View Full Version : Molim pomoch
loscolorados
01-04-2009, 01:11 PM
E ovako zanima me kako mogu snimat zvuk direktno. Recimo da pustim dvd film da svira u nekom recimo vlc playeru i da taj zvuk snimim preko recimo adobe auditona ili cubasea ili audio recordera iz windovsa. Imam karticu delta 66 m audio. Prije dok sam imo vindovs karticu sam sam prebacio u prporties na recording pustio neki player i sam stisnio u audio recorderu RECORD al eto sad to neznam. HVALA:wink:
korenjak
01-04-2009, 01:23 PM
neke kartice kao creative live imaju genijalnu opciju ''what u hear'' to cekiras i snimas
za deltu ne znam mozda ce neko znati
uglevnom imas programa gde mozes da uvezes video klip u njega i izdvojis muziku bez ikakvog snimanja
recimo moze u nuendu
pozz
loscolorados
01-04-2009, 01:33 PM
ufff komplikacije, a ovaj kak to da napravim to?no u tom nuendu, ja imam cubase al ima mi prijatelj nuendo??? a valjda ?e mi neko pomo?, dobio sam preporuku za ovaj forum jeee:wink:
awacs
01-04-2009, 01:40 PM
uglevnom imas programa gde mozes da uvezes video klip u njega i izdvojis muziku bez ikakvog snimanja
Otvori? na DVD-u folder koji se zove VIDEO_TS i proveri? koji od .VOB fajlova sadr?i to ?ta ?eli? da skine? (pusti? ih pojedinačno u VLC playeru). Onda iskopira? taj fajl na hard disk i promeni? mu ekstenziju iz .vob u .mpg (ne obazire? se na Windowsovo upozorenje da će fajl postati neupotrebljiv).
To unese? u neki program koji kapira MPEG-2 (pretpostavljam da Audition kapira), odseče? ono ?to te ne zanima i ostatak eksportuje? kao audio u formatu koji ?eli?. Nije tako komplikovano kako se čini na prvi pogled.
Pozdrav
diviner
01-04-2009, 05:35 PM
Bravo awacs :) .
I pri tom dobijes audio gotovo bez gubitaka, koji neminovno nastaje kada radis "loop back" audio, odnosno usnimavanje audia koji se reprodukuje (doduse, kod nekih audio interfejsa se i to moze raditi losless, kao npr kod RME-a, putem njegovog DSPa).
66musicman
02-04-2009, 01:04 AM
I pritom obratis paznju da je taj audio 48.kHz, znaci konvertovati.
loscolorados
03-04-2009, 10:36 AM
Otvori? na DVD-u folder koji se zove VIDEO_TS i proveri? koji od .VOB fajlova sadr?i to ?ta ?eli? da skine? (pusti? ih pojedina?no u VLC playeru). Onda iskopira? taj fajl na hard disk i promeni? mu ekstenziju iz .vob u .mpg (ne obazire? se na Windowsovo upozorenje da ?e fajl postati neupotrebljiv).
To unese? u neki program koji kapira MPEG-2 (pretpostavljam da Audition kapira), odse?e? ono ?to te ne zanima i ostatak eksportuje? kao audio u formatu koji ?eli?. Nije tako komplikovano kako se ?ini na prvi pogled.
Pozdrav
ma nisam kod ku?e do nedjelje. uglavnom, iskopiram taj fajl na hard. promjenim iz vob u mpg sam tak ?to napi?em .mpg na kraju umjesto vob? i onda ga roknem u audition? hmmm peace of cake:)
awacs
03-04-2009, 10:58 AM
ma nisam kod ku?e do nedjelje. uglavnom, iskopiram taj fajl na hard. promjenim iz vob u mpg sam tak ?to napi?em .mpg na kraju umjesto vob? i onda ga roknem u audition? hmmm peace of cake:)
Pa da :) .VOB je zapravo jedna vrsta .MPG (MPEG-2 format), samo ?to se na DVD-u zove drugačije. I kao ?to ka?e 66musicman - po potrebi u Auditionu uradi? resample (ako će? rezati na CD ili unositi fajl u neki postojeći projekat).
Pozdrav
babilon33
06-04-2009, 02:25 PM
hmm pa šta nemoš preko sound recordera to snimit
loscolorados
07-04-2009, 11:58 AM
pa nisam uspio. ja napi?em .mpg i ni?ta se ne promijeni:( file i dalje kad odem na properties je vob:( a poku?avam ga ubacit u adobe audition i ni?ta:(
awacs
07-04-2009, 12:24 PM
pa nisam uspio. ja napišem .mpg i ništa se ne promijeni:( file i dalje kad odem na properties je vob:( a pokušavam ga ubacit u adobe audition i ništa:(
Onda nešto nisi uradio kako treba. U properties treba da izgleda kao u attachmentu.
Takođe, moraš da proveriš da li tvoja verzija Auditiona podržava MPEG-2 video. Najlakše ti je da u Open dijalogu pogledaš da li se pod stavkom "Files of Type" (ili tako nekako) pojavljuje "Main Concept MPEG-2".
Možda ti se sve ovo čini kao nepotrebna komplikacija, ali kao što reče i Diviner, rezultati su zaista bolji od onih koji se dobijaju presnimavanjem iz playera u recorder. I kada jednom sažvaćeš tu rutinu videćeš da je ustvari tvoj stari metod bio komplikovaniji. Ovako bar ne moraš da podešavaš nivo usnimavanja :D
Pozdrav
InsaneEyes
07-04-2009, 01:56 PM
stari metod ima svoje prednosti, za cas nadjes vizualno sta ti treba, rec i gotov sample.
a imam i deltu 66, puno sam se cimao dok mi to nije proradilo, samo moram da odem da popijem kaficu da bih se setio kako, tako da ces morati sacekati minut dva.... :D
InsaneEyes
07-04-2009, 02:28 PM
eve ga... sve podesi kao na screenshotu i to je to
http://img139.imageshack.us/img139/6789/delta1.jpg
i jos je bitno je da u snimacu stavis RECORDING na:
http://img237.imageshack.us/img237/6259/delta2.jpg
InsaneEyes
07-04-2009, 02:30 PM
ovo ti je ustvari "what you hear" fazon sa LIve! kartice i moze i na delti samo malo komplikovanije :wink:
pozdrav
instaliraj program dvdaudioextractor i resen problem.
loscolorados
22-04-2009, 02:13 PM
ovo ti je ustvari "what you hear" fazon sa LIve! kartice i moze i na delti samo malo komplikovanije :wink:
pozdrav
da ti budem iskren, ne kontam kuraca ?ta pri?a?:) al po?to si mi ovo moro crtat ko debilu USPIO SAM TO SNIMIT jeeee. al neznam ?ta sam ustvari napravio, u biti sam sam prebacio to na monitoring valjda. uglavnom radi. HVALA TI PUNO
InsaneEyes
22-04-2009, 03:58 PM
insaneEyes, you made me realise :wink:
nema na cemu za to forum i sluzi, mozes da me zoves na letovenje posto vidim da si iz dalmacije :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.