View Full Version : Pomoc!
Dziki
06-04-2009, 01:07 PM
Nasao sam 2 miksete na internetu ali se ne razumem toliko u njih...
Miksete mi trebaju za probe sa bendom, nikakaw ozbiljniji rad.
Treba mi pomoc oko odabira koju miksetu da kupim, nadam se da cete mi pomoci :)
1.Behringer Eurorack UB1202
http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=230
2.Behringer Xenyx 1202FX
http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=1895
serbianzoro
06-04-2009, 01:24 PM
Xenyx ima efekat tako da je bolje da uzmes nju,navodno su xenyx kopije mackie mixera,tako da eto kao jos jedan plus za nju.Za deset eura razlike bar imas efekat,kakav takav,ostalo dodje na isto....
awacs
06-04-2009, 05:19 PM
Xenyx ima efekat tako da je bolje da uzmes nju,navodno su xenyx kopije mackie mixera,tako da eto kao jos jedan plus za nju.Za deset eura razlike bar imas efekat,kakav takav,ostalo dodje na isto....
Sa druge strane - UB1202 ima lo-cut filter, koji je na probama vrlo koristan (za razliku od efekta). Mogućnost efekta na probi je veća ?teta nego korist. Čini ti se da pevač(ica) peva OK jerbo si ga/je "pustio kroz efekat", a on(a) zapravo fal?ira pa ubija :banghead: Ako koristite efekte na probi, morate da koristite iste te efekte i na svirci (IMHO). Inače - katastrofa.
Pozdrav
P.S. Ja bih (da jo? uvek imam bend) radije uzeo UB1202, mada treba proveriti da li ga Artist zaista ima na lageru (navodno se vi?e ne proizvodi):rolleyes:
Dziki
06-04-2009, 06:32 PM
E ok, hvala vam momci :)
Dolazim za koji dan u bg da pazarim mikseticu pa vam javim sta sam uzeo ;)
akordeonista
06-04-2009, 07:56 PM
Evo imam ja da prodam potpuno novu (neotpakovanu!) miksetu Behringer Xenyx 1622fx. Cena ti je malo veca ali na njoj imas i efekat i Lo-cut. Imas i 2 Sub grupe, Mute prekidac na svakom kanalu kao i USB interfejs za vezivanje na kompjuter - vrlo korisno posto mozes da snimas direktno u kompjuter kao i da pustas muziku iz njega.
Ako si zainteresovan javi se na 062/432-450 pa cemo se dogovoriti.
Pozz
Dziki
06-04-2009, 08:08 PM
Hvala na ponudi ali za sada mi ne treba toliko ozbiljna mikseta...:wink:
akordeonista
06-04-2009, 08:41 PM
Pa da, ovo je ipak klasa!!!:D:grin::banghead:
Dziki
06-04-2009, 09:44 PM
Ma znam, polako, ima vremena za saradnju ;)
serbianzoro
06-04-2009, 10:08 PM
Au bre Awax sad me razocara,a gotivio sam tvoje komentare!!!Ako su ljudi vec muzicari,sto vec pretpostavljam,pet efekata nece pomoci pevacu da zamaskira fals,mozda neukom slusaocu,ali drugom muzicaru...!!!?!?!?! S'obzirom da sam pevac a i instrumentalista smatram da ako mi skines hal sa vokala slobodno mi skini i distorziju sa gitare greske ce se bolje cuti,o cemu ti to.A posto svi po studijima pevamo na lexiconima,ajde svi da nosimo lexicone na svirke da se neko ne iznenadi!!!!Najbolje probati vokale bez efekta pa covek kad izadje na stage da peva nek se izgubi kao tele kad cuje efekat na svom glasu!!!!A da!!!Ne mogu da zamislim svoj vokal bez lo-cuta!Oni koji probaju jos uvek znaju da se brum i mikrofonija javljaju podjednako.Jedini spas je da se sve dovede na svoje mesto,lo-cut tu tesko pomaze!!!Joj,na ovom forumu samo ako kazes nesto kontra ispadas pametan,dace bog pa ce se srbi jednom sloziti i pomoci jedni drugima.Ne,ipak mislim da treba da otvorimo novi thread:hall vs.lo cut!!!
awacs
07-04-2009, 11:39 AM
Au bre Awax sad me razocara,a gotivio sam tvoje komentare!!!Ako su ljudi vec muzicari,sto vec pretpostavljam,pet efekata nece pomoci pevacu da zamaskira fals,mozda neukom slusaocu,ali drugom muzicaru...!!!?!?!?! S'obzirom da sam pevac a i instrumentalista smatram da ako mi skines hal sa vokala slobodno mi skini i distorziju sa gitare greske ce se bolje cuti,o cemu ti to.A posto svi po studijima pevamo na lexiconima,ajde svi da nosimo lexicone na svirke da se neko ne iznenadi!!!!Najbolje probati vokale bez efekta pa covek kad izadje na stage da peva nek se izgubi kao tele kad cuje efekat na svom glasu!!!!A da!!!Ne mogu da zamislim svoj vokal bez lo-cuta!Oni koji probaju jos uvek znaju da se brum i mikrofonija javljaju podjednako.Jedini spas je da se sve dovede na svoje mesto,lo-cut tu tesko pomaze!!!Joj,na ovom forumu samo ako kazes nesto kontra ispadas pametan,dace bog pa ce se srbi jednom sloziti i pomoci jedni drugima.Ne,ipak mislim da treba da otvorimo novi thread:hall vs.lo cut!!!
E jbg, iskreno mi ?ao ?to te razočarah, ali ne mo?e svako da bude pametan svaki dan :ups:. Ali 'ajde da poku?am da obrazlo?im ono ?to sam napisao. Mo?da nije ba? tako glupo.
Lo-cut nije potreban zarad smanjenja bruma, nego zarad ukidanja ploziva pri pevanju (P, B) kada se peva close mike. Nije ba? da će P i B da spale woofer u razglasu, ali prave struju bez veze, i bolje ih je skidati lo-cutom nego bass EQ-om. Ako ima? lo-cut mo?e? čak i da doda? bass po ?elji i potrebi.
?to se efekata tiče, nemam ja brate ni?ta protiv efekata, ali imam mnogo protiv kori?ćenja jeftinih efekata u akustički neobrađenim prostorijama (kakve su mahom prostorije za probe, koje neki zovu "studio za probe"). U takvim uslovima rada (a pretpostavljam da Dziki radi u takvim uslovima, po?to inače verovatno ne bi tra?io miksetu do 100?) bilo koja ve?tačka jeka samo pravi dodatnu galamu preko već postojeće. U galami je te?ko kapirati gre?ke, a probe pak slu?e za otkrivanje i eliminisanje gre?aka (bar je tako bilo u moje vreme).
Sve u svemu, između (dodu?e samo malo) boljih karakteristika ulaznog stepena i lo-cuta kod UB1202 i efekta koji vredi 11? (tolika je bar razlika u ceni kod Artista), ja bih uzeo ovo prvo i za ostatak para kupio bolji mikrofonski kabl. Ali ne kupujemo ni ti ni ja nego Dziki, pa će čovek sam da odluči.
Pozdrav
serbianzoro
07-04-2009, 12:43 PM
:banghead:
Dziki
07-04-2009, 08:38 PM
E momci, hvala na pomoci, sad sam doshao iz bg-a kupio sam Xenyx 1202...ipak sam se odluchio za obichan bez efekata, skontao sam ono o chemu je awacs prichao...efekti na tako jeftinim miksetama wise odmazu nego shto pomazu jer su losi...Hvala vam :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.