PDA

View Full Version : Mix

DaBear
05-04-2009, 01:44 PM
Pozdrav Denise.
Koliko dugo miksas pesmu..?
Jel miksas "sve vreme" od pocetka snimanja, ili kad se zavrsi snimanje - onda miks?
Kojim redosledom radis instrumente ..itd?

Denyken
05-04-2009, 11:34 PM
Pozdrav Denise.
Koliko dugo miksas pesmu..?
Jel miksas "sve vreme" od pocetka snimanja, ili kad se zavrsi snimanje - onda miks?
Kojim redosledom radis instrumente ..itd?

ako je ne zmiksam za dan onda sam u panici:D
ne miksam u trackingu....tj pripremam si stvari za miks jer anticipiram kako ce se ponasati u miksu..uvijek sam tvrdio da je produkcija proces donosenja pravih odluka u pravo vrijeme
jer ako sve ostavljas za kraj (miks) onda vise ne znas "sto je pjesnik htio reci"..i izgubis onaj momentum koji si imao kao dobar vjetar u ledja...
krenem od ritam sekcije pa prema krovu :)
netko krene od vokala pa gradi pricu oko njega..ja tako ne mogu,vjerojatno zato jer nemam bas neke The voiceve a la Sinatra za producirati...

Reinhardt
07-04-2009, 09:33 AM
mic po mic dosli mi do mixa..

e,sad, dali stavljas sto na master bus i zasto?

tnx

Denyken
07-04-2009, 09:53 AM
mic po mic dosli mi do mixa..

e,sad, dali stavljas sto na master bus i zasto?

tnx

Pozdrav !

uvijek stavljam na Master bus nesto i stavljam od pocetka (poslije je kasno..)
"drzi "mi miks kao dobar korzet zenski struk:D

..eh sad sto stavljam ; a) DIY SSL Master bus VCA stereo compressor ( Gyraf )...ali onda moram izlaziti out of box....sto mi nekada ne pase..
b) Duende master bus compressor...najbolji za ovu namjenu u software obliku....no Duende mi je bio toliko bug-ovit da sam ga na kraju prodao..steta jer dok radi radi mrak...
c) Waves API 2500 ...fino radi malac
d)moj novi favorit Stillwel Rocket U LA bus mode-u...MRAK!!
e) nekada jos uz to
D82 Sonic Maximizer Plugin za malo sminke ...
(http://www.bbesound.com/products/sonic-maximizers/d82.htm)

Arthur
07-04-2009, 11:17 AM
pa jel teraš neki vrući radni nivo u smislu loundessa, ili čisto fore radi stvaljaš kompresore na master?

Maiv
07-04-2009, 12:06 PM

Mozes to malo pojasnit? Meni je taj kompresor isto trenutno favorit.

Denyken
07-04-2009, 04:22 PM
pa jel tera? neki vrući radni nivo u smislu loundessa, ili čisto fore radi stvalja? kompresore na master?

ma ne Arthur..uopce ga ne "crvenim":)...samo kao glue....radim po B.Katzovom K-sistemu...obicno na kraju zavrsim na K12 poslije masteringa tako da u miksingu uvjek ostavim barem 4-6 dB headrooma da ima covjek u masteringu "prostora" za svoj ciri-biri :D znaci 24 bit-ni Master mi je oko K-18 ,K-16 a nekad i K14 kad se zaigram..desi se i boljima.:ups:...

Denyken
07-04-2009, 04:25 PM
Mozes to malo pojasnit? Meni je taj kompresor isto trenutno favorit.

fala Bogu da je jos netko otkrio ovo CUDO :wink:

pogledaj u preset folderu...imas tamo Hi res LA Master bus preset...instant hit:rotfl: duzan si mi cugu za ovo 8-)

Maiv
07-04-2009, 04:29 PM

pogledaj u preset folderu...imas tamo Hi res LA Master bus preset...instant hit:rotfl: duzan si mi cugu za ovo 8-)

Definitvno cuga, a i ostali koji ce ga nakon ovog probat duzni su cugu nama :wink:

Denyken
07-04-2009, 04:34 PM
Definitvno cuga, a i ostali koji ce ga nakon ovog probat duzni su cugu nama :wink:

prvi software comp. u kojem fakat cujem kad dizem ratio...tipa sa 4 na 8 ili na 12 a da o pumpingu i ne govorim...:da:

InsaneEyes
07-04-2009, 05:04 PM

vaistinu. skinuh demo igram se ko nikad, jedino nisam siguran da ja mogu ovo da vozim pojedinacno po kanalima jos uvek, ali la preset je uf :dance:

ne verujem da ovo cudo kosta 49$ :shock:

da li neko zna koja je limitacija demoa, nesto mi sumnjivo po kanalima sve dishe sta god mu radio, ne znam ja da vozim ovo izgleda :D

Denyken
07-04-2009, 05:15 PM
vaistinu. skinuh demo igram se ko nikad, jedino nisam siguran da ja mogu ovo da vozim pojedinacno po kanalima jos uvek, ali la preset je uf :dance:

ne verujem da ovo cudo kosta 49$ :shock:

da li neko zna koja je limitacija demoa, nesto mi sumnjivo po kanalima sve dishe sta god mu radio, ne znam ja da vozim ovo izgleda :D

pazi sta je lik(designer) rekao na jednom forumu ...otprilike ..je li ima zastitu ovaj vas plugin? nema ! sta ce mi..ionako ce me crack-ati za par dana...cemu trud..if you like it buy it !!
eto to je nova generacija kreativaca a ne grandomanskih trgovaca koji nas uvjeravaju da slusamo ocima jer angaziraju programere koji prvenstveno rade vrhunski GUI a ne zvuk..

sira
07-04-2009, 05:29 PM
Je li ovo čudo može radit u wavelabu, izbacuje mi

Error reported by plug-in rocket: can't handle required number of input channels

EDIT, evo proradio iz čista mira, ali samo na mono kanalima :D

Shot
07-04-2009, 06:34 PM
Jesi mozda probao ovo:
Bootsy's TesslaSE (http://rekkerd.org/bootsy-plug-ins/)

Ja inace ne volim na cijeli mix stavljat kompresore (stavljam na grupu od bubnja umjesto na master), ali ovo me totalno odusevilo! Cudna stvar. Kao da ima dodir kompresije, ali najjace je sto s ukljucenim gumbima za Phat i "ono drugo" (neku sub enhance) nevjerovatno rascisti mix, malo ga zaljepi i bolje definira stereo. Puk'o sam na tog Teslu!!!

Reinhardt
07-04-2009, 06:55 PM
Pozdrav !

uvijek stavljam na Master bus nesto i stavljam od pocetka (poslije je kasno..)
"drzi "mi miks kao dobar korzet zenski struk:D

..eh sad sto stavljam ; a) DIY SSL Master bus VCA stereo compressor ( Gyraf )...ali onda moram izlaziti out of box....sto mi nekada ne pase..
b) Duende master bus compressor...najbolji za ovu namjenu u software obliku....no Duende mi je bio toliko bug-ovit da sam ga na kraju prodao..steta jer dok radi radi mrak...
c) Waves API 2500 ...fino radi malac
e) nekada jos uz to
D82 Sonic Maximizer Plugin za malo sminke ... (http://www.bbesound.com/products/sonic-maximizers/d82.htm)
(http://www.bbesound.com/products/sonic-maximizers/d82.htm)

znaci li to da kad bi ugasio sve plugine na masteru da ne bi klipiralo?

Denyken
07-04-2009, 07:17 PM
znaci li to da kad bi ugasio sve plugine na masteru da ne bi klipiralo?

Reinhardt ne znam da li si me dobro shvatio..ovo sto sam nabrojao je- ili ili -sistem dakle uglavnom koristim samo jedan od navedenih pluginova i uz isti mozda samo jos taj BBE.....dakle kad bi skinuo taj sa master bus-a nema klipanja..nekoliko sam vec puta naglasio vaznost headrooma u odgovorima na ovom forumu...osobno drzim da je taj pojam izuzetno znacajan bas u radu itb sa pluginovima i da im se treba ostaviti prostora da "disu" jer je ona muzikalna nelinearnost rijetka kod njih za razliku od hardware-a....

Denyken
07-04-2009, 07:18 PM
Jesi mozda probao ovo:
Bootsy's TesslaSE (http://rekkerd.org/bootsy-plug-ins/)

Ja inace ne volim na cijeli mix stavljat kompresore (stavljam na grupu od bubnja umjesto na master), ali ovo me totalno odusevilo! Cudna stvar. Kao da ima dodir kompresije, ali najjace je sto s ukljucenim gumbima za Phat i "ono drugo" (neku sub enhance) nevjerovatno rascisti mix, malo ga zaljepi i bolje definira stereo. Puk'o sam na tog Teslu!!!

nisam ali thanks for the tip :wink:

tom
07-04-2009, 11:51 PM
Glupo je pretpostavljam ali...

Kad exportujes takav miks da li prethodno skidas taj master kompresor ili ne?

Reinhardt
08-04-2009, 12:47 AM
Reinhardt ne znam da li si me dobro shvatio..ovo sto sam nabrojao je- ili ili -sistem dakle uglavnom koristim samo jedan od navedenih pluginova i uz isti mozda samo jos taj BBE.....dakle kad bi skinuo taj sa master bus-a nema klipanja..nekoliko sam vec puta naglasio vaznost headrooma u odgovorima na ovom forumu...osobno drzim da je taj pojam izuzetno znacajan bas u radu itb sa pluginovima i da im se treba ostaviti prostora da "disu" jer je ona muzikalna nelinearnost rijetka kod njih za razliku od hardware-a....

ok, mudro zbori?:)

ima tu itekako logike..

Denyken
08-04-2009, 07:11 AM
Glupo je pretpostavljam ali...

Kad exportujes takav miks da li prethodno skidas taj master kompresor ili ne?

ako bih ga skinuo onda ga nisam trebao niti stavljati:wink:

InsaneEyes
08-04-2009, 08:57 AM
..dakle kad bi skinuo taj sa master bus-a nema klipanja.....

Hvala za odlican savet!

polako propevavam :)

mandrak
09-04-2009, 07:21 PM

A Vibe Eq:grin:! čudo nad čudima pogotovo u low midlu ... di. bass i kick pravi vibeeE :shock:8-)

milos
20-04-2009, 09:21 AM
Moracu da probam ovaj Rocket jer u native formatu bas i nema neki veliki izbor buss compressora na Mac OS X. Sada kada si pricao kako je to prva stvar koju uradis na pocetku projekta i sve odluke u mixanju te vuku u tom pravcu - setio sam se Charles Dye-a , jako koristan savet 8-)