PDA

View Full Version : fdu i dizajn zvuka...upis

doggfather
31-03-2009, 05:46 PM
ove god upisujem fax...planirao sam fdu...kakva su pitanja na tom cuvenom testu opste kulture??? jel ima negde neka knjiga sa pitanjima iz proshlih godina...i kakvi su dalji uslovi za upis??

hvala

silicon science
31-03-2009, 07:01 PM
ove god upisujem fax...planirao sam fdu...kakva su pitanja na tom cuvenom testu opste kulture??? jel ima negde neka knjiga sa pitanjima iz proshlih godina...i kakvi su dalji uslovi za upis??

hvala

Iz razgovora sa svrsenim studentima, pitanja su prilichno opshta... Primer..
-Ko je premijer Srbije?
a) Vojislav Kostunica
b) Boris Tadic
c) Mladjan Dinkic

Bilo je pitanja vezanih za film, tipa: Koji od pomenutih filmova nije rezirao F.F.Coppola i onda nabrojani filmovi...

Onda bilo je pitanja vezanih za knjizevnost, dramsku umetnost itd... Moja ti je preporuka da sto vishe gledas kvizove na tv-u...:wink:

doggfather
02-04-2009, 06:57 PM
ajde ljudi...nemoguce da niko ne zna nishta o dizajnu zvuka...

Era
02-04-2009, 07:53 PM
Prica je duga,ali ovako ide...\Postoje nekoliko eliminacionih krugova!
1. Test opste kulture i poznavanja osnovnih tehnickih parametara vezanih za zvuk (npr. sta je zvuk,kako se rasprostire,sta je mono a sta stereo,kakvi mikrofoni postoje ,ali i ko je pobedio na Sterijinom Pozorju,ko je bio Zoran Radmilovic,poredjati filmove E. Kusturice hronoloski do, koju su nagradu osvojili odbojkasi...)Test se resava zaokruzivanjem i ako ste se bavili zvukom,pozoristem i filmom velika je verovatnoca da ce te proci!
2. Test slusanja muzike ,da se prepozna instrument sa muzickog primera,kojem tipu dela pripada,tonaliteti, mol dur ,sedmica,epoha...Provera sluha ,da prepoznas dvozvuk,trozvuk na klaviru okrenut ledjima,da ponovis ritmicku frazu koju ti profesor odsvira ...Odgovara se usmeno pred komisijom,oni koji sviraju neki instrument nece imati problema!
3.Analiza kratkog filmskog dela u trajanju od 15 min sa osvrtom na reziju i muziku.Pisani rad!
4. Da izmiksujes muzicku numeru u malom studiju na fakultetu,prema tipu kompozicije (pop,rock,hip hop..)Trazi se osecaj za odnos instrumenata po volumenu,ko je iole radio u studiju nece mu biti tesko,profesori ne zahtevaju upotrebu vremenskih i dinamickih procesora vec samoi da se naglase osnovni odnosi!
5. kada sve ovo prodjes dolazis na zavsni deo prijemnog ispita gde u usmenom razgovoru pred komisijom raspravljte o problemima zvuka,reverberacije,poznavanje miksete ...
Nadam se da sam Vam pomogao,sve informacije mozete naci na FDU,mislim da su u toku konsultacije sa profesorima!
POZURITE JER CE OVE GODINE PRIJEMNI ISPITI BITI RANIJE ZBOG UNIVERZIJADE.

Jos mala sitnica ,studentni koji nisu na budzetu placaju skolarinu oko 2000 e za godinu dana,isplati se pomuciti se ???

Arthur
02-04-2009, 08:22 PM
ima ukupno 2 studenta po klasi koji su na budžetu. Ostatak se definitivno ne isplati plaćati taj novac, niti gubiti to vreme tamo.

DaBear
02-04-2009, 09:24 PM
Prica je duga,ali ovako ide...\Postoje nekoliko eliminacionih krugova!
1. Test opste kulture i poznavanja osnovnih tehnickih parametara vezanih za zvuk (npr. sta je zvuk,kako se rasprostire,sta je mono a sta stereo,kakvi mikrofoni postoje ,ali i ko je pobedio na Sterijinom Pozorju,ko je bio Zoran Radmilovic,poredjati filmove E. Kusturice hronoloski do, koju su nagradu osvojili odbojkasi...)Test se resava zaokruzivanjem i ako ste se bavili zvukom,pozoristem i filmom velika je verovatnoca da ce te proci!
2. Test slusanja muzike ,da se prepozna instrument sa muzickog primera,kojem tipu dela pripada,tonaliteti, mol dur ,sedmica,epoha...Provera sluha ,da prepoznas dvozvuk,trozvuk na klaviru okrenut ledjima,da ponovis ritmicku frazu koju ti profesor odsvira ...Odgovara se usmeno pred komisijom,oni koji sviraju neki instrument nece imati problema!
3.Analiza kratkog filmskog dela u trajanju od 15 min sa osvrtom na reziju i muziku.Pisani rad!
4. Da izmiksujes muzicku numeru u malom studiju na fakultetu,prema tipu kompozicije (pop,rock,hip hop..)Trazi se osecaj za odnos instrumenata po volumenu,ko je iole radio u studiju nece mu biti tesko,profesori ne zahtevaju upotrebu vremenskih i dinamickih procesora vec samoi da se naglase osnovni odnosi!
5. kada sve ovo prodjes dolazis na zavsni deo prijemnog ispita gde u usmenom razgovoru pred komisijom raspravljte o problemima zvuka,reverberacije,poznavanje miksete ...
Nadam se da sam Vam pomogao,sve informacije mozete naci na FDU,mislim da su u toku konsultacije sa profesorima!
POZURITE JER CE OVE GODINE PRIJEMNI ISPITI BITI RANIJE ZBOG UNIVERZIJADE.

Jos mala sitnica ,studentni koji nisu na budzetu placaju skolarinu oko 2000 e za godinu dana,isplati se pomuciti se ???

na ova pitanja bi popadali svi sa RUMSKOG!! he,he,...

Ja prvi !!! :rotfl:

A jos ne znam ni da sviram..:(

dandi
03-04-2009, 03:28 PM
evo era ti je sve vrlo lepo objasnio...
jedino jos da saznas da li da podmazes ciru ili koga vec...

Mika Technika
03-04-2009, 07:03 PM
na ova pitanja bi popadali svi sa RUMSKOG!! he,he,...

Ja prvi !!! :rotfl:

A jos ne znam ni da sviram..:(

sve isto! crne note rulaju :))))))

DaBear
03-04-2009, 07:50 PM
sve isto! crne note rulaju :))))))

Ti si avazovao ! Ja sam jos na belim!! Nesmem jos da diram crne....:(

Mika Technika
03-04-2009, 07:55 PM
ahahahahahahhahaaha e sad si me nasmejao posteno!!!:D

nESbo
10-04-2009, 12:36 PM
ahahahahahahhahaaha e sad si me nasmejao posteno!!!:D

crne note su tu?ne a bele nisu:rotfl:

Mika Technika
10-04-2009, 01:49 PM
u tome je char :D

idekius
11-04-2009, 03:51 AM
Ako je takav test, test je debilozan.
Koga briga ko je pobedio na Sterijinom Pozorju? Kakvo crno redjanje Kusturičinih filmova po hronološkom redu? To stvarno nema mozga...
Daaa... bavio sam se i bavim se pozorištem... kad mi daju pare da im odradim predstavu :banghead:
Svašta Bože...

"profesori ne zahtevaju upotrebu vremenskih i dinamickih procesora" - Jel? to zato što ni oni ne umeju da ih koriste? :rolleyes: :D

Proteći će još dosta vode Dunavom dok se ljudi u ovoj zemlji ne opamete i krenu da se bave konstruktivnim i konkretnim stvarima.

InsaneEyes
11-04-2009, 09:22 AM
crne note su valjda Japanske :D prvo sto sam naucio da sviram na njima je "Oliver Mandic - Pitaju me pitaju" :banghead::grin:

Mogli
11-04-2009, 09:40 AM
Proteći će jo? dosta vode Dunavom dok se ljudi u ovoj zemlji ne opamete i krenu da se bave konstruktivnim i konkretnim stvarima.

Ili dok njih ne odnese Dunav:D