako od vas dobijem drugi savjet, najmanje, deinstalirati SX/Nu da bih postavio vi?u verziju.

Da li će nastati belaj sa UAD - om, odn. kako da to uradim a da ne izgubim UAD registraciju, tj. da ga novi odmah prepozna i ne tra?i novi fajl za registraciju (onaj ?to sam dobio od njih preko interneta - vi?e se ni ne sjećam postupka).

Smijem li se upustiti u ovo?

Hvala.

@ Snimatelj : izvini ?to ti upadoh u temu da ne bih otvarao novu. :)

Ako reinstaliras ceo sistem onda moras da odradis proceduru ispocetka tj. instaliras softver, prikacis karticu i prevuces reg fajl na ikonu... a ako reinstaliras samo sx onda ne diras nista, kad ga ponovo instaliras sam ce prepoznati uad...

Pozz

"7"
10-04-2009, 05:59 PM
... problem ce jedino biti ako nemas taj reg fajl a nemas pristup uad racunu tj. ne mozes da ga nabavis (ako ti je skinuta kartica sa racuna)... onda mozes da se slikas :rolleyes: jer ces imati plagove koje sad imas samo dok ti je ziv taj os... nadam se da nije to slucaj...

Pozz

alfom
10-04-2009, 06:00 PM
Hvala 7.
Znači, da budem siguran, ako skinem trojku i postavim četvorku - nema problema?

"7"
10-04-2009, 06:01 PM
Hvala 7.
Znači, da budem siguran, ako skinem trojku i postavim četvorku - nema problema?

Nema...

Snimatelj
11-04-2009, 02:34 AM
Nova UAD-1 kartica u PC-ju i novi problemi !
Ubacio sam pozajmljenu novokupljenu karticu od prijatelja, koja inače nije bila ranije autorizovana preko interneta (ni na jednom nalogu nije bila prijavljivana, drug nema internet !) a isteklo joj onih 14 dana demo-a.
Sada imam

1.
SYSTEM1
Flexi Pak
ovde imam 5 novoinstaliranih pluginova koji rade na toj i samo toj kartici !

2.
SYSTEM2
Project Pak
za ovu karticu koja je prijavljena na mom nalogu kao SYSTEM2 neće da mi dodeli dugme

Download UAD authorizations

za kreiranje autorizacionog fajla, tako da ne mogu da napravim autorizacioni fajl za drugu karticu SYSTEM2 koji bi mi omogućio da onih novih 5 pluginova instaliram i na ovoj drugoj kartici !

Ovu drugu karticu sam prijavio na svom nalogu pre nego što je bila ubačena u PC. Da li sam pogrešio, da li to ima neke veze ?

Videti sliku dole koja prikazuje gornji deo za drugu karticu SYSTEM2...

Da li možete da mi objasnite kako treba da se registruju dodatni pluginovi i na ovoj drugoj kartici, da li i na njenoj stranici SYSTEM2 treba da se pojavi dugme

Download UAD authorizations
?

Koristim UAD software verziju 4.10.0

Ja sam poslao jednu poruku za pomoć help desku u UAUDIO.
Da li će mi oni omogućiti da i druga kartica dobije onih 5 dodatnih pluginova ?

Hvala, pozdrav !

"7"
11-04-2009, 07:52 AM
Ako si im poslao mail resice ti oni to... a pogresio si u tome sto si drugu karticu stavio u drugu grupu (system) a trebao si da je stavis u istu grupu sa prvom karticom, posto kupljene plagove dele samo kartice iz iste grupe... eto, da znas za kasnije...
... resice ti oni to, ne moras da se brines...

Pozz

Snimatelj
11-04-2009, 10:11 AM
Uhhhh... nisam imao pojma da to tako funkcioni?e !
Nisam imao pojma da SYSTEM2 znači druga grupa, mislio sam da to znači druga kartica ???

Da li mogu oni (UAUDIO) da prebace drugu kartu iz grupe SYSTEM2 u grupu SYSTEM1 ?

Hvala, pozdrav.

"7"
11-04-2009, 10:29 AM
Mogu, i ako si im poslao mail resice ti to vrlo brzo...

Pozz

Snimatelj
16-04-2009, 09:12 AM
Ovi u UAUDIO sredili sve probleme. Obe karte sada rade, u istoj grupi, sa svim autorizovanim pluginovima (5 dodatnih).