View Full Version : Najbolji master medju klavijaturama
Ne mogu da verujem da niko ne pravi klasicne master klavijature kakva meni trebaju.... Roland je lepo krenuo sa A serijom i sad nista
postoji li neki master sa sledecim karakteristikama -
dirka - poluotezana, u najgoru ruku DX7 (triton, m1, t3......) 61 ili 76 komada
tasteri za program change, po mogucstvu sa najvise 2 pritiska na brojcanik, pozeljno i manje (kao kod motif, ex5, sy, s30...... 2 reda, jedan za banke, drugi za patch)
bar jedan programabilan slider
aftrtouch
i ono sto mi je bitno (zbog cega A37 ispada iz igre)...... da mogu da globalno kontrolisem octave/transpose funkcije, npr, pri prelazu iz prog u prog da mi ostane transponovana klavijatura......
Neverovatno, ali do sad takav master nisam nasao, pa razmisljam da uzmem neku starudiju (Korg T2, nesto od SY......)..... Sta se od toga pokazalo kao solidan master?
on Lord
05-04-2009, 07:19 AM
CME, mislim da CME sve to moze i ima, cak i ako nadjes neki iz UF serije, pun pogodak, jeftiniji su od aktuelnih modela, podjednako dobri.
Ali mislim da ti je bolje da nadjes neki rompler, isto ces dati para a imas i romic u arsenalu ako zatreba. T3, T2, O1w (fd, pro, proX), M1, Dx7, Trinity...
Ma jok.... imam CME uf5 za ispred kompa...... nema tastere za Programchange, ostalo mu je stvarno ok
on Lord
05-04-2009, 10:55 AM
Onda neki rompler, mislim da m1 mozes da nadjes i za 100-150e, i ne vredi ni paru vise!!!
Ma jok.... ima CME uf5 za ispred kompa...... nema tastere za Programchange, ostalo mu jestvarno ok
:confused:Imam ja uf6 i ima program change... Mozda nisi video ili te ja nesto nisam razumeo sta ti treba?
akordeonista
05-04-2009, 11:16 AM
Gde se nalaze na UF seriji ti tasteri? I ja ih nikada nisam video pa sam zbog toga i odustao od kupovine tih mastera.
:confused:Imam ja uf6 i ima program change... Mozda nisi video ili te ja nesto nisam razumeo sta ti treba?
ima program change kao midi funkciju, ali ne i tastere (brojcanik) za direktno pozivanje boja sa modula. Npr ukucas 34 i dobijes armoniku:harmonikas::D
Gde se nalaze na UF seriji ti tasteri? I ja ih nikada nisam video pa sam zbog toga i odustao od kupovine tih mastera.
evo na uf 60... 5076
posto se ne vidi lepo potrazi sliku na guglu, ima ogromnih slika gde se sve lepo vidi...
Pozz
Ma bre, znas li ti kako je to za Live zajebano, meni treba nekad po 5, 6 farbi da promenim u pesmi..... moraju fizicki tasteri da postoje i da sluze samo za to
igorxp
05-04-2009, 01:33 PM
Ma bre, znas li ti kako je to za Live zajebano, meni treba nekad po 5, 6 farbi da promenim u pesmi..... moraju fizicki tasteri da postoje i da sluze samo za to
U Live mo? i na tastaturi da odredi? da ti menja farbe, ako su po kanalima razbacane, npr. kanal 1: Q, kanal 2: W... mada sumnjam da ti je to praktično :)
ima program change kao midi funkciju, ali ne i tastere (brojcanik) za direktno pozivanje boja sa modula. Npr ukucas 34 i dobijes armoniku:harmonikas::D
Shvatio...to nazalost nema.
ne'm pojma... nikad nastupao live :wink::da:... sta cu ja siroti "mali" ja samo bodem dirke i kuckam u mom brlogu /?/... nego si pitao gde je pa... :grin:
Pozz
akordeonista
06-04-2009, 11:29 AM
A mogu li na CME preko klavijature da se menjaju boje? Na pr. C1-klavir, Cis1-harmonika (ali dugmetara!), D1-el. klavir itd.
Nadam se da ste me razumeli, znam da neke klavijature funkiconisu tako sto pritisnes jednu dirku kojom bi aktivirao Program Change funkciju (na primer prvu dirku levo) a onda drugom dirkom biras boju koju zelis da cujes.
on Lord
06-04-2009, 02:21 PM
Uf ne moze, nemam iskustva sa boljim modelima, verovatno da neki podrzava i tu akciju!
akordeonista
06-04-2009, 07:05 PM
Pa podrzava VX ali on je vec druga prica, ima numericku tastaturu! A i cena je "malo" drugacija!:(
A jesi li siguran da UF ne moze to?
on Lord
06-04-2009, 10:33 PM
90% siguran, nikada mi nije trebala u tom smislu, pa se nisam ni udubljivao, ali bih svakako zapamtio da ima takvu funkciju...
Znam da postoje prog +/- tasteri, ako te ne mrzi da naredjas programe za redom kako ti treba, pa + + + + +...:banghead:
akordeonista
06-04-2009, 10:52 PM
A cemu mu sluze te funkcije pored klavijature na toj slici sto si postavio? Da nije mozda to ono o cemu govorimo? Pretpostavljam da bi trebalo da se ukljuci da te tipke funkiconisu za tu namenu. Aj` ako te ne bude mrzelo ovih dana procackaj malo pa vidi moze li ikako da se namesti da funkcionise Program Change na tu foru.
slowstar
06-04-2009, 10:55 PM
Ljudi, coveku treba ultra-brzo menjanje farbi, to je moguce samo na skupljim masterima, ili ROMplerima.Recimo na Fantomu X ili novom Fantomu G imas tzv. "Favorite" sekciju i odredis nekoliko banki po 16 ili vise farbi, i na padovima sa desne strane samo lupis pad (jedan potez) i on ti "prozove" spoljnu ili unutrasnju farbu, dakle MUNJEVITO i jednom rukom (prstom) Jeste da je Fantom G malo "oskuplji" al' je zato mrkli mrak od sprave.
Bash tako........
samo sto mi ne treba sprava klase fantoma..... uzeo bih neki stariji rompler, samo da znam koji od njih (pored tastera, i kvalitetnijih dirki) ima barem opciju za jedan programabilan slider... Njega bih po defaultu namestio za main volume, i to je to
Da li to mogu sprave Korg T2/t3, jer se relativno lako mogu naci, a prilicno su kvalitetno odradjene (metalno kuciste, opruge na dirkama, tasteri u 2 reda - super varijanta....)?
on Lord
07-04-2009, 07:47 AM
Mogu covece, to znam sigurno. Ili M1!!!
A cemu mu sluze te funkcije pored klavijature na toj slici sto si postavio? Da nije mozda to ono o cemu govorimo? Pretpostavljam da bi trebalo da se ukljuci da te tipke funkiconisu za tu namenu. Aj` ako te ne bude mrzelo ovih dana procackaj malo pa vidi moze li ikako da se namesti da funkcionise Program Change na tu foru.
Cini mi se da moze... evo fotke od njegovog softvera gde moze sve da se podesava...
5104
akordeonista
07-04-2009, 01:58 PM
Bash tako........
samo sto mi ne treba sprava klase fantoma..... uzeo bih neki stariji rompler, samo da znam koji od njih (pored tastera, i kvalitetnijih dirki) ima barem opciju za jedan programabilan slider... Njega bih po defaultu namestio za main volume, i to je to
Da li to mogu sprave Korg T2/t3, jer se relativno lako mogu naci, a prilicno su kvalitetno odradjene (metalno kuciste, opruge na dirkama, tasteri u 2 reda - super varijanta....)?
Pa zar ti nisi skoro prodavao neku Yamahu (valjda W5 ili W7)? Zar ona ne moze da sluzi za tu namenu?
Usput, pogledaj neki Korg Trinity, jeste malo skuplji od M i T serije ali na njemu imas i solidnu ROM banku.
Znam da taj fazon promene boja (jedan red za banke drugi za boje) imaju stariji Korgovi aranzeri iz I serije (I3, I4, I30) pa mozda nije zgoreg pogledati i te sprave, prve dve mogu da se nadju prilicno jeftino.
Jesam, w5, imam je jos, ali je komplikovana za promenu farbi i jos nesto, ali dirka je odlicna. U pravu si za I3, njega sam svirao pre 10tak godina, jedan od najbolje napravljenih komercijalnih sintija (kuciste, dirke, tasteri), a bio i lepo skup nekad. Trinity sam imao par puta, sto rack, sto plus verziju, i ako nadjem povoljno, to mi je ubedljivo najbolja opcija, jer je editabilan, kvalitetan spoljai ima upotrebljivih farbi definitivno...... Ne mora u 2 reda, mada me je motif razmazio sa tim.... ne secam se kad sam omashio farbu na njemu
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.