Log in

View Full Version : Novi ADAMi

korenjak
02-04-2009, 09:28 AM
NOVI ADAMI

http://www.adam-audio.com/studio/

lesha
22-04-2009, 07:05 PM
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Z_hzl7YsRqI&hl=en&fs=1&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Z_hzl7YsRqI&hl=en&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Maiv
20-03-2010, 05:47 PM
A ja taman htio uzet A7...mislim da cu ipak malo pricekat dok ne dodju prve recenzije A7X :)

Ima li itko kakvu informaciju o cijenama?

submaster
10-04-2010, 09:49 AM
sx je klasa iznad..
x serija spada u budzet varijantu...zato je interesantna..mislim da ce od 5ce pa do 8ce ovo uskoro biti najprodavaniji spikeri..

Midi
20-04-2010, 07:09 PM
Ja sam nabavio napokon novce i mislim kupiti monitore ovaj tjedan. Kak sam mislio ubost A7 i sada vidim da su novi iza?li. Skinuo sam sljedeci podatak s gearslutz,

A7 - 6.5" 50w/50w
A5x - 6" 50w/50w
A7x - 7" 35w/100w
I think the A5x it's more close to A7 than A7X, so they are even cheaper.

Pa dali bi se slozili sa tom konstatacijom? Na hrv audiopro-u jos nema cijene, sto vjerojatno znaci da ih jos nemaju na lageru..sutra cu se raspitati..

Maiv
20-04-2010, 08:04 PM
Ajd pitaj i za a7x, ja bi te uzeo...

Midi
21-04-2010, 11:36 AM
Ajd pitaj i za a7x, ja bi te uzeo...

Imaju A7X i A3X na lageru, A5X jos nemaju..morat cu cekat..Skuplji su ti 15% ako sam dobro shvatio. Ali u gotovinskom plačanju dobis 15% popusta tako da ti ispadne oko 3200 po komadu otprilike..

Maiv
14-05-2010, 03:06 PM
Evo kupio! :D

Na prvo slusanje vaaaaau! Koliko im treba da se usviraju i kak je to najbolje radit?

Bockie
14-05-2010, 04:24 PM
Evo kupio! :D

Na prvo slusanje vaaaaau! Koliko im treba da se usviraju i kak je to najbolje radit?

Nov, novcat monitor nije bas pozeljno prvih 3-4 i vise cak dana cepati do daske. Neki kazu oko 1/3 snage, a ja mislim da ne treba cepati preko pola, bar jedno 10-tak dana.
Ne da se ne sme uopste pojacavati, moze, ali kratko, ne ostavljati da rade satima na velikom opterecenju, bar dok se ne "usvira" (dakle sve ovo pod uslovom da rade vise sati dnevno,bar 3-4h i vise)...
Ako malo rade,moze se i duze sacekati sa dugotrajnim otpanjivanjem... ...ali i sam ces cuti da se sound uslovno receno menja,odnosno dobija toplinu,prestaje ona pretegnutost...
U svakom slucaju se ovo odnosi na sam veliki drajver, visokotonac ili u ovom slucaju ribon ostaje uglavnom kakav jeste...

Mada sam opet negde citao da je ovo sve bollocks,pa kako 'oces...

boggy
14-05-2010, 04:31 PM
.................

Mada sam opet negde citao da je ovo sve bollocks,pa kako 'oces...

Nije... Ako ti nesto znaci, pise u uputstvu za PMC AML1 upravo o tome da ne treba da zovu PMC podrsku ako ustanove da im AML1 zvuce "weird" i "strange"... nego da ih puste neko vreme da se razrade.

naravno.. ako se onaj jedan kucani papir moze nazvati uputstvom...

pozdrav

bogi

Bockie
14-05-2010, 04:46 PM
Nije... Ako ti nesto znaci, pise u uputstvu za PMC AML1 upravo o tome da ne treba da zovu PMC podrsku ako ustanove da im AML1 zvuce "weird" i "strange"... nego da ih puste neko vreme da se razrade.

naravno.. ako se onaj jedan kucani papir moze nazvati uputstvom...

pozdrav

bogi

Moram cika Boggy da napomenem, javice se neko ko je nesto izmerio i obrnuo fazu i dobio tisinu...

Inace sam licno ustanovio ovu pojavu na vise razlicitih monitora, i stojim iza toga...!

Maiv
14-05-2010, 04:58 PM
Pa pise i uputstvima od a7x da ce se malo promijeniti zvuk dok se "usviraju" sam nisu napisali sto podrazumijevaju pod tim...e hvala na informacijama, ostavit cu ih jos neko vrijeme da rade tise pa cu onda vidjeti. Za sad zvuce malo zategnuto...

boggy
14-05-2010, 05:27 PM
Moram cika Boggy da napomenem, javice se neko ko je nesto izmerio i obrnuo fazu i dobio tisinu...

Naravno... :rolleyes:

Inace sam licno ustanovio ovu pojavu na vise razlicitih monitora, i stojim iza toga...!
Jbg... da do sada nisi to ustanovio... onda bi bilo najbolje da ni ne trosis vise pare na monitore... :evil:

pozdrav

bogi

Midi
07-07-2010, 03:11 PM
Čekam ove A5X monitore ko lud, i stalno odgadaju dolazak..jel zna tko dali ih ima na lageru u austriji il njemačkoj? Otišao bi tamo po njih ako treba..u zagreb če doci tek za mjesec dana!

Koje dučane da gledam vani!? Neki link! :banghead:

skuzio sam da mogu naruciti iz thormanna online, jel je to pouzdano? vidim nejde za hrvatsku al imam nekog u sloveniji

Rhino
07-07-2010, 03:25 PM
skuzio sam da mogu naruciti iz thormanna online, jel je to pouzdano? vidim nejde za hrvatsku al imam nekog u sloveniji

Mozes... Stici ce ti sve regularno u hr (sto ne bi kad su meni stizale stvari u cg).. Samo jedino ne znam oce li da te oderu sa carinom zbog tezine paketa... To provjeri..

Midi
09-07-2010, 01:00 AM
Mozes... Stici ce ti sve regularno u hr (sto ne bi kad su meni stizale stvari u cg).. Samo jedino ne znam oce li da te oderu sa carinom zbog tezine paketa... To provjeri..

Gdi da provjerim!?

lesha
09-07-2010, 11:22 AM
Čekam ove A5X monitore ko lud, i stalno odgadaju dolazak..jel zna tko dali ih ima na lageru u austriji il njemačkoj? Oti?ao bi tamo po njih ako treba..u zagreb če doci tek za mjesec dana!

Koje dučane da gledam vani!? Neki link! :banghead:

http://www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php?art=6862

Midi
09-07-2010, 12:14 PM
trebali su stici u 6 mjesecu, pa pocetkom 7 sada je vec pocetkom 8 receno..
a meni je hitno..

Rhino
09-07-2010, 08:31 PM
Gdi da provjerim!?

U carinskoj sluzbi... Koliko ti uzmu na odredjeni broj kg i tako to... Do odredjene tezine je 'gratis' a preko toga placas... Tako nekako..

Edit: A evo sad vidim i lesha ti je josh bolju opciju nasao....

zwerdesign
22-07-2010, 01:54 PM
Stigli jučer A8X u studio ! Jebeno rade, ali ih ne ganjam bar nekih deset dana da se malo usviraju. Neka se ne ljute vlasnici BM 15A "Adam i Eva" su napravili duplo jeftiniji, ali bolji monitor...:D

Midi
24-07-2010, 11:03 AM
Dosao jedan par Adama A5x u zagreb i kupio sam ih odmah, odličan sound, sve kristalno i na mjestu. Meni je rečeno da se usviravaju mjesec dana.

http://i90.photobucket.com/albums/k271/cloudfactory/adama5x.jpg

zwerdesign
24-07-2010, 05:43 PM
Iskreno nemam ni potrebe ih ganjat. Vjerojatno ce malo tonski u basu ili mid promjenit lagano zvuk ali to sam primjetio nakon dva tri dana. :D

zwerdesign
27-08-2010, 09:07 AM
Evo nakon mjesec dana kao što sam i očekivao još konkretniji srednji i bas, dok ribon pegla isto fenomenalno.:grin:

Adam :mase:

Have Adam A8X!

Jan
11-10-2010, 05:30 PM
Postao sam ponosni vlasnik Adama A7x :D

Trenutno me buni taj Adamov tviter, imam utisak da mi nesto sece bubne opne, ali valjda cu se navici

voomighty
12-10-2010, 10:40 AM
nek je sa srecom! zavidim ti :)

javi utiske posle par nedelja

Jan
12-10-2010, 11:38 PM
Ja sam morao da smanjim za jedan klik odnosno pola podeoka kako vec odnosno minimum visoke nisam mogao vise da ih izdrzim, a i smanjio sam i basove za minimum , vise volim flat zvuk, plochast kako da se izrazim.
I sad su mi skroz do jaja :) Uzivam :D

Maiv
13-10-2010, 12:23 PM
Ja sam morao da smanjim za jedan klik odnosno pola podeoka kako vec odnosno minimum visoke nisam mogao vise da ih izdrzim, a i smanjio sam i basove za minimum , vise volim flat zvuk, plochast kako da se izrazim.
I sad su mi skroz do jaja :) Uzivam :D

Pusti ih da se jos malo razrade, malo ce jos srednji isplivat pa ce bit taman. Meni su isto visoki bili na pocetku pre istaknuti ali kasnije se izbalansiraju...ili sam se jednostavno naviknuo:D

Eomsy
13-10-2010, 09:35 PM
Pusti ih da se jos malo razrade, malo ce jos srednji isplivat pa ce bit taman. Meni su isto visoki bili na pocetku pre istaknuti ali kasnije se izbalansiraju...ili sam se jednostavno naviknuo:D
Ja kao vlasnik "obične" 7-ce, mogu samo isto zaključiti da je malo od oboje navedenog ...

Jan
22-10-2010, 10:40 PM

Ja mogu samo da potvrdim ovo sve sto je Maiv reko, srednji su iskocili tako da visoki vise ne smetaju kako su mi smetali. Odusevljen sam monitorima, radim i slusam sa uzivanjem.
Eto toliko

alavuk
22-10-2010, 11:42 PM
drago mi je da to cujem :D

Komplex
25-10-2010, 04:02 PM
ja sam nazalost morao da kazem gud baj mojim p33a adamima jer mi je soba premala za njih...al eto, jan i ja odlucismo da pazarimo A7X i moram da kazem da A7X bolje zvuci od p33a al ono...tviter je mnogo bolji na ptriestrojci...znaci ni na jednom adamu nisam cuo tviter da zvuci ko na p33a...kad bih mogao da iskombinujem ova dva UH UH...e sad..moracu da poslusam jos malo detaljnije ovu SA i SX seriju..cini mi se da one kidaju...slusao sam u jednom studiju SA seriju u jednom studiju i ono nije normalno koliko dobro zvuci..sad sve zavisi kako bi to sviralo u mojoj sobi...jbg, ne vredi imati velike monitore u maloj reziji..morao sam to da shvatim al dusa me boli za p33a :))
uglavnom, jako sam zadovoljan sa A7X...zaista jesam...

milos
25-10-2010, 07:40 PM
U klasi A7x bih zaista voleo da poslusam Focal CMS65

Jan
25-10-2010, 08:09 PM
ja sam nazalost morao da kazem gud baj mojim p33a adamima jer mi je soba premala za njih...al eto, jan i ja odlucismo da pazarimo A7X i moram da kazem da A7X bolje zvuci od p33a al ono...tviter je mnogo bolji na ptriestrojci...znaci ni na jednom adamu nisam cuo tviter da zvuci ko na p33a...kad bih mogao da iskombinujem ova dva UH UH...e sad..moracu da poslusam jos malo detaljnije ovu SA i SX seriju..cini mi se da one kidaju...slusao sam u jednom studiju SA seriju u jednom studiju i ono nije normalno koliko dobro zvuci..sad sve zavisi kako bi to sviralo u mojoj sobi...jbg, ne vredi imati velike monitore u maloj reziji..morao sam to da shvatim al dusa me boli za p33a :))
uglavnom, jako sam zadovoljan sa A7X...zaista jesam...

Mislim da bata Komplex i ja nismo pogresili :)